yuyuzulaikha yuyuzulaikha

3224 posts   125115 followers   391 followings

YUYU ZULAIKHA ESWAN, 28  πŸ‡²πŸ‡Ύ 138cm . founder @yulaekaofficial πŸ’Œ Review : yuyuzulaikha@gmail.com | DM πŸ’» Blogger :

http://kupukupukecik.blogspot.com/

Semalam malam! @adore_syahirah @adore_syahirah kata, kalau nak cantik, nak sihat, nak kurus, kena amalkan ADORE. sebab tu kena terus follow IG @adore_syahirah lepas tu terus order kat 0177769774 😘
.
Selamat malam!

Sayangnya kalau anak-anak kita membesar tapi lupa pasal keunikan Malaysia. Bestnya Congkak ni, masa kecik dulu kalau main ja, mesti siap gaduh adik beradik, curi guli. Haha. Hari ni bagi Habib kenal Congkak. Buat Congkak dari LEGO. Excited betoi dia nak main πŸ˜…
.
Ada banyakkkk sangat yang best pasal Malaysia ni, tapi, paling best LEGO nak sangat kita buat sesuai yang best pasal Malaysia untuk latest contest #BuildAmazingMY . Hadiah LEGO yang cool bakal dimenangi. Nahh, tengok link sini:
http://lego.build/amazingmy #LEGO #LEGOMY

Happy Birthday To Me 😍
.
Dah 28tahun. Dah tua. Tapi jiwa muda. Hehe.

RUAM/ECZEMA TERUK AFFAN (please slide ke kanan)
.
Hari tu yuyu ada share gambar Affan dengan puting tu (Day 0), ramai yang tegur pasal ruam Affan tu. Nurse kat Hospital Putrajaya kata tu Eczema, nurse kat KK kata ruam. Tapi kami rasa eczema sebab Habib dulu pun Eczema
.
Sedih okay. Bila susu, yuyu memang terus basuh pipi dia. Memang letak bedak sejuk. Tapi tetap tak okay
.
Yuyu minta beli krim Ezzera, tapi suami desak guna @mroganik_malaysia . Akhirnya ikut juga suami
.
MasyaAllah, Day 1 pakai pun, dah nampak perubahan dia, yang pipi macam nak tersiat tu, dah pulih sikit. Pagi pakai, petang tu, pipi nampak tak merah sangat dah
.
Day 3: makinnnnn sangat okay. Ruam pun dah takda. Cuma bekas ja
.
Day 4 (takdak gambaq): tinggal bekas ja
.
Day 5 : kulit sangat licinnnnn! Alhamdulillah
.
Sekarang (baru ambik pukul 3tadi): kulit Affan sangat licin dan ruam dah tak naik dah. Kalau dulu pakai Serum @mroganik_malaysia setiap hari, la ni, pakai sekali sekala ja. Alhamdulillah
.
Simple ja guna dia, lepas pakai sabun dia (sorry, tak ambik gambaq πŸ˜…), pakai spray dia, lepas tu sapu serum. Semua organik tanpa bahan kimia. Serius. Semua minyak dari tumbuhan
.
Wallahi, memang yuyu terhutang budi sangat @mroganik_malaysia sebab approch yuyu product depa. Sebab ada juga mommies yang tanya pakai apa, depa takmau product yang ada steroid lah apa. Yang ni confirm lah takdak πŸ˜…
.
Try ehh mommies kalau baby ada masalah kulit. InsyaAllah! @mroganik_malaysia 😍
.
Ps: tolong tag eh mommies yang memerlukn info ni

Aktiviti Ahad 😘

Semalam pi event, semua fashionista hijabista lawa-lawa nak mampos punya. Yuyu ja fashionista mak mak sendu spesis mana ada pakai ja. Lulz. Ape ni. Tua sangat dah ka. πŸ˜ͺ

Ini yang suka ni kalau pi event, dapat jumpa gadis-gadis cantik. Sejuk mata hati 😍
.
terima kasih sudi invite yuyu untuk event kolaborasi Sunsilk Hijab shampoo & Shopee πŸ’šπŸ’›πŸ’™ #SunsilkCoverKita #Shopeehijabstyle @sunsilkmy @shopee_my
.
Cc: @syazwanieyazip @neadhaniya 😘

Esok ibu ada event. Jom lah tidoq πŸ˜₯

Yuyu & suami jenis tak bagi sangat Habib tengok tivi atau gadget. Kalau bagi pun, mungkin seminggu sekali, pernah juga sebulan sekali. Tapi kalau tetamu datang rumah, terpaksa lah bagi juga dia layan tivi dengan tetamu πŸ˜ͺ
.
Dua hari lepas, yuyu teringin sangat nak tengok movie "Me before you". Lama dah tivi kat rumah tu tak buka. Tapi Habib tak tidur lagi. Suami cakap, tengok je, biar dia layan Habib. Suami layan je Habib main kereta, LEGO takpun melukis. Tapi, awal-awal scene movie tu pun dah "kissing"...
.
Dan Habib tengok adengan kissing tu. Sebelum ni dia tak cakap apa
.
Tetiba time tu, dia tutup mata, dia kata " eee.. ibu.. maluuuu!" Sambil senyum-senyum malu. Mungkin dia dah besar untuk paham dah malu tu apa 😭
.
Ya Allah. Berderau darah! Alamakkk. Terus kami laki bini decide tutup je tivi, buat aktiviti lain. Huwargh. Rindu gila nak tengok tivi!
.
Tapi demi kebaikan anak-anak, tutup je lah. Ibu pun layan lah Habib melukis balik. Maka sekarang, kami laki bini, hanya ada waktu 3jam ja untuk tengok tivi yakni time Habib tidur siang 😭 takpa lah kan. Demi kebaikan anak

Semalam ada majlis pelancaran #FESTIRA17 . Maksudnya tak lama lagi nak Ramadhan lah kan. Alahai. Tak sabaq lah macam ni πŸ˜…
.
Sebab nanti ada lebih 500 booth jualan barang raya kita boleh beli macam-macam. Ada bubur lambuk free. Ada pertandingan nasyeed. Ada persembahan dari @rabbani_official @inteamrecords dan nasyeed lain lagi. Ada hadiah untuk menang sampai RM10,000. Eh. Banyak lah lagi. Semuanya di Komplek PKNS Bangi, Kompleks PKNS Shah Alam & SACC Mall. 😍

Banyak cantik nak tidur kena ibu peluk pulak πŸ˜’

Lepas bersalin, yuyu tak terus pakai bengkung, sebab dah czer kan, jadi, takut sikit nak pakai. Lepas ja habis pantang, baru pakai bengkung. Satu-satunya bengkung yang yuyu pilih adalah Premium Beautiful
.
Nanti yuyu cerita apa yang bestttt sangat dengan PB ni. Yuyu ambik PB ni dari kak ipaq yuyu sendiri @amirashareena πŸ™Š

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags