[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

tantkofta tantkofta

2293 posts   11347 followers   886 followings

Tant Kofta - Lotta Blom  Välkommen till Romelanda strax norr om Göteborg. Garnbutik med handfärgade garner av bästa kvalité, roliga modeller och 1500 knappar. Mer info:

http://www.tantkofta.se/

Nu har jag plockat upp maskor längs den rätstickade kanten och börjat sticka uppåt. Mönstrar så här: Först en rätstickad mörkare ås, sedan en rad med lyfta maskor i mellanmörkt och till sist två varv ljus slätstickning. Just nu lutar det åt att jag viker in halva kanten för att få den mindre dominant. Vad tycker du? #mössahitochdit

Det bidde inga vantar, det blir nog en vårmössa istället. Jag har nu stickat nederkanten till den. Sträckt ut och sytt ihop till en ring i lagom storlek. Sedan plockar jag upp maskor efter kanten och stickar uppåt och ihop i toppen. Hur det går till med förslag på många olika mössor finns i häftet ”Mössor hit och dit”. #livetsefterrätt

Tågstickar på ett par små vantar med rester från sockblanks. Jag är inte 100% nöjd och tränar mig på att inte genast repa upp. Det blir nog bra lekvantar ändå. #koftanbästavantar

Det blir Vår idag igen.
Vad sägs om Vitsippa och Blåsippa. Mönstret är Julia ur boken #tantulltussockor. Garnpaket i webbshoppen om du känner dig sticksugen. Dessutom har jag fyllt på med paket till mössan och vantarna Vårtecken.

Det är med viss möda vi fotade idag. För mig var det inte helt lätt att stå på tå på en vinglig pall och hålla sig i ett vitrinskåp som plötsligt börjar svaja och på golvet kröp bästa Matte på alla fyra för att komma i rätt nivå. När jag kollade bilderna upptäckte jag en ofrivilligt tagen lite suddig bild på hans bravader. Tusen tack @knittingcookie och @anneliroman för stickhjälp.

Två tanter och Valentino gjorde Anna @tantulltuss och jag till Alla Hjärtans Dag 2016.
Jag tycker hjärtat i mönstret är så fint. Det finns materialpaket i 3 färgkombinationer i webbshoppen och dagen till ära finns nu mönstret att köpa av Tantulltuss på Ravelry.
#tvåtanterochvalentino #tvåtanter #tantkoftatrekking

Nu finns fina Vårtecken i webbshoppen. Mössa i mjukaste merino och vantar i robust sockgarn trekking.

Har du också börjat längta efter våren? Små blommor som kryper upp ur jorden och gör en glad. Johanne @borntoknit har gjort ett vårset med mössa och fina vantar ”Vårtecken” med just såna blommor och jag har färgat garnet till det. Imorgon kväll finns det stickpaket till både mössa och vantar i webbshoppen om du har vårlust.

Idag är jag på äventyr och träffar två finfina brudar. En vill inte vara med på bild, men det kompenseras av den andra som är en riktig linslus och är med på allt. #hemmahostantulltuss#taxenagneta

Ni missar väl inte auktionen på det vackra tyget ”Aurora” av Lisbet Jobs som går ut ikväll. Klicka på @koftanrensar för att hitta dit.

Just nustickar jag på något som ska bli en ganska hårt valkad jacka. Garnet är det rustika #sirritogv en blandning av riktigt mjuk bottenull och grova täckhår. Jag är så fascinerad av kontraster. När två motsatser möter och förstärker varandra. Så en blank pärlemorknapp är fantastiskt fin på den grova ytan. #sirritogv #pärlemorknappar #pärlemor #stickaochvalka

Nu är jag igång och röjer och fixar bland alla fina fynd jag gjort genom åren. Det har blivit för mycket och det råder en viss trängsel. Så imorgon den 11/2 ruskar jag liv i kontot @koftanrensar och lägger ut ett och annat. Det blir tyger, garner jag sparat sen innan jag startade Tantkofta och en hel del annat. Ett exempel är 2meter av det fantastiska tyget Aurora av Lisbet Jobs.

Öppen koffert imorgon Lördag 10/2 10-14.
Nyfärgad Trekking till sockor och Sidenvägen till Karusellkragar. Tre nya vackra färger i Lamauld det perfekta garnet till mjuka islandströjor. Dessutom en Hemslöjd till dig som vill och i växthuset kan du ta dig en slät kopp kaffe om du känner dig sugen.
Hjärtligt Välkommen!
Vägbeskrivning: www.tantkofta.se

Har ni sett Britt-Marie Christofferssons nya bok ”Brodera på stickat”. Här finns ett par signerade ex.
Öppet idag 8/2 11-19 och på lördag 10/2 10-14. Alla som handlar får en Tidskriften Hemslöjd med sig hem.
Bästa tidningen!
Hjärtligt Välkommen!

