vkawesa vkawesa

285 posts   2665 followers   1106 followings

Victoria Kawesa  Partiledare, Feministiskt Initiativ (F!), Swedish Feminist Party, PhD Candidate in Gender Studies, Lecturer in Gender, Afrophobia, Racism & Whiteness.

När Abdo gick förbi nazistska NMR:s tält och bad om en broschyr blev han uppmanad av polisen att gå. – Polisen bad mig att gå för min egen säkerhet. Och då undrar jag – vadå min säkerhet? Det är ni som har tagit hit dem, ni ska garantera min säkerhet när jag står här, säger han och fortsätter: – Det är så sjukt att de ska få stå och prata här, och jag måste gå.

Abdo blev dessutom nekad en broschyr av NMR. – De sa att den kostade pengar för såna som mig, berättar han. 👉🏾 Dela gärna!! #hjärterum @feministerna #feministermotnazism #rasism #fascism #naziterrorism

FEMINISTER MOT NAZISM!
👉🏾Centerkvinnorna, 👉🏾Fredrika Bremer Förbundet
👉🏾ROKS 👉🏾Feministiskt Initiativ (F!) Vi säger nu ifrån mot den normalisering av nazistiska och rasistiska organisationers deltagande i det offentliga rummet som skett den senaste tiden.
Som feminister är det viktigt att vi står enade, oavsett vilken inriktning vi identifierar oss med. I den här frågan är vi medsystrar - feminister mot nazister. 🌸Sofia Jarl, förbundsordförande Centerkvinnorna 🌸Louise Lindfors, förbundsordförande Fredrika Bremer förbundet 🌸Zozan Inci, ordförande ROKS 🌸Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ 🌸Victoria Kawesa, partiledare för Feministiskt initiativ

https://www.centerkvinnorna.se/nyheter/nyhetsarkiv-2016/2017-07-03-feminister-mot-nazism.html
#feministermotnazism
#hjärterum #svtpol #almedalen #antirasistiskfeminism @feministerna @fredrikabremerforbundet @centerkvinnorna_sverige @rokssverige

TALANDE TOMMA SKOR SKAPAR #HJÄRTERUM - Med talande tomma skor vill vi uppmärksamma hur många vi är idag som känner det sexistiska och rasistiska hatet, hotet och våldet inpå bara skinnet. Normaliseringen av rasism, nazism och fascism tystar oss och dödar det politiska samtalet.
Konsekvenserna är förödande och påtagliga, för oss som människor men också för ett samhälle där vi alla ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter, säger Victoria Kawesa partiledare för Feministisk initiativ. @feministerna #hjärterum #svtpol #almedalen

Järvapolitikerveckan är ett historiskt arrangemang för en hållbar demokrati.
Därför är jag oändligt stolt att bekräfta att F! kommer delta på Järvaveckan 2018. 🌸

Många av oss som kommer från Järva vet om vilken potential som finns i Orten och Globalvillage visade exakt på den kraften genom att ta politiken närmare folket. Stort tack!
För mig betydde det mycket att stå på scen och inleda Järvapolitikerveckan, utan att behöva vara rädd för att bli attackerad av nazister och fascister som i Almedalen.

Det var mitt första tal som partiledare och jag fick göra det på hemmaplan, Järva där jag växte upp i Husby o Tensta.
@jarvaveckan @feministerna #järvaveckan #politikerveckanjärva #antirasistiskfeminism #victoriakawesa

”Vi måste välja vilket Sverige vi vill ha” 🌸Felaktig mediabild av förorten -Konsekvensen av stigmatiseringen är att människor i orten marginaliseras ännu mer. Det ökar utanförskapet och ger en ökad känsla av vi och dom. 🌸Det blir allt tystare om rasismen i det etablerade partierna. Vissa väljer till och med att samarbeta med fascister.
Inhuman asylpolitik 🌸-Idag drivs en inhuman asylpolitik. Det är en mänsklig katastrof och ett resultat av en rasistisk migrationspolitik, sa Kawesa. 🌸- Fi är det enda parti som valt att bojkotta Almedalen till följd av att Nordiska motståndsrörelsen tillåtits hyra mark och delta under politikerveckan.
De andra etablerade partierna att göra likadant. 🌸 -Vi måste sätta ner foten. Det finns ingen demokrati utan mänskliga rättigheter. 🌸- Vi måste välja vilket Sverige vi vill ha och vi måste välja att stå på den rätta sidan av historien. 🌸- Det är därför jag är otroligt glad och stolt över att politikerveckan i Järva har skapats. Stort tack till arrangörerna Global Village.

