[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#suzasplate

152 posts

TOP POSTS

Nasi arab + ayam ungkep for my small clan at home. Arab campur Jawa pun boleh daaa.. Makan aje daaaa πŸ˜…

Here @ #suzasplate #masakapa tuu #foodstagram nasi tu Masak dengan rempah nasi kabsah #chefammar ikut je panduan Masak di botolnya

Lama tak makan mee bandung & first time guna cili boh utk buat rencahnya coz cili kering yg beli Sebelum ni terlalu pedas. Alhamdulillah tak menghampakan cili boh Puteri.
#anakjohor di rantauan, maka masaklah sendiri menu kegemaran πŸ˜€ 2 paket mee sekejab je dilangsaikan 4 org hero ni.
#happinessishomemade #masakapahariini #favouritemenu anak2 @ #suzasplate πŸ˜‰

Simple lunch today @ #suzasplate #fusilli with #beefsoup 😊

#masakapayangada makan dgn #sambalkicap barulah umphhh

Salmon Goreng bite size! Super food ni, mmg berebut anak2. Sesekali tukar angin boleh la. Ni pun alhamdulillah dpt murah hari ni. Salmon Kaya omega, bagus utk anak2 terutama yg tengah belajar.
Here #suzasplate #salmon #bitesizefood #siscuba ye

#petai is happiness πŸ˜…πŸ˜€πŸ˜€β˜ΊοΈ and the best partner must be ikan kering la kan. Terpengaruh dengan masakan retis @farahdhiya_fd siang tadi πŸ˜‰ so buat la jugak sambal hijau + petai
Hanya angkatan #petailover yg faham nikmatnya makan petai ni. Jangan tak tau petai mahal dah sekarang ni. Rasanya sesiapa yg ada Tanah terbiar eloklah buat ladang petai.
#masakapahariini #suzasplate #happinessishomemade πŸ˜‰

Paling best #ungkep ayam kampung. Hari ni Masak ungkep sebab Semalam menu hospital lauk ni makan Ngan bubur nasi. So, ni request dr intan payung yg demam ni, nak makan ngan bubur.
Ok @henna_farhana @rosnanibtmohdnor @isnajwa07 @nursaadahngah hopefully puas hati dgn cara nk Masak lauk ni ye. πŸ˜˜πŸ˜€ #suzasplate #masakanjawa #ungkep

Super spicy Assam laksa that make me less tired πŸ˜‰ #suzasplate #onepotmeal #foodnetwork #jommasak

Pekena #rojaksotong my way di rumah ajer. Nak makan ngan mee dah habis pulaknya. Siapa tau buat tepung rojak, saya nk belajar.

Yg nk buat kuah ni spt yg Mak saya ajar la ye.. Goreng bawang Merah, bawang putih, cili kering, halia Dan kacang tanah. Blend semua skali Dan tuang Je dlm periuk. Tak perlu tumis, Masukkan air, Dan biarkan sampai naik minyak. Masukkan Gula Merah, gula garam & serbuk perasa, air Asam jawa. Kalau nk kuah ni kuning sket, buh serbuk kunyit sikit.
Cuma Masak kuah rojak ni perlukan kesabaran coz lama juga nk tunggu naik minyak. Kalau rasanya dah balance ok dah boleh matikan api. Kalau percubaan pertama x Jadi, Jgn give up, cuba Dan cuba lagi till u get the right taste. πŸ˜€πŸ’ͺπŸ’ͺ #suzasplate #makankatkedaimahal #happinessishomemade #siscuba ye

MOST RECENT

Meat escape dinner!!! Cendawan telinga kera @ #blackjellymushrooms tumis cilipadi + lada merah + kailan + santan. Then bubuh gang dia, ikan kering+ikan bilis + petai + Telur dadar. Berjayakah mak encik tak tambah Nasi??πŸ˜Šβ˜ΊοΈπŸ˜‰ #masakapahariini #suzasplate #foodstagram #happinessissimple

Lama tak makan mee bandung & first time guna cili boh utk buat rencahnya coz cili kering yg beli Sebelum ni terlalu pedas. Alhamdulillah tak menghampakan cili boh Puteri.
#anakjohor di rantauan, maka masaklah sendiri menu kegemaran πŸ˜€ 2 paket mee sekejab je dilangsaikan 4 org hero ni.
#happinessishomemade #masakapahariini #favouritemenu anak2 @ #suzasplate πŸ˜‰

#petai is happiness πŸ˜…πŸ˜€πŸ˜€β˜ΊοΈ and the best partner must be ikan kering la kan. Terpengaruh dengan masakan retis @farahdhiya_fd siang tadi πŸ˜‰ so buat la jugak sambal hijau + petai
Hanya angkatan #petailover yg faham nikmatnya makan petai ni. Jangan tak tau petai mahal dah sekarang ni. Rasanya sesiapa yg ada Tanah terbiar eloklah buat ladang petai.
#masakapahariini #suzasplate #happinessishomemade πŸ˜‰

