[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#zdnmasak

188 posts

TOP POSTS

Harini bz sikit melayankan ank bujang saya demam dah 4 hari...ptg tadi balik sekolah tunjuk kat ibu ade bintik2 merah pulak kat tngn&badan esok doktor bg cuti lagi...risau juga hati ni😟 harap2 xde apa2 lah ye...baru2 ni ade kes denggi pulak area rumah saya ni huhu risau lg😐 cepat2 g carik ketam wat sup😂

Selamat malam semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#alyanadib
#zdnhealthy

Meggi ketam utk ank bujang saya yg x sihat...x mau mkn nasi😂

#zdnmasak
#alyanadib

Hasil menyiput tadi...🐚🐚🐚 di sebabkan suke sangat kuih ni sangup ku gentel2😂 time kecik2 dulu suka ambil segenggam2 duk depan tv kunyah mcm kacang...nostalgia sungguh👍😊 #kuihsiput
#zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Harini punye menu...ikan selar masak pindang feberet ank2 sambal udang +sayor+ikan goreng rangup alhamdulillah👍😋 Selamat petang semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Baru teringat nk post lauk harini😂ayam masak lemak+terung masak kicap+ayam guring...alhamdulillah nmpk tak betapa busy nye harini😄

Selamat mlm semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Bila mlm2 perut mintak isi ni jer yg ko nampak... cepat di masak sedap dimakan👍😋💦Maggie ayam ketuk ciliapi😂

Selamat malam semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#periukcomel

suun fucuk tumis air pecah telo sebijik+sambal bilis garing itu jer lauk harini...alhamdulillah
Selamat petang semua shbt ig👌💋dimelaka cuaca panas😂

#periukcomel
#zdnmasak
#alyanadib

Sambal ikan tongkol/aye antara menu lunch tadi👍😋 alhamdulillah😊

#zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Menu harini...sutun masak lemak cendawan tp semua tenggelam x mau tonjolkan diri👻+sambal udang+sayur sawi goreng ...alhamdulillah👍😋 #zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

MOST RECENT

Hasil menyiput tadi...🐚🐚🐚 di sebabkan suke sangat kuih ni sangup ku gentel2😂 time kecik2 dulu suka ambil segenggam2 duk depan tv kunyah mcm kacang...nostalgia sungguh👍😊 #kuihsiput
#zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Kita masak nasi goreng ayam jer utk berbuka nnti en suami bawa bekal pergi kerja ...dah tak tau nk masak ape lg🙈 kuih-muih beli jer...popia+akok+murtabak+pulut panggang +serimuka.. haah banyak nye kuih bole ke habis tu?4 beranak je tinggal ni👻😂 Selamat berbuka semua shbt ig☺

#zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

mkn meehun goreng berbuka tadi ade banyak lagi...suami terajin beli murtabak kuih akok samosa...so,meehun ibu terkontang2 xde org usik mentang2 xde rencah goreng bodo2 jer😂ibu je la yg mkn eh mood lapar dtg mlm2 ni👻

#zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Sahur dengan ketam sian ank2 mencabar sungguh dorang nk mkn tang sepit tu😂...alhamdulillah👌😙💋 Salam 22 ramadan sahabat ig cepatnye masa berlalu😢😐 #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Sambal tempe berbilis utk sahur tadi...mkn dgn nasi panas2 bagi bukak selera👍👌😋 syukur alhamdulillah🌹❤ #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Rezeki berbuka harini...meetoew goreng mee goreng ayam goreng berempah dan yg penting ade kuih akok...alhamdulillah👍😉 Selamat berbuka puasa shbt2 ig👌💋 #zdnmasak
#zdnberpuasa☺
#alyanadib

Bila mlm perut lapar...ape yg ade jer kita bedal👻lagi satu yg best nye ramen ni leh minum air banyak2 pedas giler😨 buat ubat bibir kering ni ha hehe👍😂 #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Alhamdulillah selesai bersahur 15 ramadan... "ayam sambal berserai"😋👌 #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib
#periukcomel

Donut nutella...tak tau la ape rasa nye...resepi google jer👍😉 Selamat berbuka puasa semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#alyanadib
#zdnberpuasa☺

Dessert 9 ramadhan ...agar2 pandan bersantan terasa lemak2 harum pandan erm sedap2 tq @shakirahizham for the resepi👍😙akhirnye dpt merasa hehe😋

#zdnmasak
#zdnberpuasa☺
#alyanadib

Juadah berbuka harini cucur udang...buat sendiri puashati kan letak udang besau2 bole mkn puas2 nnti👍😋 alhamdulillah
#zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Sambal udang sahur ke 7 Ramadan... fav ank2 Alhamdulillah👍😉 #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Menu bersahur 6 ramadhan...sup sayur+meehun sikit& ayam goreng🍗terbangun awal so kita masak la dulu takut terlelap nnti👻

Air susu+ kurma +badam wajib blend utk ank2 minum time sahur bertenaga&tahan lapar kata nye💪😉 Selamat bersahur shbt ig semua👌💋 #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Popia cheese crunchy...ha amek ko nk sangat try buat😂tapi serius sedap buat kudap2 depan tv x payah tggu raya sure licin punye👻👍 #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Siap juadah berbuka mee hailam popia goreng nk bawa ke rumah my MIL...alhamdulillah
Selamat berbuka puasa semua👌💋 #zdnberpuasa☺
#zdnmasak
#alyanadib

Siap puding cermin dessert berbuka nnti...alhamdulillah menjadi dgn jayanye👍😊 #zdnmasak
#alyanadib
#zdnberpuasa☺

Alhamdulillah settle masak...harini 2nd ramadhan teringin nk mkn bubur lambuk masak la wlpun bahan x cukup😂...xtau la ape rasanye nnti👻 mee goreng utk my husband bawak bekal lauk sahur daging masak kicap ok bai👌😊 #zdnmasak
#zdnberpuasa☺
#alyanadib

Baru lepas bersilat kat dapor en. suami bawak bekal g kerja👌😉meehoon goreng+siakap berlada...nk cari kueh kat bazar malas la pulak👻

#zdnmasak
#periukcomel
#zdnberpuasa☺
#alyanadib

Lauk hari ni...sambal udang+kailan ikan masin+ikan selar goreng=alhamdulillah👍😋 Selamat petang semua shbt ig👌💋 #zdnmasak
#periukcomel
#alyanadib

Most Popular Instagram Hashtags