#umarfatiahlovenotes

24 posts

TOP POSTS

♥️ Kalau dah tertulisnya begitu; maka begitulah ♥️
.
"I don’t understand why I feel sad everytime I see you with someone else…"
.
Kebahagiaan orang seeloknya diikhlaskan saja. Kerana setiap orang kan dah ditentukan babak hidup masing-masing? Bertemu, berpisah, hasrat tak kesampaian, rasa yang dipendamkan, semua tu hanyalah proses untuk mematangkan, proses menyedarkan, bahawa Dia ialah perancang terbaik.
.
"You can't lose what you never had…"
.
Jangankan kata manusia, harta, gelaran, perasaan kita ni pun bukan kita yang punya. Tak perlu rasa kehilangan tentang sesuatu yang bukan hak kita. Jangan terbuai dengan ketidakpastian rasa.
.
"Oh our love didn't die it just never had a chance to grow…"
.
Ya, kerana rezeki itu bukan hanya tentang mendapatkan sesuatu tetapi juga tentang ketepatan berlakunya sesuatu. Jangan kata kita takde rezeki. Bukan takde, cumanya bukan sekarang.
.
Kan dah kata hidup ni ada babak demi babak? Insya-Allah bahagia kita akan tiba juga.
.
"If it meant to be, it will justifed destiny."
.
Kalau sesuatu tu untuk kita, takdir akan tunjukkan juga. Tuhan kan dah janji, ada bahagia untuk semua? Tapi kita harus tabah dan redha. Dan moga dalam ucapan "selamat berbahagia" itu, kita bersangka baik dengan aturan Allah, kita mendoakan yang terbaik untuk orang lain. Kalau dah takdirnya begitu harusnya begitu, kalau takdirnya begini harusnya begini; aku, kau, dia, mereka, kita semua siapa nak melawan takdir?
.
#demiredhaNya
#FAQforFATIAH
#umarfatiahlovenotes
#nurulfatiahmohdhatta
#frommyheartforyourheart
#sederhanaituindahdalamsetiapperkara
#DressPrincessAuroraByThePrincesslicious #princess #theprincesses #princesspink #pink #belikeaprincess #because #imaprincess #princessoftheday #quote #quoteprincess

♥️ Antara dicintai atau mencintai? ♥️
.
Cuba tengok burung, mana yang penting;
Antara sayap kiri ke sayap kanan?
Mestilah kedua-duanya, kan?
.
Jadi tak boleh satu pihak saja. Dua pihak kena saling berperasaan. Macam kita dengan Tuhanlah. Tak boleh asyik Tuhan je bagi nikmat kat kita. Kita pun kena la patuh pada ajaran-Nya. Barulah ada rasa mencintai dan dicintai. Dan barulah rasa bahagia. 😍
.
Sebab tu kalau kita saja yang terhegeh-hegeh sayang kat orang, tapi orang tu tak sayang kita balik, better lupakan saja. Buat apa mahu berendam air mata? 😊
.
P/S : Cantik kan #Dress #Princess #Aurora in #PurplePastel ni kan? Promotion price still on. So kalau korang nak request tukar warna, of course there is NO charge yang dikenakan. Worry not, nak bayar by deposit dulu pun boleh k. Lepas offer dah tamat, price back to normal okeh? Jangan lupa follow @theprincesslicious! 👰🏻
.
#demiredhaNya
#FAQforFATIAH
#umarfatiahlovenotes
#nurulfatiahmohdhatta
#frommyheartforyourheart
#sederhanaituindahdalamsetiapperkara
#DressPrincessAuroraByThePrincesslicious #princess #theprincesses #princesspink #pink #belikeaprincess #because #imaprincess #princessoftheday #quote #quoteprincess

