[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#umarfatiah

150 posts

TOP POSTS

❤️
.
"Mengalahlah denganku;
kerana kadangkala aku
terlalu sensitif,
untuk perkara yang aku
sendiri tak pasti puncanya."
.
P/S : Terima kasih kerana selalu mengalah @umaryaakob hahaha. Bahebbak awi2 ❤️ (Harapnya terharu pastuuuuuu belanja makan romantik candle light dinner yeahuuuuu!) 🙏🏻
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#umarfatiahlovenotes
#my #relationshipgoals

❤️
.
Masa dok dalam kete, tetiba je keluar lagu Cinta Dalam Hati nyanyian kumpulan Ungu tak silap aku. Memang terkejut gila lah kan. Lagu favourite aku suatu ketika dahulu diputar kembali kedengaran di radio. Lagi terkejut tetiba je pop out lagu ni tanpa ada orang request kat radio huhu.
.
"Abang, abang, ayang nak nyanyi lagu ni sampai abeh sebab lagu ni dulu ayang selalu dengar dan nyanyi time dapat tahu kalau ayang ni bukan wanita pilihan abang."
.
"Okay..."
.
Part korus takyah cakap, yeeee yeeee je nyanyi macam lagu ni aku yang punya. 🤦🏻‍♀️ Buat malu betul, tapi apa aku kisah. Janji Umar tahu, dia tu lelaki yang aku cinta separuh mati sejak dulu lagi.
.
"Ku ingin kau tahu... Diriku disini menanti dirimu... Meski kutunggu hingga hujung waktuku, dan berharap rasa inikan abadi untuk selamanya..."
.
Yakin tuhhh aku nyanyi. Nasib baik Puteri tak bangun dari tidoq. Pastu aku tengok husband aku lap air mata. Ye yeeee je aku tegur, "Mesti abang terharu kan sebab ayang nyanyi untuk abang. Jarang-jarang sekali, bukan selalu pun..."
.
"Tak, abang mengantuk drive dari Perak lagi ni. Highway sini pun lampu tak banyak, abang pedih mata."
.
I was like...
Typical lelaki memang ceni ke!
Argh tensen! Buat letih ku nyanyi je.
😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#my #relationshipgoals

❤️
.
Bila balik Kelantan, ramaaaaaaaaaaaai kekawan ajak jumpa. Motif nak celebrate aku kahwin ke cena entah. Lol. Tapi tu lah, once dah jadi isteri orang, kita nak keluar bukan senang-senang unless dah dapatkan izin dulu daripada suami. Sebab tak dapat keluar (husband bagi je keluar, cuma aku malas nak drive LOL), maka buat party dalam group WhatsApp. Girls things' sangat haha. And disebabkan aku salah seorang the 96's yang kahwin awal, memang aku lah jadi tempat luahan kekawan.
.
Soalan first (more to confession actually huhu) yang aku dapat; "Macam mana eh nak handle perasaan ni bila jumpa si A ni? Crush sangat kot. Mesti takleh nak fokus dalam kelas, dah lah dok sekelas. Geram nak confess, tapi rasa kalau tak confess nanti melepas. Tapi kalau dah confess takut dia ada orang lain atau dia tak nak kita. What should I do?"
.
Confession paling popular masa tu dalam group. #youknowwhoyouare #pasnigroupbisingbalik #ahaks! Aku tanya balik, "Nak jawapan serius ke nak jawapan main-main?"
.
"Serius lah Tiah oiii. Masalah hati sangat aku ni."
.
"Okay then ask yourself first. What's your priority right now? Nak belajar ke nak bercinta?"
.
"Memang la nak belajar, tapi hati ni nak sangat kat dia."
.
"Anggap je dia dah ada orang lain. Kenapa nak ikut sangat hati tu. Benda selagi boleh kawal, kawal lah. Jangan sampai dah tak terkawal, menyesal pulak. Time ada peluang nak study ni, study lah dulu. Takyah fikir lagi bab-bab cinta ni. Lagi pun awak baru je masuk Diploma, dah angau cam nak putus nyawa."
.
"Saya nak kahwin awal cam Tiah."
.
"Tiah kahwin awal, tapi takde rezeki nak sambung study. Awak tak kahwin (awal) lagi, tapi rezeki study masih ada. Nampak tak Allah dah bagi rezeki masing-masing untuk kita, cuma kita je nak syukur atau tak atas segala rezeki yang Allah bagi."
.
"Tapi saya nak jaga hati..."
.
"Nak jaga hati tak semestinya kena kahwin. Puasa boleh, baca Al-Quran boleh, kawan dengan orang yang baik-baik, join ilmu agama dan banyak cara lagi. Kalau nak kahwin awal sangat, tapi family tak bagi means tak ke mana juga kan?"
.
"Eh dah dah. Deep pulak hati aku kena malam ni."
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#umarfatiahlovestory
#my #relationshipgoals

