#tarbiahsentap

MOST RECENT

BERGAMBAR BERSAMA BUKU BUKU PICKUPLINE DAKWAH 😍
.
Siapa ada gambar ootd bersama buku buku @tarbiahsentapofficial jangan lupa tag kitaorang. Nanti kitaorang repost okay! Admin kongsikan feedback dan sinopsis dari pembaca 😘
.

Regrann from @_thewardina - "Buku #pickuplinedakwah ni seriuss best. Pickupline dia padu padu hingga menusuk ke jantung . 😂Siap ada cara macam mana nak tegur kawan,keluarga n lain2 😍"
.
"APAKAH PERSAMAAN ANTARA KAWAN DAN API"
.

Di dalam berkawan dan bersahabat, jadikanlah mereka seperti api. Dari api, boleh jadi manfaat dan boleh jadi mudharat. Ketika api itu sedang memberi manfaat seperti untuk memasak, membakar kayu, menerangi kegelapan, maka dekatilah ia dan ambillah manfaat dari api itu.
.
Namun, tika api itu memberi mudharat seperti kebakaran, maka jauhi api tersebut dan usaha lah untuk memadamkan api itu.
.
Berminat buku buku dari tarbiah sentap jom
.
WHATSAPP 012 224 2141 SEGERA
WHATSAPP 012 224 2141 SEGERA
WHATSAPP 012 224 2141 SEGERA
.
Seriusss, lagi buku buku tarbiah lain yang korang boleh dapatkan dengan penceritaan yang semua best best gileeer. Jom join beli online bersama kami! 😊
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #TaubatYangTertangguh #SuratPutusCinta #Ksbp3 #PickuplineDakwah #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial

Jangan putus-asa dalam taubat. Kalau jatuh, bangkit semula. Andai jatuh sekali lagi, bangkit lagi dan lagi.
.
Taubat ini bukan magic. Sekali taubat, esok terus jadi baik. Tidak. Ia perlu beransur-ansur, perlu kuat, perlu bertahan, akan melalui proses-proses jatuh bangun, menangis, merintih, di kutuk, kadang putus-asa menerjah, ah! Mudah kata, taubat ni panjang prosesnya.
.

Kuncinya, JANGAN PUTUS ASA.
.
Jangan putus asa dengan Allah. Jangan putus asa dengan diri sendiri. Jangan rasa kau tak mampu. Kau mampu wahai kawan! Kau perlu kuat dalam melakukan perubahan.
.
Kuat.
.
*Jom kawan kawan dapatkan buku buku keluaran @ustazadnin , antaranya adalah buku Tarbiah Sentap 1,2,3 , Momento, Ketika Cinta Menyentap dan Surat Untuk Orang Yang Putus Cinta. Whatsapp 01132776668 😊
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #Dakwahsentap #SuratPutusCinta #Hilang HQ : @isbirofficial

Jika pahala kesabaran allah perlihatkan maka setiap orang berlumba-lumba mendekati ujian,ALLAHUAKBAR

#dakwah #katahikmah#sharepahala #duniadakwahku #tarbiahsentap #sabar #ujianallah #naktegur

[CAHAYA YANG MENERANGI]
.
HARGA : RM22 /RM24 (exc postage)
.
.
Cara Tempahan
.
Whatsapp : (+60177184828 | Lin)
.
Penulis: Ustaz Muhadir Hj Joll
Kategori: Fardu Ain
Tebal: 232 ms
.
.
SINOPSIS
.
CAHAYA YANG MENERANGI menghimpunkan soal jawab bersama Syeikh Nuruddin Marbu al-Banjari al-Makki dalam isu akidah dan hukum-hakam feqah. Soalan-soalan yang diajukan semasa sesi pengajian talaqqi ini dijawab oleh Syeikh Nuruddin secara spontan.
.
Ustaz Muhadir telah mengambil inisiatif untuk membukukan soal jawab ini supaya manfaatnya dapat menyebar lebih luas kepada masyarakat.
.
Antara permasalahan yang dijawab oleh Syeikh Nuruddin:
√Membawa atau memegang al-Quran digital
√Solat menghormati waktu
√Bangkai cicak dalam makanan
√Air mata orang hidup menitis ke muka mayat
√Pakaian bernajis disekalikan dengan pakaian lain di dalam mesin basuh
dan banyak lagi.
.
.
#bookstoreilmu #galeriilmu #bookstore #bukuagama #kitabdaurah #bukuoline #onlinebookstore #bukupanduan #bukuumrahhaji #bukumotivasi #novelislamik #novel #tarbiahrohani #tarbiahsentap #komikpopular #bukufarduain #dakwahsentap #ikimfm