♥️ Past it past ♥️
.
Past is past; perkataan ini mengingatkan kepada nothing lasts forever. Apa pun yang kita alami, apa pun yang kita rasa, apa pun keputusan untuk tiap persoalan atau tindakan ; it will pass. Semuanya akan berlalu. Semuanya sementara.
.
Sudah-sudahlah kecewa dengan masa lalu. Sudah-sudahlah mengenang orang yang tak mahukan kita. Sudah-sudahlah berfikir tentang orang yang membuang kita. Bukankah itu sia-sia dan membuang masa? Bukankah itu menzalimi diri? Sedangkan dalam Al-Quran kita ditegah dari menzalimi diri.
.
Cukup-cukuplah menyeksa diri sendiri. Orang sudah menjauh dan mungkin telah bahagia. Kenapa kita perlu terus terseksa? Kita layak bahagia. Kita layak dapat cinta yang lain. Kita layak untuk mendapat ruang dan peluang yang lebih baik. Tapi kita sendiri perlu keluar dari kepompong masa silam yang melemaskan.
.
Past is past. It will pass. But we have to fight to move on. Fight to forget. Fight for a new chances. Chances come from changing. Kalau kita sendiri tak mahu berubah, tak mahu ubah hati, Tuhan pun takkan tolong kita.
.
P/S : Lekaihhh mai order Dress kembang setaman ni. Rugi yakmat kalau tak grab sekarang sebab harga sale sampai hujung bulan ni SAHAJA! 🤗 Jangan risau, habaq ja nak request apa selagi kami boleh buat. Nak tukar warna ka, nak kembang biasa-biasa ke, nak kembang setaman ka, habaq ja! Hat penting, siapa pernah beli Dress ni akan dapat join salah satu #CONTEST yang khusus hanya untuk #buyer dress ni sahaja.
.
#demiredhaNya
#FAQforFATIAH
#umarfatiahlovenotes
#nurulfatiahmohdhatta
#frommyheartforyourheart
#sederhanaituindahdalamsetiapperkara
#DressPrincessAuroraByThePrincesslicious #princess #theprincesses #princesspink #pink #belikeaprincess #because #imaprincess #princessoftheday #quote #quoteprincess

