#tvi109

28 posts

TOP POSTS

My talented friend/Chef ada show baru!! #Repost @chef_zam
・・・
Ada sesiapa yang suka baking & nakkan resipi-resipi kek & biskut meletopzzz & merechiksss utk Ramadhan & Syawal ni? Kalau nak, jgn lupa tonton rancangan #Biscotti di @tvi_rtm saluran 109 setiap hari Jumaat, Sabtu & Ahad bermula esok 28hb Mei jam 9am & ulangannya jam 4pm.
Sila tekan Like FB #BiscottibyChefZam & kat situ nanti saya akan muat-naik resipi2nya untuk anda bagi setiap episod.
Anda juga boleh join "Peraduan Tiru Chef Zam" & pemenang akan dapat hadiah2 barangan dapur elektrik sumbangan @philips_my bernilai RM1,000 untuk setiap episod. Pilih je barangan dapur Philips apa yang anda suka...PERCUMA!! Nak taaaakkkk?? πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ #kuihraya #biskutraya #TVi109 #ChefZam #tvshow #RTMMobile #kekraya @rtm_malaysia @tv1_rtm @astroriamalaysia @rancangantvrtmsarawak @asianfoodchannel @maytag #filming @kuppersbuschiranofficial #bloopers

Red Velvet Madeleine with cream cheese topping would be perfect for your Aidilfitri, no? Get the full recipe featured on #Biscotti from FB: 'Biscotti by Chef Zam'. Saya baru ju uploaded πŸ˜‹πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³ #BiscottibyChefZam #Ramadhan2017 #kuihraya #tvshow #ChefZam #tvchef #chefatwork #masak #bakingathome #TVi109 #RTMMobile #RTMSucikanHati #EidMubarak

Ada sesiapa yang suka baking & nakkan resipi-resipi meletopzzz & merechiksss utk Ramadhan & Syawal ni? Kalau nak, jgn lupa tonton rancangan #Biscotti di @tvi_rtm saluran 109 setiap hari Jumaat, Sabtu & Ahad bermula 28hb Mei ini jam 9am & ulangannya jam 4pm. Like FB #BiscottibyChefZam & kat situ nanti saya akan muat-naik resipi2nya untuk setiap episod. Anda juga boleh join "Peraduan Tiru Chef Zam" & pemenang akan dapat hadiah2 barangan dapur elektrik sumbangan @philips_my bernilai RM1,000 untuk setiap episod. Nak taaaakkkk?? πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ #kuihraya #biskutraya #TVi109 #ChefZam #tvshow #RTMMobile #baking #ilovebaking #rezekidariAllah #RTMSucikanHati #pastries

Salam petang Ramadhan ke 8 untuk semua. Pasti ada yang mula berhempas pulas duk godak macam-macam biskut/kuih raya, kan? Ni saja la saya nak kasitau bahawa 2 resipi serta gambar2 untuk episod ke 3 program #Biscotti di @tvi_rtm hari ni dah pun saya uploaded kat FB: "Biscotti by Chef Zam" tadi. Btw, Clafoutis ni sedap kalau dihidangkan panas-panas bersama teh 'O' tanpa gula tau. Sila cuba & kasitau saya hasilnya nanti ye πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ˜πŸ€Έβ€β™€οΈ #BiscottibyChefZam #RTMSucikanHati #TVi109 #RTMMobile #kuihraya #biskutraya #Ramadhan2017 #bakingisfun #kek #ChefZam #tvshow #tvchef #chef #PastryChef #baking #resipiChefZam #resepiChefZam

Kek pandan kukus dengan sos gula Melaka dalam episod ke 4 program #BiscottibyChefZam hari ni. Senang dibuat & sedaaapppp dimamah panas-panas ketika berbuka atau moreh nanti. #kekdanbiskut #biskutraya #Biscotti #bakingtips #steamedcake #apamkukus #ChefZam #chefatwork #chefslife #tvshow #tvchef #TVi109 @rtm_malaysia @tvi_rtm @tv1_rtm @rancangantvrtmsarawak @philips_my @philips @philipssg @philipshomeliving

Jangan lupa temujanji kita hari ini & esok (Sabtu & Ahad) jam 9am & 4pm di @tvi_rtm saluran 109. Apa pulak gamaknya 4 buah lagi resipi-resipi biskut serta kek raya menarik, enak & mudah bakal saya kongsikan dengan anda ye?