MOST RECENT

❤️
.
"Mengalahlah denganku;
kerana kadangkala aku
terlalu sensitif,
untuk perkara yang aku
sendiri tak pasti puncanya."
.
P/S : Terima kasih kerana selalu mengalah @umaryaakob hahaha. Bahebbak awi2 ❤️ (Harapnya terharu pastuuuuuu belanja makan romantik candle light dinner yeahuuuuu!) 🙏🏻
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#umarfatiahlovenotes
#my #relationshipgoals

- ❤️
.
Bila balik Kelantan, ramaaaaaaaaaaaai kekawan ajak jumpa. Motif nak celebrate aku kahwin ke cena entah. Lol. Tapi tu lah, once dah jadi isteri orang, kita nak keluar bukan senang-senang unless dah dapatkan izin dulu daripada suami. Sebab tak dapat keluar (husband bagi je keluar, cuma aku malas nak drive LOL), maka buat party dalam group WhatsApp. Girls things' sangat haha. And disebabkan aku salah seorang the 96's yang kahwin awal, memang aku lah jadi tempat luahan kekawan.
.
Soalan first (more to confession actually huhu) yang aku dapat; "Macam mana eh nak handle perasaan ni bila jumpa si A ni? Crush sangat kot. Mesti takleh nak fokus dalam kelas, dah lah dok sekelas. Geram nak confess, tapi rasa kalau tak confess nanti melepas. Tapi kalau dah confess takut dia ada orang lain atau dia tak nak kita. What should I do?"
.
Confession paling popular masa tu dalam group. #youknowwhoyouare #pasnigroupbisingbalik #ahaks! Aku tanya balik, "Nak jawapan serius ke nak jawapan main-main?"
.
"Serius lah Tiah oiii. Masalah hati sangat aku ni."
.
"Okay then ask yourself first. What's your priority right now? Nak belajar ke nak bercinta?"
.
"Memang la nak belajar, tapi hati ni nak sangat kat dia."
.
"Anggap je dia dah ada orang lain. Kenapa nak ikut sangat hati tu. Benda selagi boleh kawal, kawal lah. Jangan sampai dah tak terkawal, menyesal pulak. Time ada peluang nak study ni, study lah dulu. Takyah fikir lagi bab-bab cinta ni. Lagi pun awak baru je masuk Diploma, dah angau cam nak putus nyawa."
.
"Saya nak kahwin awal cam Tiah."
.
"Tiah kahwin awal, tapi takde rezeki nak sambung study. Awak tak kahwin (awal) lagi, tapi rezeki study masih ada. Nampak tak Allah dah bagi rezeki masing-masing untuk kita, cuma kita je nak syukur atau tak atas segala rezeki yang Allah bagi."
.
"Tapi saya nak jaga hati..."
.
"Nak jaga hati tak semestinya kena kahwin. Puasa boleh, baca Al-Quran boleh, kawan dengan orang yang baik-baik, join ilmu agama dan banyak cara lagi. Kalau nak kahwin awal sangat, tapi family tak bagi means tak ke mana juga kan?"
.
"Eh dah dah. Deep pulak hati aku kena malam ni."
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#umarfatia
#ikhwanmuslimid