Judul buku 《Tarbiah Basah》
.
"Bilakah kali terakhir hatimu DIBASAHI Iman?"
.
"Bilakah kali terakhir pipimu DIBASAHI air mata keinsafan?"
.
- Adakah hatimu gelisah? Adakah hatimu gundah-gulana?
.
- Adakah hatimu pedih, sedih dan sempit dek kerana dosa dan pelbagai masalah yang menimpa?
.
- Mungkinkah HATIMU sudah lama tidak di BASAHI dengan iman?
.
- Bagaimana pula dengan air matamu?
.
- Sudah berapa lama ia kekeringan?
.
- Sudah berapa lama ia tidak berlinangan kerana penyesalan?
.
- Dan sudah berapa lama pipimu tidak di BASAHI air mata keinsafan?

Dapatkan Buku Tarbiah Basah dengan harga KOMBO 3 BUKU RM30 , PROMOSI BULAN JULAI 2018

whatapps Sisqowi ↓

01140289498

01140289498

01140289498

#sisqowi_bookstore
#SquadIsbir #DakwahSentap #TarbiahSentap #tarbiahbasah

Untung tauu beli buku Pickupline Dakwah + Freegift CD @rabithahofficial pulak tuu 😍 Simpan dalam kete, pasang masa travel? Fulamakk. CD ori tauu. FREE jer (kalau beli #PickuplineDakwah). Freegift ni masih ON. Whatsapp 018 4030 513
.
🎥 at @thatlittleeffort
🎬 by @booxtall
🎶 "Innallah" by @areefmusic
.
#booxtall #adninroslan #rabithah4all #thatlittleeffort #surprisedeliverysubangjaya #rabithah #tarbiahsentap #DakwahSentap #squadisbir #isbirofficial #innallah #mp3 #areefmusic #areef365 #cdalbum #subangjaya #freegift #booxtallreview #videoclip #travel

#Repost @cakap.kawan with @get_repost
・・・
#Repost @alifteega
• • •
“MENGAJAK KEBAIKAN”
.
Jangan sesekali rasa penat untuk mengajak orang kearah kebaikan. Kerana bagi kita pahala sebagaimana orang yang melakukannya. Share dan tag yang lain ya!
.
Speaker : @alifteega
.
Ilmu Tambahan :
.
1)”Sesiapa yang mengajak manusia ke arah kebaikan maka baginya pahala sebagaimana orang yang melakukannya. “ Hadith riwayat Muslim.
.
2)Andai apa kita sudah memberi nasihat dan teguran. Tetapi tiada perubahan, bersabar dan doakan agar diberi hidayah. Kita tidak mampu memberi hidayah kerana hidayah itu milik Allah. Kita hanya menjadi asbab kepada perubahan seseorang. Mungkin nasihat kita tidak berkesan hari ni tetapi mungkin sahaja dikemudian hari. Jadi teruskan mengajak orang ke arah kebaikan. Moga dengan usaha kita Allah mengganjarkan syurga buat kita.
.
3)Sampaikan lah dariku walau sepotong ayat. Menjadi kewajipan bagi kita untuk sampaikan kebaikan kepada umat. Dakwah bukan hanya kerja ustaz, bukan hanya kerja pelajar pondok tetapi kerja semua orang. Hanya apabila kita memahami sesuatu ayat sahaja kita sudah wajib menyampaikannya. Jangan tunggu kesempurnaan diri, kerana yang hanya sempurna itu adalah Allah s.w.t.
.
InsyaAllah semoga bermanfaat buat kalian semua. Lakukan perubahan secepatnya moga dengan usaha kecil kita ini menjadi hitungan yang besar hari akhirat kelak. Amin. Jom Ubah!
.
#teega #dakwah #60saat #kongsi #ilmu #manfaat #alifteega #401production #nikah #redha #story #hidayah #tarbiahsentap
#cakapkawan #cakapbanyak #nakpesan #nakbebel #tolongdengar #lawaktahapdewa #atukpesan #opahpesan #abahpesan #nakfakta #tshirtkoyak #islam #vscom #photography #friendzone #apaapajerr

