[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

yatie_sendayutinggi yatie_sendayutinggi

673 posts   265079 followers   85 followings

Product Info:Whstpp 0193042133  πŸ‡²πŸ‡Ύ Sendayu Tinggi Creative Director πŸ’„Beauty Youtube Creator

https://m.youtube.com/user/YatieST

Berdua ni saje buat terliur la... tu yg Kak Yatie saja cuba sekali. Takde la sedap mana gummy ni. Seronok mengunyah je kut
.
Ckp pasal makan ni, Kak Yatie selalu sgt cerita dgn anak2 & abg @ady_sendayu.tinggi. Dulu masa usia 9-10thn Kak Yatie duduk rumah arwah atuk. Hujung minggu baru abah balik dtg melawat. Time tu abah kerja kilang je. Duduk KL pun kongsi 11 org satu bilik. Duit mmg cukup2 je
.
Every time balik kampung selalu ajak abah pergi Sg Besar. Teringat satu ketika Kak Yatie teringin sgt makan kat Pizza Hut. Abah xde duit. Mampu tgk je. So, apa Kak Yatie buat... melekat kat dinding luar Pizza Hut tu dan kebetulan ada family tepi dinding kaca tu tgh makan. Kak Yatie menggunakan imaginasi tahap langit ke 7 & membayangkan bahawa pizza tersebut masuk ke dalam perut.. sambil telan air liur πŸ€€πŸ‘πŸ»πŸ˜…
.
Kakak wearing SS09 Baby Green & me CS12 Grey Stone @the_hijab.co
_
#teringatkenanganlalu

Setiap ujian menguatkan jiwa kita & menambahkan ilmu kerana kita belajar dari kesilapan. Spy kita blh berpesan pada generasi akan dtg .
#kenasentiasapositif

Seronok hari ni makan ada bekal baru dah.. dapat pulak atas meja ada org bg brownies. Abg @ady_sendayu.tinggi tau dah, Kak Yatie bab makan ni mmg no 1 πŸ˜…
.
Brownies less sugar yg sodappp ni @nita_brownies bg pagi tadi kat HQ Sendayu Tinggi. Bahan brownies mmg kualiti sgt. Sampai sayang nak makan 🀀
.
Tudung @the_hijab.co kod SS03 Baby Green
Suede Lipstick kod Coral @sendayu.tinggi_hq .
#barunaklunch #sedapnyamakanharini

Baru je launch tak sampai seminggu. Stok UV Defense yg 2 type ni mgkn sold out minggu ni. Insyallah restock balik awal February ya
.
Yg color pastel flamingo tu Tinted Hydrating Sunscreen utk skin yg dry, jeragat dan normal. Box pastel indigo tu Matte Mousse Sunscreen utk skin oily, combination, jerawat & sensitif. Both UV Cream ni tinted mcm skin color, ada SPF50 & whitening @sendayu.tinggi_hq
_
Sy biasanya akan pakai Matte Mousse tu kalau skin tgh oily & cuaca panas. Ada masa skin jd dry especially di ofis lps cuci muka, akan switch pd Hydrating Sunscreen ☺️
.
#sendayutinggi #sunscreen #stokkritikaldah

Baru nak lunch. Punah hati tgk tupperware kesayangan jd lagu ni. Balik ni wajib beli. Dah la nak hadiah besday mix brownies pun tak blh πŸ˜‘ @ady_sendayu.tinggi
_
I’m wearing @the_hijab.co kod SS02 Frost Pink
.
#barulunch #dfoliacoffetadi #fattahhati

