#wetotla

MOST RECENT

Every morning, bangun seawal 5 pagi.. jalankan rutin pagi, lepas solat, siapkan makan minum semua orang, mengemas rumah, edit & submit gambar, sampailah #anakdaramini bangun.. suka tengok dia bangun dengan rambut kusut masai.. tersengih2 nak menyorok dari mama dalam selimut semula.. konon nak tergezutkan ler teww.. bile dah kantoi terus emosi nak berpelukan dan berdukung dan menyusu.. manja!

#wetotla #documentyourdays #toddler #toddlerworld #1year5months #clickpro #clickinmoms #mommiescamera #mommiesworld

musim hujan sekarang, tak dapat nak beriadah petang kita bawak ke pagi.. sambil anak2 bergembira sambil maknya bekerja.. sambil tu juga melaram #goggles baru mama beli kat #shoppee.. #RM10 jea satu unit tu.. ๐Ÿ˜

sebelum masuk air, sempat mama buat #stockphotos sikit.. katanya terang betul pakai goggles nie.. jauh best dari yang lama.. kira puas hati la nie mama bile dengar ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ #wetotla #unschoolinglife #swimmingtime #vitamind #outdoortime

#SIMCbyZaza ๐ŸŒถ๏ธ
ThankYou dearie @wetotla ๐Ÿค—
#FeedbackSIMCbyZza ๐ŸŒถ๏ธ
#SambalIkanMasinCiliPadi
.
#Repost @wetotla (@get_repost)
ใƒปใƒปใƒป
pertama kali cuba, dah jatuh cinta.. ๐Ÿ˜ sebelum botol nie nak di recycle, aku nak cerita kisah #sambal #SIMCbyzaza nie... alkisah banyak sambal2 dipasaran yang namanya memang meletups kebabom tapi rasanya biasa2 jea.. pernah aku beli di satu #halalmart nie.. memang baca nama produk pun dah kecor air liur.. sekali beli dan cuba.. aku tak selera nak repeat dan sampai dah berbulan dalam fridge.. terpaksalah buang.. maka aku stop terpengaruh dengan produk sambal yang menjanjikan bulan dan bintang...๐Ÿ˜“ manakala sambal nie.. aku tengok review dok kata pedas, pedas dan pedas.. aku kecur sekali lagi... sebab kalo dah sepuluh orang kata pedas.. memangg la aku terpengaruh.. maka aku pun cuba orderlah.. untuk pengetahuan, sambalnya di buat by batches.. iloikee sebab dah tentu takde preservatives kan.. ok sambung cerita, sampai jea sambal tu dirumah, aku terus masak nasik.. maka aku cuba la dengan nasik panas.. MasyaAllah! sedap siottt... lepas tu dalam proses nak berpindah randah memang sambal ini yang jadi rebutan.. masak simple mana pun, bile dicicah dengan sambal nie, terus jadi lengkap.. mak aku yang tak suka sambal komersial pun terjebak dan beliaulah yang menghabiskankannya ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ kalo yang rajin travel obersea nak bawak nie pun ok.. tambah sedap kat lauk pauk yang ada.

maka dengan ini aku ingin mengorder lagi 2 botol sebagai stok dirumah wahai kawanku @zazanizam ๐Ÿ˜Š

#wetotla #reviewikhlas #nakorderlagi #sambalsedap #peniagaikhlas #masaksedap

#malaysiahobbyexpo2018 di @maepsserdang berlangsung semalam dan harinie... bawak la anak2 pegi, memang happening, macam2 boleh cuba dan banyak sangat #ilmu baru yang kami dapat.. dari semurah-murah hobi, sampailah semahal-mahalnya.. majority #hobbyist nie sangat sporting dalam menerangkan tentang apa yang mereka jual, buat dan showcase-kan disini.

tempat tak crowded, jadi puas la kami berjalan tawaf keseluruhan tempat.. binatang pun ada tau.. ayam, kucing, ular, ikan dan macam2 lagi!

kalo sempat bawak budak2 enjoy kat sini ๐Ÿ˜Ž

#wetotla #wetotlajalan2
#malaysiahobbyexpo #kidsactivity #amazingexperience

#anakdaramini rajin mengira hasil dari kegigihan mengajar oleh #cikgukakak

tak lekang dari mulut tu sambil tengok tv ke, kutip kain kotor ke, tepuk2 pokok ke dok #countingnumbers ๐Ÿ˜

#wetotla #toddler #1year6months

Siang tadi temankan mak ke #hospitalserdang buat #mri.. tengok ada banyak gerai - gerai kecil menjual barangan dan makanan, uwan seperti biasa kalau nampak #makanankorea mesti berminat,
kami cuba rasa #kimchi (ada tester) memang sedap sebab pedas! selalu beli kimchi tak sesedap nie.. yang buat sendiri dulu pun tak dapat pedas gini.. ๐Ÿ˜

maka tangkaplah satu... ๐Ÿ˜Ž

lepas tu tengok ada #bibimbap RM10 sebekas, uwan semestinya nak cuba... maka order lah.. waktu tu tengah masak nasi untuk 2ndbatch.. 1st batch dah terjual 50bekas dah ๐Ÿ˜ฎ

sambil tu berborak, bisnes makanan ini diusahakan oleh sepasang suami isteri yang sebelum ini telah tinggal di Korea selama 7 tahun.. sekarang usahakan produk makanan Korea yang halal juga menggunakan bahan natural supaya ramai khususnya Muslim boleh menikmatinya.. selain tu kami ade beli sos pedas (lupa namanya ๐Ÿ˜œ) yang dimakan dalam bibimbap tu.. ingat nanti sos tu nak campo bila masak mee sup, atau masukkan dalam nasi goreng.. fuh ๐Ÿ˜‹

anyways kalau berminat nak cuba mana2 produk dieorang, follow @ommason.hq sebab next booth di #Putrajaya katanya.. bolehla kalau nak tuka menu lunch ngap bibimbap pulak kan.. maka pergilah serbu ๐Ÿ˜†