♥️
.
Tips nak cari pasangan; carilah seorang yang selalu berasa segan dengan kelemahan dan kesilapan diri.
.
Jangan cari yang suka bergosip dan suka memburukkan orang. Muka cantik, belajar tinggi-tinggi pun tapi kalau akhlak buruk tiada gunanya. Pasal muka cantik tu sementara je. Wallahualam.
.
(Credit Encik Yazid Zul)
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Yang paling menakjubkan dari sebuah pertemuan adalah pada suatu ketika di mana aku belum mengenalimu; namun kamu telah ada dan hidup sekian lama dariku.
.
Lalu, kamu datang membawakanku sebuah rasa yang cukup sukar untuk diungkapkan. Entah apa rasanya, membuatku menyesali setiap detik waktu yang telah kulalui tanpa mengenalimu.
.
Bahebbak awi-awi;
@umaryaakob ♥️
.
P/S : Bahebbak awi-awi means I love you. Dulu masa husband datang merisik sebelum beliau pergi Mesir, sekali je beliau ucap depan mak abah. "Bahebbak awi-awi Fatiah. Awak tunggu saya ye". Masa tu punyalah terpinga-pinga, apa benda lah Bahebbak awi-awi ni dah lah aku ni buta Bahasa Arab. Haha! Angguk-angguk je lah aku ni taktau apa. So siapa dapat ayat 'Bahebbak awi-awi', mohon janganlah jadi macam aku. Angguk taktau apa je. 😂
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Setelah berhenti berharap kalau husband (aku rasa jenis makhluk lelaki kot 🤔) akan ingat tarikh hari anniversary, so hati ni takde lah memberontak nak marah sangat hahahaha! So hari ni saja test husband.
.
"Hari ni berapa hari bulan ye abang?"
.
"Jap eh. Okay harini 7 haribulan 8."
.
"Oh yekeee?"
.
"Yup." Jawab beliau dengan yakin. Yakin yakmat kot!
.
"Okay thanks."
.
Aku pandang mata beliau dengan pandangan yang tajam. Dalam hati ni dok tahan marah dah. 'Lagi 5 minit tak wish, siap lah awak.' Bentak hatiku.
.
Tak sampai 30 saat pun, and then he looked at me sambil cakap, "Happy anniversary sayang!"
.
Ermmm ermmm even takdan nak buat surprise pape for this time, tapi bila husband ingat tarikh anniversary ni Ya Rabbi why laaa feels so heaven haa! 😭
.
Paling touching bila husband cakap, "Terima kasih sebab tunggu abang. Abang harap semoga perkahwinan kita kekal sampai hari akhirat. Ameen."
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Setiapkali jika ingin menyerah, muhasabah sejenak. Kenang kembali, sejauh mana langkah kita, sebesar apa usaha kita, dan sekuat apa hati kita sehingga mampu bertahan sehingga ke hari ini.
.
Untuk apapun ujian yang ada di depan hari, semoga kita mampu saling bertahan dan menguatkan antara satu sama lain.
.
Jangan pernah menyerah,
kerana Allah telahpun menjanjikan
ada kemudahan setelah ada kesulitan.
.
Terima kasih atas segala usaha
untuk menjadikanku sebagai isterimu;
@umaryaakob ♥️
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Saat hati kata ingin,
Namun Allah kata tunggu.
Kita merancang, Allah juga merancang.
Tetapi perancangan Allah itu jauh lebih baik. ♥️
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Proses nak melahirkan Puteri pun sangat lah mencabar wahai anakku 😂😭 Kena induce pastu kena tahan sakit dek penangan ubat induce for 2 days without eat any kind of food. Yes yes yes induce kills my appetite 😭
.
Masa contraction betul-betul nak deliver Puteri, aku minta nak minum air sebab dahaga sangat. Takde tenaga sangat dah. Tapi team ketua bidan dan doktor tak bagi dah sebab baby dah lemas dalam perut.
.
Once Puteri dilahirkan, semua team dalam labour room dok berebut pangku Puteri. She's not even crying, just smiling at all of us. Semua impressed sebab tengok tanda lahir bentuk love ♥️ kat tangan Puteri. Aku masa ni menangis. Sebab sakit gila okay.
.
Masa ni rasa macam ter-mem-persoalkan takdir Allah, 'Kenapa pregnancy aku diuji dengan pelbagai ujian? Proses nak melahirkan pun sangat lah susah dan mencabar; kena tahan lapar dan sakit macam nak mati sangat dah ni.'
.
#TheUmars
#MummyPuteri
#MummyandPuteri
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahpregnancy
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

MOST RECENT

♥️ Kalau dah tertulisnya begitu; maka begitulah ♥️
.
"I don’t understand why I feel sad everytime I see you with someone else…"
.
Kebahagiaan orang seeloknya diikhlaskan saja. Kerana setiap orang kan dah ditentukan babak hidup masing-masing? Bertemu, berpisah, hasrat tak kesampaian, rasa yang dipendamkan, semua tu hanyalah proses untuk mematangkan, proses menyedarkan, bahawa Dia ialah perancang terbaik.
.
"You can't lose what you never had…"
.
Jangankan kata manusia, harta, gelaran, perasaan kita ni pun bukan kita yang punya. Tak perlu rasa kehilangan tentang sesuatu yang bukan hak kita. Jangan terbuai dengan ketidakpastian rasa.
.
"Oh our love didn't die it just never had a chance to grow…"
.
Ya, kerana rezeki itu bukan hanya tentang mendapatkan sesuatu tetapi juga tentang ketepatan berlakunya sesuatu. Jangan kata kita takde rezeki. Bukan takde, cumanya bukan sekarang.
.
Kan dah kata hidup ni ada babak demi babak? Insya-Allah bahagia kita akan tiba juga.
.
"If it meant to be, it will justifed destiny."
.
Kalau sesuatu tu untuk kita, takdir akan tunjukkan juga. Tuhan kan dah janji, ada bahagia untuk semua? Tapi kita harus tabah dan redha. Dan moga dalam ucapan "selamat berbahagia" itu, kita bersangka baik dengan aturan Allah, kita mendoakan yang terbaik untuk orang lain. Kalau dah takdirnya begitu harusnya begitu, kalau takdirnya begini harusnya begini; aku, kau, dia, mereka, kita semua siapa nak melawan takdir?
.
#demiredhaNya
#FAQforFATIAH
#umarfatiahlovenotes
#nurulfatiahmohdhatta
#frommyheartforyourheart
#sederhanaituindahdalamsetiapperkara
#DressPrincessAuroraByThePrincesslicious #princess #theprincesses #princesspink #pink #belikeaprincess #because #imaprincess #princessoftheday #quote #quoteprincess

