#wamaritimemuseum

MOST RECENT

#wamaritimemuseum highlights

‘The Art of Science, Nicolas Baudin’s Voyagers, 1800-1804’ is presented as an exhibition now at the WA Maritime Museum. I can’t wait to go back, I think I’ll make many visits to this exhibit! The artists impressions are astounding..created in the name of science, the artists meticulously recorded all they discovered over a four year expedition to and around Australia, including our West Australian Coast....Examples are graphic, exotic, euro-centric, detailed and for me....fascinating.
#wamaritimemuseum #postcolonialart #botanicalart #frenchcolonial #arthistory #scientificexpedition #adventure

This tent at the Maritime museum looks like my tent in ‘The River’ in @darkswanexhibitions (swipe). The early English colonists of WA set up tents, as did the French when they surveyed the WA coast in 1802. French Navigator Nicolas Baudin’s Voyagers, 1800-1804 is presented as an exhibition now at the WA Maritime Museum. I can’t wait to go back without the kids and read every plaque and dwell over every botanical illustration! His voyage and its artists scientific impressions are astounding...
#wamaritimemuseum #postcolonialart #botanicalart #frenchcolonial #scientificexpedition #adventure

Lost in Antarctica. The awesome Antarctica VR experience #antarctica #vr #antarcticaexperience #wamaritimemuseum #theantarcticaexperience

Fremantle.... went to the Maritime Museum and took the kids on a tour through the HMAS Ovens submarine. The loved it and the guide was very informative. Chloe lasted most of the way through the tour but we had a guy in front of us at one stage of the tour who stood right at the end of a VERY narrow corridor (there was room in front of him to move forward to give Chloe some space) and despite Chloe (and I) asking him to move forward a bit so she could see, he ignored us and wouldn’t move. So that started a bit of a meltdown and she wanted to get out. The tour guide was lovely and understood and organised someone to meet mum and Chloe at the end of the submarine so they could get off and the boys, Grumps and us could finish the tour. Mum took Chloe through the Museum which Chloe absolutely loved. (Sorry I don’t have any photos of it). #travellingaustralia #travellingaustraliawithkids #travelaustralia #travelaustraliawithkids #autism #autismtravel #autismtravels #hmasovens #wamaritimemuseum

At the opening of French Explorers in WA exhibition. Did you know what WA was actually discover by French Explorers first but they did not do any documentation about it and then Britain claimed to discover Australia. Find out more with @wamuseum #wamuseum #wamaritimemuseum #perthmum #wahistory #perthtodo #perthblogger

Such an honour to have two of my aerial shots of Shark Bay purchased by the Western Australian Museum. Currently featuring in their new exhibition “French Explorers in WA” at the WA Maritime Museum. Rather excited to see them displayed on such a large scale! A fabulous historical exhibition to catch which opens tomorrow and runs until December. @yummy73 🙏💕😘
.
.
.
.
.
#frenchexplorersinwa #wamaritimemuseum #sharkbay #sharkbaycoastaltours #justanotherdayinwa #infreo #fremantlestory #westernaustralia #perthlife #aerial #aerialphotography #perth #ig_australia #ig_westernaustralia @discoversharkbay

This is a display that amused me (aside from upside down sheep cargo)

Van ini merupakan bagian dari budaya 60-70an dimana surfing jadi bagian dari gaya hidup anak muda di Aussie. Mobilnya detil banget seolah2 emang ada surfer yang tinggal di van ini di tahun 70-an, dan berkelana keliling Australia mengejar ombak. Ada kaset, radio, sampe sandal di dalamnya 😂😂😂😂 #wamaritimemuseum #fremantle #retro #surflife #60s #70s

Indonesia di WA Maritime Museum:
Sebagai negara yang berbatasan secara maritim dengan Aussie, ya aneh banget kalau Indonesia nggak disebutin di dalam sejarah mereka.

Foto 1 &2: Perahu nelayan Sama Biasa, berlayar dari Pulau Roti di tahun 1980. Sayangnya, mereka melanggar perbatasan dan kapal mereka disita oleh pemerintah Aussie. Ini menjadi perahu nelayan Indonesia pertama yg disita oleh mereka. Dinahkodai oleh pria berusia 23 tahun yang harus menanggung ibu dan adik2nya Disebutin namanya sih, tapi aku lupa. Penyakit orang Indonesia 😅
Foto 3: perahu Margojoyo, dan sedikit informasi mengenai kultur melaut di Indonesia. Informasi yg paling aku inget sih soal bagaimana anak2 nelayan di Madura dapet uang saku dengan membantu ortunya jualan ikan. Simpel, sehari-hari banget, tapi museum worth buat orang lain.
Foto 4: Ebuset, keren amat orang Bajo. Hari Minggu-nya diisi dengan windsurfing 😁😁 #wamaritimemuseum #fremantle #indonesia

Day 20.2: WA Maritime Museum in Fremantle. Admission AU$15. Sebenarnya Selasa kedua setiap bulan entry-nya by donation, tapi udah 3 hari ndekem di rumah aje, jadi hari ini perginya langsung jauh. Lagian kata ramalan cuaca Selasa besok ujan dan E-Shed Market (ada toko oleh2 Aussin, yg punya orang Indonesia dan sukses besar coz kios beliau ada 6 di sono) buka cuma weekend. E-Shed Market tempatnya cuma sepelemparan batu dari sini.

Di sini bisa belajar sejarah maritim Western Australia mulai dari zaman orang2 Eropa pertama kali datang ke Aussie, sampai sejarah maritim modern. Kita bisa dapat pelajaran tentang bagaimana suku Aborigin memancing, cerita tentang para juara lomba berlayar, perdagangan di pelabuhan, sampai keterlibatan AL Australia di zaman Perang Dunia. Informasinya lengkap banget. Display-nya menarik dan beberapa bahkan interaktif. So worth it

#wamaritimemuseum #fremantle #eshedmarket #westernaustralia #diary

Well this was #amazing ! @theantarcticexperience at #wamaritimemuseum ! #antarctica #ice #penguins #virtualreality. Cannot wait now for January and my trip to Antarctic for the day!!!

⚓️ WA Maritime Museum ⚓️ Are absolutely amazing! We took our Year 6 students here whilst on camp and I could not fault them. The Immigration Stories program is fantastic and curriculum aligned for Year 6 students. #highlyrecommended #wamaritimemuseum #immigration #maritime #maritimemuseum #iteach #iteachtoo #iteachsixth #iteachfifth #excursion #fremantle #westernaustralia #aussieteachertribe #aussieteachers #aussieteachersofinstagram #teachertribe #education #schoolcamp #camp #school

Someone is patient trying to catch a fish at #wamaritimemuseum in #fremantle #freo

Most Popular Instagram Hashtags