thecomicgeekartist thecomicgeekartist

469 posts   33,732 followers   794 followings

The Comic Geek  Facebook : Comic Geek Resources Telegram channel : The Comic Geek

Selain dari melukis komik, @thecomicgeekartist juga menyediakan servis design maskot, ilustrasi buku, design logo dan servis melukis komik untuk syarikat.
Order than drawing comic as a hobby, @thecomicgeekartist is also providing services such as mascot design, illustration, logo design and comic arts for corporate use.
Email : joejitakash@gmail.com

#mascotdesign
#logo
#logodesign
#comicartist
#illustration
#commission

And do not say that whose is killed in the path of Allah is dead. No! Indeed they are alive but you do not know how. (Surah 2, al-Baqarah verse 154)

#christchurch
#shootingvictims
#newzealand
#masjid
#mosqueshooting
#martyrs
#prayforchristchurch
#prayforchristchurchmosque
#condolences
#muslim
#hellobrother
#peace

Follow: ---->@thecomicgeekartist

Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya orang yang paling baik antara kamu semua adalah orang yang paling baik terhadap isterinya dan aku adalah orang yang terbaik antara kamu semua (dalam membuat kebaikan) terhadap isteriku." - Hadis riwayat al-Tirmizi di dalam Sunan al-Titmidzi, kitab al-Manaqib, hadis no: 3830.

#KomikSuamiVsIsteri
#KomikKhair
#suamiisteri
#komik
#komikmalaysia
#kartundakwah

Terima kasih atas pembelian komik KHAIR5 samada dlm bentuk fizikal atau ebook! Follower baru boleh ikuti kisah episod 1-4 di insta highlight ya. Preview #KomikKhair episod 5 pun ada. Komik KHAIR5 ada lagi ya kalau nak beli. Boleh wasap. Link di bio.
Komik ni 104 ms
Hitam putih

“Dan di antara tanda-tanda (kebesaran)-Nya ialah Dia menciptakan pasangan-pasangan untukmu dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan Dia menjadikan di antaramu rasa kasih dan sayang. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang berfikir.” [Ar-Ruum : 21]

#KomikSuamiVsIsteri
#KomikKhair
#suami
#isteri
#rumahtangga
#kahwin
#nikah
#kartunmalaysia
#komikmalaysia

Follow --> @thecomicgeekartist
Lirik Lagu "Suatu Masa"
Komposer: Sifu M. Nasir

Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda di dalam doa-doa lewat solat kerana Allah itu Maha Mendengar. Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat seperti yang terdapat di dalam firmanNya: “(Lazimnya) perempuan-perempuan yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki yang jahat, dan lelaki-lelaki yang jahat untuk perempuan-perempuan yang jahat; dan (sebaliknya) perempuan-perempuan yang baik untuk lelaki-lelaki yang baik, dan lelaki-lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik. Mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) yang dikatakan oleh orang-orang (yang jahat); mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan yang mulia”. (An Nur : Ayat 26)
#jodohrahsiaallah
#jodoh
#nikah
#cinta
#komikkhair
#KomikSuamiVsIsteri

Follow ---> @thecomicgeekartist
Daripada Aisyah r.a., dari Rasulullah s.a.w baginda telah bersabda yang maksudnya: “Sesiapa yang diberati menanggung sesuatu urusan menjaga dan memelihara anak-anak perempuan, lalu ia menjaga dan memeliharanya dengan baik, nescaya mereka menjadi pelindung baginya daripada api neraka.” (Hadis Riwayat Bukhari, Muslim dan Tirmidzi)

#anakperempuan
#komikdakwah
#KomikSuamiVsIsteri
#kartunmuslimah
#muslimah

Sabda Rasulullah sollallahu alaihi wasallam: "Namakanlah (anak-anak kamu) dengan nama-nama para nabi. Dan nama-nama yang paling dicintai Allah Ta'ala adalah Abdullah dan Abdurrahman. Dan yang paling benar namanya adalah: Harith dan Hammam, serta yang paling buruk namanya adalah Harbun dan Murrah." (HR. Abu Daud no: 4950, An-Nasai no: 3565 dan selainnya dari Abu Wuhaib Al-Jasymi; lihat Al-Azkar Imam Nawawi no: 741)

#namaanak
#zuriat
#namayangbaik
#komik
#KomikSuamiVsIsteri
#kartundakwah
#muslimah

7 Simptom “Pembawakan Budak” Yang Suami Hadap Bila Isteri Tengah Mengandung

Follow ---> @thecomicgeekartist

#1 Isteri Kuat Kencing Malam
#2 Suami Dilanda Kebimbangan
#3 Isteri Moody
#4 Mual & Muntah-Muntah
#5 Penambahan Berat Badan Isteri
#6 Isetri Sakit & Sengal Badan
#7 Suami Jadi Ekstra Pembersih

#komiksuamivsisteri
#kartunsuamiisteri
#mengandung
#morningsickness
#preggy
#pregnant
#suami
#isteri
#rumahtangga

Follow---> @thecomicgeekartist
Abu Abdillah bin Al-Jalla’ pernah suatu ketika tidak menjaga pandangannya, lalu datang seseorang menegurnya seraya berkata kepadanya, “Engkau akan merasakan akibatnya walaupun di hari kelak”. Dia baru merasakan akibatnya empat puluh tahun setelah kejadian tersebut. Dia berkata,“Maka aku menemui akibat perbuatanku setelah empat puluh tahun, aku dijadikan lupa Al-Qur’an”

Moga kita dapat memuliakan muslimah kita dan para wanita dengan menundukkan pandangan

#tundukpandangan
#komikdakwah
#muslimah
#thecomicgeek

Most Popular Instagram Hashtags