#xmia6

MOST RECENT

proses membuat media tanam untuk bibit adenium🌿🌿 @yoelllyoo #smansa #juszflorist #mediatanam #xmia6 #kelompok5 #asyikkk

Lp
#Xmia6

Sholat
Nyaeta hiji kawajiban umat islam
Anu dimimitian ku takbir diakhiran ku salam
Tapi loba jalma anu ninggalkeun sholat
Nepi kaimanan na pegat

Lamun hayang ninggali jalma iman
Indit ka masjid waktos shubuh
Sabab shubuh nyirikeun jalma panceg kaimanan
Jeung jalma panceg kaimanan salah sahiji ciri jalma anu ngamumule sholat shubuh

Lamun jalma geus tara ninggalkeun sholat
Tanda kaimanan kuat
Bari hirupna pinuh ku manfaat jeung syariat
Ku kituna sok ath mangga geura sarolat sholat

#pancensajabasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#xmia6

Sapedah........... Anjeun nyaeta rerencangan setia kuring
Kelir anjeun endah pisan
Anjeun hartina pisan haturan kuring
Anjeun maturan kuring ka sakola

Sapedah........... Sanaos cuaca hujan sarta panas
Anjeun sok maturan kuring

Oh sapedah..... Anjeun kuring rawat
Sarta kuring bersihan
Supados katembong sepertos anyar

#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#sman1rancaekek
#xmia6
@yantiyanti7

Ridho ilahi

Unggal poe unggal peuting
Ka gusti sumujudna sim kuring
Ngalampahan kawajiban kuring
Jeung nyuhunkeun ridho ka gusti

Sumujudna abdi ka gusti
Ikhtiar nu dilakonan ku abdi
Sareng masrahkeunna ka gusti
Taya sanes sareng milarian widi

Ya ilahi ya robi
Tarima amal ibadah abdi
Sareng ridhokeun abdi
Asup kana syurgana gusti.. .

#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#xmia6
#sman1rancaekek

-
Pamingpin Anyar
Geus barinasa 
Umat-umat kupur 
Dewi Pertiwi sujud ka Gusti 
Hoyong pamingpin 
Ti golongan kami -
-
Anu langkung kasep 
Anu langkung geulis 
Anu langkung iman 
Najan pondok yuswa -
-
Turunan sawarga sawareh 
Pikeun mingpin umat 
Dugi ka ahir jaman -

#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#sman1rancaekek
#xmia6

•Raheut manah•

Inget, mun kabeh jalma pernah nyieun dosa
Dosa nu teu karasa
Nu nyieun manah batur ceurik
Nepi jalma eta robah

Aya kanyeri nu nyieun batur hese ngalengkah
Kanyeri nu jol datang
Taya nu terang naon sababna
Kanyeri nu nyieun unggal peutingna janteun resah

Saha?
Saha nu ngadatangan eta kanyeri?
Saha nu nyieun hatena ancur teu pararuguh?
Saha?
Kangge anjeun nu nyieun kanyeri eta datang
Anjeun teu apal hate anjeuna
Hatena teu payaan, manahna tibelat
Lir ibarat ragragna cai hujan nu ngabaseuhan sakabehna
#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#SMAN1RANCAEKEK
#XMIA6
@yantiyanti7

"Jalmi nu mangpaat"

Sapertos lampu anu nyondongna sering diantep
Sapertos lampu anu caangna mere mangpaat
Samestina urang ngartos

Janten mangpaat téh
Teu kudu aya nu sadar
Kalawan kehadiran urang

Henteu kedah aya batur
Nu kudu ngajenan kehadiran urang
Lamun urang hayang janten mangpaat

Ulah rempan diantep
Ulah rempan henteu dihargaan
Ulah gentar mun kebaikan urang disalah artikeun

#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#sman1rancaekek
#XMIA6
@yantiyanti7

BUMI IYE HAMPARAN

Nya, kitu cek tuhan di aya ayatna
Ngan loba ti maranehna ngarobah jeng ingkar ti kapastian eta
Kabeh pinuh kabohongan nepi arurang jiga budak-budak setan

Tingali bulan jeng matahari
Ukuran na sarua, ber edar di luhur bumi babarengan
Eweh nu tenggelam, ngan nga jauh jeng pasti balik dei

Maha karya Sang pencipta
Maneh na nu ngajien gunung jadi pasak pasak bumi
Maneh na nu ngajien 7 lapis bumi jeng 7 lapis langit sareng eusina
Eweh nu bakal bisa nembus langit tanpa sa ijin kekuasaana
Eweh antariksa, eweh tata surya, eweh galaksi, eweh antoromeda
Eta kabeh ngan ka angkuhan jeng kabohongan ti teory khayalan bumi bola

#flatearth
#flatearthsociety
#indonesianflatearthsociety
#bumidatar
#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#sman1rancaekek
#xmia6
@yantiyanti7

-Hujan-
Kawas ibun enjing-enjing
Nyapa salamet dina enjing-enjing
Kawas titik-titik cai dina daun
Wiping tanag tutuwuhan

Hujan . . .
Anjeun terang?
Abdi teu ngarti naha anjeun bet hayang
Hayang ngarasa labuh sababaraha kali
Sanajan anjeun terang
Rasana labuh sababaraha kali
Beja hate dina dada
Moal sanikmat murag asih