"SAYA BACA NOVEL, SELALU TAK HABIS."
.
Jangan melatah.. memang wujud spesies macam ni. Haha. Admin pun tergolong jugak 🙊
.
So apa solusinya? Baca komik lah ceritanya. Pastinya tak ada yang merapu. Nama pun Lukisan Tarbiah 3. Komik ni bukan bersiri yea! Tapi makin menuju ke-3, makin TEBAL komiknya. Pastinya lagi puas! Sangat berbaloi
.

Belikan untuk adik-adik. Jangan biarkan adik-adik kita dikotori pemikiran dengan komik merapu, lawak tak bermanfaat dan sebagainya
.

Pendek kata; Lukisan Tarbiah 3 tidaklah tarbiah semata2. Ada logiknya, ada isu semasa, ada lawak, ada seram. Paling menakutkan dia ibarat menunjukkan betapa dunia sangat2 di akhir zaman. Mudah-mudahan tarbiah versi komik ni lebih menarik minat kita semua untuk mula membaca! - @booxtall
.
Nak order di mana? Boleh contact kami terus di
.
WHATSAPP SEGERA (tekan je link di bio) / DM pun boleh je tau 😉
.
Atau boleh deal terus dengan dropship kami. Ada banyak buku islamik yang lain iaitu novel, tarbiah, motivasi, semua adaaa 😍😍😍
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #TaubatYangTertangguh #SuratPutusCinta #Ksbp3 #PickuplineDakwah #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial

#Episode13 : "Bila kawan tak nak taubat be like.."
.
Haaa. Video kali ni actually adalah satu teguran buat orang yang malas taubat atas alasan:
.
"Ala. Buat apa nak taubat. Aku sebelum ni dah taubat banyak kali. Tapi aku ulang balik dosa tu. Aku dah putus asa. Malas aku nak taubat.."
.
Kalau korang ada fikir macak tu, video ini untuk korang. Hehe.
.
Kawanku, sebenarnya, TAUBAT ni IBARAT UBAT. Kalau kita sakit, kita makan ubat, adakah kita akan terus sihat? Tak semestinya. Tapi adakah kita kena tinggalkan ubat? Tak! Kita kena terus makan ubat. Lama-lama kita akan sihat. Kalau tak sihat pun, kita akan mati dalam keadaan dah usaha.
.
Macam juga taubat. Sekali kita taubat, mungkin kita akan buat balik maksiat. Tapi, kita kena teruskan taubat, taubat, taubat, sampailah kita berjaya tinggalkan maksiat. Kalau tak berjaya pun, moga-moga kita mati dalam keadaan bertaubat.
.
Faham ke? Kalau faham, jom share, komen, dan TAG KAWAN KORANG kat ruangan komen😉
.
Moga ramai dapat manfaat! Hehe.
.
Jangan lupa follow kitorang tau. @thenorhafiz @aiman.afeef @aimanrradzi @tvdakwah😍
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #TaubatYangTertangguh #SuratPutusCinta #Ksbp3 #PickuplineDakwah #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial

Alquran tag EKSKLUSIF
Eksklusif untuk WANITA .
Hadiah untuk wanita-wanita dalam hidup anda malah untuk diri sendiri❣
.
SANGAT ISTIMEWA, ada highlite khusus ayat untuk wanita dalam AlQuran ini
.
Lagi apa yang BEST❓
.
✔168 TAG yang menyentuh kehidupan anda
✔30 TAG juzuk
✔ Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI ✔ Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. ✔ Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. .
✔COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK.
✔Siap ada cermin lagi tau🤭
.
Penat tunggu PRE ORDER?
Sekarang READY STOK
tapi limited❗
.
.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp (+60177184828 | Lin)
.
Atau
.
2. Comment "SAYA NAK" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
#SahabateNuur #LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur #eNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram #AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita #AlquranPelangi #AlQuranRainbow #AlQuranRabbani
#AlQuranTajwidBerwarna
#AlQuranTaggingByeNuur #AlQuranTagging #AlQuranTag #kakiviral #bookstore #harirayaaidiladha #tarbiahsentap #dakwahsentap #jomdakwah
#hantaranperkahwinan #uitm
#uia #uthm #upsi