@feministerna @fistockholm #politikerveckanjärva

POLITIKERVECKAN - JÄRVA

Politiken flyttar ut i förorten – Först ut i talarstolen är Feministiskt initiativs Victoria Kawesa som vill använda sin dag till att sprida hopp om politisk förändring till förortens unga.

När Politikerveckan inleds på lördag intas talarstolen av Sveriges färskaste partiledare, Victoria Kawesa. I två månader har hon och Gudrun Schyman lett Feministiskt initiativ.
Victoria Kawesa ser fram emot Politikerveckan som arrangeras på hennes hemmaplan. Hon är uppvuxen på Järvafältet och tillbringar mycket tid där. – Det innebär att jag vet vilken typ av problem man brottas med. Jag ser att det inte går framåt när det gäller samhällsservice, trångboddhet och arbetslöshet. Tilliten till politiken som verktyg för förändring är låg, säger hon.

Victoria Kawesa vill använda sin egen person för att sprida hopp bland förortens unga. – Det betyder något att en person från Järva kan bryta ner alla dessa barriärer av bly och bli Sveriges första svarta partiledare, säger hon. – Vi känner att det finns en längtan efter en politik som inte ser människor som kostnader.
Vi tror att de frågor vi driver om arbetstidsförkortning, pensioner och anti-rasism, inkludering och mänskliga rättigheter kommer göra skillnad, säger hon. #antirasistiskfeminism #politikerveckanjärva @feministerna

Min älskling Milion Joshua fyller 7 år idag!!! Hipp hipp hurra busigaste, koolaste och charmigaste Mille.♥️🎂🎉🎂❤️🎉🎂

Idag deltog jag på Afrikanska Kulturdagar anordnad av #afrikultur
Här med bästa Coura Mbaye, vår egen #kërmbissane Kërmbissane, dansaren Niki Tsappos, Arkitekten Joe Addo, från Ghana.
Vi blev intervjuade live i Joe Addos radioprogram i Ghana där jag berättade om att vara Sveriges första svarta partiledare och Coura om projektet #bittenbythefishbug bittenbythebugfisn och boken Queen-Fish.
Imorgon kan ni lyssna på Timbuktu om hans nya bok samt Joe Addo, som berättar om arkitekturen i Ghana.👍🏿❤️👏🏿
#afrikultur #afrikanskakulturdagar #antirasistiskfeminism @feministerna

FÖLJ HENNES DAGAR MED PENSION
Lotten Sunna Fi, Feministiskt initiativs socialförsäkrings politiska talesperson har antagit SPF Seniorernas utmaning att klara sig på en normal pension under en veckas tid. Hur kommer hon fixa det? Följ Lottens pensionärsliv med start 8 maj här (Första inlägget är nu uppe!): https://www.youtube.com/channel/UC39wujATWSNsoQv7vvvT10g
Pensionsutmaningen sker i samarbete med SPF Seniorerna. Precis som F! anser de att alla människor har rätt till en pension som det går att leva på.
Förutom Lotten deltar:
Johan Forsell (M) riksdagsledamot
Jakob Forssmed (KD) tillfällig partiledare
Anders W Jonsson (C) gruppledare riksdagen
#pensionsutmaningen

Rekommenderar alla antirasistiska feminister att läsa den här boken av Sara Ahmed. Tack till mina fina kollegor på Genus Södertörn för den fina presenten. #feminism #SaraAhmed #antirasistiskfeminism @feministerna

F! GÖTEBORG BRYTER SAMARBETET MED S, V OCH MP
Feministiskt initiativ Göteborg vill avsätta pengar i 2018 års budget för att hjälpa ensamkommande asylsökande till skolgång och stabilitet. Socialdemokraterna säger nej. Nu lämnar F! den rödgrönrosa ledningen som partiet samverkat i sedan valet 2014. – Det handlar inte om prestige. Det handlar om en grupp otroligt utsatta barn och unga som inte får den hjälp de behöver. Vi kan inte skriva under på en budget som inte tar hänsyn till de mest utsatta, de som mest behöver vårt stöd. F! är ett parti som värnar om de mänskliga rättigheterna. Det gör vi inte avkall på, säger Stina Svensson.
Läs vidare här: http://feministisktinitiativ.se/feministiskt-initiativ-goteborg-bryter-samverkan-med-s-v-och-mp/
@feministerna #mänskligarättigheter

Till Dagens Nyheter: undrar vem den där Veronica Kawesa är??? 😂😂#victoriakawesa2017 #dn @feministerna
Bild från DN 4/5.

Most Popular Instagram Hashtags