#wajahterbakar

MOST RECENT

. Serlahkan kecantikan sebenar dengan

Luxury Facial Spa Collection by Kina DLusion ✅ Set premium ini sesuai untuk kulit jenis normal, normal ke arah kering, kering, jeragat, whitehead dan blackhead. ✅ 💯% dari penggunaan essential oil sahaja. Tiada penggunaan dari fragrance oil atau pewangi sintetik. ✅ Specialnya dalam set ini, kami sediakan pakej dengan HADIAH SPECIAL sebagai rutin mingguan anda. ♥ CAFFEINE MOCHA FACE MASK

Harga Retail : RM175 tidak termasuk postage.

. Texture lagi halus bertambah ringan macam kapas.

Serum ni aloe based, dan bahan aktif di dalam serum ini mempunyai vitamin dan antioksidan yang tinggi. Supaya dapat menembus sehingga ke lapisan kulit paling dalam.

Dan serum ini direka mengikut spesifik masalah kulit korang hadapi barulah proses rawatan itu lebih cepat.

Jangan harapkan kepada pencuci muka sahaja ye untuk dapat kan kulit yang sihat dan glowing. Kulit tak cukup zat sebab tak ada bantuan gegentel seperti serum, toner dan sebagainya.
Antara essential oil yang digunakan dalam healing serum ini ialah tea tree, lavender, ylang ylang dan juga serai. Jerawat tak kecut juga tak tahu lah nak cakap gapo.😆

. Specialnya milky ice cream neopolitan body scrub dari body scrub kina yang lain ialah sangat menJIMATkan.

Sebab apa kina cakap jimat?

Bila kita colet sikit je, dah boleh cover banyak tempat kat kulit badan kita. Cara guna dia kan, kena basahkan dulu badan. Lepas tu, ambil sedikit sahaja dan sapu pukul rata satu badan.

Bau dah lah wangi dari essential oil pula tu. Bukan setakat wangi. Wangi yang berkhasiat dan menyihatkan kulit.

Yang kat gambar ni kina guna kaler pink. Kaler pink ni based dia dari strawberry essential oil yang penuh dengan supplemen kulit dan bersifat NATURAL ASID supaya boleh nyahkan lebihan minyak dan bagi jerawat kecut dengan lebih cepat.

Lepas tu ada beetroot yang tinggi dengan antioksidan dimana membantu dengan lebih efektif membuang toksin dalam sistem kulit. Kaler pink tu bukan dari coloring tau. 250% dari kaler beetroot dan alkanet powder. Punya special scrub ni kina design kan dia.
Jangan lupa. Semua based kaler dalam si scrub ice cream neopolitan ni ada pearl powder. Nama pun pearl kan. Pearl kaler apa? Putih. Putih yang bersih sesuci embun pagi. Haaa...aura dan khasiat pearl itulah bila serap kat kulit, kulit boleh cerah secara semulajadi.
Lepas itu, kelembapan yang terjadi dari scrub ini bersifat kekal selamanya jika penggunaan yang konsisten ye.

Scrub ini sangat unik dan tak boleh pakai sebarang tau. Nak tahu cara lebih lanjut menyental scrub ni?
Nanti kina akan share kat group telegram kina. Siapa belum masuk sila lah masuk ye. Tak payah segan-segan. Lailaiii.
https://t.me/UnicKDL

Kenapa tangan yang tengah tu nampak gelap sikit ekh. Maybe tangan basah kot? Efek cahaya ke kan? 😂

. Alhamdulillah. Kina kan ada pernah bagi hadiah kat beberapa kesayangan kina untuk try test scrub susu nih. Alhamdulillah kina dapat feedback yang tidak mengecewakan dari mereka.

Siap ada sorang kakak kina merepeat nak beli. Lagi akak kina tu tengah pregnant, tona kulit mudah jadi gelap sebab hormon preggy katanya.

Lagi pun dalam scrub ice cream ni ada bahan unik dan special iaitu serbuk mutiara. Serbuk mutiara ni dia akan tolong melambatkan prosedur kulit cepat gelap. Dia tolong tahan bagi kulit kita tak cepat sunburn dan parut pun boleh cepat hilang. Lepas tu dapat bantuan dari beras organik pula tu.
Gabungan beras dan pearl powder antara bahan natural yang boleh memutihkan kulit dengan versi yang lebih selamat.
Supaya kulit kita terpelihara, terjaga dan menten lembut halus mulus sentiasa.
Setiap layer dalam body scrub ni berlainan bau dah bahan tau. Dan body scrub susu ni korang boleh campur dengan air bila nak guna. Mana yang nak JIMAT tapi nak cantik juga, elok sangat guna.
Jangan dibiarkan kulit kita merajuk tak ada 'maintenence'. Kalau kulit dah meroyan kita juga yang susah hati. Sampai mood boleh kacau bilau sesat kelaut dalam. Ayook.

