[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#tipsemaspesona

236 posts

TOP POSTS

Alamakk!! Majlis dah dekat ni..kasut tak beli lagi..
.
.
Haaa..
Tips Hani untuk bakal pengantin..
cari kasut yang paling selesa untuk disarungkan dalam jangkamasa yang panjang..
Kalau tak biasa pakai heels mungkin awaa patut praktis pakai lebih awal..
.
Nak pilih yang 7..5..4..3 inci??
Terpulang pada awaa juga
.
Lain la kalau awaa nak buat kelainan pakai kasut flat je..
Takut juga? Haa pegang la lengan en abang tu kuat2 jangan lepas..kan dah HALALL ๐Ÿ˜
.
.
#tipsemaspesona
#picsekadarhiasan

TIPS Emas Pesona
Kenali bentuk badan awaa..๐Ÿค”
.
Jangan mudah terpedaya dengan apa yang orang lain peragakan..
.
Belum tentu ia nampak sesuai dibadan sendiri..๐Ÿ˜‰
.
#tipsemaspesona

Mak aihh banyak nya FREE..๐Ÿ˜ฑ
.
Ladyboss kata time dia nak kahwin dulu..takde pun orang nak buat promo FREE macam ni..
.
So sekarang dia nak bagi HADIAH dekat bakal2 pengantin..
.
Siapa tak ambil peluang ni memang rugi gilerr..
.
๐Ÿ’ข๐Ÿ’ขSILA RUJUK POST PROMOSI KAMI ๐Ÿ’ข๐Ÿ’ข
.
Hmmm..mana la calon Hana tak muncul2 lagi ni..๐Ÿ™„
.
.
**tertakluk kepada terma & syarat
.
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bridalshahalam
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#inspirasiperkahwinan
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#fenomenaaidilfitri2017
#motifviral
#abpbh
#kakifoto

Bila cakap pasal FREE semua laju weyhh๐Ÿ˜’
.
.
Lepas tu bila Hana bagi detail, korang pulak tak paham. Aduhhh susah la macam nie๐Ÿ˜ฐ
.
Macam nie la, korang komen dekat bawah nie "SAYA NAK @emaspesonawedding" .
Kalau korang komen lain, tak sama macam ayat dekat atas๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†Hana tak kan layan๐Ÿ™…๐Ÿ™…
.
Yang penting kena ada " @emaspesonawedding " jangan cicir. Kalau tak, Hana tak kan perasan komen korang.
.
Nak lagi SUPER SENANG ! tengok dekat BIO, then tekan je link dekat situ. Nanti terus direct ke nombor whatsapp kami. Then taip "SAYA NAK @emaspesonawedding" . Nanti kami terus explain detail bab FREE tu.
.
*tertakluk kepada terma & syarat
.
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bridalshahalam
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#inspirasiperkahwinan
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#fenomenaaidilfitri2017
#motifviral
#abpbh
#kakifoto

MOST RECENT

Bagi Hana.. isu harga ni isu ke 18..sebab ada banyak perkara lain yang kami nak jelaskan bila awaa bertanya tentang custom made.. setiap pertanyaan itu bermakna awaa sedang cari bantuan dan mahu dibantu..walaupun ada yang tak sedar perkara tu..๐Ÿ˜
.
Lagi satu yang awaa tanya ni bukan baju readymade..
.
Custom made ni sangat SUBJEKTIF..awaa boleh tambah item..awaa boleh tukar itu..tukar ini..mix sana match sini..nak upgrade..nak downgrade.. so kalau harga yang awaa tanya dulu..Hana yakin ada ramai yang akan sekadar bertanya dan tak kan dapat apa2 info..
.
Plus baju yang ditanya tu pulak selalunya design yang paling mahal n cantik..dah terkena plak jauh dari bajet..memang sah2 la dia jadi customer touch n go.. ๐Ÿ˜ฌ (tau plak tanya yg paling cantik n mahal je ๐Ÿ™ˆ)
.
Faham ke faham ๐Ÿ˜Š
.
.
#kaunakkahwinkauyangpanas
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#fattzura
#pesonapengantin
#andainyatakdir
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#heroseorangcinderella
#kakifoto
#NHtruelove

