[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#tipskecantikannurraysa

MOST RECENT

.
.
MATA PANDA
Setiap perempuan mesti takut dengan panggilan panda kan?
.
Ha kalau uolls tak nak mata tu macam mata panda meh try #TIPS semula jadi dari bahan yang segar. Sian Panda tak pasal-pasal nama naik kan?. .
Uolls pun tahu kan kenapa eye bag tu terjadi. Kalau kurang rehat atau kurang tidur memang akan menjadi jadi. Silap-silap bukan eye bag dah, boleh jadi eye luggage pulak kan.
.
.
Ok, Meh try 3 #TIPS_SEMULAJADI_ATASI_EYEBAG

1. Masker Kentang.
Tahu tak manfaat masker kentang dalam dunia kecantikan?
Ia dapat memutihkan dan menegangkan kulit wajah kita tau. So cuba lakukan dengan hancurkan kentang dan biarkan selama 20 minit kt muka.
2. Uncang Teh
Sambil-sambil buat air teh tu, apa kata amik uncang teh pastu letak dekat area mata selama 20 minit. Mudah dan senang kan kerana teh mempunyai zat yang boleh mengecilkan pori-pori dan merawat kulit dengan lebih mendalam.
3. Hirisan Timun
Letak hirisan timun dimata pasti ramai yang tahu dan pernah cuba kan. Sebab timun banyak mengandungi air tau. So rajin-rajin kan buat sehari dalam 30 minit bagi rest sikit minda tu. Okay
Sekarang zaman kan dah moden, kalau susah sangat tak de masa nak buat.
.

Meh guna Women Desiree #WD just letak sikit bawah mata. Dap dap gitu pasni tak perlu risau dah orang panggil mata panda. Sebab mata panda tu kita dah simpan bebaik dalam zoo. .
Senang dan mudahkan nak dapatkan mata yang cantik? Sama ada rajin guna Tip Semulajadi atau pon guna WD.

#tipscantik #tipskecantikan #tipskecantikankulit #tipskecantikannurraysa #tipskecantikanwanita #tipskecantikanwajah #tipskecantikanbersamanurraysa #tipskecantikanraya #tipskecantikanbycharmsglow #tipskecantikanalami #tipskecantikanmalaysia #tipskecantikandalaman #tipskecantikansemulajadi #tipskecantikanaddar #tipskecantikandainaskincare #tipskecantikanbyhanneas #tipskecantikanmudah #tipskecantikangigi #tipskecantikannh #tipskecantikanheritageaesthetics #tipskecantikanbibir #tipskecantikanembs #tipskecantikandankesihatan #tipskecantikanurraysa #tipskecantikanhauraskincare #tipskecantikanputihcepatselamat #tipskecantikandiri

.
.
MATA PANDA
Setiap perempuan mesti takut dengan panggilan panda kan?
.
Ha kalau uolls tak nak mata tu macam mata panda meh try #TIPS semula jadi dari bahan yang segar. Sian Panda tak pasal-pasal nama naik kan?. .
Uolls pun tahu kan kenapa eye bag tu terjadi. Kalau kurang rehat atau kurang tidur memang akan menjadi jadi. Silap-silap bukan eye bag dah, boleh jadi eye luggage pulak kan.
.
.
Ok, Meh try 3 #TIPS_SEMULAJADI_ATASI_EYEBAG

1. Masker Kentang.
Tahu tak manfaat masker kentang dalam dunia kecantikan?
Ia dapat memutihkan dan menegangkan kulit wajah kita tau. So cuba lakukan dengan hancurkan kentang dan biarkan selama 20 minit kt muka.
2. Uncang Teh
Sambil-sambil buat air teh tu, apa kata amik uncang teh pastu letak dekat area mata selama 20 minit. Mudah dan senang kan kerana teh mempunyai zat yang boleh mengecilkan pori-pori dan merawat kulit dengan lebih mendalam.
3. Hirisan Timun
Letak hirisan timun dimata pasti ramai yang tahu dan pernah cuba kan. Sebab timun banyak mengandungi air tau. So rajin-rajin kan buat sehari dalam 30 minit bagi rest sikit minda tu. Okay
Sekarang zaman kan dah moden, kalau susah sangat tak de masa nak buat.
.