Nak resipinya? Tak perlu menggelupur menyalin bagai ketika rancangan "Biscotti" bersiaran kerana semuanya akan saya muat-naik di FB "Biscotti by Chef Zam" nanti.
Pulak tu, semua penonton layak & amat digalakkan menyertai peraduan "Tiru Chef Zam" kerana hadiah-hadiahnya meriaaahhhhh wa cakap luuuuu! πŸ˜πŸ˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ‹οΈβ€β™€οΈπŸ€Έβ€β™€οΈ. How to join? Cuba tengok klip video peraduan yang saya sertakan di FB tu dan juga diakhir setiap episod. Ikut je....tak susah pun! Kita jumpa nanti ye! πŸ˜€πŸ˜€ #BiscottibyChefZam #biskutraya #cookies #bakingathome #ChefZam #tvchef #chef #tvshow #bakingisfun #Ramadhan2017 #RTMMobile @rtm_malaysia #RTMSucikanHati #TVi109 @tvi_rtm @philips_my @philipssg @philips @philips_at_gardens_mall @philipshomeliving @silverspoon_edu @rancangantvrtmsarawak

Terkesima den kejap dengorkan jawapan @mrhazama1 . Pandai gak dia auta ek...kena atas butir pulak tu! @indahruhaila apa dah jadi? πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ‘¨β€πŸ³ #BiscottibyChefZam #RTMSucikanHati #RTMMobile #TVi109 @tvi_rtm @rtm_malaysia @tv1_rtm #tvchef #chefslife #ChefZam #tvshow #PastryChef #Ramadhan2017 @ua_butik

Ada sesiapa yang suka baking & nakkan resipi-resipi kek & biskut meletopzzz & merechiksss utk Ramadhan & Syawal ni? Kalau nak, jgn lupa tonton rancangan #Biscotti di @tvi_rtm saluran 109 setiap hari Jumaat, Sabtu & Ahad bermula esok 28hb Mei jam 9am & ulangannya jam 4pm.
Sila tekan Like FB #BiscottibyChefZam & kat situ nanti saya akan muat-naik resipi2nya untuk anda bagi setiap episod.
Anda juga boleh join "Peraduan Tiru Chef Zam" & pemenang akan dapat hadiah2 barangan dapur elektrik sumbangan @philips_my bernilai RM1,000 untuk setiap episod. Pilih je barangan dapur Philips apa yang anda suka...PERCUMA!! Nak taaaakkkk?? πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ #kuihraya #biskutraya #TVi109 #ChefZam #tvshow #RTMMobile #kekraya @rtm_malaysia @tv1_rtm @astroriamalaysia @rancangantvrtmsarawak @asianfoodchannel @maytag #filming @kuppersbuschiranofficial #bloopers @ua_butik #RTMSucikanHati #pastrychef

MOST RECENT

#Repost @chef_zam (@get_repost)
・・・
Red Velvet Madeleine with cream cheese topping would be perfect for your Aidilfitri, no? Get the full recipe featured on #Biscotti from FB: 'Biscotti by Chef Zam'. Saya baru ju uploaded πŸ˜‹πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³ #BiscottibyChefZam #Ramadhan2017 #kuihraya #tvshow #ChefZam #tvchef #chefatwork #masak #bakingathome #TVi109 #RTMMobile #RTMSucikanHati #EidMubarak

Red Velvet Madeleine with cream cheese topping would be perfect for your Aidilfitri, no? Get the full recipe featured on #Biscotti from FB: 'Biscotti by Chef Zam'. Saya baru ju uploaded πŸ˜‹πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³ #BiscottibyChefZam #Ramadhan2017 #kuihraya #tvshow #ChefZam #tvchef #chefatwork #masak #bakingathome #TVi109 #RTMMobile #RTMSucikanHati #EidMubarak

Kek pandan kukus dengan sos gula Melaka dalam episod ke 4 program #BiscottibyChefZam hari ni. Senang dibuat & sedaaapppp dimamah panas-panas ketika berbuka atau moreh nanti. #kekdanbiskut #biskutraya #Biscotti #bakingtips #steamedcake #apamkukus #ChefZam #chefatwork #chefslife #tvshow #tvchef #TVi109 @rtm_malaysia @tvi_rtm @tv1_rtm @rancangantvrtmsarawak @philips_my @philips @philipssg @philipshomeliving

Jangan lupa temujanji kita hari ini & esok (Sabtu & Ahad) jam 9am & 4pm di @tvi_rtm saluran 109. Apa pulak gamaknya 4 buah lagi resipi-resipi biskut serta kek raya menarik, enak & mudah bakal saya kongsikan dengan anda ye?

