#zdnmasak

204 posts

TOP POSTS

Baru nak masuk gmbr menu harini...sambal sotong+udang buncis bertelor & tempe goreng alhamdulillah...👍😋 Selamat petang semua shbt ig👌😙 #zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Harini bz sikit melayankan ank bujang saya demam dah 4 hari...ptg tadi balik sekolah tunjuk kat ibu ade bintik2 merah pulak kat tngn&badan esok doktor bg cuti lagi...risau juga hati ni😟 harap2 xde apa2 lah ye...baru2 ni ade kes denggi pulak area rumah saya ni huhu risau lg😐 cepat2 g carik ketam wat sup😂

Selamat malam semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#alyanadib
#zdnhealthy

mkn meehun goreng berbuka tadi ade banyak lagi...suami terajin beli murtabak kuih akok samosa...so,meehun ibu terkontang2 xde org usik mentang2 xde rencah goreng bodo2 jer😂ibu je la yg mkn eh mood lapar dtg mlm2 ni👻

#zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Sambal tempe berbilis utk sahur tadi...mkn dgn nasi panas2 bagi bukak selera👍👌😋 syukur alhamdulillah🌹❤ #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Kita masak nasi goreng ayam jer utk berbuka nnti en suami bawa bekal pergi kerja ...dah tak tau nk masak ape lg🙈 kuih-muih beli jer...popia+akok+murtabak+pulut panggang +serimuka.. haah banyak nye kuih bole ke habis tu?4 beranak je tinggal ni👻😂 Selamat berbuka semua shbt ig☺

#zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Meggi ketam utk ank bujang saya yg x sihat...x mau mkn nasi😂

#zdnmasak
#alyanadib

Shawal ke 5...Sedapnye tengok ank2 makan ramen😂😂😂 #alyanadib
#zdnberhariraya
#zdnmasak

Kunyah2 depan tv... cekodok bilis bawang & kopok ikan👍😋 #zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Hasil menyiput tadi...🐚🐚🐚 di sebabkan suke sangat kuih ni sangup ku gentel2😂 time kecik2 dulu suka ambil segenggam2 duk depan tv kunyah mcm kacang...nostalgia sungguh👍😊 #kuihsiput
#zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

MOST RECENT

Baru nak masuk gmbr menu harini...sambal sotong+udang buncis bertelor & tempe goreng alhamdulillah...👍😋 Selamat petang semua shbt ig👌😙 #zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Kunyah2 depan tv... cekodok bilis bawang & kopok ikan👍😋 #zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Keropok lekor cheese fresh from t'ganu👍😋lepas goreng makan tak boleh berhenti 😂😂😂 #zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Mee goreng b.fast pagi tadi👍😋 #zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Masak lauk harini...klu x control boleh bertambah2 nasi😂😂😂 sambal sardin + kailan ikan masin + tenggiri masin berbawang = alhamdulillah👌😉 #zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Baru je nak dinner...nasi goreng ayam sambil layan tv👍😋 Selamat mlm semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Kari ayam tanpa santan utk lunch👌😋sayur sawi goreng + ayam goreng siap...bole lepak depan tv awal harini😂

Happy lunch semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Menu harini merangkap berbuka puasa sekali sambal daging + bayam tumis + tempe crispy👌😋 Selamat berbuka puasa bagi yg berpuasa enam👌💋 #zdnmasak
#zdnberpuasa☺
#alyanadib

Lauk harini tomyam ayam + sambal ikan...alhamdulillah👍😋 #zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Cekodok pisang🍌🍌🍌 #zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Menu lunch yg simple hari ni...ayam kicap+sambal udang👍😋 #zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Lapar nasi mlm2...lauk paling cepat sambal sardin&telor dadar😂👍 Selamat mlm semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#zdnberhariraya
#alyanadib

Masak lewat harini en.suami kerja mlm ptg baru nk mkn...sambal sotong sawi goreng&gelama masin...alhamdulillah👍😉 #zdnmasak
#zdnberhariraya
#alyanadib

Shawal ke 5...Sedapnye tengok ank2 makan ramen😂😂😂 #alyanadib
#zdnberhariraya
#zdnmasak

Sarapan...lama x mkn cekodok bilis bawang😂

#zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Hasil menyiput tadi...🐚🐚🐚 di sebabkan suke sangat kuih ni sangup ku gentel2😂 time kecik2 dulu suka ambil segenggam2 duk depan tv kunyah mcm kacang...nostalgia sungguh👍😊 #kuihsiput
#zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Kita masak nasi goreng ayam jer utk berbuka nnti en suami bawa bekal pergi kerja ...dah tak tau nk masak ape lg🙈 kuih-muih beli jer...popia+akok+murtabak+pulut panggang +serimuka.. haah banyak nye kuih bole ke habis tu?4 beranak je tinggal ni👻😂 Selamat berbuka semua shbt ig☺

#zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

mkn meehun goreng berbuka tadi ade banyak lagi...suami terajin beli murtabak kuih akok samosa...so,meehun ibu terkontang2 xde org usik mentang2 xde rencah goreng bodo2 jer😂ibu je la yg mkn eh mood lapar dtg mlm2 ni👻

#zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Sahur dengan ketam sian ank2 mencabar sungguh dorang nk mkn tang sepit tu😂...alhamdulillah👌😙💋 Salam 22 ramadan sahabat ig cepatnye masa berlalu😢😐 #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Most Popular Instagram Hashtags