Meh guna Women Desiree #WD just letak sikit bawah mata. Dap dap gitu pasni tak perlu risau dah orang panggil mata panda. Sebab mata panda tu kita dah simpan bebaik dalam zoo. .
Senang dan mudahkan nak dapatkan mata yang cantik? Sama ada rajin guna Tip Semulajadi atau pon guna WD.

#tipscantik #tipskecantikan #tipskecantikankulit #tipskecantikannurraysa #tipskecantikanwanita #tipskecantikanwajah #tipskecantikanbersamanurraysa #tipskecantikanraya #tipskecantikanbycharmsglow #tipskecantikanalami #tipskecantikanmalaysia #tipskecantikandalaman #tipskecantikansemulajadi #tipskecantikanaddar #tipskecantikandainaskincare #tipskecantikanbyhanneas #tipskecantikanmudah #tipskecantikangigi #tipskecantikannh #tipskecantikanheritageaesthetics #tipskecantikanbibir #tipskecantikanembs #tipskecantikandankesihatan #tipskecantikanurraysa #tipskecantikanhauraskincare #tipskecantikanputihcepatselamat

.
.
KULIT MUKA BERBELANG? HMM 😫

Ketara pulak tu. Hitam teramat sangat. Nak selfie pun tak lalu tengok muka sendiri.
.
Jangan risau Kak Ida nak SHARE Tips macam mana nak dapatkan kulit muka tanpa sunburn yang persis Katy Perry. Walawehhhh .
.
Ok, meh try 3
TIPS_SEMULAJADI_ATASI_SUNBURN
.

YOGURT

Ia membantu untuk melembabkan kulit dan mengurangkan rasa pedih akibat dari penggelupsan kulit kita. tapi pastikan yogurt asli tau, jangan guna yogurt yang berperisa lak nanti jadi lain muka tu. Hehe
.
.
AlOE VERA
Perasan tak setiap tip DIY banyak menggunakan aloe vera. sebab aloe vera banyak manfaat dia. Kalau untuk sunburn ia boleh membantu untuk penghasilan kulit baru. Nak jimat rajin-rajin tanam poko aloe vera ni kat rumah ye.
.
.
JUS TIMUN

Kita semua tahu kebaikan timun apa kan. Banyak juga digunakan untuk merawat kulit wajah yang bermasalah. So untuk rawat sunburn kita jadikan timun menjadi jus.
.
.
Campurkan 3 bahan diatas dan sapukan keseluruh muka. Dan uolls kena amalkan setiap hari, baru la dapat kulit yang mulus, kenyal-kenyal dan lembut.
.
.
Sebelum tidur tu rajin-rajin la buat Tips DIY ni, sambil-sambil kita rehat biar bahan tu aktif bekerja untuk rawat masalah kulit tu.
.
.
Bila dah buat Tips DIY jangan lupa calit-calit krim #WD ye. Biar result dia ngam mengancam. .
.
#tipscantik #tipskecantikan #tipskecantikankulit #tipskecantikannurraysa #tipskecantikanwanita #tipskecantikanwajah #tipskecantikanbersamanurraysa #tipskecantikanraya #tipskecantikanbycharmsglow #tipskecantikanalami #tipskecantikanmalaysia #tipskecantikandalaman #tipskecantikansemulajadi #tipskecantikanaddar #tipskecantikandainaskincare #tipskecantikanbyhanneas #tipskecantikanmudah #tipskecantikangigi #tipskecantikannh #tipskecantikanheritageaesthetics #tipskecantikanbibir #tipskecantikanembs #tipskecantikandankesihatan #tipskecantikanurraysa #tipskecantikanhauraskincare #tipskecantikanputihcepatselamat #tipskecantikanauraglow

