therealfafau therealfafau

4,971 posts   1,740,988 followers   174 followings

FARA FAUZANA  Radio&TV Personality | YAKULT & @malaysia4syria ambassador | fafau.ig@gmail.com - IGReview | fafausdnbhd@yahoo.com - MCevent

M Y N E W T A L E N T 😝
.
Pergi majlis iftar @yakultmalaysia bawak talent .. alih2 talent dpt tepukan gemuruh? Acane ni?!!!
.
Nantikan 28 Mei 2018 ni utk tgk hebat ke tdk β€˜talent’ saya ni
.
Both jubah by @arianirtw
Both tudung by @galeriariani
.
#farafauzana
#yakultmalaysia
#adayakultlagiwow
#gengsakatrayayakult

Seronok kan bulan puasa berat turun lebih 2kg.
.
Raya nanti berat confirm naik sebab kita raya sebulan, kan?Β πŸ˜‚. Open house sana sini, kan..
.
Follow IG @munirah.sharil ni untuk dapatkan tips2 pemakanan yg mudah especially tentang sahur & berbuka 😁
.
Follow je ig diorang ni
.
@munirah.sharil
@munirah.sharil
@munirah.sharil

#munirahsharil #igreview
.
#fafaudotig

B U N Y I A Y A M
.
Kalau teringin makan ayam sila tangkap sendiri hahahaha lps makan ayam jgn lupa minum @yakultmalaysia
.
Nota : bunyi ayam dtg dari ayam atau tuan ayam? Hahahah
.
#farafauzana
#yakultmalaysia #everybodyeveryday #GengSakatRayaYakult

X S A B A R N K M A S A K
.
Yup! 3-10jun nanti FF akan ke sana utk join mereka masak and bantu anda utk tgk sendiri wang yg kalian kongsi tu sampai kepada mereka yg memerlukan. Jommm! β€œPergi” sama dengan menderma ke no akaun yg diberi .. hugs and love
.
#Repost @malaysia4syria with @get_repost
・・・
.
SUMBANGAN RAKYAT MALAYSIA BAGI IFTAR SYRIA!

Alhamdulillah.
Jutaan terima kasih kepada rakyat Malaysia.
Sumbangan kalian masih berterusan di dalam Syria.πŸ˜€
.
Hampir 200 orang telah menerima manfaat dari hasil sumbangan kalian setiap hari.
.

Kempen ini bakal berjalan sepanjang bulan Ramadan.
Ayuh lakarkan senyuman di wajah mereka!
Bagi yang masih ingin menyumbang,anda boleh lakukannya di talian :
.
>>> www.billplz.com/iftnsyria
>>> www.billplz.com/iftnsyria
>>> www.billplz.com/iftnsyria
.
ATAU pindahan/deposit wang tunai ke akaun MALAYSIAN LIFE LINE FOR SYRIA BERHAD :
.
MAYBANK : 564810513971
BANK ISLAM : 14210010009882
.
E-Mel : donation.mllfs@gmail.com
.
======================
MAKLUMAT PERHUBUNGAN:
======================
No. Telefon : 0341443441/0132226057
Alamat pejabat :
Global Peace Mission (GPM) Malaysia,
33-1 Jalan 2A/27A, Seksyen 1, Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur.
.
Terima kasih semua!
.
#InfaqRamadanSyria #IFTNSyria #SyriaNeedsYou #Syria #HelpSyria #fafau4syria

B U L A T A N D O A
.
Moga saya ada dlm bulatan doa awak sepanjang ramadhan ni
.
Doakan misi @malaysia4syria tercapai sblm FF dan team MLLFS akan berlepas ke sempadan Syria pada 3-10June ini
.
Makeup by @hayattmarni
Tudung by @galeriariani
Jaket by @innaigroup siaran 23x πŸ˜‚
.
Nota: selamat hari Jumaat ❀️
.
#farafauzana
#yakultmalaysia
#galeriariani
#fafau4syria
#fbilive
#gobokfafau

