[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

yuyuzulaikha yuyuzulaikha

3087 posts   126133 followers   357 followings

YUYU ZULAIKHA ESWAN, 28  πŸ“ž DM | yuyuzulaikha@gmail.com πŸ–₯ Blogger :

http://kupukupukecik.blogspot.com/

Apa? Affan kembung perut? Habib kena gigit nyamuk? Lenguh kaki? 😀
.
Hehe. Sapa pakai juga minyak Yu Yee cap Limau? Nak balik kampung ni, jangan lupa tau, letak siap-siap minyak Yu Yee Cap Limau dalam beg, senang nanti jadi penyelamat 😘 #yuyeeoil #yuyeeoilcaplimau #applytodeflate

Pak Choy Goreng untuk masak sepantas halilintar πŸ˜…
.
Asyik pinggan yang sama ja. Kena cari pinggan baru ni. Pinggan ni dah berjasa, yuyu beli masa sebulan lagi nak kawen, sebab dah plan duduk rumah sendiri
.
Walaupun viral macam-macam pinggan, yuyu setia dengan pinggan murah Langkawi ni. Lari tajuk pulak πŸ˜…
.
Masak apa hari ni? Kalau esok busy, masak ja Pak Choy/Kailan/Kangkung Goreng. 10minit, SIAP! InsyaAllah πŸ™Š

Lama tak selfie. La ni kalau nak selfie, rasa macam a.w.k.w.a.r.d.... 😞

Manjanyaaa budak ni, tapi manja dengan ibu ja. Dengan orang dia tak bunyi, kalau dengan ibu, dia nangis nak kepit 24jam. Nak menyusuuuuuu setiap masa. Nak ibu peluk. Nak ibu layan. Tapi dengan ibu ja. IBU SAHAJA! πŸ™‡πŸ»β€β™€οΈ

#ifmyskincouldtalk , mesti dia merayu suruh pilih skincare yang umur 30 pun nampak macam remaja! Jadi, apa #agedefyingsecret yuyu?
.
Selain daripada minum cukup, tidur cukup, yuyu juga pentingkan beauty product yuyu adalah ORGANIK!
.
Lagi-lagi bila tahu satu-satu product tu ada Khiphofia Nextra (please google) yang bantu hydrateka kulit sampai 24jam, aww, malas dah pilih yang lain 🀀
.
Dengan cara macam ni, keremajaan kulit kita berpanjangan. InsyaAllah. Sebab ty yuyu memilih untuk #startorganic & #stopnaties πŸ’œ
.
#startyoung #stayoung #melvitamalaysia

Semalam buat ais krim MILO. Dapatlah dua bekas ni, satu bekas ais krim. Terus bangun pagi tadi, Habib request nak ais krim, sebelum sarapan πŸ™‡πŸ»β€β™€οΈ
.
La ni dah habis semua, kalau sempat, buat perisa Orea pulak malam ni. Kalau sempat lahh πŸ˜’

Kesayangans 😘😘😘

Untuk enam bulan ni, Habib & Affan busy dengan kelas swimming & yoga. Alah. Bajet je kann, tecik-tecik nak pi yoga di @rockstargym_my πŸ˜‚

Jenuh okay pakai kasut tinggi-tinggi, supaya nampak macam mak orang πŸ˜…

Puri Butternut + Nasi Putih + Ayam
.
Yaiy! La ni ibu dah bagi Affan makan ayam! Untuk first ni, sebab Affan suka sangat labu, jadi ibu buat lah makanan ada labu juga. Butternut ni keluarga labu, alang-alang ada Butternut organic, ibu beli ja. Sama ja rasa dengan labu pun
.
Stim butternut. Ambik ja nasi putih dalam periuk. Rebus ayam (ambik isi saja). Campur semua, dan blend sampai jadi puri
.
Portion ikut suka, tapi yuyu lebihkan butternut. Sedap!
.
So far, Affan tak kembung kalau makan labu. Ok lah. Berak pun lancar jeπŸ™Š
.
Baru sempat share idea puri lagi, sebelum ni, buat puri Affan sambil masak, kelam kabut. Tak kuasa nak flaylay πŸ˜… #yuyushares

Ingat lagi tiga tahun lepas, masa tu tengah pregnant Habib 3bulan. Yuyu attend event Ariani di Majestic Hotel. Lepas sesi interview dengan dato @ctdk , yuyu bergambar sat dengan dia, sambil di usap-usap perut yuyu, sambil suruh yuyu doakan dia dapat juga pregnant
.
Sebaknya time tu ya Allah. Dapat rasa dia mengharap sangat, tapi tetap tenang. Tau tau, Alhamdulillah, Allah kurniakan juga akhirnya untuk @ctdk , la ni kandungan dah 4bulan. Tahniahhh πŸ’œπŸ’œ
.
Yuyu sangat bersyukur, lepas saja majlis kawen, sebulan lepas tu terus tau yuyu pregnant. Bila Habib 1tahun 8bulan, tau pulak pregnant sekali lagi, Affan
.
Ya Allah. Kita rasa macam biasa. Tapi untuk yang tak merasa nikmat ni, tengok kita dengan anak-anak kita pun dah buatkan dorang rasa teringin + bahagia
.
Kita yang Allah beri rasa nikmat ni, selalulah doakan mereka yang menanti saat ni, tengah berusaha kadang hampir putus asa tu, supaya Allah makbulkan doa, supaya mereka kuat, dan satu hari nanti rasa juga apa yang kita rasa. Kalau ada tips, share. Itu lah paling mampu kita buat
.
Yuyu doa sangat doa korang dimakbulkan. Amin. Mana tau, hujung tahun ni ka πŸ˜˜πŸ’œ

Ada yang tanya yuyu, pasai apa tak kerja?
.
TAK KERJA?
.
Apa definasi kerja sebenarnya? Kerja ni macam-macam, tak semestinya tak bangun pagi siap-siap naik kereta pi office tu, tak kerja. Tak semestinya hujung bulan tak dapat gaji dari bos fu maksudnya tak kerja
.
Yuyu kerja sendiri. Dari rumah. Blogging. Berniaga produk sendiri. Jadi media. Cumanya, yuyu lah kuli, yuyu lah bos
.
Cara kerja tu macam-macam. Asalkan dapat rezeki dapat duit yang berkat, insyaAllah, syukur, Alhamdulillah dah 😍

Most Popular Instagram Hashtags