Ada 3 PUNCA berat tak turun walau dah bersenam & diet
.
1️⃣ Hilang Berat Tanpa Sedar πŸ‘‰πŸ» bila kita bersenam dan build up muscle secara umumnya otot adalah lbh berat dari lemak. Sbb tu bila timbang sama. Lemak saiznya besar tapi lampung. Tp otot kecil & berat. Baju longgar, tapi berat sama. Apa yg penting ialah secara fizikal. Bukan pd penimbang. Kita je rasa tak turun berat πŸ˜…
.
2️⃣ Tak Ambil Kalori Ikut Keperluan Badan πŸ‘‰πŸ» secara umumnya, bdn kita memerlukan kalori utk kita melakukan aktiviti. Jika kita ambil kurang kalori, lemak yg tersimpan akan digunakan sbg tenaga. Itu adalah proses bagaimana kita hilang lemak. Selain bersenam, jaga kalori yg diambil. Blh google brp keperluan kalori yg sesuai utk umur & aktiviti uols. Kak Yatie perlu 1800kcal utk maintain dan less 1,000kcal utk lost weight faster
.
3️⃣ Metabolisma Rendah πŸ‘‰πŸ» faktor utama kenapa tak turun berat. Metabolisma jd rendah bila kita makin berumur ( sbb tu dah tua2 ni makan durian 2 ketul dah naik 1kg πŸ˜… ), kurang ambil makanan berprotein which is bgs utk booster hormon leptin yg bantu kita kurus, tidak angkat berat ( hanya cardio ). Tp cardio ni penting jg ya. Apa pun kena balance lah. Do both sbb metabolisma rendah ni punca kita gagal nampak pengurangan di scale πŸ’ͺ🏻
.
Point no 2️⃣ ni yg selalu ramai GAGAL. Mula2 blh tapi lama2 mana mampu nak kontrol craving. Ada sesetgh org mcm Kak Yatie ni akan put on weight jika makan lewat mlm. Sbb tu Easyfull ni akan overcome 2 problem utama yg suka makan makanan tinggi kalori spt coklat, dessert, chips etc. Bab makan malam tu bila dah biasa, mmg dah xde mslh. Kak Yatie train perut ni dah masuk 7 thn. Easyfull @sendayu.tinggi_hq ni mmg kena ada terutama waktu hormon ghrelin ( hormon lapar ) tgh memuncak yakmat πŸ˜…
.
Tudung @the_hijab.co
Produk www.sendayutinggi.com / whstpp 0193042133
.
#tipskurus #sendayutinggi #easyfull

Ada 3 jenis ni minuman dlm ofis utk standby sbb @ady_sendayu.tinggi selalu makan lewat. Kena tggu dia makan sekali, kalau tak mmg muncung la. Dia jenis mmg kena berteman makan. Dah terbiasa selama 15 tahun 😝
.
Kalau mengantuk, Kak Yatie suka break kejap. Pergi pantry ambil biskut sekeping je. Sambil cicah dgn DFolia Coffee. Mmg terbuntang la mata lepas tu
.
Cocoa Collagen ni biasanya sy suka ambil 1 jam sblm lunch atau breakfast. Lbh bagus dan kalau usia 40an sebaiknya ambil 2 paket sehari. Yg tanya rahsia skin lembap & gebu tu.. ni je rahsianya. Sejak umur Kak Yatie 24thn dah amalkan. Dah 10 tahun berlalu ni mmg nampak la bezanya πŸ˜πŸ‘πŸ»
.
Slimmax Drink biasanya ambil time lambat nak lunch. Contohnya skrg la. Masih tak makan lg ni..Sbb Kak Yatie ni orgnya kalau bab makan kena punctual. Yg ada problem gastrik mmg bgs makan ni. Cuma part yg tak best bila makan ni mesti tak habis la bekal bawa dr rmh tadi sbb kenyang dah... Penattt masak πŸ˜‘
.
@sendayu.tinggi_hq #sendayutinggi #bekalan

Ini weight loss journey saya 7 tahun lalu. Semuanya berpunca selepas bersalin. Kak Yatie naik sampai 80kg both pregnancy. Somehow selepas bersalin kedua + usia bertambah walaupun berat kembali pada asal iaitu 56kg, badan rasa flabby dan ukur lilit bertambah
.
Nantikan Part 2 cara Kak Yatie turunkan berat sejak anak dara 56kg-45kg dlm 2 bulan. Dan Part 3 adalah bagaimana utk maintain berat badan sbb itu adalah bahagian yang paling sukar bg mereka yg dah berjaya kurus. Which is part ni WAJIB tengok kalau uols belum beranak & tgh plannings utk kurus πŸ‘πŸ»
.
Semua produk yg Kak Yatie ambil mmg 100% dari @sendayu.tinggi_hq. Mak mertua Kak Yatie yg jg dlm pantang & dia yg tlg prepare semua ni dlm 60 hari. If ada soalan blh whstpp 0193042133 ya. Kalau nak lbh detail blh tgk di Youtube ya ☺️
.
I’m wearing @the_hijab.co .
#sendayutinggi #myweightlostjourney #yatiesendayutinggi #myrrealstories