.
Bedak sejukkkk ni pun
BESTTTTT bau rose

.
Kenapa perlu guna Lip butter ?
Supaya bibir tak akan kering ,
bibir tak mengelupas
Buat kulit binti makin merah nak delima giteww

Semangat pagiiiiii
Ngilmu pagi pagi biar smart kaya konsultan JAFRA yaa 😂

Apa yaa kulit sensitif itu? >>>>🍃 Apa kulit sensitif ?? • persepsi masyarakat umumnya :
Kulit sensitif karena product perawatn kulit yang tidak sesuai dan menyebabkan kemerahan, sensasi burning, dan tidak nyaman pada kulit. >>>>🍃menurut dermatologist: • kulit yang mengalami pengikisan • kulit yang menjadi sangat kering
• kecendrungan kulit untuk merah dan gatal gatal >>>> 🍃Ciri - ciri

1) Mudah Alergi oleh penyebab tertentu

2) Cepat bereaksi terhadap perubahan suhu

3) Mudah iritasi dan terluka

4) Kulit bertekstur tipis

5) Kulit sgt mudah menjadi kemerahan karena pembuluh darah kapiler dan ujung syaraf sgt dekat dg permukaan kulit

Merasa memiliki jenis kulit sensitif?
JAFRA punya solusi nya dengan Advanced Dynamics Soothing sebagai perawatan hariannya.. Terdiri dari pencuci, pelembab siang spf 15, toner juga night moist sebagai nutrisi di malam hari😱

Tanya detail
Wa/line 081394266644
Pin BBM D67CE2F4
#kulitsensitif #mudahalergi#mudahmerah #sensitif #kulit #wajahterbakar #wajahkusam #kulitwajahtipis #advancedynamics #soothingskincare #skincareaman#perawatankulitsensitif #soothing #soothingadvanceddynamics #advancedynamicssoothing#soothingskincare #orderjafra #jafraindonesia#bpomresmi #perawatanwajahsensitif #tanyajafra #gabungjafra#joinjafra #badzlinskincareaman

Wajah kamu memerah Krn Iritasi?
Tidak cocok kosmetik?
Ato Krn digigit Tomcat?
Ato krn bekerja di dekat kompor sehingga menyebabkan iritasi?

Olesi minyak face oil Sebelum tidur, dan jangan memakai cream apapun. in sya Allah Wajahnya kamu akan normal kembali, bersih dan cantik... Face Oil Aromatherapy Memberikan ketenangan, menghilangkan stress, antiinflamasi, mengatasi kulit kering, jerawat, kerutan dan anti penuaan dini.

Komposisi :
- virgin natural oil
- Minyak kenanga

Netto : 60 ml

Harga : 81.000

#caramengatasiiritasidiwajah
#wajahterbakar
#obatiritasikulit
#faceoil
#wajahjerawat

Wajah Anda memerah Krn Iritasi?
Tidak cocok kosmetik?
Ato Krn digigit Tomcat?
Ato krn bekerja di dekat kompor sehingga menyebabkan iritasi?

Olesi minyak face oil Sebelum tidur, dan jangan memakai cream apapun. in sya Allah Wajahnya Anda akan normal kembali, bersih dan cantik... Face Oil Aromatherapy Memberikan ketenangan, menghilangkan stress, antiinflamasi, mengatasi kulit kering, jerawat, kerutan dan anti penuaan dini.

Komposisi :
- virgin natural oil
- Minyak kenanga

Netto : 60 ml

Harga : 81.000

#caramengatasiiritasidiwajah
#wajahterbakar
#obatiritasikulit
#faceoil
#wajahjerawat
#sabunarangpalingmurah
#sabunpemutih
#sabunkefirvarian
#kefirtermurahseinstagram
#kefirjogja
#maskerkefir
#arkhinashop
#arangcharcoalsoap

Sering panas2 an??
Sering juga lama2 di ruangan AC??
Sering di depan kompor??
Atau sering naik gunung??
Ketombean??
Rambit kering?? Males banget kan kadang kulit suka kebakar oleh banyak sebab..dan rambut rusak karena ketombe.. Bagaimana agar kelembaban wajah tetap terjaga tetapi kita males oles2?? NaPCA solusinya. Pelembab multifungsi tinggal semprot. Dengan kandungan Humektan mengikat kelembaban kulit.. Info
Whatsapp 081324208307
#pelembab #ketombe #hairtonic #rambutpatah #rambutkering #mukakering #wajahterbakar #kismis #spray #pelembabwajah #cirebon #kuningan

Karena gosong itu manis, lanjut mbolang iyes #mukabelang #mukagosong #wajahgosong #wajahterbakar

Berbagi tidak rugi lho guys @Regrann from @exploresimo - Selamatkan wajah Sarni, Wajah terbakar karena epilepsi kambuh. ( beliau warga Dk. Sambiroto, Walen, Simo )

Nama: Sarni
Usia : 47 Tahun
Mengidap penyakit Epilepsi sejak kecil.

