[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#tapaipulut

4822 posts

TOP POSTS

Sedapnya...#tapaipulut #cousin #buat #sedap #manis..๐Ÿ‘Œ๐Ÿ˜

#rasashare #MajalahRasa #tapaipulut
Sedapnya makan kalau disejukkan. Atau makan dgn aiskrim.
Orang kata buat tapai banyak pantang larangnya. Jom kita try buat. Kalau anda buat nanti share & tag la dgn kami gambarnya ya.
TAPAI PULUT
BAHAN-BAHAN:
1 kg beras pulut putih
ยฝ biji ragi dihamcurkan
ยฝ sudu besar gula pasir
Daun getah/daun pisang
CARA-CARA MEMBUAT:
1. Cuci beras pulut dan rendam semalaman. Toskan
2. Kukus pulut selama 20 minit atau sehingga masak
3. Angkat dan ratakan dalam dulang serta biarkan sejuk.
4. Masukkan ragi menggunakan penapis teh dan gesek rata di atas pulut
5. Kemudian taburkan sedikit gula. Kaup balik dan taburkan lagi baki ragi hingga rata.
6. Bungkus dlm daun getah dan sematkan dengan lidi. Kemudian simpan dalam bekas tertutup selama dua hari.

Jom belajar membungkus. Tapai pulut daun getah ๐Ÿคค๐Ÿคค #makanantradisonal
#tapaipulut

Sedapnya..#tapaipulut #tapaiubi #pekanseharitemerloh #tb ..yg mana satu pilihan hati..๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Tape..๐ŸŒฟ๐ŸŒฟ๐ŸŒฟ...second day raya tape mek pun masak, maneh leting... #tapaipulut #tapai

Tapai Pulut ๐Ÿ˜‹
.
lama cari tapai pulut bungkus daun getah mcm ni...nikmatnye dapat makan sebelum puasa..tapi tak bole makan banyak...manisssss ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜…
.
#tapaipulut #tapaipulutdaungetah

Pagi tadi sampai-sampai terus capai
Tapai ni dulu... Adoii bukan main manisss.. Sedap.. Berair.. Lembut
semua nya cukup๐Ÿ‘Œ
.
tapi yang ada kencing manis โŒAwasโŒ๐Ÿš‘๐Ÿš‘๐Ÿš‘
#sarapanpagi #tapaipulut #manis
#10122017

Ad rezki kto dtg laie yo.

#teamtapaimadu
#tapaimadu
#tapai
#tapaipulut

My tapai guy,

Kalau makan tapai,tak boleh berhenti!

#tapai #tapaipulut

MOST RECENT

Assalamualaikum semua!!!
Jangan lupa buat tempahan 3 hari awal untuk dapatkan tapai pulut terbaik ni!!! Sekali rasa pasti nak lagi !!! Whatsapp๐Ÿ‘‰01137105619

#tapaipulutterbaik #tapaipulutmurahmurah #tapaipulut #sayajualtapai #tapaiareaklang/shahalam #tapaiperkahwinan #tapaikendurikesyukuran #tapaimanismanis #deserttapai #jomordercepat!!!!!

Tapai pulut terbaik!!! Jangan lupa order sekarang..
Order seminggu sebelum hari kejadian ... Whatsapp ๐Ÿ‘‰01137105619

#tapaipulut #sayajualtapaiterbaik #tapaimurahmurah #tapaiareaklangdanshahalam #tapaimajlisperkahwinan #tapaimajliskesyukuran #tapaipulutdaunpisang #tapaipulutbekas #desrttapai #whatsapp01137105619.

Sedap yakmat...maneh melecaih..
#tapaipulut

Ad rezki kto dtg laie yo.

#teamtapaimadu
#tapaimadu
#tapai
#tapaipulut

Acara favourite, pulun #tapaipulut :P

mORniNg...๐Ÿ˜mkn kakah ni...
#kopitiam
#tapaipulut

jarang dapat tapai guna Daun Getah nie..
sedap & manis
#tapai #pulut #tapaipulut #daun #getah #sedapp #manis #myfav #teja #foodcourt #presint9 #putrajaya

Pagi tadi sampai-sampai terus capai
Tapai ni dulu... Adoii bukan main manisss.. Sedap.. Berair.. Lembut
semua nya cukup๐Ÿ‘Œ
.
tapi yang ada kencing manis โŒAwasโŒ๐Ÿš‘๐Ÿš‘๐Ÿš‘
#sarapanpagi #tapaipulut #manis
#10122017

Tapai pulut..the fermented glutinious rice..I used to hate the taste but now kindda love it .best eaten with scoop of vanilla ice cream..#tapaipulut

#syukurAlhamdulillah dapat bersama pemerhati #kepalabatasdihatiku dan anak2 #kuln Di Malam akhir #pau2017 . Puas dapat melayan mereka bersembang, dah Ada yang janji nak belikan #tapaiubi dan #tapaipulut bila saya balik #parlimenkepalabatas nanti #ismalina

My tapai guy,

Kalau makan tapai,tak boleh berhenti!