#wetotla #wetotlajjcm #reviewikhlas #habisstokbolehbelilagi #halalhomemade #muslimproduct

sesi belajar melukis #batik arinie oleh cikgu uwan ๐Ÿ˜

#wetotla #unschoolinglife #drawing #coloring #artclass #classathome

Dah jumpa dah port #nasiayam paling ngam untuk kami... @nasi_ayam_yunnan

secara kebetulan sebenarnya kami makan kat sini.. time tu orang pun tak ramai, lepas order tu secepat kilat nasi ayam sampai kat meja kami, walhal air tak sampai lagi ๐Ÿ˜…

kami pun cubalah makan.. mak aaii.. series sedap!

kicapnya tu memang killerla..๐Ÿ’ช then slowly orang datang makan dan tetibe jea penuh kedai.. cuba borak ngan tokey.m rupanya dah 11 tahun (acik tertinggal keretapi rupanya...) tutup kejap renovation dan dah start balik... sebelum tu pun dah ada kedai kat Terengganu.. patutla sedap bebenor.. dah tu tengok kitchen #gredA beb.. ayam best sebab moist dagingnya dan kulitnya pula crispy.. anak2 memuji2 kesedapannya.. hehe nanti boleh repeat lagi... #wetotla #wetotlajjcm #reviewikhlas #nakdatanglagi ๐Ÿ’ƒ

seronoknya di #mydigitalmakerfair2018 tadi.. banyak sangat #ilmu yang kami dapat, semua aktiviti menarik dan FREE pulak tu... kami bawak stroller dan dapat prioritize lane, terasa macam vip gitew.. last year pun sama.. parents dengan anak kecik boleh masuk terus, tak perlu beratur, this year boleh guna laluan lain, memang terbaik!

register siap2 waktu online dan datang collect ticket sahaja.. mudah sungguh jadinya.. kat dalam tu jangan cakap.. memang seronok betul budak2 nie.. termasuk emak dan ayahnya.. kalau umur panjang dan ada rezeki, next year nak datang lagi ๐Ÿ˜

#wetotla #wetotlajalan2 #unschoolinglife #documentyourdays

Thank you #mydigitalmakerfair2018!
tak tido malam la melayan hadiah pocket drone nie ๐Ÿ˜‚

#wetotla #wetotlajalan2 #documentyourdays

Demam menonton #karatetournament oleh #anakdaramini masih belum habis ๐Ÿ˜‚

#wetotla #1year5months #toddler #toddlerworld #karatekid

bersungguh2 membaca walhal buku terbalik... ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #wetotla #anakdaramini #1year5months #mengaji

percubaan #timelapse di pesta #tanglung dekat rumah... cuba dan terus mencuba... ๐Ÿ˜‰

#wetotla #documentyourdays #mooncakefestival

Beli buku timbang kilo di #bangigatewaystreetmall.. buku latihan banyak yang dah habis.. dah selamat hantar recycled.. target arinie beli tambahan buku latihan jea.. tapi ade la tangkapan buku bacaan sikit.. sekilo RM14.. buku berkualiti imported dari oversea... ada yang tak bukak plastik lagi.. ๐Ÿ˜

#wetotla #jalan2 #documentyourdays #documentphotography #mommiescamera #mommiesworld #clickpro #unschoolinglife #unschooler #homeschoollife

Pantang jumpa baju.. mesti nak pakai.. kadang tu siap ada percubaan nak pakai t-shirt papa tu... besar cita2nya ๐Ÿ˜‚

sekali dia muncul kat depan pintu bilik dengan baju kakak atas kepala dah jadi macam tudung ala #dupatta pulak ๐Ÿ˜

#wetotla #anakdaramini #keletah #documentyourdays

musim berhingus.. mujur dah boleh #noseblowing sendiri... kalau tak jenuh nak spray sterimar dengan aksi lawan mengelak dari si #anakdaramini nie ๐Ÿ˜‚

#wetotla #1year5months #flu #toddler #toddlerworld #documentyourdays

kayu yang ditempah potong ikut set dah dapat separuh.. ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ lagi separuh kat kedai kayu sebab tak muat kereta ๐Ÿ˜‚

haritu #hinges yang cap IKEA rm18/sebijik, kami tak jadi beli sebab nak pakai banyak giler.. sekali pegi kat satu hardware nie RM2/sebijik siap ada #hidraulik lagi.. kira anak2 hempas nanti takdela berdentam dentum lemari tu nanti... ๐Ÿ˜

lama gap project kali nie pasal #OSBboard yang dibeli lambat dapat stok dan seterusnya lambat dihantar ke kedai kayu yang kami tempah potong.. ๐Ÿ˜“

nasib brader kayu nie sangat cekap, cepat dan terbaik.. sekejap jea siap set2 lain lepas dah sampai osb kat beliau.. sapa nak beli kayu pine siap sanding boleh jea iolls kasi contact number brader baik nie... dah banyak kali beli kat dia memang terbaik servis! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ apepun ada barang yang dah ready.. maka bolehlah hujung minggu nie start project bina #platformbed bilik #anakbujang โ˜บ๏ธ #wetotla #documentyourdays #documentaryphotography #diyhome #diyenthusiast #diy #diywardrobe #doityourself #tipsjimat

Most Popular Instagram Hashtags