[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#tokusatsu

183125 posts

TOP POSTS

Siapa yang sudah nebak dari awal kalau Gentoku Himuro adalah Night Rouge? Nampaknya tebakan anda terbukti benar.

Pasalnya beredar video dari Channel Youtube resmi milik Bandai Jepang menampilkan Kensei Mikami aktor pemeran Gentoku Himuro yang sedang memperagakan cara berubah menjadi Night Rouge, musuh besar Kamen Rider Build yang sejak awal dirahasiakan identitasnya.

Dalam video berdurasi 2 menit 44 detik tersebut (sudah kami potong untuk postingan ini) terlihat seperti proses syuting dengan Gentoku beberapa kali mengulang adegan karena ada sedikit kesalahan.

Barulah mendekati akhir setelah tiga kali take, Gentoku memperlihatkan perubahannya menjadi Night Rouge yang selama ini misterius.

#kamenriderbuid #kamenrider #youtuber #youtube #tokufacts_id #tokusatsu #faktaunik #fakta #indonesia

Hero klise:hero hikayat

BACA CAPTION UNTUK PENERANGAN

P/s yang rentap aku lupa nak letak senapang kapak dia tu

kalau korang nak tahu kita sebenarnya ada hero tokusatsu Malaysia iaitu #adiwiraadiperkasa Dan aku cuma ikut jejak langkah dia Dan menghasilkan hero tokusatsu Malaysia versi yang sangat klise

Sebelum INI aku ada buat #silatx hero yang menggunakan kuasa seni bela diri Dan kuasa haiwan yang mendapat ilham Dari gaim

Dan sekarang secara official aku memperkenalkan semula hero baru selepas silat x iaitu hero hikayat yang medapat ilham Dari ghost

Sebelum INI ada post tapi ramai yang bersikap teruk aku delete balik. Mujur semangat aku tinggi aku sambung balik

Setakat ini hanya ada 2 hero sahaja

Hero hikayat kuasa kisah dongeng
Dan
Awira kuasa kisah benar

Kalau AWIRA punya aku minat rentap boost form sebab ITU bentuk paling lawa aku buat bagi akulah...haha
Mungkin ada hero jahat tak sure lagi

Amacam Kalau korang minat mana.

Kalau ada pihak yang berkecil hati atau ada form yang rasa salah aku mintak maaf ya... Huhuhuhu aku tak pasti sah ker kalau sekadar buat fanmade tanpa kuat keuntungan Dari segi duit seperti form chef wan,rentap,sudirman Dan sarjanhassan. Tak pasti aku Cuba research tapi aku harap jangan ada yang triggered

Kenapa hikayat banyak form sebab dia karakter utama

Kenapa awira ada 2 senjata sahaja sebab dia bukan karakter utama

MAJULAH TOKUSATSU MALAYSIA

Amacam sangat KLISE KAN

Jangan Tanya kenapa aku buat sebab aku minat tokusatsu Dan aku suka bagi idea yang mengarut

Kalau dah siap sikit aku post form diorang cuma nak pesan Jangan lupa follow @lukeislukeis

AKU TAKKAN BUAT KOMIKNYA PLEASE BACA INI

OK DAH TAMAT UNTUK HARI INI UNTUK YANG SETERUSNYA ESOKLAH YA ...HAHAHA MUNGKIN FINAL FORM SEKALI

#herohikayat #awira #tokusatsumalaysia #tokusatsu

[#kstVid]
Kebanyakan pikiran kasihan 😁..
`
`
`
`
`
`
`
`
`
stream : TV Asahi `
- Hayato #tokusatsu #kamenrider #kamenriderexaid #kamenriderheisei2 #herojapan

Shinobi change! 💨💧⛰New pins now available for Preorder at a special price! These soft enamel pins will feature gold plating and measures about 1.25" in height. Click the link in my bio to order 👍🏼 #SuperSentai #PowerRangers #Hurricanger #NinjaStorm #tokusatsu

MOST RECENT

The new "Thank You!" cards from our friends at @cstoysjapan! Get one when purchasing from the store!

https://www.cstoysjapan.com/ (@get_repost) #ToyStore #CSToys #Tokusatsu #Kaiju #Godzilla #Ultraman #KamenRider #SuperSentai #MetalHeroes #Garo #PowerRangers #Bandai #TamashiiNations #KamenRiderBuild #Nightrouge