Nak resipinya? Tak perlu menggelupur menyalin bagai ketika rancangan "Biscotti" bersiaran kerana semuanya akan saya muat-naik di FB "Biscotti by Chef Zam" nanti.
Pulak tu, semua penonton layak & amat digalakkan menyertai peraduan "Tiru Chef Zam" kerana hadiah-hadiahnya meriaaahhhhh wa cakap luuuuu! πŸ˜πŸ˜πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ‹οΈβ€β™€οΈπŸ€Έβ€β™€οΈ. How to join? Cuba tengok klip video peraduan yang saya sertakan di FB tu dan juga diakhir setiap episod. Ikut je....tak susah pun! Kita jumpa nanti ye! πŸ˜€πŸ˜€ #BiscottibyChefZam #biskutraya #cookies #bakingathome #ChefZam #tvchef #chef #tvshow #bakingisfun #Ramadhan2017 #RTMMobile @rtm_malaysia #RTMSucikanHati #TVi109 @tvi_rtm @philips_my @philipssg @philips @philips_at_gardens_mall @philipshomeliving @silverspoon_edu @rancangantvrtmsarawak

Terkesima den kejap dengorkan jawapan @mrhazama1 . Pandai gak dia auta ek...kena atas butir pulak tu! @indahruhaila apa dah jadi? πŸ€£πŸ€£πŸ€£πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ‘¨β€πŸ³ #BiscottibyChefZam #RTMSucikanHati #RTMMobile #TVi109 @tvi_rtm @rtm_malaysia @tv1_rtm #tvchef #chefslife #ChefZam #tvshow #PastryChef #Ramadhan2017 @ua_butik

My talented friend/Chef ada show baru!! #Repost @chef_zam
・・・
Ada sesiapa yang suka baking & nakkan resipi-resipi kek & biskut meletopzzz & merechiksss utk Ramadhan & Syawal ni? Kalau nak, jgn lupa tonton rancangan #Biscotti di @tvi_rtm saluran 109 setiap hari Jumaat, Sabtu & Ahad bermula esok 28hb Mei jam 9am & ulangannya jam 4pm.
Sila tekan Like FB #BiscottibyChefZam & kat situ nanti saya akan muat-naik resipi2nya untuk anda bagi setiap episod.
Anda juga boleh join "Peraduan Tiru Chef Zam" & pemenang akan dapat hadiah2 barangan dapur elektrik sumbangan @philips_my bernilai RM1,000 untuk setiap episod. Pilih je barangan dapur Philips apa yang anda suka...PERCUMA!! Nak taaaakkkk?? πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ #kuihraya #biskutraya #TVi109 #ChefZam #tvshow #RTMMobile #kekraya @rtm_malaysia @tv1_rtm @astroriamalaysia @rancangantvrtmsarawak @asianfoodchannel @maytag #filming @kuppersbuschiranofficial #bloopers

Jangan lupa jam 4ptg nanti OK ! Jangan tak tengok 😝 -------------------------------------#Repost @chef_zam (@get_repost)
・・・
Ada sesiapa yang suka baking & nakkan resipi-resipi kek & biskut meletopzzz & merechiksss utk Ramadhan & Syawal ni? Kalau nak, jgn lupa tonton rancangan #Biscotti di @tvi_rtm saluran 109 setiap hari Jumaat, Sabtu & Ahad bermula esok 28hb Mei jam 9am & ulangannya jam 4pm.
Sila tekan Like FB #BiscottibyChefZam & kat situ nanti saya akan muat-naik resipi2nya untuk anda bagi setiap episod.
Anda juga boleh join "Peraduan Tiru Chef Zam" & pemenang akan dapat hadiah2 barangan dapur elektrik sumbangan @philips_my bernilai RM1,000 untuk setiap episod. Pilih je barangan dapur Philips apa yang anda suka...PERCUMA!! Nak taaaakkkk?? πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ #kuihraya #biskutraya #TVi109 #ChefZam #tvshow #RTMMobile #kekraya @rtm_malaysia @tv1_rtm @astroriamalaysia @rancangantvrtmsarawak @asianfoodchannel @maytag #filming @kuppersbuschiranofficial #bloopers