Yg nak plan turunkan berat badan tak lambat lagi. Yg penting kena azam. Gambar last tu Kak Yatie belum ada anak lagi. Nak tahu mcm mana Kak Yatie lost weight, kena tgk kat Youtube. Kak Yatie baru je update ( link di profile bio )
.
Ada 3 video sebenarnya. Yg part 1st ni ialah video masa pantang sbb cara paling cepat kurus ialah masa lps bersalin. Within2 month je berat Kak Yatie dah back to anak dara punya weight iaitu 56kg
.
Next video part 2 Kak Yatie akan update mcm mana cara utk turunkan lagi berat sampai 45kg. Siapa dah tgk video Kak Yatie ??
.
Tudung @the_hijab.co .
#sendayutinggi #tipskurus #myweightlostjourney

Esok cuti kan.. mesti ramai tak tidur lagi. Kak Yatie nak share tips penjagaan skin dry sat. Yg gambar last tu sblm masa Kak Yatie usia 24thn. Baru berjinak2 dgn suplemen herba mcm DFolia & Sedu Arrow. Yg ada problem dgn dry skin blh follow step ni
.
1️⃣ Suplemen bantu hormon level dlm paras baik. Amalkan Sedu Arrow shj dah blh nampak result ketara pd skin. Tak percaya amalkan & tgk sebulan
.
2️⃣ Brightening Cleanser ni pakai sikit je. Setengah dari saiz sebiji kacang. Ia bantu menjaga lembapan wajah selain ada bahan utk anti ageing.
.
3️⃣ Sembur Collagen Facial Spray tu dan tepuk lembut. Ulang sebaiknya 7 kali utk kesan terbaik. Mmg moist giler kalau pakai ni. Ada Yeast extract ya dlm ni utk kelembapan berganda
.
4️⃣ Pakai Argan Oil Primer kalau nak apply mekap sbb skin yg dry senang jadi crack bila beberapa jam bersolek. Plus ada bahan yg bantu utk jaga kelembapan wajah
.
5️⃣ Gunakan Collagen Scrub yg dicampur dgn sedikit minyak olive atau argan. If mmg takde langsung, pakai minyak sawit pun blh. Ni bukan lawak k.. ini serius πŸ˜…
.
6️⃣ HA Serum & Moisturiser tu mmg kena pakai if skin kering. Ada jenis yg tersangat kering kena combina dgn Soothing Gel. Skin sensitif pun bgs guna 3 item ni & yg paling best tak rasa greasy atau melekit
.
7️⃣ Siang jgn lupa apply Tinted Hydrating Cream SPF50 + Whitening. Kalau nak double kan moisture apply sekali dgn Whitening Pearl Cream. Confirm letopss gebu, cerah, lembap habis
_
Semua produk ni blh dapatkan di mana2 Outlet @sendayu.tinggi_hq seluruh Msia, melalui web www.sendayutinggi.com ya
.
I’m wearing @the_hijab.co kod SS09 Baby Pink
.
#sendayutinggi #penjagaanwajahkering

Jom semua #undiandabermakna

Siapa pernah pakai sunblock tapi lagi rasa melekit, tak selesa atau terlalu kering ? Ini sebabnya kita salah pilih base utk sunblock. Kak Yatie kalau kat rmh pun pakai sunblock sbb UV tetap blh masuk melalui tingkap. Lagi best kalau ada ingredients yg ada Whitening sekali sbb blh pudarkan jeragat & parut jerawat sekali. UV Defense Cream @sendayu.tinggi_hq ni ada 2 jenis utk kesesuaian skin kita
.
Matte Mousse Sunscreen utk skin normal, oily, combination dan jerawat. Ringan sgt sbb tekstur very velvety & airy
.
Tinted Hydrating Sunscreen pula utk skin yg dry, sensitive, jeragat, normal dan kombinasi pun sesuai. Yg ni pun very light on skin & tak melekit sbb formula waterbase
.
Both cream ada SPF50 & whitening formulation utk bg skin kita tak dull atau berbelang masa terdedah pada matahari. Teenagers pun helokkk sgt pakai sbb yg ni bukan foundation tau. Tak la segan sgt dgn kengkawan. Nanti ada yg kena bahan kat sekolah ckp member pakai mekap πŸ˜…
.
🌼 Matte Mousse Sunscreen SPF 50 + Whitening RM41.35 (ahli RM37.20)
🌼 Tinted Moisturiser Sunscreen SPF50 + Whitening RM41.35 (ahli RM37.20)
.
#sendayutinggi #newformulation #uvtintedcream

Most Popular Instagram Hashtags