Fire .. Burst Mode .. 🔫😈 | After Masato Kusata transform to Kamen Rider Delta, he fought against the two orphnoches. Not long after, one orphnoch was defeated. While one orphnoch left. | Me (@m_riansyah) as Kamen Rider Delta | 📷 @aoki401 @taroakemi88 | Costume by @knetevo12 | #gun #shoot #kamenrider #delta #kamenriderdelta #555 #phone #driver #rider #pose #tokusatsu #japanese #series @indocosugram #smart #brain #photos #photography #photoshoot #photograph #photobooth #tokusatsu #outdoors #2017 #white #background #indonesia

Kamen rider build episode 7
Night rouge's henshin and fight scene
#kamenrider #kamenriderbuild #supersentai #powerrangers #tokusatsu #tokusatsufans #toei #superheroes

https://youtu.be/pHOXAKG-D0c investigasi misora-chan 😂 #kamenriderbuild #kamenriderindonesia #tokusatsu #tokusatsuindonesia

Uchu Sentai Kyuranger - Space 34 - Mysterious Masked Warrior, Appears

Champ Prototype 0

Subtitle English from http://over-ti.me

#lucky #supersentai #spacesentai #uchuusentaikyuuranger #uchu #uchusentai #shishikyutama #tokusatsu #pegasus #dragon #ryu #orion #indaver

「バカぁ!」って叫ぶ暇もなかった。
そーっと投げるって言ってたのに! 心が折れそう。
※3枚中2枚目はスライドにお付き合いください。
*
*
*
おもしろいですね、アポロガイスト。
かっこいい、かっこいいんだけど、なんかな……っていうキャラですね。
モニター見ながらワイン(のようなトマトジュース?)飲んでただけで1話終えたこともあれば、部下への叱責がまるで女子のごとく「バカぁ!」。
最初聞いたときはすごい笑ったけど、途中からこれ言わなくなってしまって。もったいない。
「アポロチェーーーンジ!」の衝撃もすごかったなあ。
*
盾も銃も装備してるのに、ほとんど使わないしね。盾はすぐ投げるし(当たらない)、銃は開始直後だけ(近接戦闘したがる)。
戦ってると、マントの首のあたりがズルッズルしてきて気になるし。グローブから引っ掛かりそうな紐出てるし。なにかが惜しいんだけど、かっこいいんだから不思議です。
人間態のときに乗ってたバイクはウデスパーと同じかな。
*
*
主題歌がかっこよくて見始めた『仮面ライダーX』。
えっ、自分で口のところカチャってやるの? へぇ……と引き気味でしたが、ストーリーは好きな話が多いです。
あと、
「探しても無駄だ。名簿はない」(なんで?)
「私も探したからな」。
これ以上ないほど、きょとんとさせられました。おもしろいな、Xライダー。
*
何作か特撮見ているところですが、バイクや車が飛ぶっていうのが受け入れられず。ちょこんと翼が出る程度で飛べるの?と思っていました。
でも、Xライダーが空中でぐるんぐるん持ち手替えの大車輪をやり始めたのを見たら「そういうの、あんまり考えなくていいんだ」とようやく悟りました。ありがとう。
*
そんなわけで、今はかなりお気に入りライダーです。
#ドッジボール #スポーツの秋 #ごめんなさい
#仮面ライダーX #アポロガイスト #フィギュアーツ #特撮
#kamenriderX #apollogeist #shfiguarts #bandai #tokusatsu
#actionfigures #toyfigures #toyphotography #toystagram #joke #sorry

Kamen Rider Wizard (2013) :
-
Kamen Rider Wizard Infinity Style Form
-
Finisher = Shining Strike
-
#kamenrider #kamenriderwizard #kamenriderbeast #maskedrider #maskedriderwizard #wizard #beast #magic #infinity #fire #water #hurricane #land #dragon #kamen #rider #tokusatsu

The series remains one of the better ones and right before my favorite DEN-O came about. Catchy music and multiple riders. Punch and Kick were so bad the other villains just look like passerbys. #tamashii #tamashiination #shfiguarts #shf #toys #toyphotography #toyslagram #toysforboys #actionfigures #kamenrider #maskedrider #henshin #riderkick #brunei #bruneiphotography #toyslagram_rider #仮面ライダー #tokusatsu #tokusatsufan #t_shf #bruneitoyphotography #toyshoutsrus #punchhopper #kabuto

セミ人間🌟近年は「チルソニア遊星人」とも言います。後にバルタン星人に改造されます✨ #セミ人間 #ウルトラQ #ウルトラ怪獣 #ウルトラマン #特撮 #食玩 #ソフビ #カプセルトイ #おもちゃ #ソフビ #kaiju #ultraman #japantoys #vfx #tokusatsu

Most Popular Instagram Hashtags