Ada sesiapa yang suka baking & nakkan resipi-resipi kek & biskut meletopzzz & merechiksss utk Ramadhan & Syawal ni? Kalau nak, jgn lupa tonton rancangan #Biscotti di @tvi_rtm saluran 109 setiap hari Jumaat, Sabtu & Ahad bermula esok 28hb Mei jam 9am & ulangannya jam 4pm.
Sila tekan Like FB #BiscottibyChefZam & kat situ nanti saya akan muat-naik resipi2nya untuk anda bagi setiap episod.
Anda juga boleh join "Peraduan Tiru Chef Zam" & pemenang akan dapat hadiah2 barangan dapur elektrik sumbangan @philips_my bernilai RM1,000 untuk setiap episod. Pilih je barangan dapur Philips apa yang anda suka...PERCUMA!! Nak taaaakkkk?? πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ #kuihraya #biskutraya #TVi109 #ChefZam #tvshow #RTMMobile #kekraya @rtm_malaysia @tv1_rtm @astroriamalaysia @rancangantvrtmsarawak @asianfoodchannel @maytag #filming @kuppersbuschiranofficial #bloopers @ua_butik #RTMSucikanHati #pastrychef

Ada sesiapa yang suka baking & nakkan resipi-resipi meletopzzz & merechiksss utk Ramadhan & Syawal ni? Kalau nak, jgn lupa tonton rancangan #Biscotti di @tvi_rtm saluran 109 setiap hari Jumaat, Sabtu & Ahad bermula esok 28hb Mei jam 9am & ulangannya jam 4pm.
Sila tekan Like FB #BiscottibyChefZam & kat situ nanti saya akan muat-naik resipi2nya untuk anda bagi setiap episod.
Anda juga boleh join "Peraduan Tiru Chef Zam" & pemenang akan dapat hadiah2 barangan dapur elektrik sumbangan @philips_my bernilai RM1,000 untuk setiap episod. Pilih je barangan dapur Philips apa yang anda suka...PERCUMA!! Nak taaaakkkk?? Please #repost ye πŸ™πŸ™πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ #kuihraya #biskutraya #TVi109 #ChefZam #tvshow #RTMMobile #RTMSucikanHati @kuppersbuschiranofficial @maytag @kuppersbuschmashhad #PhilipsMalaysia #ChefZam #chef #ramadan2017 #tvchef #tvproduction @ua_butik #pastrychef

Siapa nak hadiah-hadiah barangan dapur #Philips bernilai RM1,000? Kalau nak, jgn lupa tonton rancangan buat kek & biskut raya saya #Biscotti bermula Ahad ini jam 9am & 4pm di @tvi_rtm saluran 109 & sertai "Peraduan Tiru Chef Zam" ye. Semua details & resipi-resipi ada di FB #BiscottibyChefZam . Jom kita buat kuih! Mohon #repost ye. πŸ‘¨β€πŸ³πŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ #RTMMobile #tvshow #ChefZam #TVi109 #tvchef ##biskutraya #ramadan2017 #RTMSucikanHati #chef

Ada sesiapa yang suka baking & nakkan resipi-resipi meletopzzz & merechiksss utk Ramadhan & Syawal ni? Kalau nak, jgn lupa tonton rancangan #Biscotti di @tvi_rtm saluran 109 setiap hari Jumaat, Sabtu & Ahad bermula 28hb Mei ini jam 9am & ulangannya jam 4pm. Like FB #BiscottibyChefZam & kat situ nanti saya akan muat-naik resipi2nya untuk setiap episod. Anda juga boleh join "Peraduan Tiru Chef Zam" & pemenang akan dapat hadiah2 barangan dapur elektrik sumbangan @philips_my bernilai RM1,000 untuk setiap episod. Nak taaaakkkk?? πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜ #kuihraya #biskutraya #TVi109 #ChefZam #tvshow #RTMMobile #baking #ilovebaking #rezekidariAllah #RTMSucikanHati #pastries

#Repost @chef_zam Jeng....jeng....jeng... Ahad ni 28hb Mei bakal ditayangkan program terbaru #Biscotti yang saya produced & hosted sendiri di @tvi_rtm saluran 109 pada jam 9am & ulangannya pada 4pm. Lepas tu tiap-tiap Jumaat, Sabtu & Ahad untuk episod-episod seterusnya...13 episod in total disepanjang Ramadhan. Nak resipi2nya & join "Peraduan Tiru Chef Zam"? Jgn lupa tekan Like di FB #BiscottibyChefZam. Semuanya ada di situ. Hadiah2 meriaaahhhh sumbangan @philips_my bernilai RM1,000/episod. Anda pilih je apa yang berkenan dihati. Mohon repost ye πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜β€οΈβ€οΈ #bakingathome #tvproduction #tvshow #ChefZam #kuihraya #biskutraya #hariraya #peraduanmemasak #tvchef #bakingvideo #chef #TVi109

