triekayuliana_ triekayuliana_

6 posts   8818 followers   349 followings

ترى ايكا يوليانا بنت سوباردي  La Takhafu Lawamata Laim👌 🏠🇮🇳🇩🇴🇳🇪🇸🇮🇦

Perasaan bahagia dan tidak bahagia bukanlah berasal dari apa yang kamu miliki, bukan pula berasal dari siapa diri kamu ataupun apa yang kamu kerjakan. Perasaan bahagia dan tidak bahagia berasal dari pikiran kamu sendiri. .
.
.
Change and be better. Dunia hanya sementara, limpahkan ianya dengan keharmonian dan ketenangan jiwa. . .
.
Make other people happy, and train yourself to always see the good in every situation.

Kalau kita buat sesuatu niat kerana الله walaupun sesuatu yang sukar tapi percaya akan ada ganjaran , kemanisan yang kita akan dapat .
.
.
.
Sama sama kuat sama sama tabah insyaAllah apa yang kita inginkan akan dipermudahkan . Ameen ! 😊🌸

Ingat satu ayat "Allah tidak akan datangkan musibah sebab DIA benci tapi sebab Allah sayanglah DIA datangkan ujian, agarkau kembali kepadaNya"
Ikhlas untuk masa lampau, sabar untuk masa sekarang dan percaya untuk masa mendatang 😊😊😊

“Kita tak pernah tahu takdir kehidupan akan membawa kita kemana dan jadi apa. Yang harus kita tahu adalah bagaimana agar kelak tak pernah lepas dari sabar dan syukur. Sabar pada setiap apa yang sedang diperjuangkan. Syukur pada setiap apa yang dimiliki.”

~ orang yang selalunya dekat dengan kita bukan lah orang yang selalunya akan menyayangi kita ~

Apabila kita redha dengan sesuatu yang mengecewakan hati kita, maka percayalah Allah akan menggantikan kekecewaan itu dengan sesuatu yang tidak pernah kita sangka.
.
.
Mungkin kita pernah rasa " saya nak hidup seperti ini, saya nak hidup seperti itu, saya nak hidup seperti mereka, saya nak rasa kehidupan mereka. Sebab kita nampak hidup mereka bahagia, sedang kita fikir hidup kita tak sebahagia hidup mereka" kita sebetulnya coba lari dari takdir Allah. Sedang Allah sudah letakkan kebaikan didalam hidup kita, cuma kita saja yang sibuk pandang kehidupan orang lain. Mungkin diluar sana ada orang yang lagi tak beruntung dibanding kita. So jangan nak jadi orang yang tak pandai bersyukur ☺

Most Popular Instagram Hashtags