Har ni sett att Britt-Marie Christoffersson kommit med en ny bok? ”Brodera på Stickat” med massor av inspiration. Jag har några signerade exemplar som jag säljer i min butik. Jag har öppet idag Torsdag 8/2 11-19 och på Lördag 10/2 10-14. Om du kommer och handlar någon av dagarna får du en tidskriften Hemslöjd med på köpet, riktigt fin är den också.
Hjärtligt Välkommen!

De första strumporna i serien ”Två Tanter” var Havet och Skogen. De gjorde vi i augusti 2015.
Nu har jag färgat en ny omgång av dessa strumpor och dessutom fyllt på med Fru Sergel och Tant Snö som finns i Annas bok #tantulltussockor webbshop: www.tantkofta.se

Bom, bom lät det från fönstret och då jag kikade ut stack det upp två små svarta stjärtar ur den lösa snön. Jag rusade ut grävde genast upp två små blåmesar som snart nog kvicknade till och flög sin väg. Blåmesen är en riktig favorit om ni frågar mig. #blåmes

Jag jobbar vidare på min mossgröna kofta av #sirritogv. På bilden provar jag koftan innan behandling i tvättmaskin fintvätt 40grader. Nu är det gjort och det blev bra förutom lite valkning för hand i framkant och nederkant för att få det lite snyggare. Med ett knapplager på drygt 2000knappar att välja mellan tar det en stund och det är en härlig syssla. Det blir antika udda bruntonade pärlemorknappar till min mossiga kofta. Nu är det dags för en stickad infodring och till det har jag färgat upp filisilk för att få det mjukt runt halsen.
Det finns ingen beskrivning till den här modellen men jag ordnar kurser under våren och kanske en i sommar om någon önskar. Kursprogram kommer snart.
#runduppifrånochner #stickaochvalka #tantkoftafilisilk

Häromdagen fick jag en fråga om hur jag gör då jag stickar randiga strumpor och undviker att det blir hoppigt i skarven. Jag låter garnen följa med i kanten utan att klippa av det mellan ränderna och binder mitt i randen genom att låta stickegarnet gå bakom garnet som löper med en gång i mitten på randen då jag passerar starten på varvet. När jag byter färg får den nya färgen gå bakom den gamla innan jag börjar. Då låser de varandra. Jag låter alltid varvet börja på insidan av foten eller utsidan av handen (då jag stickat vantar). Så syns skarven minst. Detta råd är inget märkvärdigt, bara som jag gör utan allt för stora åthävor. Svep över skärmen så kommer det upp närbilder. #tantkoftatipsar #koftansenklasocka #tantkoftasockblanks

Karusellkragen är en skön krage som går ner lite om ryggen och har en fin kant med blommor upptill. Du stickar den i ett mjukt handfärgat merino/silke garn med stickor 4-4,5mm. Nyfärgade härvor just inlagda i webbshoppen.
#karusellkrage

Nu har jag färgat en omgång garn, fuskstädat lite och nu tar vi helg. Jag ska sitta i min fåtölj och sticka hela eftermiddagen. Fåtöljen har min fina svärfar Sven gjort då han var bara 15 år och nu är den min. Tänk att få en så fin present!
Ha nu en fin helg allihop och sticka lugnt och fint och glöm inte bort att njuta av varje maska. #runduppifrånochner #stickaochvalka

Nu finns de tre varianterna av ”Två Tanter och Valentino” i webbshoppen länk i bio uppe till vänster. Dessutom är det uppdaterat med nyfärgad Filisilk. Av det finfina garnet kan du sticka dig en ponchon ”Musslan” eller väva finaste sjalen i hundtandsmönster, det går åt 2 härvor till båda projekten.
#tvåtanterochvalentino #tantkoftatrekking #tantkoftafilisilk #ponchonmusslan

Den här är så bra så den måste delas vidare.
#ull #jagälskarull

Imorgon är det öppet i butiken i Romelanda.
Då gör den nya färgkombinationen i #tvåtanterochvalentino smygpremiär. Anna @tantulltuss designade mönstret inför alla hjärtans dag för några år sedan och det är ett av hennes finaste mönster. Längst till vänster ligger den färgkombo vi gjorde först Valentinoorange/sjögrön (då fanns även en gul/sjögrön) i mitten har vi faluröd/ockragul och längst till höger Berits brunost/Valentinoblå. Inom någon dag finns de i webbshoppen och snart finns mönstret på Ravelry. Vilken är din favoritkombo?
Ps. På hemsidan finns nu vårens öppettider med några extra fina lördagar. Ds.

När man stickar med flera färger handlar det om kontraster för att få mönstret att framträda, att blanda ljusa och mörkare färger. Det är finfint att välja vitt och någon mörkare färg till det. Men det finns flera vägar och här är några som jag färgar upp. För en stund sedan uppdaterades webbshoppen med ingefära och vanilj om någon vill prova. Så har jag färgat Sirri i färgerna havsgrön, blå, röd och ockragul som nu också ligger utlagd på nätet. #tantkoftatrekking #atelierzitron

Most Popular Instagram Hashtags