#tuladha

MOST RECENT

[HarDikNas]
Setiap orang menjadi guru, setiap rumah menjadi sekolah
-Ki Hajar Dewantara
.
.
Kmk St.Stanislaus Kotska mengucapkan selamat memperingati hari pendidikan nasional
.
.
#hardiknas #tuladha #mangunkarso #tutwurihandayani #kmk #unesa

~ Senyum dengan keadaan sekarang ~

Orang : koe dewe yo ,?
Aku. : ket bien ,gek ngerti pow ?
Orang : maksudku nek mancen ket bien dewe yo mending saiki opo" dewe ,mengko ndak kaget nek njur ono seng maringi perhatian ,
Aku. : ah yo iku anugrah go aku nek ono seng memperhatikan aku ,Gusti kok seng maringi ,mesti seng paling sae nek saking Gusti ,
Orang : yo mancen bner omonganmu iku ,neng koe yo njuk tambah sinau ,seng maune dewe njuk saiki ono seng jarene memperhatikan mu ,sinau nrimo kro sopo iku ,sinau sabar ,lan sak piturute
Aku. : oh ngoten njeh ,tak cobine ,mugi" waged ,amiin

#tuladha
#welingwongtuo
#sinauroso

"Percuma nilai sempurna tetapi harus kehilangan Hati Nurani" •




#jujur#jujurituhebat#tolaktidakjujur#mico#art#fineart#tuladha#example#exploresolo#solo#jos#sederhana

Semua akan kembali pada Nol atau kosong
.
.
.
#sejatiningurip #tuladha #atr #fly #aircraft #plane #ende #ntt

Menungso ki to podo kro kembang kui ,mengalami proses ,seko cilik dadi gede ,seko hurung ngerti dadi ngerti ,seko seng rodo indah dadi bener" indah ,seko begajulan tekan ngati-ati ,kabeh kui proses ,tapi asalkan sregep sinau Gayuh kaweruh ,kabeh kui di sinaoni ,ora mung seko guru ,kabeh seng neng alam iki biso di sinaoni ,anggere gelem tenanan ,seng penting siji (Tujuan oleh Fanatik ,tapi Proses kudu Fleksibel) ,wes to bakalan ketemu lan ayem ,(Perbedaan ojo dadekke kisruh ,tapi malah justru biso saling melengkapi) ,amiin
#tuladha
#jowo
#kasusastran

Yen kepingin pintere sing mempeng sekolahe, mbesuk wekasane gampang bisa nyambut gawe. Yen bisa nyambut gawe sing mlaku sak benere, mbesuk wekasane di tresnani sapa wae. Ojo mung waton muni, pintere nggo minteri. Adhedhangkrang wewenang go golek menang #lagon Sandhang pangan#tuladha#menawa d gatekna 😊

Pak sopir kwe ngece sopo????
Reti dewe yen aq mBut gae ngasi gluprut
#tuladha#contoh
#sumpahpemudastreet#mj9
#maraikemekel#guyon
#gremis2syahdu#ojolalimrenges
#salamLentho

Aksara Jawa utawa kang luwih misuwur kalawan jeneng Hanacaraka yaiku salah sijiné saka pira pira aksara yang wis kerep dirungokake karo wong Jawa lan wong sak liyane Jawa.
Ing patemon iki kita bakal sinau babagan aksara Jawa kayata :
1. Jinising aksara Jawa lan pasangane
2. Tuladha kanggo nulis aksara Jawa
3. Aksara Swara
4. Sandhangan
5. Aksara Rekan
6. Aksara Murda
7. Cara migunakaké Aksara Murda
8. Aksara Wilangan
9. Sasmita nalika nulis ukara mawi Hanacaraka
_______________________________________________
#aksarajawa #budhayajawa #hanacaraka #ajisaka
#sinau #nulis #caranulis #tuladha
#budhaya #kabudhayan #wongjawa
#warisan #paraluhur #aksara #nuswantara

_. Yen mung rupa sing gawe atimu tresna banjur kepiye anggonmu tresna marang Gusti sing tanpa rupa.
.
*dipikir karo ngupi 😚
.
#bijakjawa #bijak #tuladha #tuladhajawa #kopi #coffee

👴Ing #Ngarsa Sung #Tuladha 👵, 👨Ing #Madya Mangun #Karsa 👩, 👦#Tut #Wuri #Handayani 👧

"Ing Ngarsa Sung Tuladha"
Didepan memberi panutan/contoh yang baik.👍👍
#smp1gebogkudus#Ing#Ngarsa#Sung#tuladha#NgakakSquad#SquadDadakan. 😂😂

Ing ngarsa sung tuladha
Ing madya mangun karsa
Tut wuri handayani

#tuladha #jawa #barakallah #bismillah #alhamdulillah

Meskipun terbalik dia tk akan tumpah ,, terbukti dia konsisten menjaga amanahnya ,, #tuladha

Mbah Sampini nate dhawuh.
"Ojok turu pas seperapate bengi, soale pas iku lawang langit kebukak, Gusti Fengeran nyebarna ilmu gae wong sing melek."
.
.
Sepi ing wengi saged dados sarana kagem konsentrasi. Bab ingkang kedah dipun sinau saged mlebet manah kanthi gampang. .
Adhem ing wengi saged dados sarana menawa pemanggih punika kedah tansah anget, boten pareng adhem utawa anteng tanpa mikiri bab punapa-punapa.
.
Peteng ing wengi punika pratandha, menawa manungsa urip kedah paring padhang tumrap ing liyan
.
.
.
#bijakjawa #budidayabudaya #jamaahsastramojokerto #allaboutjawa #sinaujawa #filosofijawa #yogyasastra #wondersastra #jawa #javanese #bijakjawa #tuladha #pituturjowo #jawasastra #sastrajawa

"......👉🏼Kae Lho, Ka-e..pantes kanggo patuladhan......"
@wahyuningsih.sw12 .
.
#kae #lho #tuladha #becik ✌🏻️sumurjalatundha.

ngilmu pitik
jarene mbahe pitik sing dadi pituladhan
isuk mruput metu omah . bangun pagi metu omah . menandakan orang yang rajin . ( ora keset )
golek pangan . ( bekerja ) kluyur kluyur golek rejeki , oker oker tetep ono sing di pangan asal gelem obah
wayah surup mulih kandang . perut kenyang pulang rumah . kumpul keluarga
lahhhh ... pitik noh mbah mikir waduke dewe .
lah butuhe kanggo tuku pulsa mbah .
berase mbah . mengko yen ono kondangan mbah . 😁

#ayam#ngilmupitik#tuladha#contoh
#pitutur#jawa#wejanganjawa#cameraphone#snapset#pitikjowo

Tidak perlu mencari yg besar klo kecil aja udah cukup..#sakmadyo#tuladha#

Most Popular Instagram Hashtags