Kenapa???
.
.
Bulan puasa ni best tau kat seksyen 7 shah alam..Happening sangat2..nak masuk susah..nak keluar pun susah ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜†
.
Tapi yang paling Hana susah nak faham..
Ramai yang ada masalah dengan custom made baju pengantin..tapi takut sangat nak datang butik..takut apa yek?
.
Selalunya TAKUT MAHAL..
Tapi..Tahu tak, kalau BUAT SILAP LEPAS BAJU DAH SIAP ITU LEBIH MENAKUTKAN ๐Ÿ˜ฌ
.
Ada butik tak nak datang..
Bila takde butik takut nak percaya pulak..
.
Mana satu yang awaa nak ni?? Pening arrr..๐Ÿ˜…
.
.
#kaunakkahwinkauyangpanas
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#fattzura
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#heroseorangcinderella
#kakifoto
#NHtruelove

Quote untuk pagi ni..
.
.
"Kalau ada pilihan untuk lalu jalan mudah kenapa nak pilih jalan susah?"
.
.
Contoh..ada pilihan untuk lalu jalan highway lurus yang FREE tol..senang nak berhenti rehat..ada banyak kemudahan..tapi awaa masih nak guna jalan dalam yang berbelok2..
Konon nak adventure..sekali jumpa jalan mati..dah tu minyak keta pulak dah tinggal 1 bar..๐Ÿ˜ฌ
.
kalau jadi kat awaa macam tu?
.
So kalau awaa nak tahu..
Kami ni ibarat HIGHWAY.. ada banyak kemudahan yang kami bagi..tinggal awaa sediakan duit untuk isi minyak keta je..(bayar duit tempahan la tu)
.
Amacam? Mudahkan..
.
#kaunakkahwinkauyangpanas
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#fattzura
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#heroseorangcinderella
#kakifoto
#NHtruelove

Kata orang dunia dah dihujung jari..
.
.
Ate..tak reti2 lagi ke nak save nombor ni..kata nak dibantu..๐Ÿ™„
.
Kata pepatah kalau tak di pecahkan ruyung mana kan dapat sagunya..
.
Haaa kan dah keluar pepatah di hari ke 13 puasa..๐Ÿ˜†
.
Survey terbaru yang Hana buat..90% dari bakal pengantin ada lebih dari 5 masalah dengan tempahan baju pengantin yang selalu kami sebutkan sebelum ni..
.
So awaa pun nak masuk dalam statistik jugak ke?
.
Kalau takut buat silap atau nak kurangkan risiko buat silap..whatsapp kami SEGERA!!
.
.
#kaunakkahwinkauyangpanas
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#inspirasiperkahwinan
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#heroseorangcinderella
#kakifoto
#NHtruelove

Kenali Emas Pesona - Part 2
.
.
TERKINI..Kami fokus kepada CUSTOM MADE BUSANA PENGANTIN dan lain2 event..dalam erti kata lain tempahan ikut ukuran badan sendiri..ini BUKAN PRE ORDER yang ikut standard sizing chart..faham ke faham?
.
Kami seperti PEMUDAH CARA yang akan sediakan segalanya untuk awaa yang..
.
๐Ÿ‘‰ TAK KENAL FABRIK
๐Ÿ‘‰ TAK TAHU NAK BELI APA
๐Ÿ‘‰ TAK DE MASA
๐Ÿ‘‰ TAK CEREWET
.
Hubungi kami di talian Whatsapp 0195721180 untuk dapatkan info lanjut..
.
DAN
.
JANGAN HUBUNGI KAMI JIKA AWAA..
.
๐Ÿ‘‰ TAK MAHU DIBANTU
๐Ÿ‘‰ TAK NAK TERIMA PENDAPAT
๐Ÿ‘‰ RASA DAH PANDAI
๐Ÿ‘‰ RASA DIRI "SUPERMAN"
.
Sebab awaa hanya buang masa awaa dan juga masa kami yang sangat berharga ni..jadi belajar hargai masa sendiri dan masa orang lain juga..nak2 pulak bulan puasa ni..๐Ÿ˜
.

