treindier treindier

211 posts   175 followers   22 followings

Tre Indier  Indisk mat. Stockholm. Etablerad 1993, under samma regi sen dess så något måste vi ju göra rätt. Välkomna in för att ta reda på vad.

Superduper Awesome Mix Curry. Ja, ni läste rätt. #treindier #viärintesomallaandra

En grå dag för oss, Mezbani var FÖR populär. Folket protesterade, det blev upplopp och demonstrationer, total anarki... men när de fick veta att den är tillbaka igen imorgon så löste sig allt. Alla sjöng kumbaya till tonerna av en sitar och kramades över ett naan. Med vitlök. #slut #treindier #tillbaximorgon #kumbaya

Restaurangbranschen är en rolig bransch. Oftast. Men ibland, bara ibland, har man kvällar som helt enkelt går åt helvete. Anledningarna kan vara många, de kan vara få. Krävs inte mycket grus i maskineriet för att få det att gå knackigt... eller kanske rentav explodera. Igår kväll var en sån kväll som vi inte kan vara nöjda med. Det finns påverkande faktorer men dessa spelar egentligen ingen roll för att det är upp till oss att se till att det aldrig går ut över er, kära gäster. Men som sagt, ibland går det inte att undvika. Sen finns det olika nivåer på vad som kan gå fel och hur mycket skada det gör och igår var det av den enklare sorten såsom att folk fick vänta lite längre än brukligt på att beställa, på att få maten... besticken tog slut, glas tog slut osv. Små saker som går fel här och var resulterar oftast i att man tappar fokus på det viktigaste - gästen. Även ifall de felen man försöker få bukt med är för gästens skull. Det kanske låter konstigt men det är precis så det är. Vi gör alltid vårt bästa, det ska ni veta, även om ni i stunden har svårt att se eller förstå det. Ni ska även veta att vi tar åt oss, lär oss och utvecklas av såna kvällar där det regnar både ris och ros. Som tur är så räcker det oftast med en ursäkt för att skipa fred, harmoni och matro. Sen hjälper det att man har otroligt trevliga gäster oxå såklart, vilket vi oftast har. Ett restaurangbesök idag är inte som för 10-15 år sen då man kom dit för en måltid och dryck. Idag är det mer en känslomässig upplevelse mer än något annat och det är vårt jobb att se till att ni är nöjda. Klart det krävs mer för vissa gäster än för andra, vi är ju alla olika men det är vi som ska läsa läget och gästen och anpassa oss efter det och göra det som krävs. Men ibland... ibland går det åt helvete av olika anledningar oavsett hur mycket man än gör. Vi tar lärdom av det men likväl kan vi inte garantera att det inte kommer att hända igen, ärligt. En särskild ursäkt till en av våra mest värderade stammisar som beställde mat i god tid för avhämtning, kom dit och gav upp efter att ha väntat i 40 min. Och till bokningen på 50 personer där alldeles för mycket inte blev som väntat. #vistruntarihashtagdennagång

Vi funderar på att uppdatera lunchmenyerna, den som vi byter varje vecka, ni vet. Rubriken på den lunchtavlan är ”Veckans lunchspecial” o så listar vi 4 st rätter. Men det börjar kanske bli dags för lite förändring, eller vad tycker ni?
På bilden ser ni några förslag på vad man kan ha och hur nya upplägget skulle kunna se ut. Rubriken får kort och gott vara ”Veckans” o så listar man 4 maträtter fast med ett sorts tema (i brist på bättre ord, genre kanske?). Exempel på såna listade på bilden men vi är öppna för förslag.
Lite förklaring, till exempel ”Fusion”. Då har vi en touch eller innehåll som inte är typiskt indiskt, kanske till och med från ett annat sorts kök? Typ så.
Sen är det ”nyttiga” och ”vegetariska”, inga konstigheter. Men ”Mix”, säg att vi blandar kyckling och lamm i en maträtt kanske? Vad tror ni om det? Och till ”nyttiga” så kanske man får något mer än bara sallad o ris, kanske en annan sorts sallad, eller kanske något så tokigt som keso oxå vid sidan om salladen, hänger ni med? Va? Klart ni gör. Så våga tycka till! Har ni någon idé? Kanske kan man bli belönad om man kommer med en bra idé som mynnar ut i något konkret... sätt fart nu! #treindier

”Hej jag tar en Chicken Tikka”
”Absolut. Bröd till?”
”Nä, klarar mig utan.”
”Yes. Dricka?”
”Cola Zero om du har.”
”Absolut....”
”För visst ingår det?”
”Nej, det kostar extra. Står där, där, och där.”
”Nej men då vill jag inte ha den.”
”Du vill alltså skippa den här flaskan med Cola Zero som jag precis har öppnat?”
”Exakt. Du sa aldrig att den kostade.” ——————————
Liknande scenarion har utspelat sig flera ggr och vi vill ta en stund till att klargöra ett par saker, hoppas att ni tar er en stund till att läsa... igen.
1. ”Om du har” betyder inte ”om den ingår”. Viktig skillnad däremellan.
2. ”Vad har du, Cola Zero? Det tar jag” betyder inte ”Vad har har du som ingår, Cola Zero? Det tar jag”. Viktig skillnad däremellan.
3. ”Tar en Cola Zero” betyder inte ”tar en Cola Zero som ingår”. Viktig skillnad däremellan.
4. ”Jag är sugen på en Cola Zero” betyder inte ”jag är sugen på en Cola Zero men bara om den ingår”. Viktig skillnad däremellan.
5. ”En Cola Zero skulle sitta fint” betyder inte ”en Cola Zero som ingår skulle sitta fint”. Viktig skillnad däremellan.
6. ”Ta något som ingår bara, typ en Cola Zero” betyder... ja, att du har svårt att läsa.
7. ”Va, ingår den inte??!” Den frasen får man höra några gånger. Både på ett lugnt och avslappnat sätt som utstrålar att gästen inte bryr sig om att hen får betala en liten peng extra för lite vardagslyx men även på ett otroligt förvånat sätt som utstrålar att vi har bett gästen att betala för luft eller försökt köpa dennes njure för en krona. Men nej, allt ingår inte. Hade det gjort det så hade din lunch kostat 115kr istället för 85kr. Istället för att ha ett högre pris på lunch så ger vi er valet att kunna bestämma själva om ni vill ha något annat tillbehör eller inte.
8. ”Du måste ju säga att den kostar”
Really? REALLY?
9. ”Förut ingick det”
Förut ja. Fööörut. Än en gång, vi kan höja priset på lunchen och köra på att allt ingår istället och därmed köra över de som varken vill ha bröd eller annat än vatten/måltidsdryck till... men vi väljer som sagt att inte göra det. Sen finns den vanliga anledningen till att saker kostar mer för er gäster - för att de kostar mer även för oss. Nästan logiskt va?

#treindier

Har vi sagt att vi har lunch som vanligt hela sommaren? Ni vet, att äta kryddigt och starkt (till en gräns) i värmen kan vara bra, vet ni varför? #treindier #lunchhelasommaren #indisk #mat #lunch #indiskmat #södermalm #söder #medis #medborgarplatsen #åsögatan92 #sizlar #scampi #karai #basanti #vaaaaaaarmt #galetväder #välkomna

Most Popular Instagram Hashtags