Pada bulan Desember 2016 saat sedang memasak menggunakan kayu bakar, ayan/epilepsinya kambuh. sehingga menyebabkan perilaku atau gerakan tubuh yang tidak terkendali. hingga kemudian membakar bagian kanan tubuh mulai dari wajah, leher dan tangan. Kondisi wajah sudah tidak berbentuk, mata kanan sudah melepuh tertutup kulit dan sudah tidak berfungsi.

Perawatan dilakukan di Rumah Sakit Dr.Moewardi Surakarta. Terhitung mulai peristiwa tersebut sampai hari ini telah menghabiskan Dana Rp.57.500.000,-. Kebutuhan yang paling mendesak adalah operasi untuk mengeluarkan mata sebelah kanannya yang sudah tidak berfungsi, jika tidak dikeluarkan akan mempengaruhi syaraf mata bagian kiri yang saat ini masih bisa berfungsi.

Mari bersama sama mendoakan Sarni dan menyisihkan sebagian rejeki kita untuk membantunya.
Bagi yang mau berdonasi bisa transfer ke no rek BNI
032 588 4117
An Erna Noor Indahsari

Bagi yang sudah transfer bisa konfirmasi ke no Wa 085642294280 (Erna N)

Atau Donasi melalui https://kitabisa.com/wajahsarni
#kitabisa #epilepsi #operasiplastik #sedekahrombongan #wajahterbakar #sarni #boyolali #semarang #charity #lukabakar #butuhdonasi - #regrann - #selebgramjateng

Selamatkan wajah Sarni, Wajah terbakar karena epilepsi kambuh.

Nama: Sarni
Usia : 47 Tahun
Mengidap penyakit Epilepsi sejak kecil.

Pada bulan Desember 2016 saat sedang memasak menggunakan kayu bakar, ayan/epilepsinya kambuh. sehingga menyebabkan perilaku atau gerakan tubuh yang tidak terkendali. hingga kemudian membakar bagian kanan tubuh mulai dari wajah, leher dan tangan. Kondisi wajah sudah tidak berbentuk, mata kanan sudah melepuh tertutup kulit dan sudah tidak berfungsi.

Perawatan dilakukan di Rumah Sakit Dr.Moewardi Surakarta. Terhitung mulai peristiwa tersebut sampai hari ini telah menghabiskan Dana Rp.57.500.000,-. Kebutuhan yang paling mendesak adalah operasi untuk mengeluarkan mata sebelah kanannya yang sudah tidak berfungsi, jika tidak dikeluarkan akan mempengaruhi syaraf mata bagian kiri yang saat ini masih bisa berfungsi.

Mari bersama sama mendoakan Sarni dan menyisihkan sebagian rejeki kita untuk membantunya.
Bagi yang mau berdonasi bisa transfer ke no rek BNI
032 588 4117
An Erna Noor Indahsari

Bagi yang sudah transfer bisa konfirmasi ke no Wa 085642294280 (Erna N)

Atau Donasi melalui https://kitabisa.com/wajahsarni
#kitabisa #epilepsi #operasiplastik #sedekahrombongan #wajahterbakar #sarni #boyolali #semarang #charity #lukabakar #butuhdonasi - #regrann

- .
Assalamualaikum sahabat2 positif. Semoga di dalam rahmat Allah selalu☺
.
Nak tau apa kelebihan IVSOAP ni?
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
.
✔melembapkan wajah
✔menghilangkan kulit berminyak
✔mencerahkan kulit
✔menghilangkan parut
✔menghapuskan tona wajah tak sekata
✔merawat kulit cela kesan terbakar sunburn
✔anti jerawat
✔anti jeragat
✔rawat gatal2 di badan
✔pulihkan alergik, ekzema
✔berkesan untuk merawat rambut gugur
✔menghapuskan kelemumur
.
Antara bahan-bahan IVSOAP:
🌻Kayu manis
🌻Bawang
🌻Sengkuang
.
Bagi korang yang mengalami masalah muka berjerawat, akak sarankan korang gunakan IVSOAP kerana terdapat beberapa ekstrak tumbuhan yang mampu mengecutkan jerawat dan melembutkan kulit muka korang😁
.
Korang hanya perlu cuci muka 2x sehari guna IVSOAP. Insya Allah. Jerawat akan kecut dan parut jerawat semakin pudar. Yang penting kena konsisten ye uolls😂
.
Fakta penting korang kena tau, pencuci muka yang mempunyai alkohol dan bahan kimia akan menyebabkan kulit muka korang menjadi kering dan nampak lebih tua.
.
Sebab tu lah kena guna IVSOAP. Terbukti suci dan selamat. Malah anak2 pun boleh guna untuk rawat ekzema, kelemumur, ruam lampin, alergik dan gatal2.