♥️ Past it past ♥️
.
Past is past; perkataan ini mengingatkan kepada nothing lasts forever. Apa pun yang kita alami, apa pun yang kita rasa, apa pun keputusan untuk tiap persoalan atau tindakan ; it will pass. Semuanya akan berlalu. Semuanya sementara.
.
Sudah-sudahlah kecewa dengan masa lalu. Sudah-sudahlah mengenang orang yang tak mahukan kita. Sudah-sudahlah berfikir tentang orang yang membuang kita. Bukankah itu sia-sia dan membuang masa? Bukankah itu menzalimi diri? Sedangkan dalam Al-Quran kita ditegah dari menzalimi diri.
.
Cukup-cukuplah menyeksa diri sendiri. Orang sudah menjauh dan mungkin telah bahagia. Kenapa kita perlu terus terseksa? Kita layak bahagia. Kita layak dapat cinta yang lain. Kita layak untuk mendapat ruang dan peluang yang lebih baik. Tapi kita sendiri perlu keluar dari kepompong masa silam yang melemaskan.
.
Past is past. It will pass. But we have to fight to move on. Fight to forget. Fight for a new chances. Chances come from changing. Kalau kita sendiri tak mahu berubah, tak mahu ubah hati, Tuhan pun takkan tolong kita.
.
P/S : Lekaihhh mai order Dress kembang setaman ni. Rugi yakmat kalau tak grab sekarang sebab harga sale sampai hujung bulan ni SAHAJA! 🤗 Jangan risau, habaq ja nak request apa selagi kami boleh buat. Nak tukar warna ka, nak kembang biasa-biasa ke, nak kembang setaman ka, habaq ja! Hat penting, siapa pernah beli Dress ni akan dapat join salah satu #CONTEST yang khusus hanya untuk #buyer dress ni sahaja.
.
#demiredhaNya
#FAQforFATIAH
#umarfatiahlovenotes
#nurulfatiahmohdhatta
#frommyheartforyourheart
#sederhanaituindahdalamsetiapperkara
#DressPrincessAuroraByThePrincesslicious #princess #theprincesses #princesspink #pink #belikeaprincess #because #imaprincess #princessoftheday #quote #quoteprincess

♥️ Antara dicintai atau mencintai? ♥️
.
Cuba tengok burung, mana yang penting;
Antara sayap kiri ke sayap kanan?
Mestilah kedua-duanya, kan?
.
Jadi tak boleh satu pihak saja. Dua pihak kena saling berperasaan. Macam kita dengan Tuhanlah. Tak boleh asyik Tuhan je bagi nikmat kat kita. Kita pun kena la patuh pada ajaran-Nya. Barulah ada rasa mencintai dan dicintai. Dan barulah rasa bahagia. 😍
.
Sebab tu kalau kita saja yang terhegeh-hegeh sayang kat orang, tapi orang tu tak sayang kita balik, better lupakan saja. Buat apa mahu berendam air mata? 😊
.
P/S : Cantik kan #Dress #Princess #Aurora in #PurplePastel ni kan? Promotion price still on. So kalau korang nak request tukar warna, of course there is NO charge yang dikenakan. Worry not, nak bayar by deposit dulu pun boleh k. Lepas offer dah tamat, price back to normal okeh? Jangan lupa follow @theprincesslicious! 👰🏻
.
#demiredhaNya
#FAQforFATIAH
#umarfatiahlovenotes
#nurulfatiahmohdhatta
#frommyheartforyourheart
#sederhanaituindahdalamsetiapperkara
#DressPrincessAuroraByThePrincesslicious #princess #theprincesses #princesspink #pink #belikeaprincess #because #imaprincess #princessoftheday #quote #quoteprincess