❤️
.
Bila balik Kelantan, ramaaaaaaaaaaaai kekawan ajak jumpa. Motif nak celebrate aku kahwin ke cena entah. Lol. Tapi tu lah, once dah jadi isteri orang, kita nak keluar bukan senang-senang unless dah dapatkan izin dulu daripada suami. Sebab tak dapat keluar (husband bagi je keluar, cuma aku malas nak drive LOL), maka buat party dalam group WhatsApp. Girls things' sangat haha. And disebabkan aku salah seorang the 96's yang kahwin awal, memang aku lah jadi tempat luahan kekawan.
.
Soalan first (more to confession actually huhu) yang aku dapat; "Macam mana eh nak handle perasaan ni bila jumpa si A ni? Crush sangat kot. Mesti takleh nak fokus dalam kelas, dah lah dok sekelas. Geram nak confess, tapi rasa kalau tak confess nanti melepas. Tapi kalau dah confess takut dia ada orang lain atau dia tak nak kita. What should I do?"
.
Confession paling popular masa tu dalam group. #youknowwhoyouare #pasnigroupbisingbalik #ahaks! Aku tanya balik, "Nak jawapan serius ke nak jawapan main-main?"
.
"Serius lah Tiah oiii. Masalah hati sangat aku ni."
.
"Okay then ask yourself first. What's your priority right now? Nak belajar ke nak bercinta?"
.
"Memang la nak belajar, tapi hati ni nak sangat kat dia."
.
"Anggap je dia dah ada orang lain. Kenapa nak ikut sangat hati tu. Benda selagi boleh kawal, kawal lah. Jangan sampai dah tak terkawal, menyesal pulak. Time ada peluang nak study ni, study lah dulu. Takyah fikir lagi bab-bab cinta ni. Lagi pun awak baru je masuk Diploma, dah angau cam nak putus nyawa."
.
"Saya nak kahwin awal cam Tiah."
.
"Tiah kahwin awal, tapi takde rezeki nak sambung study. Awak tak kahwin (awal) lagi, tapi rezeki study masih ada. Nampak tak Allah dah bagi rezeki masing-masing untuk kita, cuma kita je nak syukur atau tak atas segala rezeki yang Allah bagi."
.
"Tapi saya nak jaga hati..."
.
"Nak jaga hati tak semestinya kena kahwin. Puasa boleh, baca Al-Quran boleh, kawan dengan orang yang baik-baik, join ilmu agama dan banyak cara lagi. Kalau nak kahwin awal sangat, tapi family tak bagi means tak ke mana juga kan?"
.
"Eh dah dah. Deep pulak hati aku kena malam ni."
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#umarfatiahlovestory
#my #relationshipgoals

❤️
.
Masa memula jejak kaki ke rumah husband, masa tu aku pulak yang kena culture shock. Haha. Pepagi kena bangun pi solat subuh di masjid. Belah malam pulak, wajib join majlis taalim. Dah lah masa on the way nak pi honeymoon kat Singapore, kena test hafazan juz Amma dengan Abah Mentua aku. Kau rasa haaa! 😜
.
Best masuk family belah husband aku sebab mereka ramai adik beradik. Sekali berkumpul, memang huru hara 1 rumah macam team bola sepak dok raikan kemenangan. And paling kontra dengan diri aku tentang family husband adalah; mereka semua soft spoken gilaaa. Dapst biras-biras yang sporting! Masya-Allah nikmat yakmat. Awal kahwin, memang aku banyak belajar 'jadi seorang isteri yang lemah lembut' daripada Kakyong. (Sesiapa belajar kat MMAS/MTSD Kulim, nahhh Ustazah Hafizah ampa tu lah role model Kaktiah. Kekeke 😍).
.
Cukup sebulan kami jadi suami isteri, maka masing-masing nak pulang ke tempat yang asal. Cehhh. My husband balik ke UIA, aku pulak balik ke Kelantan. Ni first time lah nak mula PJJ.
.
Bila orang tanya,
best tak PJJ ni?
.
Wallahi, takde ayat yang boleh gambarkan rasa sakitnya PJJ ni. Lain tau rasa rindu kat lelaki yang dah sah jadi suami kita, dengan rasa rindu kat lelaki yang belum sah jadi suami kita. Boleh kata, bila rasa sakitnya PJJ halal ni, kita boleh tenangkan dengan sedapkan hati, setiap rasa rindu tu Allah datangkan dengan pahala.
.
Kalau yang belum halal? Haaa, kita sendiri kena bijak berfikir yang mana yang haq dan batil. Kenalah istighfar banyak-banyak tau. Semoga Allah jaga hati kita semua. 😊
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#umarfatiahlovestory
#my #relationshipgoals