#angelhair pasta goreng dengan perencah Kari maggi 😊 kekonon maggi goreng, lempeng tebaran encik ayah & sambal tumis & bubur jagung untuk sidang sarapan pagi ni. Here @ #suzasplate #enjoyyourweekend #cutisekolah dahhhπŸ˜€πŸ˜€
#makanapa tu

#chicken #paprik with black jelly mushroom for dinner. Makan dalam dulang senang, x daya nk kutip pinggan hari ni. Love to see those hands. May Allah clings their heart forever, till Jannah insyaAllah.
#fortheloveofcooking #fortheloveofmylife our small #jamaah here @ #suzasplate

Salmon Goreng bite size! Super food ni, mmg berebut anak2. Sesekali tukar angin boleh la. Ni pun alhamdulillah dpt murah hari ni. Salmon Kaya omega, bagus utk anak2 terutama yg tengah belajar.
Here #suzasplate #salmon #bitesizefood #siscuba ye

Simple lunch today @ #suzasplate #fusilli with #beefsoup 😊

#masakapayangada makan dgn #sambalkicap barulah umphhh

Fabulous #combo πŸ˜‰ antara menu semalam. Masak lemak labu + bayam, ikan pekasam & petai @ #suzasplate lagi win bila makan dengan ikan kerisi Goreng & sambal hijau

Mode syawal lagi. #lontong #kuahkacang dinner Hari ni @ #suzasplate Allah..Allah leganya esok cuti. Moga weekend Yg penuh barakah Dan kebaikkan utk semua ☺️ #masakapahariini #happinessishomemade 😎

Back to basic. #lempeng by Mr Boss @msaifulbahari_s & sambal Ijo. Inilah Antara staple food masa membesar di kampung dulu. Masih teringat2 lagi sedapnya cicah sambal Hijau dgn lempeng atau Ubi rebus. Kadang2 siap dgn ikan kering lagi. Alhamdulillah mmg seronok mengimbau kenangan zaman dibesarkan kerana semua tu membentuk karakter dan peribadi kedewasaan.
Here @ #suzasplate #masakapa tu πŸ˜‰ #bangsajohor

Salah Satu lauk Iftar hari ni menu kegemaran En Suami @msaifulbahari_s πŸ˜‰ Betik yg dah nk Masak tapi masih keras, disagat & Ditumis dengan cili padi,ikan bilis, bawang putih, bawang merah & belacan. Tambah umpph bila masukkan juga cendawan telinga kera (black jelly mushroom). Jangan lupa imbangkan rasanya dengan garam, gula & sikit bancuhan air Asam jawa & serbuk perasa. Selamat mencuba ☺️ Here @ #suzasplate #ramadhan2017

A simple iftar @ #suzasplate today, alhamdulillah😊
#ramadhan2017

Santapan berbuka tadi, ayam goreng atau kekononnya chicken chopped. Utk sos Saya tumbuk lada hitam & 3 ulas bawang Putih & Tumis dgn 2 sudu olive oil. Lepas tu Masukkan fresh button mushroom & Tumis lagi sekejab. Then, masukkan demi glaze/ brown sauce Yg dah bancuh air panas dlm periuk tadi. Kalau ada bay leaf boleh masukkan dlm sos ni. Xde pun xpe. Tunggu sampai mendidih & tengok tekstur sos. Kalau dah ok matikan api. Ok dah siap! Selamat mencuba.
#ramadhan2017 #suzasplate #foodoftheday #chickenchop

My simple version of #meebandung for Muiz, Amin & Amir. Telur je yg ada tapi seronoknya Depa Ni bila nampak Telur mcm ni.
#masakapahariini here @ #suzasplate

#laksapenang org #johor 😊 boleh la setakat nk makan sendiri
Here @ #suzasplate #masakapahariini

La la la la la πŸ˜€ first time kenalkan lala pd anak2. Amir kata ok. Amin kata Wahh Boleh tahan rasanya, Naqiuddin kata lebih sedap dari kupang. Muiz pulak kata edapnya πŸ˜€
Masak simple Je ni, x sampai 10 minit siap. Hiris bawang putih, bawang merah, halia, 3 biji cili padi & 1 batang serai. Panaskan minyak, Tumis bahan hiris & Masukkan 2 sudu sos tiram, secubit garam. Gaul, potong kan 3 helai daun limau, masukkan air dlm setengah gelas. Tutup kuali/ periuk. Kalau lala dah terbukak tu dah Masak la tu. #siscuba Ye πŸ˜€ Moga bermanfaat.
Here @ #suzasplate #jommasak #seafood #masakapahariini
Yg duduk #payajaras #subangbestari #mutiarasubang boleh la beli Lala fresh Di pasar mini Haziq kepunyaan @hamdannoraini πŸ‘πŸ‘

Lauk simple Tapi akan buat Kita jeling Nasi tambah πŸ˜…πŸ˜… ikan terubuk masin (Tq to kak @aina.musa πŸ˜€ bagi ole2 dr sarawak hari tu) Betik Muda Tumis cili padi & sambal Tumis cili padi. Mmg al khusyuk makan. Alhamdulillah
Here #dinner @ #suzasplate #masakapahariini πŸ˜‰

Most Popular Instagram Hashtags