#teratakriverview

MOST RECENT

Dkt Teratak River View, Perak
#teratakriverview
#perak
#malaysia πŸ˜œπŸ˜œπŸ‘πŸ‘
πŸŒŠπŸŠπŸ’¦πŸ’¦πŸŒˆβ˜β›…

#Repost @nurazamghazali (@get_repost)
・・・
"A leader is not making a bunch of the supporters to make him as a leader, nevertheless a true leader is creating a team of the people who can be his best friends for organizing any society". Terima kasih UPSI.
#kemkepimpinansiri1
#upsibest
#teratakriverview

Nti kita g ramai2 baru havoc...air jernih..org pon x ramai..nak mancing pon senang πŸ€—βœ…... #vsco #teratakriverview

Terima Kasih Untuk Harini even baru kenal korang...πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜‡πŸ˜‡
#friends #together #perak #tanjungmalim #teratakriverview

"A leader is not making a bunch of the supporters to make him as a leader, nevertheless a true leader is creating a team of the people who can be his best friends for organizing any society". Terima kasih UPSI.
#kemkepimpinansiri1
#upsibest
#teratakriverview

Weekend yang menyenangkan πŸ‚πŸ‚πŸƒ #teratakriverview #tanjungmalim #cuticutimalaysia

Malaysia days 🌈❀️✨ .
.
#ZhafWithGang #malaysiandaysπŸ‡²πŸ‡Ύ #teratakriverview

Throwback @ Teratak Riverview,Tg Malim.. .
.
.
#teratakriverview

Teratak Riverview Repeated !!! ✌✌✌ Sempena Cuti Outing Puteri Hamba 2 hari so hiburkan dia bawa mandi sungai... Nak balik kampung cuti dia sat sangat xdan nak wat apa habis masa dalam jam ja nanti... πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #TeratakRiverview
#BajuMotor
#TrustedSeller

https://www.facebook.com/BajuMotorFauzie/
https://youtu.be/g1gOB-JeDA8

Swimming ..
#TeratakRiverView

#Repost @siputequator (@get_repost)
・・・
Rintis Sungai Bernam (Bahagian Atas Lubuk Kawah) Tujuan sebenar kami ke Lubuk Kawah untuk mencari antara air terjun tertinggi di Selangor. Semalam kami post berjalan sambil senyum. Bila rintis ni berjalan sambil meleleh air mata. Ramai kata sepak daun, tapi kami sepak batu, tunggul pokok dan sarang tebuan. Merintis ke air terjun memakan masa 11jam. Itupun leader terpaksa berhenti buat campsite sebab hari sudah gelap dan jalan makin mencabar. Gua dah rabak merangkak mintak nyawa. Esoknya sambung perjalanan lagi, tapi gua surrender sebab condition kaki bawah paras bahaya. Kalau teruskan mungkin gua balik naik helicopter. Biar mereka yang padu maut teruskan perjalanan.

Disini kami sertakan beberapa gambar air terjun yang kami jumpa sepanjang merintis Sungai Bernam. Gambar last tu la Air terjun yang dicari. Taktau nama apa.
Kalau ada sesiapa berminat kesini boleh pm #siput_equator
Dan kami akan salurkan pm anda ke zubir #geriksilveroutdooradventure
. Mereka akan bawa anda kesana. Bukan Siput Equator yang bawa tau. Tobat dah nak kesini lagi. Matilanak!

NotaKaki :- 37 das gigitan pacat, tangan kiri 7 kesan calar, 3 sengatan lebah, sebutir duri tertanam di tumit kaki.
#malaysiawaterfalls #waterfallsofmalaysia #waterfalls_hunters #waterfallhike #malaysia #perak #selangor #teratakriverview #tanjungmalim

Rintis Sungai Bernam (Bahagian Atas Lubuk Kawah) Tujuan sebenar kami ke Lubuk Kawah untuk mencari antara air terjun tertinggi di Selangor. Semalam kami post berjalan sambil senyum. Bila rintis ni berjalan sambil meleleh air mata. Ramai kata sepak daun, tapi kami sepak batu, tunggul pokok dan sarang tebuan. Merintis ke air terjun memakan masa 11jam. Itupun leader terpaksa berhenti buat campsite sebab hari sudah gelap dan jalan makin mencabar. Gua dah rabak merangkak mintak nyawa. Esoknya sambung perjalanan lagi, tapi gua surrender sebab condition kaki bawah paras bahaya. Kalau teruskan mungkin gua balik naik helicopter. Biar mereka yang padu maut teruskan perjalanan.

Disini kami sertakan beberapa gambar air terjun yang kami jumpa sepanjang merintis Sungai Bernam. Gambar last tu la Air terjun yang dicari. Taktau nama apa.
Kalau ada sesiapa berminat kesini boleh pm #siput_equator
Dan kami akan salurkan pm anda ke zubir #geriksilveroutdooradventure
. Mereka akan bawa anda kesana. Bukan Siput Equator yang bawa tau. Tobat dah nak kesini lagi. Matilanak!

NotaKaki :- 37 das gigitan pacat, tangan kiri 7 kesan calar, 3 sengatan lebah, sebutir duri tertanam di tumit kaki.
#malaysiawaterfalls #waterfallsofmalaysia #waterfalls_hunters #waterfallhike #malaysia #perak #selangor #teratakriverview #tanjungmalim

Perkenalan bermula ketika menjadi fasilitator fakulti, dan sekarang ukhuwah yang terbina terasa semakin akrab dari hari ke hari. Tiga bidang yang berbeza dibawah satu bumbung yang sama.

#fmspmeletops
#teratakriverview

Lubuk Kawah Berjalan Santai Sambil Senyum

Lagi satu hidden waterfalls yang kurang dikunjungi orang ramai. Terletak di Tanjung Malim, Perak. Parking kereta di #teratakriverview . Berjalan sambil senyum lebih kurang 2 jam. Trek pun tak susah sangat. #siput_equator sudah tanda trail ke sini di #wikiloc . Follow je lah.

Terbaik hutan disini. Banyak Air terjun. Pilih saja yang mana nak tiruk. Air pun jernih. *Perjalanan siput equator bersama #geriksilveroutdoor bukan setakat #lubukkawah sahaja. Malah lebih jauh merintis keatas lagi dari #lubukkawahwaterfall . Apa yang kami jumpa dan apa yang kami nampak semuanya ada di next post.

#waterfalls_hunters #waterfallsofmalaysia #airterjun #geriksilver #geriksilveroutdooradventure #malaysiawaterfalls

Most Popular Instagram Hashtags