❤️
.
Bila kahwin dengan orang yang berlainan negeri ni, memang kesabaran yang tinggi amat diperlukan dalam hubungan ni. Ye lah, mana ku faham bahasa mu. Dan mana mu faham bahasa ku. Huhu.
.
Awal kahwin dulu, my husband seorang yang sangat pendiam. Serious talk, pendiam sangat. 😣 Kalau mak aku cakap 10 patah perkataan, dia jawab 1 je. Kadang wondering jugak, memang Umar ni seorang pendiam ke? Lol.
.
Sampai lah aku tanya dia sendiri,
"Awak memang jenis tak cakap banyak ke?"
.
"Tak lah."
.
"Okay then kenapa macam tak banyak cakap je? Macam susah je family saya nak dengar suara awak."
.
"Sebenarnya saya tak faham langsung apa yang family awak cakap. Sampai saya rasa saya ni orang asing sangat dalam family awak..."
.
Bila aku dengar jawapan dia cakap cemtu, aku pulak yang rasa cam nak nangis. Sedih banget dong. 😩 Pastu aku cakap kat dia, "Once awak dah kahwin dengan saya, mestilah saya akan ajar awak loghat Kelantan. Okay?". Jelas terpancar lirikan senyuman diwajah suamiku. Dah macam bagi sinar harapan besar pulak kat dia lol.
.
Since that lah nampak betul usaha suami aku nak belajar loghat Kelantan. Sampai kan kalau buka note di handphone dia, mesti ada kamus tatabahasa Kelantan yang dia simpan semata-mata nak belajar. I'm so proud of you babe. 😍❤️
.
Tapi tu lah, aku ni kalau mengajar orang cakap Kelantan, memang tak sah kalau tak gelak dan bahan orang kalau orang buat silap wakakaka. Merajuk? Memang tak sah kalau tak merajuk si Umar ni kalau kena bahan dengan aku hahaha! Entah, rasa seronok pulak usik orang luar nak cakap Kelantan. Jaga-jaga kalau dapat isteri orang Kelantan, sila bersedia untuk dibahan okay! Hahaha aci tak! 😜
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#umarfatiahlovestory
#my #relationshipgoals

❤️
.
Masa memula kahwin, husband aku dah jadi macam culture shock bila dok dengan aku. Bayangkanlah, 2 manusia yang dibesarkan dengan suasana yang sangat berbeza, peribadi pun mestilah berbeza kan pastu kena dok sekali pulak tuh. Mau tak kena culture shock kan haha!
.
Benda yang paling aku takleh lupa seumur hidup aku bilamana masa awal kahwin dulu, kalau aku gelak mesti husband aku macam kena electric shock. Tak sah kalau dia tak mengucap panjang. Aci aku gelak je, mesti dia istighfar macam nampak hantu hahaha. Tapi aku jenis gelak cam hantu bila dok dengan orang yang rapat je haha. Kalau dengan orang yang tak kenal, memang aku lah paling sopan atas muka dunia ni. Lol. And one more thing, aku ni sejenis yang kalau gelak kuat, tak sah kalau tak pukul bahu orang. Rasa tak lepas dan tak puas je hahahahaha!
.
"Terkejut dak dapat bini laguni?"
.
"Dak. Bertuah sangat rasanya."
.
"Kenapa pulak?"
.
"Nanti kalau ada hantu mai usik saya, boleh lah saya bawak keluar awak sebagai perisai untuk lindung saya."
.
Erkkk... Taktau lah perli ke puji ke apa haha. Tapi takpelah, janji dia boleh terima aku jenis gelak bising ceni wakakakaka. 1 je jaminan aku dengan dia time awal kahwin dulu, "Saya perempuan jenis gelak huha huha, tapi saya bukan perempuan jenis yang talam dua muka tau. Depan baik, belakang jahat. That's definitely not me, tu janji saya."
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#umarfatiahlovestory
#my #relationshipgoals

