[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#tuladha

19 posts

TOP POSTS

Yoben, karang iseh cilik.
(Biarin, namanya juga anak kecil)
.
.
.
.
Justru mumpung iseh cilik, wayahe diajari, dikandani sing bener.
(Justru masih kecil, waktu yang tepat untuk diarahkan, diberi input yang positif)
Belajar hal yang benar.
Menimba ilmu tentang kebaikan hidup.
Memilah dan memilih apa yang disuguhkan dunia.

#parenting #childrens #happyeducationday #share #positivequotes #berbagi #tuladha #pitutur #kabecikan #isnabund #yumain

_. Yen mung rupa sing gawe atimu tresna banjur kepiye anggonmu tresna marang Gusti sing tanpa rupa.
.
*dipikir karo ngupi 😚
.
#bijakjawa #bijak #tuladha #tuladhajawa #kopi #coffee

Kudu gelem rekasa dhisik yen pingin nang dhuwur le, *jare ibuk Paredean

Tidak perlu mencari yg besar klo kecil aja udah cukup..#sakmadyo#tuladha#

Pak sopir kwe ngece sopo????
Reti dewe yen aq mBut gae ngasi gluprut
#tuladha#contoh
#sumpahpemudastreet#mj9
#maraikemekel#guyon
#gremis2syahdu#ojolalimrenges
#salamLentho

"......👉🏼Kae Lho, Ka-e..pantes kanggo patuladhan......"
@wahyuningsih.sw12 .
.
#kae #lho #tuladha #becik ✌🏻️sumurjalatundha.

MOST RECENT

Pak sopir kwe ngece sopo????
Reti dewe yen aq mBut gae ngasi gluprut
#tuladha#contoh
#sumpahpemudastreet#mj9
#maraikemekel#guyon
#gremis2syahdu#ojolalimrenges
#salamLentho

Aksara Jawa utawa kang luwih misuwur kalawan jeneng Hanacaraka yaiku salah sijiné saka pira pira aksara yang wis kerep dirungokake karo wong Jawa lan wong sak liyane Jawa.
Ing patemon iki kita bakal sinau babagan aksara Jawa kayata :
1. Jinising aksara Jawa lan pasangane
2. Tuladha kanggo nulis aksara Jawa
3. Aksara Swara
4. Sandhangan
5. Aksara Rekan
6. Aksara Murda
7. Cara migunakaké Aksara Murda
8. Aksara Wilangan
9. Sasmita nalika nulis ukara mawi Hanacaraka
_______________________________________________
#aksarajawa #budhayajawa #hanacaraka #ajisaka
#sinau #nulis #caranulis #tuladha
#budhaya #kabudhayan #wongjawa
#warisan #paraluhur #aksara #nuswantara

_. Yen mung rupa sing gawe atimu tresna banjur kepiye anggonmu tresna marang Gusti sing tanpa rupa.
.
*dipikir karo ngupi 😚
.
#bijakjawa #bijak #tuladha #tuladhajawa #kopi #coffee

👴Ing #Ngarsa Sung #Tuladha 👵, 👨Ing #Madya Mangun #Karsa 👩, 👦#Tut #Wuri #Handayani 👧

_ SSKS JI RO JI RO JI RO NYAWIJI
.
Bandha pancen bisa gawe tentrem nanging tentrem luwih aji tinimbang bandha 💞
.
#bijakjawa #tuladha

Mbah Sampini nate dhawuh.
"Ojok turu pas seperapate bengi, soale pas iku lawang langit kebukak, Gusti Fengeran nyebarna ilmu gae wong sing melek."
.
.
Sepi ing wengi saged dados sarana kagem konsentrasi. Bab ingkang kedah dipun sinau saged mlebet manah kanthi gampang. .
Adhem ing wengi saged dados sarana menawa pemanggih punika kedah tansah anget, boten pareng adhem utawa anteng tanpa mikiri bab punapa-punapa.
.
Peteng ing wengi punika pratandha, menawa manungsa urip kedah paring padhang tumrap ing liyan
.
.
.
#bijakjawa #budidayabudaya #jamaahsastramojokerto #allaboutjawa #sinaujawa #filosofijawa #yogyasastra #wondersastra #jawa #javanese #bijakjawa #tuladha #pituturjowo #jawasastra #sastrajawa

"......👉🏼Kae Lho, Ka-e..pantes kanggo patuladhan......"
@wahyuningsih.sw12 .
.
#kae #lho #tuladha #becik ✌🏻️sumurjalatundha.

ngilmu pitik
jarene mbahe pitik sing dadi pituladhan
isuk mruput metu omah . bangun pagi metu omah . menandakan orang yang rajin . ( ora keset )
golek pangan . ( bekerja ) kluyur kluyur golek rejeki , oker oker tetep ono sing di pangan asal gelem obah
wayah surup mulih kandang . perut kenyang pulang rumah . kumpul keluarga
lahhhh ... pitik noh mbah mikir waduke dewe .
lah butuhe kanggo tuku pulsa mbah .
berase mbah . mengko yen ono kondangan mbah . 😁

#ayam#ngilmupitik#tuladha#contoh
#pitutur#jawa#wejanganjawa#cameraphone#snapset#pitikjowo

Tidak perlu mencari yg besar klo kecil aja udah cukup..#sakmadyo#tuladha#

Yoben, karang iseh cilik.
(Biarin, namanya juga anak kecil)
.
.
.
.
Justru mumpung iseh cilik, wayahe diajari, dikandani sing bener.
(Justru masih kecil, waktu yang tepat untuk diarahkan, diberi input yang positif)
Belajar hal yang benar.
Menimba ilmu tentang kebaikan hidup.
Memilah dan memilih apa yang disuguhkan dunia.

#parenting #childrens #happyeducationday #share #positivequotes #berbagi #tuladha #pitutur #kabecikan #isnabund #yumain

Wayang iku kaca pangilon.

Kelir ginelar pindhaning jagad gumelar gelaring awarna putih, putih kang hamengku awerdi suci.

Blencong minangka pepadhang ibarat oboring jagad. Surya, candra lan kartika.

Dodhog keprak imbane krenteging jejantung.

Gendhing lan tembang minangka lelagoning ahurip, bungah klawan susah.

Dhalang, dutaning Zat Kang Murweng Zat kang anyolahaken wayang.

Wayang, minangka wewayanganing urip. Ala becik, bener pulut. Sing becik tinuladha, sing ala singkirana.

Sirnaning wayang rampung kukut mlebu kothak tanpra beda manungsa. Mung wae, nek wayang mlebu kothak sesuk isa dianggo maneh. Nek menungsa wus mlebu kothak, bakal antuk pengadilan suci saka Zat Kang Murweng Jagad.
#wayang #pitutur #tuladha #art #javanese #indonesia #amazing #jelangsiang
#instamood #instagood #like4like #yoibor

Kudu gelem rekasa dhisik yen pingin nang dhuwur le, *jare ibuk Paredean

Indahnya kebersamaan hingga usia senja #romance #tuladha #setia

#SimbahRoko
Ilmu Padi: semakin merunduk saat makin berisi
Mugi saged dadosaken #tuladha

ujian SIM.... :D
#tuladha

Most Popular Instagram Hashtags