Alquran tag EKSKLUSIF
Eksklusif untuk WANITA .
Hadiah untuk wanita-wanita dalam hidup anda malah untuk diri sendiri❣
.
SANGAT ISTIMEWA, ada highlite khusus ayat untuk wanita dalam AlQuran ini
.
Lagi apa yang BEST❓
.
✔168 TAG yang menyentuh kehidupan anda
✔30 TAG juzuk
✔ Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI ✔ Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. ✔ Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. .
✔COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK.
✔Siap ada cermin lagi tau🤭
.
Penat tunggu PRE ORDER?
Sekarang READY STOK
tapi limited❗
.
.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp (+60177184828 | Lin)
.
Atau
.
2. Comment "SAYA NAK" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
#SahabateNuur #LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur #eNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram #AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita #AlquranPelangi #AlQuranRainbow #AlQuranRabbani
#AlQuranTajwidBerwarna
#AlQuranTaggingByeNuur #AlQuranTagging #AlQuranTag #kakiviral #bookstore #harirayaaidiladha #tarbiahsentap #dakwahsentap #jomdakwah
#hantaranperkahwinan #uitm
#uia #uthm #upsi

TIPS PALING PENTING : JANGAN PUTUS ASA
.
Ketahuilah... Allah sayang kamu. Sebab itulah Allah hadirkan perasaan bersalah dalam diri kamu. Sebab itulah Allah tunjukkan jalan bagaimana mahu berhenti. Boleh jadi juga, sebab itulah Allah temukan kamu dengan buku ini.
.
Kekadang, orang yang rasa dirinya banyak dosa ni, lebih dekat dan lebih disayangi Tuhan, sebab dia selalu bertaubat dan berdoa merintih meminta keampunan daripada Tuhan, kalau nak dibandingkan dengan irang yang rasa dirinya banyak amal baik, dan tak buat dosa besar. Yang selalu rasa dirinya dah tiada dosa, selalu lupa untuk berdoa memohon keampunan daripada Allah.
.
Jadi katakanlah kepada dirimu atau insan insan yang berada di sekeliling kamu, yang rapat dengan kamu, yang yang kamu tahu sedang bergelut dengan dosa dosa ini....
.
JANGAN BERHENTI BERTAUBAT. JANGAN PUTUS ASA.
.
Dapatkan buku Lukisan Tarbiah 3 sekarang dengan
.

WHATSAPP 013 753 6397 SEGERA
WHATSAPP 013 753 6397 SEGERA
WHATSAPP 013 753 6397 SEGERA
.
Banyak lagi buku buku tarbiah yang lain yang korang boleh dapatkan. Juga kombo kombo yang menarik yang kami tawarkan! 😍
.
#therealbooks #SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #TaubatYangTertangguh #SuratPutusCinta #Ksbp3 #PickuplineDakwah #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial

Buku SURAT UNTUK ORANG YANG PUTUS CINTA mendapat tempat kedua dalam Anugerah Buku Pilihan Pembaca Bukan Fiksyen bagi tahun 2018!
.