B U A T M E R E K A S E N Y U M
.
Di sebalik senyuman dan kegembiraan ini….
.
Mungkin kita tahu, dan mungkin juga kita tidak tahu. Di sebalik senyuman girang anak-anak muhajirin Syria ini terselit di dalamnya luka dan duka yang amat dalam.
.
Namun, jauh di sudut hati kami, biarlah kegembiraan yang kita ciptakan buat mereka ini sedikit sebanyak melenyapkan segala penderitaan yang menghantui mereka semenjak 7 tahun yang lepas.
.
Di bulan Ramadan yang mulia ini, Fara Fauzana akan bersama MLLFS untuk menyampaikan bantuan berbuka puasa dan juga bantuan-bantuan lain bagi menggembirakan anak-anak Syria ini. Jomlah bersama berikan sokongan kepada Fara Fauzana dan juga tim MLLFS untuk #MENYUMBANG dan #SHARE usaha murni ini.
.
Boleh ke tu?
.
Sasaran kita sama-sama untuk hari Jumaat yang penuh barokah ni, ditambah dengan bulan Ramadan yang mulia ni, adalah untuk mengumpulkan #InfaqJumaat sejumlah RM 30,000 bersamaan 2,000 pek berbuka puasa kepada muhajirin Syria.
.
Ayuh terus mengukir senyum dan tawa buat mereka. Memberi saat mereka memerlukan dan saat kita masih punya upaya.
.
Jadikan #InfaqTerbaikRamadan ini untuk membantu mereka yang memerlukan di Syria.
.
Maka dengan lafaz Bismillah, mari kita mulakan.
.
Sumbangan atas talian boleh klik pautan berikut :
> www.billplz.com/fafau4syria
> www.billplz.com/fafau4syria
> www.billplz.com/fafau4syria
.
ATAU pindahan/deposit wang tunai ke akaun MALAYSIAN LIFE LINE FOR SYRIA BERHAD :
.
MAYBANK : 564810513971
BANK ISLAM : 14210010009882
.
E-Mel : donation.mllfs@gmail.com
.
MAKLUMAT PERHUBUNGAN:
.
No. Telefon : 0341443441/0132226057
.
Terima kasih semua!
.
#InfaqRamadanSyria #IFTNSyria #SyriaNeedsYou #Syria #HelpSyria #Fafau4Syria #InfaqJumaat
World #QuranHour

R E B U T πŸ—πŸ—πŸ— B E L I K E
.
πŸ˜…πŸ˜πŸ˜‚πŸ€¦β€β™€οΈπŸ™ˆ
.
Semua benda nak berebut sampai nak ke tandas pun berebut.. apahal? Tunggu naaaaaaaaa
.
Nota: ok skrg fikir jap, bila last time korang berebut? heheheh
.
#farafauzana
#yakultmalaysia #everybodyeveryday #GengSakatRayaYakult
#bilafafaushooting

Salam Ramadhan
.
Dah seminggu berlalu puasa tp rasa mcm xkurus pun!! Apa ada hall @fetabuya kan ada utk korang
.
Cantik tak semestinya kurus ? Haa, kenapa ? Gemok pon cantik la! Sebab beatiful is subjective. Kan ?
.
Eh @fetabuya ada baju yang cantik untuk orang yang PLUSSIZE ni. So tk de masalah pon kalau tk kurus sebelum raya.
.
Jom follow
@fetabuya
@fetabuya
@fetabuya
.
Tengok baju cantik cantik yang boleh embrace your beauty even you're a PLUSSIZE.
.
Resepi cantik.
.
Baju @fetabuya + you = Cantik Meletop tau!
.
Nota: meh tag kawan2 yg gebu cantik skrg . Te them we love u ❀️
.
#fafaudotig