.
.
Masalah rambut gugur ini sering dialami dalam kalangan wanita dan juga lelaki. Masalah ini tidak mengenal usia, tua ataupun muda. Jika masalah ini tidak segera ditangani serta diberikan rawatan yang tepat, sesiapa sahaja boleh mengalami kebotakan.
.
.
Hari ini #Team_Adleesya nak kongsikan 3 CARA untuk mengatasi masalah keguguran rambut dengan hanya menggunakan bahan semulajadi agar kita semua dapat menjalani kehidupan dengan lebih sihat.
.
.
3 CARA MENGATASI MASALAH KEGUGURAN RAMBUT
.
.
SANTAN : Lumurkan 250ml-500ml santan ke kulit kepala dan rambut. Balut dengan tuala suam dan biarkan selama 15 minit hingga 20 minit. Kemudian, bila dengan air sejuk. Lakukan proses ni 3 kali dalam seminggu.
.
.
MINYAK ZAITUN : Titiskan 4-5 titis minyak zaitun setelah anda mencuci rambut. Kemudian, urutkan perlahan lahan kulit kepala. Sebaiknya lakukan proses ini di malam hari agar kandungan minyak zaitun menyerap pada kulit kepala. Keesokan paginya, cucilah rambut sehingga bersih.
.
.
TELUR : Sapukan telur kuning pada rambut dan kulit kepala. Kemudian, urutkan kulit kepala selama 10-15 minit. Setelah itu, cuci dengan menggunakan shampoo agar tidak meninggalkan bau hanyir pada rambut. Lakukan proses ini 3-4 kali dalam seminggu.
.
.
Hebatkan bahan bahan semula jadi ni? Tapi kalau dah malas sangat nak ikut, uolls boleh cuba gunakan V-Hygiene. Ianya mampu menggembalikan rambut yang rosak dan mengatasi keguguran rambut.
.
.
#tipscantik #tipskecantikan #tipskecantikankulit #tipskecantikannurraysa #tipskecantikanwanita #tipskecantikanwajah #tipskecantikanbersamanurraysa #tipskecantikanraya #tipskecantikanbycharmsglow #tipskecantikanalami #tipskecantikanmalaysia #tipskecantikandalaman #tipskecantikansemulajadi #tipskecantikanaddar #tipskecantikandainaskincare #tipskecantikanbyhanneas #tipskecantikanmudah #tipskecantikangigi #tipskecantikannh #tipskecantikanheritageaesthetics #tipskecantikanbibir #tipskecantikanembs #tipskecantikandankesihatan #tipskecantikanurraysa #tipskecantikanhauraskincare #tipskecantikanputihcepatselamat #tipskecantikanauraglow #tipskecantikananggun #tipskecantikanrambut