#kaunakkahwinkauyangpanas
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#inspirasiperkahwinan
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#heroseorangcinderella
#kakifoto
#NHtruelove

Senang ke susah nak buat baju pengantin?
.
Senang kalau awaa betul2 tahu tapi akan jadi susah kalau awaa tak tahu tapi buat2 tahu..๐Ÿ˜
.
So yang pura2 tahu tu baik cari ilmu dulu sebelum kena tipu..๐Ÿ˜‰
.
.
Atau nak lebih mudah..cari @emaspesona untuk kami bantu..
.
Hana ada cara yang paling mudah untuk awaa tau
.
Nak tahu apa?? .
Komen "SAYA NAK"
.
#kaunakkahwinkauyangpanas
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#inspirasiperkahwinan
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#heroseorangcinderella
#kakifoto
#NHtruelove

Tepat 11.59 minit malam ini..
.
Tamat la tempoh PROMOSI
#kaunakkahwinkauyangpanas .
Terima kasih kepada yang dah memilih PROMOSI jimat berganda ini..
.
.
Kepada yang terlepas pandang..atau dalam mood ragu2..nak ke tak nak..
.
.
Kalau Hana bukak semula PROMO ni ada ke yang nak??๐Ÿค”
.
Komen " I " jika awaa nak ๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹ .
.
#kaunakkahwinkauyangpanas
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#inspirasiperkahwinan
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#heroseorangcinderella
#kakifoto
#NHtruelove

JANGAN BACA KALAU AWAA TAK NAK DIBANTU ! .
.
Ada yang tanya Hana..
.
KONSEP INHOUSE DESIGN TU APA YE?
.
Meh sini Hana explain sket..
.
Kami nak memudahkan bakal2 pengantin untuk buat pilihan dan buat keputusan..
.
MACAM MANA TU?
.
Senang je..kami ada lebih daripada 30 inhouse design..awaa cuma datang ke butik..tengok..pegang..pakai (kalau muat la)..dan buat keputusan mana satu yang paling awaa suka..
.
FABRIK?? .
Dun worry..kami yang akan sediakan..tugas awaa hanya pilih warna..ambil ukuran badan..bayar deposit dan pilih tarikh untuk fitting..๐Ÿ˜‰
.
Haaa mudah kan..tak payah susah2 turun naik kedai nak cari fabrik..serah je pada yang arif..tak ke mudah kerja awaa tu?
.
Apa lagi tunggu?
Promo pun dah nak tamat..
.
Whatsapp 0195721180 untuk bantuan SEGERA !!
.
.
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bridalshahalam
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#inspirasiperkahwinan
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#fenomenaaidilfitri2017
#motifviral
#abpbh
#kakifoto

Rehat Jap La
.
.
Sesak nafas Hana๐Ÿ˜ฐ
Yang datang sebab appointment ramai, yang datang tanpa diundang lagi ramai.
.
.
Nak kentut pon tak sempat dikk oii haha๐Ÿ˜…
.
.
Ada lagi tak yang nak datang?
.
Cepat !!! Butik tutup pukul 8 malam tau.
.
Lambat, tengok pintu je la๐Ÿ˜
.
Emas Pesona
26B, JALAN PLUMBUM Q7/Q
SEKSYEN 7, 40000 SHAH ALAM (belakang wisma jakel, berhadapan butik Dyana, atas kedai bazaar seven)
.
Waktu Operasi
Selasa - Ahad
11am - 8pm
.
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bridalshahalam
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#inspirasiperkahwinan
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#fenomenaaidilfitri2017
#motifviral
#abpbh
#kakifoto

Mak aihh banyak nya FREE..๐Ÿ˜ฑ
.
Ladyboss kata time dia nak kahwin dulu..takde pun orang nak buat promo FREE macam ni..
.
So sekarang dia nak bagi HADIAH dekat bakal2 pengantin..
.
Siapa tak ambil peluang ni memang rugi gilerr..
.
๐Ÿ’ข๐Ÿ’ขSILA RUJUK POST PROMOSI KAMI ๐Ÿ’ข๐Ÿ’ข
.
Hmmm..mana la calon Hana tak muncul2 lagi ni..๐Ÿ™„
.
.
**tertakluk kepada terma & syarat
.
#tipsemaspesona
#emaspesona #emaspesonashahalam #emaspesonawedding
#bridalshahalam
#bajutunang
#bajunikah
#bajusanding
#tailoringbridal
#tailoring
#inspirasiperkahwinan
#pesonapengantin
#weddingoftheyear
#engagement
#eday
#weddingday
#weddingdress
#bajukahwin
#fashiondesigner
#letscantik
#janganmengata
#emaspesonatestimoni
#gayakoleksiraya
#fenomenaaidilfitri2017
#motifviral
#abpbh
#kakifoto

Most Popular Instagram Hashtags