Anjeun daek labuh ka tanag
Pikeun jalma nu keuna
Ngantosan katumbiri datang
Nyieun hate gumbira

Ieu kageulisan soca lamun katumbiri hadir
Datang ditilik ngan pikeun mampir
Teu paduli pangorbanan anjeun hujan
Nu merta labuh katahan

Sabab . . . Anjeun terang hujan?
Anjeun datang
Mung salaku bubuka katumbiri datang

Bandung,18 Maret 2018
#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#SMAN1RANCAEKEK
#XMIA6

Indung

Indung.. Basa abdi keur bungah atawa ngarasa sedih, anjeun terus aya sareng abdi. Basa abdi keur ngarasa kasusahan anjeun oge terus aya sareng abdi. Namun, abdi kadang osok midamel anjeun sedih ku sabab kalakuan abdi, hampurakeun abdi indung. ….. Indung.. Sabot anjeun masihan nasehat abdi sering ngabantah. Sabot anjeun masihan peringatan abdi malah osok sering ngalawan na. Tapi, sagala tingkah laku abdi anjeun terus wae bisa ngahampura keun nana. Hampura keun abdi indung. ….. Indung.. Anjeun nyaeta hiji sosok anu paling bageur nu aya dina hirup abdi. Anjeun oge pahlawan pikeun abdi, abdi ucapkeun hatur nuhun tina sagala-galana kanggo anjeun. Sabab anjeun nyaeta sang surya anu terus nyinar keun cahyana pikeun abdi di dunya ieu. ….. Ya allah nu esa... Pasihankeun kasehatan jeung umur panjang pikeun indung abdi. Pasihan balesan anu sa alus-alusna sakumaha anjeuna nu atos masihan pikanyaah nu ageng ka abdi. Jaga oge anjeuna dugi abdi tiasa ngabahagia keun nana. Amin ya rabbal alamin..!
.
.
.
#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#XMIA6

Sobat Janten Kaasih

Baheula arurang teu saling kenal
Tapi sairing jalanna waktos
Abdi ngenal anjen janten sobat abdi
Anjeun nu sok aya kanggo abdi
Anjeun salah sahiji nu bisa ngajieun abdi tenang
Di unggal waktos anjeun sering nyieun abdi bahagia

Tapi sairing jalanna waktos
Mulai aya rasa di antara abdi jeung anjeun
Kadang abdi sok ngabendung rasa ieu
Kusabab abdi alim persahabatan arurang ancur

Tapi sairing jalanna waktos
Abdi jeung anjeun jadi arurang
Pas didinya oge Sobat Janten Kaasih

Haturnuhun tos ngadamel hidup abdi jadi lebih berwarna
Haturnuhun sabab anjeun tos dongkap ka kahirupan abdi.. ✍🏻Siska Amelia
#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#SMAN1Rancaekek
#XMIA6
@yantiyanti7

Nuhun

Ngantosan layung nungguan datang
Ngantosan kahadiran nu teu kunjung datang
Ngabutuhkeun anjeun nu enggeus ngaleungit
Neangan rasa nu enggeus paeh

Nuhun....
Nuhun kanggo sadayana
Nuhun atos mere rasa
Nuhun atos ngisi hati
Nuhun atos ngabaturan dina ngalamun
Sanajan teu ngahiji deui
Tetep udag tuluy
Dugi sadayana masihan
Kabagjaan nu mikahayang

Indri Irawati
@yantiyanti7
#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#sman1rancaekek
#XMIA6

Ujian

Bulan caang meni ngempray
Nyaangan hate nu teu tibra sare
Ngalayang jauh panineungan
Rasa sieun jeung rempan pabaur

Ujian geus na kangkolak panon
Isuk geto bakal disorang
Do'a jeung ihtiar keur dilakonan
Demi ngahontal pangharepan

Ratug jajantung beuki rosa
Mun aya nu nyebut ujian
Duh Gustii...
Lancarkeun diri abdi ngalakonana

#pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#sman1rancaekek
#XMIA6
@yantiyanti7

-Anjeun-
Rasa cinta teu bisa di duga datangna
Cinta dek kanu kumaha
Cinta dek ka sasahana
Moal aya nu bisa ngalarangna .
.
Kangge rasa anu datang
Tanpa ayana alesan
Kuring milih anjeun
Lain kusabab naon anu aya di diri anjeun .
.
Diri kuring anu tadina hampa
Bisa kaubaran ku ayana diri anjeun
Anjeun datang
Nyieun sapopoe kuring jadi sampurna
.
Anjeun anu jadi panyumanget diri
Anjeun anu jadi pangleungit sepi
Anjeun anu jadi pangubar rasa
Anjeun anu jadi panguat raga .
.
Sareng anjeun
Anu terendah dina impen kuring
Endah senyuman anjeun
Damaikeun hate kuring .
.
Bandung, 14 Maret 2018
#Pancensajakbasasunda
#pancenbasasundabuyanti
#SMAN1RANCAEKEK
#XMIA6

Kenang-kenangan yang tak akan pernah mungkin bisa terlupakan😻

#sahabatsegalanya😘 #janganlupainaku #ILy❤
#Isthebest #Xmia6 #sman1pby💞😻

Most Popular Instagram Hashtags