.
.
Masalah rambut gugur ini sering dialami dalam kalangan wanita dan juga lelaki. Masalah ini tidak mengenal usia, tua ataupun muda. Jika masalah ini tidak segera ditangani serta diberikan rawatan yang tepat, sesiapa sahaja boleh mengalami kebotakan.
.
.
Hari ini #Team_Adleesya nak kongsikan 3 CARA untuk mengatasi masalah keguguran rambut dengan hanya menggunakan bahan semulajadi agar kita semua dapat menjalani kehidupan dengan lebih sihat.
.
.
3 CARA MENGATASI MASALAH KEGUGURAN RAMBUT
.
.
SANTAN : Lumurkan 250ml-500ml santan ke kulit kepala dan rambut. Balut dengan tuala suam dan biarkan selama 15 minit hingga 20 minit. Kemudian, bila dengan air sejuk. Lakukan proses ni 3 kali dalam seminggu.
.
.
MINYAK ZAITUN : Titiskan 4-5 titis minyak zaitun setelah anda mencuci rambut. Kemudian, urutkan perlahan lahan kulit kepala. Sebaiknya lakukan proses ini di malam hari agar kandungan minyak zaitun menyerap pada kulit kepala. Keesokan paginya, cucilah rambut sehingga bersih.
.
.
TELUR : Sapukan telur kuning pada rambut dan kulit kepala. Kemudian, urutkan kulit kepala selama 10-15 minit. Setelah itu, cuci dengan menggunakan shampoo agar tidak meninggalkan bau hanyir pada rambut. Lakukan proses ini 3-4 kali dalam seminggu.
.
.
Hebatkan bahan bahan semula jadi ni? Tapi kalau dah malas sangat nak ikut, uolls boleh cuba gunakan V-Hygiene. Ianya mampu menggembalikan rambut yang rosak dan mengatasi keguguran rambut.
.
.
#tipscantik #tipskecantikan #tipskecantikankulit #tipskecantikannurraysa #tipskecantikanwanita #tipskecantikanwajah #tipskecantikanbersamanurraysa #tipskecantikanraya #tipskecantikanbycharmsglow #tipskecantikanalami #tipskecantikanmalaysia #tipskecantikandalaman #tipskecantikansemulajadi #tipskecantikanaddar #tipskecantikandainaskincare #tipskecantikanbyhanneas #tipskecantikanmudah #tipskecantikangigi #tipskecantikannh #tipskecantikanheritageaesthetics #tipskecantikanbibir #tipskecantikanembs #tipskecantikandankesihatan #tipskecantikanurraysa #tipskecantikanhauraskincare #tipskecantikanputihcepatselamat #tipskecantikanauraglow #tipskecantikananggun #tipskecantikanrambut

Tips Kecantikan Nurraysa .
Siapa suka cantik? Angkat tangan 🙋
.
Nak cantik kena rajin. Jom amalkan tips ini, kulit rasa lembut dan sejuk jer. 😙 .

#tipskecantikannurraysa
#nurraysabeauty

Awak suka minum kopi ?? Suka makan coklat ?? Suka minum teh ?? Suka minum MILO ke ?? Okay jom baca 😍
.
Semua bahan yang di sebut tadi tu adalah bahan yang mengandungi kafein . Pengambilan kafein yang terkawal sangat elok untuk tubuh badan kita bahkan rasulullah pun suka minum kopi kan ? Tapi ape akan jadi bila diambil secara berlebihan ?? Disini masalahnya bermula.
.
Bila diambil secara berlebihan orang kata hormon stress kita akan meningkat mendadak sebab tu siapa yang minum kopi memalam dia tak boleh tido kan ? Macam mana nak tido kalau hormon stress meningkat ?? Nak tido kan kena tenang2 kan , betul dak ?? Bila hormon stress meningkat maka terhasillah jerawat musuh jahat awak awak tu . Selain tu kafein jugak merangsang pengeluaran sebum yang terlalu banyak bila diambil secara berlebihan.
.
Sebum dan minyak yang hyperaktif akan membuatkan pori2 kita tersumbat , bila pori2 tersumbat pori2 kita akan terbuka dan senang la masuk benda benda kotor dekat muka kita dan senang jugak la kejadian jerawat dan bintik hitam . Bila dah terlalu banyak ambik kafein kita akan mengalami dehidrasi maksudnya kekurangan air dalam tubuh badan . Bila kurang tubuh badan macan mana sebum dan hormon tak stable tu nak keluar dari badan ? Bila tak dapat keluar maka naiklah cik jerawat dan cik jeragat dan segala keturunannya 😱
.
Sebab tu pesan pada yang ada masalah kulit muka yang penuh jerawat elak terus dari ambik kafein . Boleh nak ambik tapi pada kuantiti yang terkawal . Ada paham u'olls . So kalau nak cecalit WD tu elakkan pengambilan kafein terlalu kerap okay ?? Tag kawan² u'olls yang ada jerawat kasi info berguna ni dekat diorang tau 😍😘 .
.
#tipscantik #tipskecantikan #tipskecantikankulit #tipskecantikannurraysa #tipskecantikanwanita #tipskecantikanwajah #tipskecantikanbersamanurraysa #tipskecantikanraya #tipskecantikanbycharmsglow #tipskecantikanalami #tipskecantikanmalaysia #tipskecantikandalaman #tipskecantikansemulajadi #tipskecantikanaddar #tipskecantikandainaskincare #tipskecantikanbyhanneas #tipskecantikanmudah #tipskecantikangigi #tipskecantikannh #tipskecantikanheritageaesthetics #tipskecantikanbibir #ajimaura #terap

