utombortom utombortom

66 posts   141 followers   228 followings

  Livet på den skånska landsbygden, hojar och friluftsliv. Driver det arkeologiska friluftsmuseet @vikingatider Ambassadör för @kvinnligaaventyrare

Det är ju nästan provocerande att det där är mitt köksfönster nu. .
.
.
#lantliv #stugliv #torp #hemma #skåne #idyll

Är själv i stugan hela november månad. Jobbar mycket hemifrån. Det är verkligen väldig tyst här, utan spattiga hundar och skramliga medboende (💕). Käkar frukost och tittar på dimman genom fönstret. Tar promenader. Lyssnar på poddar. Tänder väldigt många ljus. Hantverkar, lappar kläder, sorterar i skåpen. Trivs.
Jag kommer säkert vara akut lappsjuk inom någon vecka, men just nu är det bara njutigt. Som balsam för en stressad storstadssjäl. .
.
.
#te #stugliv #landet #lantliv #livetpålandet #lugn #morgon

Hallå hösten.

Familjefoto i Undantaget

Söderåsens nationalpark - Där Skåne inte riktigt känns som skåne. .
.
.
#friluftsliv #kvinnligaäventyrare #friluftskvinnor #skåne #nationalpark #sverigesnationalparker #höst

När motorerna inte sammarbetar får man spänna musklerna. 💪 Plus första snön! .
.
.
#motorcyklar #hoj #livetpålandet #lantliv

Förmiddag runt knuten.
Att fylla livet med det här är så mycket lättare när en utflykt plötsligt bara innebär att öppna dörren och kliva rätt ut i skogen.
.
.
.
#livetpålandet #lantliv #skåne #bokskog #hundar

Just det, jag borde kanske presentera mitt nygamla jobb på det arkeologiska friluftsmuseet @vikingatider
Bild ett visar hur det för det mesta är för er besökare (värt en resa till Löddeköpinge, eller hur?), bild två hur det för det mesta är för oss bakom kulisserna (tagen kring 02:00 dagen innan vår stora marknad Fröja Thing) och bild tre representerar större delen av oktober-mars. Om ni undrade hur det är att driva vikingaby. Följ oss på instagram och facebook och stay tuned även här för rafflande uppdateringar!
.
.
.
#vikingatider #arkeologi #vikingatiden #vikingar #friluftsmuseum #historia #vikinglife

Idag hoppas jag att du har tid för sånt här.
.
.
.
#bokskog #naturreservat #vilopaus #hundar

Morgon i torpet.
.
Idag börjar nya jobbet. Har gått upp 90 min innan jag måste åka för att ha tid att ta det lugnt på morgonen. Det har ALDRIG hänt i stan. Hoppas att jag lyckas hålla en sån rutin. Vad skall jag göra med all tid? Yoga? Idag blev det mest långfrukost, framåt 07:30 även med utsikt över hagmarkerna i det svaga morgonljuset. Snart måste jag bryta tystnaden med motormuller. Ingen frost idag så jag kan fortfarande ta hojen. Nu jävlar kickar vi igång denhär dagen.
.
.
.
#livetpålandet #lantliv

Bra grej med att bo på landet är tex att middagen växer två kliv från dörrn.
.
#odling #självhushållning #livetpålandet

Det här är den typen av äventyr eller friluftsliv jag tycker bäst om just nu. Världen krymper när man kan ta sig längre än bussar och tåg kan ta en. Att åka motorcykel är lika mycket en naturupplevelse som ett sätt att transportera sig. Och kolla hur sjukt vackert Skåne är på hösten. Störtlöjligt. 😍🍁
.
#bikebabes #motorcykel #kawasaki #bikerlife #brraapp

Most Popular Instagram Hashtags