#tgvcinema

9871 posts

TOP POSTS

Guardians of The Galaxy part 2 with @ikmalnaser and @dannyharis
#movies #movie #tgvcinemas #tgvcinema #penang

~Focus on what u want 2
achieve~ 😎 😘
#n7routmyst
#jalan2carimakan
#tgvcinema
#dslrπŸ“·

Much influenced 😭. Pls stop me from going cinema. Too much siokk movie liao. Thats so cool
#themummy #tgvcinema

MOST RECENT

Malam berjaga atau tidur tak sempurna..
.
.
Bermula dari awal 9 malam proses asimilasi berlaku pada badan dan mengeluarkan segala toksin dan sampah sarap dalam badan. Kalau anda masih lagi tidak tidur dan aktif. Memang tahap proses tersebut tidak efektif. .
.
So cuba try tidur awal dan dapatkan rehat yang cukup insha Allah πŸ’ͺ🏻
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Kasi Can La Daddy Dating Dgn Mummy..😍 #TgvCinema
#SunwayPyramid
#kauyangsatu

Start from today πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ
.
.
Setiap kali bertangguh dan beri alasan.. 1 ketul or 2kg lemak baru naik (sebab kita akan terus hidup dan lalui dengan habit & sikap yang sama)
.
Live for presence moment.. now. Future or results yang akan dapat next moment kedepan disebabkan NOW, today..... Take 100% responsibility pada diri sendiri.. Tiada siapa dapat melakukan untuk kita... Melainkan KITA! Dan kekuatan PILIHAN DAN KEPUTUSAN kita hari ini akan create image diri kita next moment.. akan datang. Insha Allah. Welcome to season 24 EDISI KURUS SEBELUM RAYA TRANSFORMASI πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
.
.
Siapa rasa dia layak kurus dan nak sangat sangat kurus sebab nak naik pelamin, nak kawen dan nak bertunang.. Jom kita transform dari sekarang. Registration untuk wlc season 24 sudah dibuka dan hanya tinggal 4 hari sahaja lagi.. #kurussebelumraya
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

#darksideconspiracy #moviebuff
#tgvcinema #dunkirk #supportlocalfood #f14clubandfantasy #gerakkanrakyatberdikari X #gerakkanrakyatberdikari #pakatansisigelap
DONE! MORNING HISTORY CLASS WITH TEACHER HARDY & MURPHY πŸ˜‚ 😝
: Churos With Dry Syrup - GEGETAH

What you want to be in your life?
.
.
Jangan pernah merendahkan diri anda harini. DAN JANGAN BIARKAN LEMAK MERUBAH RUPA PARAS ANDA.. TRY TO LOSE WEIGHT.. See what will happen to you..
.
.
Saya pernah share pasal Joana Joseph ni.. All teknik dan formula dia gunakan ada dalam wlc ni.. Dan ianya work untuk semua orang walaupon hasil tak sama.. Ada orang cepat, ada orang lambat. Tapi everybody deserve result seperti ini.. .
.
Jangan delay lagi #azamkurus anda.. Take action! Mulakan. Tak kisah apa yang mampu & terbaik untuk anda..
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