So kalau korang berminat nak dapatkan IVSOAP, boleh 📲📲#whatsapp 012-9588150 Jee insya Allah saya sedia bantu😍😍
.
#ivmistteammarziana #ivsoapmudah #jerawat #jeragat #igshop" #InstaShopMalaysia #terapiinstagram #ekzema #gatalbadan #pencucimuka #wajahkusam #wajahterbakar #pelembab #antikelemumur #sabuncegahjerawat #kayumanis #bawang #sengkuang #tonawajahtaksekata #sunburn -

.
Assalamualaikum sahabat2 positif. Semoga di dalam rahmat Allah selalu☺
.
Nak tau apa kelebihan IVSOAP ni?
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
.
✔melembapkan wajah
✔menghilangkan kulit berminyak
✔mencerahkan kulit
✔menghilangkan parut
✔menghapuskan tona wajah tak sekata
✔merawat kulit cela kesan terbakar sunburn
✔anti jerawat
✔anti jeragat
✔rawat gatal2 di badan
✔pulihkan alergik, ekzema
✔berkesan untuk merawat rambut gugur
✔menghapuskan kelemumur
.
Antara bahan-bahan IVSOAP:
🌻Kayu manis
🌻Bawang
🌻Sengkuang
.
Bagi korang yang mengalami masalah muka berjerawat, akak sarankan korang gunakan IVSOAP kerana terdapat beberapa ekstrak tumbuhan yang mampu mengecutkan jerawat dan melembutkan kulit muka korang😁
.
Korang hanya perlu cuci muka 2x sehari guna IVSOAP. Insya Allah. Jerawat akan kecut dan parut jerawat semakin pudar. Yang penting kena konsisten ye uolls😂
.
Fakta penting korang kena tau, pencuci muka yang mempunyai alkohol dan bahan kimia akan menyebabkan kulit muka korang menjadi kering dan nampak lebih tua.
.
Sebab tu lah kena guna IVSOAP. Terbukti suci dan selamat. Malah anak2 pun boleh guna untuk rawat ekzema, kelemumur, ruam lampin, alergik dan gatal2.

So kalau korang berminat nak dapatkan IVSOAP, boleh 📲📲#whatsapp0123934394 insya Allah akak sedia bantu😍😍
.
#ivmist_charm #ivmistcharmtips #ivsoapmudah #jerawat #jeragat #igshop #iklaninstagram #InstaShopMalaysia #terapiinstagram #ekzema #gatalbadan #cikguseo #pencucimuka #wajahkusam #wajahterbakar #pelembab #antikelemumur #sabuncegahjerawat #kayumanis #bawang #sengkuang #tonawajahtaksekata #sunburn

Go home 😪 #wajahterbakar

Bomut (Boneka selimut) by @kioboxfashion
Di dalamnya ada selimut yg lembut 😍

.
Haaaaa..korang jangan terkujat pulak😆
Ni lah jadik kalau korang tak pakai pelindung matahari bila berada di luar di tengah terik mentari😅
.
Muka hitam..tangan putih..kan tak sekata tu. CELLFIPRO boleh kembalikan wajah korang ke wajah asal semulajadi. Takde lah sapu petang ni malam kang terus putih..😀
Kita ikhtiar. Insya Allah dengan penggunaan secara konsisten, korang akan dapat tona wajah sekata korang kembali, bertambah gebu dan cantik menawan.
.
Bukan sekadar krim biasa tau..
1 botol CELLFIPRO merangkumi #sunblock, #foundation #skincare #serum #moisturizer #nightcream #daycream
Pendek kata semua CELLFIPRO sapu..😄
.
Tak perlu dah 5-6 jenis produk pelbagai fungsi. Penuh beg make-up korang nak kena usung sana sini kann👝👜
CELLFIPRO kan ajer..Baru best😍😍
.
Minat tak nak dapatkan CELLFIPRO?
Calit terus comey😗
6 in 1 sapa tak nak rugi weh!
.
📲📲📲#whatsapp0123934394 untuk dapatkan Tawaran Harga PROMOSI😙
.
#ivmist_charm #ivmistcharmsharing #panasmentari #wajahkusam #kesanterbakar #mukabercapuk #mukahitamlegam #mukaberbelang #terapiinstagram #atlitsekolah #kawadtengahpanasrilek #kawadkaki #mukaterbakar # #tonawajahtaksekata #wajahterbakar #sunburn #celawajah #makeupsiang

Most Popular Instagram Hashtags