♥️
.
Mummy will
always listen to
your words, my baby girl. 👩‍👧
.
You'll always
be my little girl
forever and ever. ♥️
.
P/S : Eh ada juga orang perasan kaki aku tak cecah lantai. Hahahahahahahaha!!! 🤣😂🤣😂
.
#babyPAS
#TheUmars
#MummyPuteri
#MummyandPuteri
#umarfatiahlovenotes
#PuteriAnisSumayyah
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Maybe most of people might think that mummy-daughter-matchy-matchy concept is 'cheesy', but for us it's actually pretty cute awwwwwwesomeh!
.
#babyPAS
#TheUmars
#MummyPuteri
#MummyandPuteri
#umarfatiahlovenotes
#PuteriAnisSumayyah
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Cintai sekadar apa
yang ada kerana cinta
yang diletakkan pada rupa dan pangkat,
memang tidak akan ke mana.
.
Sekiranya cinta diletakkan pada akhlak dan agama,
sudah pasti cinta itu akan bertahan selama-lamanya.
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Tips nak cari pasangan; carilah seorang yang selalu berasa segan dengan kelemahan dan kesilapan diri.
.
Jangan cari yang suka bergosip dan suka memburukkan orang. Muka cantik, belajar tinggi-tinggi pun tapi kalau akhlak buruk tiada gunanya. Pasal muka cantik tu sementara je. Wallahualam.
.
(Credit Encik Yazid Zul)
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
#Marriage tu benda baik. Syaitan dan seangkatan memang tak suka benda baik dan kalau boleh memang nak gagalkan sampai gagal.
.
Sebab tu cubaan dan ujian waktu pertunangan, sangat maha dahsyat sekali ujiannya.
.
Maka sabarlah;
Dan kembali kepada niat asal;
-nak bina baitul muslim Lillahi Taala.
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Rupanya disebalik ujian sepanjang mengandung dan melahirkan Puteri; Allah simpan hikmahnya semasa kami menjaga dan membesarkan Puteri. Alhamdulillah, sepanjang aku tolong mak mengasuh budak-budak, Puteri lah budak yang paling senang di-handle. Tak banyak songeh, tak menangis tanpa sebab dan easy going dengan semua orang.
.
Bila mak sendiri kata urus Puteri ni senang sangat, tetiba baru aku sedar dengan hikmah Allah bagi ni. Betul lah, tiap orang Allah bagi ujian memasing. Ada orang pregnant okay je takde alahan. Ada orang bersalin senang je takde menunggu lama sangat. Tapi Allah uji pulak dalam pantang dan tempoh membesarkan anak. Allah bagi ujian masing-masing dah, jangan lah persoalkan ujian orang; 'Eh kenapa dia ni beranak senang tapi dia tu beranak susah?'
.
Bila aku sedar Puteri ni sangat 'something' to me; aku jadi seorang yang sangat protective. Bila aku 'tahu' dan 'rasa' ada orang doa yang bukan-bukan untuk Puteri, aku baca doa pendinding (macam aku buat kat diri sendiri bila kena fitnah dulu) dan hantar balik doa jahat tu biar orang tu makan diri dengan doa jahat tu. (Jangan spam DM, sampai masa aku share cemana nak patahkan doa jahat daripada orang kepada kita).
.
Last but not least, I quote ayat daripada keknis @haniszalikha; "Sebut yang baik kerana kata-kata kita adalah doa yang melantun". Believe it's or not, apa yang kita doa (cakap) kat orang, lambat atau cepat doa tu lah yang akan berbalik pada diri kita. Kita doa baik kat orang, baik lah yang kita dapat. Kita doa jahat kat orang, jahat lah kita dapat. Aturan alam begitulah selayaknya. 🤗
.
#akhwatmuslimm
