#tipskecantikannurraysa

MOST RECENT

Membersihkan wajah sebelum tidur amat PENTING supaya kotoran dan sisa solekan tidak berkembang menjadi jerawat.

Kesan tidak menanggalkan solekan SEBELUM tidur ‡ 😱 Liang pori tersumbat.
😱 Kemunculan jerawat & blackhead akibat kotoran kesan solekan yang melekat pada sarung bantal & cadar.
😱 Kulit menjadi kering dan akan mengakibatkan tona kulit menjadi tidak sekata.
😱 Garis-garis halus kedutan yang terhasil akibat kulit kering semakin kelihatan.
😱 Radang kulit serta kemerahan pada kulit muka - akibat kandungan di dalam alat solek yang di gunakan.

Pastikan kulit muka bersih tanpa sebarang solekan ketika ke tempat tidur. 😘

Selamat malam. πŸ˜‰

#NurraysaBeauty
#TipsKecantikanNurraysa

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA
.
Mahukan teknik yang berkesan untuk menampakkan bulu mata anda kelihatan panjang ? .
Jom tengok teknik pada gambar di bawah ni.πŸ‘‡
.
Selamat mencuba! 😘
.
#tipskecantikannurraysa
#nurraysahq

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA

Gunakan tips urutan muka di bawah ini untuk mengekalkan kecantikan muka secara semula jadi dan awet muda! 😍

Silakan SHARE.

#tipskecantikannurraysa
#nurraysabeauty

Tips yang sememangnya semua orang tahu kan. Tetapi cara kita membasuh muka tu kena betul agar kulit muka kita sentiasa bersih dan segar.

Basuh muka sekurang-kurangnya dua kali sehari atau lebih jika diperlukan kerana terlalu kerap mencuci muka akan membuatkan kulit muka kita menjadi kering.

Urut perlahan-lahan secara bulatan semasa membasuh muka dan bilas seperti biasa. Kalau rajin, boleh gunakan air suam.

Biarkan wajah yang baru dibasuh seketika sebelum dilap dengan tuala muka yang bersih.
Penggunaan pelembab atau moisturizer sangat penting untuk mengekalkan kelembapan kulit wajah agar kulit tidak menjadi kering dan nampak lebih tua dari usia sebenar kita 😣

#tipskecantikannurraysa
#cantiknaturalnurraysa

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA.
.
Air adalah pengganti paling sempurna untuk tindakan rawatan anti penuaan.
.
Air akan membuatkan kulit terhidrasi dengan baik, dengan demikian juga meningkatkan kecerahan kulit.
.
Jom lihat tips dibawah tentang manfaat air 😚
.
Jangan lupa LKIE & SHARE dengan kawan-kawan ye.
Semoga bermanfaat. .
#tipskecantikannurraysa
#nurraysahq

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA
.
9 Bentuk Eyeliner yang Anda Boleh Cuba
.
Wow! Rupanya macam-macam bentuk kita boleh buat bila pakai eyeliner ni. Lagi senang nak buat bila gunakan MIRACLE EYELINER NURRAYSA ni. .
Comfirm ramai tertawan 😍😍
.
#tipskecantikannurraysa
#miracleeyelinernurraysa
#nurraysalover
#eyelinernurrasya

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA
.
Jenis-jenis Bedak dan Fungsinya
.
Semoga bermanfaat!
.
Silakan SHARE.
.
#nurraysalover
#adacahayadiwajahmu
#ApaSa
#tipskecantikannurraysa
#jutawannurraysa

Assalamualaikum dan selamat pagi .. TIPS KECANTIKAN NURRAYSA
.
Kenali bentuk kening yang sesuai dengan wajah anda untuk nampak lebih cantik .
.
Semoga bermanfaat!

#adacahayadiwajahmu
#ApaSa
#tipskecantikannurraysa
#jutawannurraysa

#TipsKurus

Perkara paling penting yang korang kene jaga untuk kurusss, elak MAKANAN & MINUMAN BERGULA.
.
Dan boleh tukar dari gula pasir ke brown sugar, tapi ambil dalam kuantiti yang sikit je. Paling okey tak yah ambil dan boleh turun lebih cepat 😍😍
.
Silakan share & like
.
#nurraysa #nurraysabeauty #nurraysalover #teamnurraysa #apasa #makjah #mesrawuduk #kosmetikmudahtanggal #jomslim #jomsihat #jomkurus #tipskurus #tipskesihatan #tipsslim #tipskecantikannurraysa #bazaaronline #baazarpaknil #miracleslimchoco #miracleslimchoconurraysa #nurraysamiracleslimchoco #dsyuyu