P A D A N M U K A πŸ˜…πŸ™ˆ
.
Wait for it
.
Sbnrnya sblm @shahilaamzah pecahkan mangkuk kat dapur @fbi.live smlm FF awal2 lagi dah buat kecah dlm dapur tu hahahah
.
JUS YAKULT KURMA - sedappppp! Cubaa laaaa
.
Nota: maksud cuba .. cuba buat air tanpa tumpah yea hahahah
.
Notalagi : JGN RIAK! JGN KACAU ORG PUASA 😝
.
#farafauzana
#fbilive
#yakultmalaysia
#masaklaaku
#adayakultlagiwow

P E C A H H H ! !
.
Focus betul2 kat hujung choopping board yg @shahilaamzah tgh gigih potong daging πŸ˜…πŸ€£πŸ˜
.
Yg penting walaupun keadaan kelam kabut @zarazya tetap nyanyi lagu #tiadadendam
.
Harap @faizalfbi76 takde dendam dengan kami sbb rosakkan dapurr @fbi.live πŸ€£πŸ€£πŸ’ƒπŸ’ƒ
.
Nota: @jihanmuse takde sbb ... korang stalk ig dia je laa 😘❀️
.
Notalagi : song TIADA DENDAM by @zarazya ... mmmm lps pecahkan mangkuk, ko rasa dendam tak?! hahahah
.
#farafauzana
#saffjmzz
#fbilive
#kontirumah
#bilafafaumasak
#bilafafaufbibergabung

J O M N G A J I
.
@asnimansor
.
Tag kawan2 ngaji jomm ❀️

F A F A U 4 S Y R I A
.

What? Again? Sekali lagi FaFau akan ikut misi membantu pelarian-pelarian Syria bulan Ramadan ni?
.
Serius laaa?
.
Iya, serius la ni. FaFau akan ke Jordan dan Turki pada 3-9 Jun 2018 ini untuk menyantuni pelarian-pelarian Syria yang memerlukan di sana.
.
Tapi, FaFau nak minta bantuan anda semua untuk #SHARE dan #SUMBANG bagi menjayakan misi kali ini.
.
Sejumlah RM500,000 dana diperlukan untuk kita sama-sama bantu dan sebarkan kepada sahabat handai kita:
.
πŸ› RM 150,000 - makanan iftar kepada 10,000 pelarian Syria (RM15 satu hidangan)
.
πŸ“¦ RM 150,000 - bekalan makanan yang mencukupi untuk sebulan kepada keluarga pelarian Syria (RM150 satu kotak)
.
πŸ“ RM 50,000 - untuk memastikan anak-anak Syria dapat meneruskan pembelajaran mereka di sekolah tajaan MLLFS
.
🏨 RM150,000 - untuk memastikan bekalan ubat-ubatan mencukupi dan juga merawat mangsa yang tercedera akibat peperangan di Syria
.
RM150, RM100, RM50, RM 10 anda memberi besar maknanya. Waima hanya RM1 sahaja. Apatah lagi di bulan Ramadan yang penuh dengan keberkatan dan juga ganjaran. [PENTING : Resit Pengecualian cukai disediakan]
.
Salurkan #InfaqTerbaikRamadan #UntukSyria melalui platform seperti di bawah :
.
Sumbangan dalam talian boleh klik pautan berikut :
> www.billplz.com/fafau4syria
> www.billplz.com/fafau4syria
> www.billplz.com/fafau4syria
.
ATAU pindahan/deposit wang tunai ke akaun MALAYSIAN LIFE LINE FOR SYRIA BERHAD :
.
MAYBANK : 564810513971
BANK ISLAM : 14210010009882
.
E-Mel : donation.mllfs@gmail.com
.
MAKLUMAT PERHUBUNGAN:
.
No. Telefon : 0341443441/0132226057
.
Andai mungkin kita masih belum mampu, maka bantulah dengan #SHARE kempen ini agar lebih ramai yang dapat tahu dan membantu pelarian-pelarian Syria untuk berbuka puasa.
.
#Fafau4Syria #IFTNsyria #HelpSyria
World #QuranHour

Most Popular Instagram Hashtags