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA Nak perfume kekal harum sepanjang hari? Spray kat tempat-tempat tertentu seperti gambar dibawah ↷ #tipskecantikannurraysa #nurraysabeauty

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA

CARA PENJAGAAN WAJAH DAHULU KALA

Tips Kecantikan Wanita
Wanita zaman dulu melakukan penguapan secara manual di rumah. Mulakan dengan merebus air dan masukkan beberapa hirisan buah lemon atau timun. Dekatkan wajah anda pada air rebusan tersebut sehingga wap meresap ke seluruh permukaan kulit wajah. Biasakan melakukan rawatan ini setiap minggu selama 20 minit. ❤

#tipskecantikannurraysa
#nurraysabeauty #nurrasya #ceritakita #kaudanaku #senyum #tips #terbaik

TIPS ELAKKAN LIANG PORI WAJAH TERBUKA LUAS
Faktor Liang Pori Besar
•Terdedah kepada sinaran UV yang berlebihan
•Merokok
•Penuaan
•Genetik
•Mengamalkan diet dan gaya hidup yang tidak sihat
•Perubahan hormon
Cara Mengatasi Liang Pori Besar •Gunakan produk pencuci wajah bebas sabun, lembut serta bertindak balas sempurna dengan air. Pencuci wajah yang mengeringkan akan membuat kulit pedih dan meninggalkan kesan merah serta iritasi.
•Serap lebihan minyak di wajah dengan penggunaan pupur jenis lumpur. Pupur wajah dihujung minggu dengan menggunakan bahan -bahan semulajadi seperti putih telur, timun dan tomato.
•Guna produk yang mengandungi kandungan anti oksida yang tinggi. Selain mampu menjadikan kulit sihat, ia mengurangkan kesan kedutan .
•Pastikan anda berbincang dan merujuk kepada pakar jika bercadang ingin mengambil sebarang pil atau ubat yang boleh menjejaskan hormon badan anda.
Perkara Yang Perlu Dielakkan
•Berhenti gunakan produk yang menyebabkan penghasilan minyak pada wajah yang lebih banyak. Contohnya, produk yang berciri krim adalah pilihan yang salah buat mereka yang mempunyai kulit berminyak.
•Jangan tidur dengan solekan di wajah! Bukan sahaja ia menyebabkan pori tersumbat, malah menggalakkan kemunculan bintik hitam dan kulit kusam.
•Jika anda menggunakan penyamar noda bagi menutup cela,hati-hati kerana ia mungkin akan membuatkan liang pori tersumbat dan sukar untuk anda membersihkan solekan dengan sempurna.
#tipskecantikannurraysa #nurraysabeauty #Nurraysa #ceritakita #kaudanaku #johorbahru #shahalam #tipskecantikan #senyum #assalamualaikum #mohonkembalikanhatidia #salamzohor

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA . CARA BUANG MAKEUP SECARA SEMULAJADI . Buat yang suka bermakeup, kadang-kala korang ade masalah nak tanggalkan makeup kan . Kat sini saya nak share cara tanggalkan makeup dengan lebih mudah . In Sya Allah berjaya Selamat mencuba ye😘 . #tipskecantikannurraysa #nurraysabeauty #Nurraysa #ceritakita #kaudanaku #johorbahru #shahalam #tipskecantikan #senyum #assalamualaikum #mohonkembalikanhatidia #salamzohor

Most Popular Instagram Hashtags