tradicionalnakitajskamedicina tradicionalnakitajskamedicina

9 posts   80 followers   353 followings

TradicionalnaKitajskaMedicina 

#ingver 🙂
Obstajajo različna mnenja in priporočila kdaj se lahko uživa ingver, kdaj ne in kako.

Dr. Qu iz mariborske ordinacije pravi, da način uživanja ingverja ni tako pomemben. Lahko ga recimo nastrgamo ali narežemo na male ploščice, ga skuhamo kot čajni pripravek, lahko ga dodamo katerikoli omaki, juhi, lahko ga zmešamo z medom in ga vsakodnevno uživamo po žličkah. V starih časih so ljudje košček ingverja tudi žvečili po ustih, saj je njegova učinkovina direktno delovala proti slabosti.
Pomembno pri ingverju pa je to, da se ga ob različnih letnih časih uživa drugače, kot tudi ob različnih obolenjih, boleznih.

Pozimi in poleti ga smemo uživati malo več, na pomlad malo, jeseni pa se uživanje ingverja ne priporoča. Jeseni namreč prihaja do suhega vremena, delujoč je pljučni meridian. Ker ingver greje ter z gretjem suši bi tako lahko potencirali "suhost" v telesu ter s tem ranili pljučni meridian. Pri boleznih visokega pritiska, tenzijskih migren, možganskih krvavitev se ingver nikakor ne sme uporabljati. Najbolj je njegova uporaba priporočljiva pri prehladu zaradi mrazu ter na splošno pri diagnozah presežka mraza v telesu kot so nepretočne cirkulacije, boleče menstruacije, mišični krči.

Posebna ponudba v marcu! 👌🙂 #tradicionalchinesemedicine #acupuncture

Sproščanje vratnih in hrbtnih mišic z akupunkturo 👌🙂
#acupuncture #chinesemedicine
www.kitajskamedicina.si
Obiščete nas lahko:
Celje- Mariborska 122 (Vila Fortuna)
Maribor- Zelena ulica 17
Ljubljana- Celovška 143 (Občina Šiška)

Pust širokih ust tudi v naši ordinaciji! ✌️😁#hippiestyle

Most Popular Instagram Hashtags