❤️
.
Masa dok dalam kete, tetiba je keluar lagu Cinta Dalam Hati nyanyian kumpulan Ungu tak silap aku. Memang terkejut gila lah kan. Lagu favourite aku suatu ketika dahulu diputar kembali kedengaran di radio. Lagi terkejut tetiba je pop out lagu ni tanpa ada orang request kat radio huhu.
.
"Abang, abang, ayang nak nyanyi lagu ni sampai abeh sebab lagu ni dulu ayang selalu dengar dan nyanyi time dapat tahu kalau ayang ni bukan wanita pilihan abang."
.
"Okay..."
.
Part korus takyah cakap, yeeee yeeee je nyanyi macam lagu ni aku yang punya. 🤦🏻‍♀️ Buat malu betul, tapi apa aku kisah. Janji Umar tahu, dia tu lelaki yang aku cinta separuh mati sejak dulu lagi.
.
"Ku ingin kau tahu... Diriku disini menanti dirimu... Meski kutunggu hingga hujung waktuku, dan berharap rasa inikan abadi untuk selamanya..."
.
Yakin tuhhh aku nyanyi. Nasib baik Puteri tak bangun dari tidoq. Pastu aku tengok husband aku lap air mata. Ye yeeee je aku tegur, "Mesti abang terharu kan sebab ayang nyanyi untuk abang. Jarang-jarang sekali, bukan selalu pun..."
.
"Tak, abang mengantuk drive dari Perak lagi ni. Highway sini pun lampu tak banyak, abang pedih mata."
.
I was like...
Typical lelaki memang ceni ke!
Argh tensen! Buat letih ku nyanyi je.
😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#my #relationshipgoals

❤️
.
The most awkward moment when my husband asking me, "Dulu, time ayang suka abang kan, ayang buat apa je untuk menunjukkan kesungguhan yang ayang suka abang?"
.
"Doa lah."
.
"Doa je ke?"
.
"Kita kahwin nak dekat 10 tahun dah, tetiba je tanya kenapa?" (Tetiba je jadi 10 tahun haha!)
.
"Alaaaaa orang nak refresh cinta kita la hihi. Tu maknanya ayang dah berjaya buat abang jatuh cinta kaw-kaw dengan ayang!"
.
Eh, mengada pulak dia ni.
But I loikeee okay hahahahaha.
Yang penting ku berjaya tawan hatinya!
.
"Nak tau ke?"
.
"Nak la sayang!"
.
"Ayang stalk abeh seluruh keluarga abang! Dari A sampai Z! Kahkahkah."
.
"Serious la? Untuk apa?"
.
"Yes. Untuk apa lagi, dah namanya "bersungguh", maknanya saya cinta sungguh-sungguh la kat abang. So semua pasal abang, saya kena ambil tahu la."
.
"Ya Allah ayanggg! Abang terharu sangat dapat ayang!"
.
"Sebab tu abang kena hargai ayang. Penat kot stalk abang dulu. Pastu senang-senang je abang reject cemtu. Sedih ok."
.
"Yeeee sayang. Sebab tu Allah bagi kat abang perasaan cinta yang luar biasa terhadap ayang."
.
#akutetibarasaterharumacamnaksesaknafas
------------------
Aku ni dalam hati dok berasa, 'Rasanya semua perempuan cemtu kot. Kalau nak something tu, memang kita akan cari tahu about him and fight kaw-kaw lah kan untuk dapat something tu (unless bilamana Allah dah kata 'No', so No lah kan). Boleh jadi skill yang aku ada time tu mengalahkan para FBI sebab memang struggle gila stalk. Hahahaha. Ke aku sorang je yang jenis bersungguh stalk laki yang aku suka dulu ni? Hahaha!
.
#umarfatiah
#demiredhaNya
#umarfatiahlovenotes
#dianakthrowbackpulakdah
#masihdalamprosesmengenalieachother
#but #its #okay #then #because #itsbetterlatethannever

BUAT YG MASIH SINGLE. jomblosaliha . Bangga lah dengan ucapan tersebut 😊. Bukan karena tak laku. Tapi memang tak mau. Hehe