1) Kau putus cinta dengan manusia?
.
2) Kau putus asa dengan tuhan?
.
3) Kau taubat tapi kau masih tak mampu tinggalkan dosa yang kau ketagih?
.
4) Kau nak berubah tapi masih terngiang-ngian dosa yang sama, dan kau jatuh kembali lantaran dosa itu menghantui diri kau?
.
5) Kau tak tahu bagaimana caranya mencintai tuhan?
.
6) Kau rasa jiwa kau "kosong" dan mencari sesuatu yang kau masih tak jumpa dalam hidup?
.
7) Bosan di khianati oleh janji palsu manusia dan harapan celaka yang menipu oleh syaitan berwatak manusia?
.
8) Tak rasa manis dalam ibadah, hilang rasa nikmat bertuhan, rasa segala perintah Allah itu beban, dan menyampah dengan kebaikan?
.
Dan banyak lagi! Pembelian secara online bersama kami .
WHATSAPP 012 768 2038 SEGERA
WHATSAPP 012 768 2038 SEGERA
WHATSAPP 012 768 2038 SEGERA
.
Pengeposan dilakukan pada hari Isnin, Rabu dan Jumaat. Selepas membuat pembayaran boleh minta number tracking pada kami dan dah dapat buku nanti jangan lupa share feedback dan gambar anda bersama buku buku kami. Jzkk! 😊
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #TaubatYangTertangguh #SuratPutusCinta #Ksbp3 #PickuplineDakwah #LukisanTarbiah3
#malaysia
#malaysian
#tiktokmalaysia
#kekechallenge
#dubsmashmalaysian
#like4likes
#likeforlikes

📮📮📮
.
3 buah buku dipos harini 😊😊
.
👉 Selangor (2 buah)
👉 Kuala Lumpur (sebuah)
.
Siapa nak order buku DM atau WS laju-laju 😁
.
✅ NAK ORDER?
.
DM, Komen dibawah atau terus Whatsapp kami
.
📲WhatsApp 013 5245899
📲WhatsApp 013 5245899
📲WhatsApp 013 5245899
.
👉FOLLOW @szn_bookstore
👉FOLLOW @szn_bookstore
👉FOLLOW @szn_bookstore
.
#galeriilmu #buku #book #bookstore #bookstoremalaysia #kedaibuku #kedaibukumalaysia #pts #fixi #imanpublication #tarbiahsentap #aqada #telagabiru #penerbitx #inspirasee #bukupts #bukufixi #bukudetektif #bukumurah #kedaibukumurah #bukubestseller #hadifayyadh #temeabdullah #budaktomato #sherlockholmes #sherlock #abdullatiptalib #hamka

📮📮📮
.
3 buah buku dipos harini 😊😊
.
👉 Selangor (2 buah)
👉 Kuala Lumpur (sebuah)
.
Siapa nak order buku DM atau WS laju-laju 😁
.
✅ NAK ORDER?
.
DM, Komen dibawah atau terus Whatsapp kami
.
📲WhatsApp 013 5245899
📲WhatsApp 013 5245899
📲WhatsApp 013 5245899
.
👉FOLLOW @szn_bookstore
👉FOLLOW @szn_bookstore
👉FOLLOW @szn_bookstore
.
#galeriilmu #buku #book #bookstore #bookstoremalaysia #kedaibuku #kedaibukumalaysia #pts #fixi #imanpublication #tarbiahsentap #aqada #telagabiru #penerbitx #inspirasee #bukupts #bukufixi #bukudetektif #bukumurah #kedaibukumurah #bukubestseller #hadifayyadh #temeabdullah #budaktomato #sherlockholmes #sherlock #abdullatiptalib #hamka

📮📮📮
.
3 buah buku dipos harini 😊😊
.
👉 Selangor (2 buah)
👉 Kuala Lumpur (sebuah)
.
Siapa nak order buku DM atau WS laju-laju 😁
.
✅ NAK ORDER?
.
DM, Komen dibawah atau terus Whatsapp kami
.
📲WhatsApp 013 5245899
📲WhatsApp 013 5245899
📲WhatsApp 013 5245899
.
👉FOLLOW @szn_bookstore
👉FOLLOW @szn_bookstore
👉FOLLOW @szn_bookstore
.
#galeriilmu #buku #book #bookstore #bookstoremalaysia #kedaibuku #kedaibukumalaysia #pts #fixi #imanpublication #tarbiahsentap #aqada #telagabiru #penerbitx #inspirasee #bukupts #bukufixi #bukudetektif #bukumurah #kedaibukumurah #bukubestseller #hadifayyadh #temeabdullah #budaktomato #sherlockholmes #sherlock #abdullatiptalib #hamka

.
.