#Repost @chef_zam (@get_repost)
・・・
Jeng....jeng....jeng... Ahad ni 28hb Mei bakal ditayangkan program terbaru #Biscotti yang saya produced & hosted sendiri di @tvi_rtm saluran 109 pada jam 9am & ulangannya pada 4pm. Lepas tu tiap-tiap Jumaat, Sabtu & Ahad untuk episod-episod seterusnya...13 episod in total disepanjang Ramadhan. Nak resipi2nya & join "Peraduan Tiru Chef Zam"? Jgn lupa tekan Like di FB #BiscottibyChefZam. Semuanya ada di situ. Hadiah2 meriaaahhhh sumbangan @philips_my bernilai RM1,000/episod. Anda pilih je apa yang berkenan dihati. Mohon repost ye πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜β€οΈβ€οΈ #bakingathome #tvproduction #tvshow #ChefZam #kuihraya #biskutraya #hariraya #peraduanmemasak #tvchef #bakingvideo #chef #TVi109

Jeng....jeng....jeng... Ahad ni 28hb Mei bakal ditayangkan program terbaru #Biscotti yang saya produced & hosted sendiri di @tvi_rtm saluran 109 pada jam 9am & ulangannya pada 4pm. Lepas tu tiap-tiap Jumaat, Sabtu & Ahad untuk episod-episod seterusnya...13 episod in total disepanjang Ramadhan. Nak resipi2nya & join "Peraduan Tiru Chef Zam"? Jgn lupa tekan Like di FB #BiscottibyChefZam. Semuanya ada di situ. Hadiah2 meriaaahhhh sumbangan @philips_my bernilai RM1,000/episod. Anda pilih je apa yang berkenan dihati. Mohon repost ye πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘πŸ˜˜πŸ˜˜β€οΈβ€οΈ #bakingathome #tvproduction #tvshow #ChefZam #kuihraya #biskutraya #hariraya #peraduanmemasak #tvchef #bakingvideo #chef #TVi109 #RTMMobile #RTMSucikanHati #pastrychef

Tak sabar nak tunggu siarannya Ahad ini jam 9am & 4pm di TVi saluran 109. Jangan lupa sertai "Peraduan Tiru Chef Zam". Hadiah-hadiah barangan dapur elektrik sumbangan Philips bernilai RM1,000/ setiap episod. Pilih je barangan apa yang anda suka. Anda boleh dapatkan 26 jenis resipi-resipi kek & biskut termasuk tip-tip membuat kuih raya yang enak & unik dari FB #BiscottibyChefZam πŸ˜πŸ˜πŸ‘¨β€πŸ³β€οΈβ€οΈπŸ‘ #tvshow #ChefZam #tvchef #letsbake #tvproduction #chefatwork #bakingathome #TVi109 #Ramadhan #kuihraya #kek @rtm_malaysia @tvi_rtm @tv1_rtm @hiburantvrtm #RTMMobile @rancangantvrtmsarawak @ua_butik #RTMSucikanHati #pastrychef

Gamaknya apakah nama artis jemputan saya dalam #DapurChefZam yang empunya tangan tu ek? Ada sesiapa yang boleh teka? Hints: pelakon/model/rambut lebat mcm penyapu/suka menyeringai/ala-ala sado/berkulit hitam manis/encem le jugakπŸ˜†πŸ˜†πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ˜…πŸ˜…πŸ‘¨β€πŸ³πŸ•Ί #chefslife #ChefZam #tvproduction #TVi109 #RTMMobile #chefslife #filming

Cooking is my passion and being able to share it with my audience is an added bonus, really! πŸ‘¨β€πŸ³β€οΈπŸ˜ŽπŸŽ¬πŸ–₯πŸ“ΉπŸ”ͺ #filming #cookingshow #tvshow #ChefZam #chefatwork #tukangmasak #DapurChefZam #RTMMobile @tvi_rtm @rtm_malaysia @tv1_rtm @rancangantvrtmsarawak #TVi109 #tvproduction #tvchef #cookingisfun #SilverSpoonProductions #banyakgelakdarimasak πŸ˜‚πŸ˜‚

Adegan siapa cepat mengupas kentang & bawang antara saya & @zarazya kejap tadi. Yang penting dia tak menang! πŸ˜œπŸ˜œπŸ˜†πŸ˜† #DapurChefZam #tvi109 #RTM #ChefZam #chef #tvshow @luluhypermy @tvi_rtm @meatandlivestockaustralia @idosclinic_ @roseyong2828 #RTMMobile

Most Popular Instagram Hashtags