SWEET POTATO & IKAN.. Meal pilihan and favourite all coachee and senior 😍😍
.
.
Ubi keledek memang 5 star meal for weight loss and fitness untuk replace dengan any karbo simple..
.
.
Dan sweet potato lebih kenyang lama dari nasi putih..
.
.
Sweet potato di antara contoh makanan yang berkarbohidrat kompleks. Lebih tahan lama kenyang dan kadar gula yang rendah serta mempunyai rasa manis yang semulajadi.. Bagus sangat terutama yang sudah tiada lemak di perut #sado dan dalam proses nak build abs atau fasa fit..
.
.
Sweet potato juga bersifat versatile. Ia sesuai untuk dihidangkan mengguna pelbagai cara dan kaedah masakan seperti dipanggang, kukus atau dijadikan puri. Anda boleh memasukkan ubi keledek ke dalam sup ataupon stew, dibakar ataupon dipotong kecil sebagai rencah di dalam salad atau sayur - sayuran anda serta boleh dijadikan puri dan ditambah di dalam smoothies atau hidangan lain. .
.
Mealplan 30 hari yang digunakan oleh all coachee semasa program wlc bukan setakat boleh digunakan semasa wlc malah juga boleh digunakan selepas program..
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Kiri memang lemak agak pejal berbanding kanan, gemuk air. Dan kedua2nya kena diet, cuma dengan sikit teknik & formula ianya lebih laju. Sebab kita tahu, kenapa jadi mcm kiri dan apa punca jadi seperti manan?
.
.
Which one are you ?
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Ais tidak menggemukkan #mitos
.
.
Minum laa banyak mana nak minum ais. Ia tak ade kuasa nak mengumpalkan lemak. Teh ais, kopi ais, milo ais dan ais kacang itu yang menggemukkan. Sekadar air kosong atau letak lemon, ia baik untuk diet dan membantu..
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Cuba check kot anda dalam kategori ini.. #gemukair
.
.
Ketahui pasal gemuk air.. Dan yang penting gemuk air bukan sebab kita minum air..
.
.
Apabila makanan kita dipenuhi dengan garam, garam tersebut akan akan masuk ke dalam saluran dan sistem badan kita. Macam mana garam tersebut keluar? Iaitu melalui perkumuhan samada peluh atau air kencing. Namun begitu, garam lebih efektif dibuang melalui peluh berbanding air kencing.
.
.
Kebanyakan orang yang gemuk air biasanya orang yang kurang bersenam dan terlalu banyak makan makanan tinggi garam. Contohnya junk food, fast food, jeruk, fries, makanan dalam tin, kicap dll. Bila garam tidak dibuang dalam badan, ianya akan mendap dalam sel badan kita. Ia akan menyebabkan kondisi hypotonik dalam sel badan kita yang mana air akan ditarik masuk ke dalam sel badan supaya concentration dalam badan kembali normal. Inilah sebenarnya gemuk air.
.
.
Sape nak tahu, macam mana nak kenal dia gemuk air. Lebih dari 15comment. Saya akan share dalam next post 😍
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Ramai yang cakap saya overweight jer πŸ˜‚
.
.
Tapi tak sedar lemak dah control hampir 30% badan. Cuba kira, simple macam ni.. Tinggi 165, tolak dengan 105, baki itu adalah sekitar berat yang sepatutnya. Contohnya, tinggi 150 tolak dengan 105, 45 adalah sekitar berat ideal. Sama juga yang lain, just tolak 105 dari ketinggian anda.. kecuali anda berumur 40tahun ke atas, tolak 100 dari ketinggian, baki itu adalah sekitar berat ideal...
.
.
Jika anda OVERWEIGHT, insha Allah just fokus betul2 dan usahakan untuk capai balik berat ideal..Tapi jika dah masuk kategori OBES dan OBESITI, NO EXCUSE untuk diet.. Tunggu apa lagi? Memang penyakit dan mati adalah sunnatullah.. Tapi kalau dah obes tapi taknak ikhtiar, itu dah dikira menzalimi diri sendiri.. Tak susah untuk pilih menikmati hidup sihat.. Selagi ada keinginan dan kesedaran serta action! Insha Allah boleh!
.
.
Bagi yang tak sempat last season.. Dan bagi yang tak sempat kurus sebelum raya puasa haritu.. Jangan risau, jom kurus sebelum raya haji.. Season 24 sudah dibuka.. Boleh register now! Boleh tekan link di bio..
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Mudah dan sangat efektif!
.
.
Biasanya orang akan habiskan masa berjam2 untuk exercise. Dan ada juga yang bagi alasan tak sempat nak buat exercise.
.
.
Jom give a try buat this kind of workout. Tak ambil masa lama dan sangat efektif. Bagi beginner atau yang tak suka sangat workout, just try buat 2-3 reps je dulu.. .
.
Dont push yourself. Feel enjoy is the main key ❀
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Selalunya kalau kita berjaga malam mesti akan tambah 1 lagi meal..
.
.
Jaga makan, air yang cukup serta REHAT & TIDUR yang cukup adalah kombinasi yang sangat luar biasa dan memberi kesan pada result.. Badan perlukan rehat sekurang-kurangnya 8jam setiap hari.. Bagi yang sedang berdiet, pastikan anda manage time untuk tidur awal.. Insha Allah saya tahu bukan mudah bagi yang memang terbiasa berjaga untuk tukar habit tersebut. Its okay.. Kita ubah sikit2.. Tapi lain bagi yang berjaga untuk bekerja, sebab itu memang tugas..
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Protein taufu... sape suka???
.
.
Maksudnyaaa kalau ambil malam2 taufu bakar tu bagus la ye? Ye bagus... Tapi kalau ambil berlebihan sampai 2-3 ketul still juga terjebak dengan lebihan kalori juga.. Share and tag πŸ™‚
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Farah adalah one of our coachee (season 10) yang hanya betul2 nak hilangkan lemak dan reshape.. Tidaklah berat sangat cuma kena jaga dari sekarang 😍😍😍
.
.
Selama semusim (30 hari) bersama wlc online, seorang yang sangat komited, disiplin dan follow mealplan exactly.. Alhamdulillah result sangat amazing ❀ Bukan semata2 slim tapi lihatlah perbezaannyaa.. Muka dan kulit.. Awesome kan?
.
.
Kita over weight muka kusam, lesu, gemok disebabkan "cara" kita makan dan "apa" kita makan.. Jadi jika nak lose weight dan dapat hasil yang baik.. Mesti ubah "cara" kita makan dan "apa" kita makan. Mustahil kita akan dapat result jika kita masih mengamalkan cara yang sama dan makan benda yang sama.. walaupon hari2 dok exercise.. 80% totally dari pemakanan dan 20% datang dari gaya hidup aktif dan exercise!! .
.
Tahniah to all peserta season 23 yang dah commit.. Registered untuk season 24 sudah BERMULA.. Insha Allah mungkin anda juga next person transform macam farah 😘
.
.
Jr Coach Aina 0148376133
#teamnickhinhussien
#youcanloseweightfromhome
.
.
#jk1m #jomkurus1malaysia #sayanakkurus #malaysiagemok #malaysiadiet #fitslim #yestowellness #sihat #nutrition #kurustanpaberlapar #mencintaimumrphotographer #surihatimrpilotraya #gamesofthrome #spiderman #gsccinema #tgvcinema #reunitedworls #fabrication #koreandrama #bigbang #prayfortop #naelofar #lofattah

Most Popular Instagram Hashtags