#TheUmars
#MummyPuteri
#MummyandPuteri
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahpregnancy
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Rupanya disebalik ujian sepanjang mengandung dan melahirkan Puteri; Allah simpan hikmahnya semasa kami menjaga dan membesarkan Puteri. Alhamdulillah, sepanjang aku tolong mak mengasuh budak-budak, Puteri lah budak yang paling senang di-handle. Tak banyak songeh, tak menangis tanpa sebab dan easy going dengan semua orang.
.
Bila mak sendiri kata urus Puteri ni senang sangat, tetiba baru aku sedar dengan hikmah Allah bagi ni. Betul lah, tiap orang Allah bagi ujian memasing. Ada orang pregnant okay je takde alahan. Ada orang bersalin senang je takde menunggu lama sangat. Tapi Allah uji pulak dalam pantang dan tempoh membesarkan anak. Allah bagi ujian masing-masing dah, jangan lah persoalkan ujian orang; 'Eh kenapa dia ni beranak senang tapi dia tu beranak susah?'
.
Bila aku sedar Puteri ni sangat 'something' to me; aku jadi seorang yang sangat protective. Bila aku 'tahu' dan 'rasa' ada orang doa yang bukan-bukan untuk Puteri, aku baca doa pendinding (macam aku buat kat diri sendiri bila kena fitnah dulu) dan hantar balik doa jahat tu biar orang tu makan diri dengan doa jahat tu. (Jangan spam DM, sampai masa aku share cemana nak patahkan doa jahat daripada orang kepada kita).
.
Last but not least, I quote ayat daripada keknis @haniszalikha; "Sebut yang baik kerana kata-kata kita adalah doa yang melantun". Believe it's or not, apa yang kita doa (cakap) kat orang, lambat atau cepat doa tu lah yang akan berbalik pada diri kita. Kita doa baik kat orang, baik lah yang kita dapat. Kita doa jahat kat orang, jahat lah kita dapat. Aturan alam begitulah selayaknya. 🤗
.
#TheUmars
#MummyPuteri
#MummyandPuteri
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahpregnancy
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Proses nak melahirkan Puteri pun sangat lah mencabar wahai anakku 😂😭 Kena induce pastu kena tahan sakit dek penangan ubat induce for 2 days without eat any kind of food. Yes yes yes induce kills my appetite 😭
.
Masa contraction betul-betul nak deliver Puteri, aku minta nak minum air sebab dahaga sangat. Takde tenaga sangat dah. Tapi team ketua bidan dan doktor tak bagi dah sebab baby dah lemas dalam perut.
.
Once Puteri dilahirkan, semua team dalam labour room dok berebut pangku Puteri. She's not even crying, just smiling at all of us. Semua impressed sebab tengok tanda lahir bentuk love ♥️ kat tangan Puteri. Aku masa ni menangis. Sebab sakit gila okay.
.
Masa ni rasa macam ter-mem-persoalkan takdir Allah, 'Kenapa pregnancy aku diuji dengan pelbagai ujian? Proses nak melahirkan pun sangat lah susah dan mencabar; kena tahan lapar dan sakit macam nak mati sangat dah ni.'
.
#TheUmars
#MummyPuteri
#MummyandPuteri
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahpregnancy
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Dulu Mummy selalu stress bila Allah selalu uji Mummy dengan pelbagai ujian time mengandungkan Puteri. Sampai satu saat rasa macam, "Ya Allah rasa nak give up sangat dengan kandungan ni. I can't bear it anymore. I'm not strong enough dah nak tanggung alahan yang serba tak kena."
.