#tapai #tapaipulut

Untuk kawan2 melaka yang sudi order.. ribuan terima kasih saya ucapkan.. terlebih terkurang saya minta halal... kali ini pecah rekod adun doughnuts tidak seperti biasa..haha.. saya otw ke melaka tapi sekarang tengah sangkut jem.. #doughnuts๐Ÿฉ #kekcomel #tapaipulut #putrajayafood ##cyberjayafood #serikembanganfood #kajangfooddelivery #rezekianak

Selepas 3hari menapai #manis amat #tapaipulut #daunpisang #mokteh #mersing #johor

Salam Jumaat.. Alhamdulillah settle delivery utk harini. Dah 4 kali deliver tapai utk kak Wan Hashimah tapi masih belom pernah jumpa dengan orangnya. In sha Allah nanti satu hari kita jumpa face to face yea kak. Terima kasih sudi repeat order ๐Ÿ˜Š. #tapaipulut #homemadetapaipulut #tempahanuntukraya #tempahanuntukmajlis #tempahanuntukkenduri #tempahanuntukwedding

Tqvm pn hana for ordering
Hv a safe trip to Europe
Enjoy the food Dato' khalil
#rotijalaset
#rendangayam
#tapaipulut

ใƒžใƒฌใƒผใ‚ทใ‚ขใฎใŠ่“ๅญ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ
ๆ˜จๆ™ฉๆ—ฆ้‚ฃใŒๆŒใกๅธฐใฃใฆๆฅใŸใ€#ใ‚ฟใƒ‘ใ‚คใƒ—ใƒซ ใจใ„ใ†ใ€ใ‚‚ใก็ฑณใ‚’็™บ้…ตใ•ใ›ใŸใ‚‚ใฎใ€‚
.
ๅŒ‚ใ„ใฏ็”˜้…’ใ€ๅ‘ณใฏ็™บ้…ตใŒใ ใ„ใถ้€ฒใ‚“ใงใ„ใ‚‹ใฎใ‹็”˜้…’ใจๆŸ‘ๆฉ˜ใ‚’่ถณใ—ใฆไบŒใงๅ‰ฒใฃใŸใ‚ˆใ†ใช๏ผŸ๐Ÿถ
ๅ–‰ใŒ็—’ใใชใฃใŸใฎใงใ‚ขใƒฌใƒซใ‚ฎใƒผโ€ฆใใฃใจใƒใƒŠใƒŠใฎ่‘‰ใงๅŒ…ใพใ‚Œใฆใ„ใพใ™๐ŸŒด
.
.
.
#ใ‚ฟใƒ‘ใ‚คใƒ—ใƒซใƒƒ #tapaipulut #็™บ้…ต้ฃŸๅ“ #ใƒ‹ใƒงใƒ‹ใƒฃ่“ๅญ
#ๅฅฝใใชไบบใฏๅฅฝใใชๅ‘ณ
#่‹ฆๆ‰‹ใชไบบใฏ่‹ฆๆ‰‹ใชๅ‘ณ

Alhamdulillah... rezeki kak Jue dapat rasa tapai sebelum balik ke Yanbu esok. Terima kasih daun keladi.. in sha Allah kalau balik Malaysia boleh order lagi..๐Ÿ˜ #tapaipulut #homemadetapaipulut #tempahanuntukkenduri #tempahanuntukwedding #tempahanuntukgathering

Lepas nasi lemak daun pisang kita belasah tapai pulaks๐Ÿ˜.
#tapaipulut

Membungkus #tapaipulut w MIL ... ๐Ÿ‘
Tapai MIL akk ni mmg terbaikk uolsss .. #tapaidaungetah
#jalanjalancarimakan
#sayasukamakan
#tapai
#makanankelantan

New Arrival!

Ragi Tape RM12
25 pcs/ pack

Untuk membuat tapai.
Tahan 3 bulan dalam pack / 1 tahun jika disimpan dalam bekas bertutup.
Watsapp 0193686830.

#sayajual#ragitape#ragitapai#tapaipulut#tapaiubi#indonesianfood

Tolong mak bungkus #tapaipulut
Customer order #5kg ๐Ÿค‘๐Ÿค‘๐Ÿค‘๐Ÿค‘
#mersing
#johor

Tapai Pulut Daun Pisang
30pcs RM25
๐Ÿ“Œ Tempahan harus dibuat 4 hari sebelum (made to order only)
.
Whatsapp Sarah : 01123211230
.
#tapaipulut #tapai #tapaipulutdaunpisang #alammegah #putraheights #seksyen27 #seksyen13 #glenmarie #subangjaya

Tapai Pulut Daun Pisang
30pcs RM25
๐Ÿ“Œ Tempahan harus dibuat 4 hari sebelum (made to order only)
.
Whatsapp Sarah : 01123211230
.
#tapaipulut #tapai #tapaipulutdaunpisang #alammegah #putraheights #seksyen27 #seksyen13 #glenmarie #subangjaya

Tapai Pulut Daun Pisang
30pcs RM25
๐Ÿ“Œ Tempahan harus dibuat 4 hari sebelum (made to order only)
.
Whatsapp Sarah : 01123211230
.
#tapaipulut #tapai #tapaipulutdaunpisang #alammegah #putraheights #seksyen27 #seksyen13 #glenmarie #subangjaya

This is the best tapai pulut hitam ever. Thanks mom! ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜‹

Sedapnya...#tapaipulut #cousin #buat #sedap #manis..๐Ÿ‘Œ๐Ÿ˜

Most Popular Instagram Hashtags