Buku SURAT UNTUK ORANG YANG PUTUS CINTA mendapat tempat kedua dalam Anugerah Buku Pilihan Pembaca Bukan Fiksyen bagi tahun 2018!
.

1) Kau putus cinta dengan manusia?
.
2) Kau putus asa dengan tuhan?
.
3) Kau taubat tapi kau masih tak mampu tinggalkan dosa yang kau ketagih?
.
4) Kau nak berubah tapi masih terngiang-ngian dosa yang sama, dan kau jatuh kembali lantaran dosa itu menghantui diri kau?
.
5) Kau tak tahu bagaimana caranya mencintai tuhan?
.
6) Kau rasa jiwa kau "kosong" dan mencari sesuatu yang kau masih tak jumpa dalam hidup?
.
7) Bosan di khianati oleh janji palsu manusia dan harapan celaka yang menipu oleh syaitan berwatak manusia?
.
8) Tak rasa manis dalam ibadah, hilang rasa nikmat bertuhan, rasa segala perintah Allah itu beban, dan menyampah dengan kebaikan?
.
Dan banyak lagi! Pembelian secara online bersama kami Squad @isbirofficial
.
WHATSAPP 013 2004 348 SEGERA
WHATSAPP 013 2004 348 SEGERA
WHATSAPP 013 2004 348 SEGERA
.
Pengeposan dilakukan pada hari Isnin, Rabu dan Khamis. Selepas membuat pembayaran boleh minta number tracking pada kami dan dah dapat buku nanti jangan lupa share feedback dan gambar anda bersama buku buku kami. Jzkk! 😊
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #TaubatYangTertangguh #SuratPutusCinta #Ksbp3 #PickuplineDakwah #LukisanTarbiah3 HQ : @isbirofficial

Review tentang Buku Menangkap Dajjal Di Waktu Dhuha
.
Buku nih den dah baca ¾ pada tahun 2016 tapi tidak terhabis baca kerana begitu la love hate relationship den dengan buku berkonsep ilmiah nih. Buku-buku berkaitan dengan agama tuh macam liat bebenar nak dibaca tak pasti la kenapa. Dajjal sungguh nih.
.

Alhamdulillah buku dengan 338 mukasurat ini akhirnya den ulang baca dari mula dan berjaya menghabiskannya dalam tempoh satu minggu pada awal bulan Februari ni.
.
Buku Menangkap Dajjal Di Waktu Dhuha ini membincangkan isu-isu semasa yang kerap kali ditimbulkan di media sosial yang dinyatakan di dalam bentuk penceritaan di antara suami isteri,
.
rakan tauldan dan jiran tetangga serta penduduk kampung berdasarkan waktu solat (wajib dan sunat) diselang selikan dengan maklumat berkaitan Dajjal (baik fakta atau auta yang ada sesetengah orang pernah percaya). Antaranya adalah isu:
.

1. Penggunaan singkatan perkataan Assalamualaikum kepada Salam dan Akum, Muhammad kepada Mohd, etc yang dikatakan akan merosakkan akidah.
.

2. Kes misteri seperti sejadah berdiri sendiri, etc
.

3. Isu pembaziran semasa pilihanraya (terutamanya daripada segi menggantung bendera dan poster calon secara berlebihan). Lebih membazir kita di negara Islam berbanding dengan orang bukan Islam di negara luar
.

4. Ayam goreng perisa ori haram dibeli kerana profitnya diguna untuk membantu ekonomi Zionist. Selalu je isu jom boikot McD akan tercetus semula apabila Palestin diserang. Buku ini membincangkan isu ini secara ringkas
.

Banyak lagi isu semasa yang dikupas di dalam buku ini. Korang semua kena baca sendiri la ye hehehehehe.
.

Kebetulannya bila den dah selesai membaca ¾ buku ini pada Jumaat 2 minggu lepas, den tertengok rancangan ulangan Halaqah di TV9 Episod 18 (2016) bertajuk Pemerintahan Dajjal di mana Dato’Dr Danial Zainal Abidin dan Ustaz Tarmizi Haji Ali mengupas tentang isu dajjal.
.
#SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #KomboSentap #SuratPutusCinta #PickuplineDakwah HQ : @isbirofficial

Most Popular Instagram Hashtags