[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

tantkofta tantkofta

2131 posts   10299 followers   816 followings

Tant Kofta - Lotta Blom  Välkommen till Romelanda strax norr om Göteborg. Garnbutik med handfärgade garner av bästa kvalité, roliga modeller och 1500 knappar. Mer info:

http://www.tantkofta.se/

Monterns sjalhörn.
Karusell och Karusell 2.0.
Hermannasjal och vävd sjal i Hundtandsmönster. #tantkoftafilisilk #tantkoftasidenvägen #crossbreed Välkomna!

Om en stund öppnar Väv2017.
Mässan äger rum i en idrottshall. Så för första gången i mitt liv står jag på konstgräs med ett gult golv emellan. #Väv2017

Ingen mässa utan sockpaket.
#stickfyran Retrotema som visades första gången i Göteborg i augusti. Nu är det Växjö och sedan i nästa vecka i webbshoppen.
#stickfyrans medlemmar är @eddysinstagram Evelina Roos @tantulltuss Anna Bergman @wynja Erika Åberg och @tantkofta Lotta Blom

En låda knappar får hänga med till Väv2017 i Växjö.
#tantkoftasknappar

Nu är det full fart med förberedelser inför VÄV2017 i Växjö. Ett samarbete med Margareta Ovelius har lett till fina sjalar med härligt svaj vävda i #tantkoftafilisilk. Två härvor räcker till en stor sjal och jag har ordnat med paket där vävnota ingår.
Du behöver en vävstol med fyra skaft och en vävbredd på 50cm för att väva en. #pepitarutigt #hundtandsmönster #Väv2017

Häromdagen låg en bok i min brevlåda. En mönsterbok för Stickning av Ann-Mari Nilsson på Hemslöjdens förlag. En fin bok med många olika idéer hur du kan mönstra din stickning. Lyfta maskor (en favorit), flerfärgstickning samt ytmönster. Längst bak i boken finns beskrivning till mössa, vante, väst och liten kofta. Jag gillar boken för dess tilltal "Låt dig inspireras och sätt ihop mönstren som du vill" och bokens klara färger. Extra förtjust är jag i vantarna med granar. Avdelningen med lyfta maskor är härlig med allt i rött och vitt. Tvåfärgsstickningen både klassisk och poppig i sina färgkombinationer. Tyvärr är avsnittet med de vackra ytmönstren uppstickade i ett lite för mörkt garn som tar bort lite av de fina effekterna.
Boken gör premiär nu i veckan under Väv2017 i Växjö. Köp den och låt dig inspireras till glad stickning. #hemslöjdensförlag #ann-marinilsson #stickamönster

Idag har vi hemodlade vindruvor och nybakade kanelbullar till fikat under Öppen Koffert.
Välkommen idag 10-14.
Vägbeskrivning. www.tantkofta.se

Imorgon är det öppet med café och nybakade bullar och då gör de här helt bedårande antika tjeckiska glasknapparna entré.
De säljs per karta och förgyller både finkoftan och väggen om man vill hänga upp dem. Sedan följer de med till Växjö på Vävmässan och läggs därefter ut i webbshoppen när den uppdateras i slutet av månaden.
#tantkoftasknappar #glasknappar #vintageknappar #glassbuttons

Vår lokaltidning @kungalvsposten på besök i butiken.

När jag kom hem från min resa låg en #koftansstickpåse i ett kuvert med en berättelse och en fråga. På hantverkshuset i Helsingborg (ett aktivitetshus för människor med psykisk ohälsa) används min enkla beskrivning som en övning i färg & form och kognitiva förmågor. Lilian som jag träffat på en kurs och som jobbar där undrar om de kan få sälja påsar på sin interna julmarknad. Självklart svarade jag ja på frågan. Så bra om min beskrivning kan användas för att få människor som har det tufft att komma framåt en bit. Samtidigt vill jag påminna er andra som deltar på diverse julmarknader om att sälja stickade modeller som jag designat inte är tillåtet! Var bussiga och visa den respekten.
Vill du också sy en #koftansstickpåse klickar du på #påsenbitförbit så hittar du beskrivningen.

Strax susar åter färggrytorna. Om en liten vecka är det #Väv2017 i Växjö och tills dess skall det finnas lite #tantkoftafilisilk att väva sjalar av. #ingenrastingenro

På hemväg efter fantastiska dagar på Shetland. Att resa är ofta att vänta och det passar en stickare = sticktid. Filten växer och är nu en ganska bökig resestickning. Ett varv är 700m och till en rand går det åt ca 25 gram garn. Stickningen hänger på en rundsticka och därför får jag delvis gissa storleken som nu är ca 170cm i diameter och alldeles rund. En liten mycket glad och pigg pojke, mitt yngsta barnbarn Olle skall få filten. Det slog mig häromdagen när jag insåg hur färgstark filten är precis som den glada lilla ungen.

Most Popular Instagram Hashtags