#Repost @nurulfatiahmohdhatta (@get_repost)
・・・
Masa solat Maghrib tu, kami solat berjemaah. Dalam hati ni tak sabar gila lepas solat nak ta'aruf dengan suami sendiri hahaha! Actually more to nak confess dan 'mengungkit' KAU TAHU TAK LAMA GILA AKU PENDAM PERASAAN KAT KAU TAPI KAU TOLAK AKU MENTAH-MENTAH JE LIKE WHAT HAH?! Physco pulak aku jadinya haha.
.
Plannya nak confess lah kat dia lepas solat. Kau tahu tak apa yang terjadi? Perghhh sekali dia ajak aku mengaji sebab nak check tajwid. I was like, 'Hello, ni Fatiah lah. Aku kat sekolah dah macam-macam pertandingan tilawah, pidato agama bla bla bla and so...' Punyalah nak kata berlagak dan perasaan ego takmau kalah dengan suami sendiri kahkahkah.
.
Sekali masa mengaji; dari alif sampai yaa dia tegur aku! Gila lah! Mau tak meroyan aku dibuatnya, malu gila kot! Tak pepasal kena belajar tajwid semula, padahal hukum-hukum tajwid ni kat sekolah makanan aku kot! (Ego lagi lah ni hahaha). Pastu lepas habis mengaji, baru lah husband slow talk pula dengan aku.
.
"Abang suka dengar awak mengaji. Sedap, tajwid dah okay dah cuma abang nak bagi perkemaskan lagi. Dah menjadi tanggungjawab dan amanah abang untuk tegur yang mana boleh ditegur, yang mana boleh diperbaiki kita baiki. Kita kena ingat tau, Allah paling suka kalau kita baca Al-Quran dengan tajwid yang betul. Jangan sampai kita baca Al-Quran tapi memberi fitnah ke atas diri kita. Macam mana beri fitnah? Kita baca Al-Quran semberono dan tajwid tak betul. Orang kata, baca ala kadar je."
.
Masa ni rasa macam... Allah... Kau kabulkan sungguh lah doa yang aku minta nak suami yang soleh baik agamanya. Nak menangis pun ada bila kena tarbiyah kaw-kaw lagi hahahahahaha. Ye lah, fahaman kami lain-lain kot? Aku dari sekolah menengah biasa je, dia pula dari sekolah agama, so kalau orang panggil 'Umar syadid' pun no wonder lah kan?
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#relationshipgoals
#umarfatiahlovestory
#CopyrightbyNurulfatiahmohdhatta

Minggu pertama dok di Kelantan, suami aku demam teruk. Aku syak dia jetlag kot hahaha! Pastu aku pun suggest untuk balik Kedah pulak. So malam tu, kami bertolak ke Kedah naik bas.
.
Masya-Allah, kali terakhir aku berpisah dan terpaksa dok jauh dengan family masa gi PLKN. So bila nak ikut suami balik Kedah ni, boleh kata ni kali kedua aku terpaksa berjauhan daripada family terutama; parents aku.
.
Sebelum nak naik bas, Wallahi aku menangis sungguh-sungguh macam anak kecil sampai rasa...berat sungguh nafas ni! Sakit, pedih, perit sangat-sangat sebak dalam hati ni. Aku menangis sampai basah lencun lah purdah ni. Dan buat kali keduanya aku melihat abah aku juga menangis dengan sebaknya, setelah kali pertama beliau menangis time beliau tak nak lepaskan aku kahwin.
.
Demi Allah, aku sedih sangat-sangat. Dalam kepala ni tak fikir apa dah melainkan nak mak abah. Mak aku sangat susah nak menangis, tapi kali ni dia menangis sungguh-sungguh sampai peluk aku kuat-kuat sambil cakap, "Tiah dah jadi milik Umar dah". Seterusnya mak, abah dan kakak aku pesan kat Umar, "Tolong jaga Tiah elok-elok". Ringkas tapi sangat bermakna bagi aku.
.
Bas mula bertolak. Aku masih lagi tidak berhenti menangis. Kedengaran halus esakan tangisan aku. Suami masih tidak berhenti lagi memujuk aku, "Nanti kita balik Kelantan lagi eh?"
.
"I nak mak dan abah."
.
"Okay, okay, nak mak dan abah eh. Nanti kita jumpa mak abah Kedah pulak ye. Takmau nangis dah, habis basah lencun purdah awak ni." (Sambil usap-usap kepala aku)
.
"Nak mak dan abah..."
.
Hampir 3 jam lebih aku menangis tanpa henti. Payah gila nak move on. Rasa macam ditusuk-tusuk je dalam hati ni sebab tak pernah aku berjauhan dengan parents! I just takleh bayang...macam mana orang yang takde parents boleh move on? Masya-Allah kuat sungguh kamu semua... 😭 Moga sentiasa dalam jagaan Allah. ♥️
.
#umarfatiah
#husbandwife
#Alhamdulillah
#relationshipgoals
#umarfatiahlovestory
#CopyrightbyNurulfatiahmohdhatta

Most Popular Instagram Hashtags