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA
.
Bibir anda kering dan pecah?
.
PUNCA-PUNCA:
.
πŸ’‹ Pencemaran udara serta debu.
πŸ’‹ Perubahan suhu yang boleh menyebabkan bibir tidak dapat beradaptasi sehingga bibir menjadi kering serta pecah-pecah.
πŸ’‹ Makanan yang terlalu masam atau masin.
πŸ’‹ Tabiat merokok dan pengambilan alkohol.
πŸ’‹ Kurang pengambilan buah-buahan serta sayur-sayuran.
πŸ’‹ Kurangnya minum air.
πŸ’‹ Menggunakan kosmetik yang bahan kimianya terlalu kuat atau mengalami alergi terhadap kosmetik tertentu.
πŸ’‹ Menggunakan ubat gigi yang mengandungi detergen berlebihan.
πŸ’‹ Tabiat suka menjilat bibir dengan air liur.
.
Hilangkan masalah anda dengan cara-cara di bawah πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
.
.
#TipsKecantikanNurraysa
#NurraysaBeauty

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA.
.
Korang mempunyai bulu mata yang pendek dan tidak lebat?
.
Jom cuba tips berikut untuk melebatkan bulu mata anda :)
.
#tipskecantikannurraysa
#nurraysa
#teamnurraysa

Assalamualaikum. Selamat pagi 😊
_
Saidatina Aisyah berpesan "Jangan kau berasa bangga dengan kecantikanmu sehingga kau dikejar jutaan lelaki. Itu bukan kemuliaan mu."
_
so, kenapa nak bangga? kecantikkan akan pudar juga. tak perlu nak bangga. Bila ada orang puji kita cantik, ingatlah pada pencipta. Ψ§Ω„Ω„Ω‡ Ψ£Ψ¬Ω…Ω„
_
Nazra
Pakar Shaklee Anda
019-4320059

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA
.
Setiap losyen badan mempunyai fungsi dan peranan masing-masing. Sebagai pengguna, kita mesti tahu apa yang kulit kita perlukan dan kita mesti pilih losyen badan yang sesuai dengan masalah kulit.
.
Jika anda ada masalah kulit kering, elak pilih losyen badan yang mengandungi alkohol. Alkohol boleh menyebabkan kulit anda bertambah kering.
.
Jadi, sebelum beli losyen badan, apa yang perlu anda buat adalah periksa kandungannya terlebih dahulu.
.
Share jika ia bermanfaat.
.
#tipskecantikannurraysa

πŸ™‚Nak wajah yang bersih dan cantik. πŸ™‚

Jom follow tips yg betul

Penjagaan wajah amat penting untuk elak jerawat, jeragat dan masalah kulit yang lain. .

#teamnurraysa
#nurraysalover
#skincarecombo
#bodycarecombo
#tipskecantikannurraysa

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA " Bagaimana cara memakai foundation agar tahan lama dan tidak merekah ? "

Anda nak tahu ?
Di bawah ini, kami kongsikan pada anda 3 tips nya. Jom check it out !

Jangan lupa LIKE & SHARE di PAGE kami . Semoga bermanfaat untuk semua.
#tipskecantikannurraysa
#Nurraysa
#ProdukMesraWuduk
#AdaCahayaDiWajahmu
#Izarateam

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA
.
" Bagaimana cara memakai foundation agar tahan lama dan tidak merekah ? "
.
Anda nak tahu ? .
Di bawah ini, kami kongsikan pada anda 3 tips nya. Jom check it out !
.
Jangan lupa LIKE & SHARE di PAGE kami . Semoga bermanfaat untuk semua. .
#tipskecantikannurraysa
#nurraysahq
#jutawannurraysa

TIPS KECANTIKAN NURRAYSA
.
CARA YANG BETUL MENGAPLIKASIKAN PRODUK KECANTIKAN PADA WAJAH
.
Wow, rupanya ada juga cara yang betul untuk aplikasikan produk kecantikan ye. Setiap produk berlainan cara rupanya. 😍
.
Kalau sebelum ni pakai sapu je produk kecantikan di wajah ikut main suka. Nah ! saya sharekan untuk pengetahuan anda semua. Lepas ni boleh la praktikkan. .
Semoga bermanfaat !
.
Silakan SHARE.
.
#tipskecantikannurraysa
#nurraysa

Tips yang sememangnya semua orang tahu kan. Tetapi cara kita membasuh muka tu kena betul agar kulit muka kita sentiasa bersih dan segar.

Basuh muka sekurang-kurangnya dua kali sehari atau lebih jika diperlukan kerana terlalu kerap mencuci muka akan membuatkan kulit muka kita menjadi kering.

Urut perlahan-lahan secara bulatan semasa membasuh muka dan bilas seperti biasa. Kalau rajin, boleh gunakan air suam.

Biarkan wajah yang baru di basuh seketika sebelum di lap dengan tuala muka yang bersih.
Penggunaan pelembab atau moisturizer sangat penting untuk mengekalkan kelembapan kulit wajah agar kulit tidak menjadi kering dan nampak lebih tua dari usia sebenar kita 😣

#tipskecantikannurraysa
#cantiknaturalnurraysa

Most Popular Instagram Hashtags