Suami dan mak(s) lah yang selalu bagi semangat supaya sentiasa kuat. Selagi tak rasa macam mana mengandungkan seorang anak, selagi tu lah kita tak sedar jasa seorang ibu kita dulu macam mana mengandungkan kita.
.
Sepanjang journey of my pregnancy, Allah, sangat terkesan dalam kamus hidup. Kalau boleh takmau kenang sangat sebab sedih. Banyak menangis, banyak sedih, banyak penat, banyak nampak hantu, banyak kena kacau, banyak lapar tapi takleh makan, pergerakan pun terbatas sebab my baby sangat berat masa tu. 😂
.
#TheUmars
#MummyPuteri
#MummyandPuteri
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahpregnancy
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Setiapkali jika ingin menyerah, muhasabah sejenak. Kenang kembali, sejauh mana langkah kita, sebesar apa usaha kita, dan sekuat apa hati kita sehingga mampu bertahan sehingga ke hari ini.
.
Untuk apapun ujian yang ada di depan hari, semoga kita mampu saling bertahan dan menguatkan antara satu sama lain.
.
Jangan pernah menyerah,
kerana Allah telahpun menjanjikan
ada kemudahan setelah ada kesulitan.
.
Terima kasih atas segala usaha
untuk menjadikanku sebagai isterimu;
@umaryaakob ♥️
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Yang paling menakjubkan dari sebuah pertemuan adalah pada suatu ketika di mana aku belum mengenalimu; namun kamu telah ada dan hidup sekian lama dariku.
.
Lalu, kamu datang membawakanku sebuah rasa yang cukup sukar untuk diungkapkan. Entah apa rasanya, membuatku menyesali setiap detik waktu yang telah kulalui tanpa mengenalimu.
.
Bahebbak awi-awi;
@umaryaakob ♥️
.
P/S : Bahebbak awi-awi means I love you. Dulu masa husband datang merisik sebelum beliau pergi Mesir, sekali je beliau ucap depan mak abah. "Bahebbak awi-awi Fatiah. Awak tunggu saya ye". Masa tu punyalah terpinga-pinga, apa benda lah Bahebbak awi-awi ni dah lah aku ni buta Bahasa Arab. Haha! Angguk-angguk je lah aku ni taktau apa. So siapa dapat ayat 'Bahebbak awi-awi', mohon janganlah jadi macam aku. Angguk taktau apa je. 😂
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Pada suatu hari yang lalu, aku pernah berdoa dengan sungguh-sungguh agar disembuhkan dari segala bentuk patah hati setelah lamaran aku ditolak mentah-mentah.
.
Pada suatu hari yang lalu, aku pernah berdoa dengan sungguh-sungguh agar sentiasa redha dan kuat tatkala Allah datangkan ujian soal hati.
.
Pada suatu hari yang lalu, aku pernah berdoa dengan sungguh-sungguh agar dihadirkan seseorang yang terbaik berdasarkan pilihan-Nya.
.
Pada suatu hari yang lalu, 'Muhammad Umar Yaakob' yang sentiasa kusebut didepan Tuhanku, tak pernah aku lupakan namanya dalam bait doaku.
.
Dan pada akhirnya, segala doa aku dengan izin-Nya terkabul juga; pada waktu dan keadaan yang paling tepat dengan aturan-Nya.
.
Terima kasih Tuhan;
Untuk anugerah doaku ini.
Takkan pernah ada lelah untuk
aku sentiasa menagih doa pada-Mu. ♥️
.
#TheUmars
#doahatiumarfatiah
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

♥️
.
Bersendirian itu perlu.
Untuk ketenangan hati.
Juga untuk muhasabah diri.
Mari perbaiki diri bersama-sama.
.
#TheUmars
#umarfatiahlovenotes
#umarfatiahshortescape
#umarfatiahAnniversarymoon
#umarfatiahHappyAnniversary

Most Popular Instagram Hashtags