#sugarbellesridamansara

196 posts

TOP POSTS

Assalamualaikum uolss.

Malam ni hakak nak share pasal diri hakak pulak. Asyik cite mekap je kan..hihi..sebenarnya hakak dapat task sifu bagi untuk share kelebihan diri sendiri.

Pertamanya, hakak nak tekankan yg posting ni bukan nak membangga diri tau!Hakak dapat task dari sifu. So WAJIB buat!Harap faham ye ๐Ÿ˜Š

Ok, dari gambar ni uols boleh agak tak kelebihan hakak apa? Ya..sebenarnya hakak dulu tukang masak. Major hakak in Pastry and Bakery. Since lepas skolah dah kerja kitchen hotel.

Business asal pun memang hakak jual kek dari rumah since 2010. Tapi kerana sebab dok pindah randah, sambung belajar maka hakak stop buat kek. Akak terjun ke bidang mekapยฒ pulak.
Alhamdulillah, hakak ni cepat pickup. InsyaAllah boleh menguasai sesuatu dalam tempoh yg singkat.
Sebelum bidang pastry dan bakery pun hakak amik aliran engineering. So setakat nak repair sikitยฒ apaยฒ kat rumah memang buat sendiri je. Nak plaster dinding pun boleh..hihi tak jauh beza dengan plaster kek๐Ÿ™ˆ.Benda je berbeza.hihihi

Hakak sangat minat business, sampaikan thesis hakak pun berkaitan business jugak..heee setiap skill yg hakak ada, akan hakak convertkan utk menjana pendapatan.

Hmm.. Rasa cukup la kot..kang muntah hijo plak korang baca panjangยฒ kan. Apapun doakan hakak berjaya ya dlm setiap bidang yg diceburi.๐Ÿ˜Š. Oh sebelum terlupa, pada yg baru nak mula meniaga di Instagram, hakak sarankan korang follow cikgu hakak dibawah. Seriously, dalam kau rasa kau dah tau mcmยฒ tentang media sosial, sebenarnya banyak lg yg kau tak tau. So kalau nak tau lebih lanjut jom follow.

@ajimaura personal
@akademi.insta group support
@sifucilik basic Instagram
@dukunsaka insta

Oh my Sugarbelle Feelin' Festive Lipcream Duo Limited Edition!!!๐Ÿ˜ tengah promo tau, so grab cepat!
.
๐Ÿ‘„ Formula dari Coconut Oil, Olive Oil and Sunflower Oil untuk melembap dan melindungi bibir
.
๐Ÿ‘„ Efek Matte seakan Absolute Matte Lipcream tapi tak terlalu kering. Tahan lama & color sesuai untuk semua jenis bibir
.
๐Ÿ’‹ COMBO 2
Cookie Dough
Strawberry Choc
.
Harga asal: RM118
Harga promo: RM100
Jimat: RM18
.
Tersangatlah limited... jangan dah sold out baru nak tanya tau๐Ÿ˜… nak book dulu pun boleh...
.
๐Ÿ“ฒDM shikin atau whatsapp 01131220731
๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹
#sugarbelle
#sugarbellecosmetic
#sugarbelleagent
#kosmetikhalal
#halalcosmetic
#sugarbellekl
#sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #sugarbelleselayang
#kitagunani
#mua
#muamalaysia
#fame
#sugarbelleset
#giftset
#sugarbelleraya
#rayacombo
#rayacomboset
#rayacombodeal
#duoset
#lipcreamduo
#lipstickmurah
#lipcreammurah
#bellaraya2017
#bellaammararaya
#fashionvalet
#terapiinstagram
#inikamijim

READY STOCK!! Oh my Sugarbelle Feelin' Festive Lipcream Duo Limited Edition!!!๐Ÿ˜ tengah promo tau, so grab cepat!
.
๐Ÿ‘„ Formula dari Coconut Oil, Olive Oil and Sunflower Oil untuk melembap dan melindungi bibir
.
๐Ÿ‘„ Efek Matte seakan Absolute Matte Lipcream tapi tak terlalu kering. Tahan lama & color sesuai untuk semua jenis bibir
.
๐Ÿ’‹ COMBO 1
Salted Caramel
Cake Pop ๐Ÿ’‹ COMBO 2
Cookie Dough
Strawberry Choc
.
Harga asal: RM118
Harga promo: RM100
Jimat: RM18
.
Tersangatlah limited... jangan dah sold out baru nak tanya tau๐Ÿ˜… nak book dulu pun boleh...
.
๐Ÿ“ฒDM shikin atau whatsapp 01131220731
01131220731
01131220731

COD: sri damansara/kepong/selayang mall
.
๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹
#sugarbelle
#sugarbellecosmetic
#sugarbelleagent
#kosmetikhalal
#halalcosmetic
#sugarbellekl
#sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #sugarbelleselayang
#kitagunani
#mua
#muamalaysia
#fame
#sugarbelleset
#giftset
#sugarbelleraya
#rayacombo
#rayacomboset
#rayacombodeal
#duoset
#lipcreamduo
#lipstickmurah
#lipcreammurah
#bellaraya2017
#bellaammararaya
#fashionvalet
#terapiinstagram
#inikamijim

Slide utk lihat warna๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Oh my Sugarbelle Feelin' Festive Lipcream Duo Limited Edition!!!๐Ÿ˜ tengah promo tau, so grab cepat!
.
๐Ÿ‘„ Formula dari Coconut Oil, Olive Oil and Sunflower Oil untuk melembap dan melindungi bibir
.
๐Ÿ‘„ Efek Matte seakan Absolute Matte Lipcream tapi tak terlalu kering. Tahan lama & color sesuai untuk semua jenis bibir
.
๐Ÿ’‹ COMBO 1
Salted Caramel
Cake Pop
.
Harga asal: RM118
Harga promo: RM100
Jimat: RM18
.
Tersangatlah limited... jangan dah sold out baru nak tanya tau๐Ÿ˜… nak book dulu pun boleh...
.
๐Ÿ“ฒDM shikin atau whatsapp 01131220731
๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹
#sugarbelle
#sugarbellecosmetic
#sugarbelleagent
#kosmetikhalal
#halalcosmetic
#sugarbellekl
#sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #sugarbelleselayang
#kitagunani
#mua
#muamalaysia
#fame
#sugarbelleset
#giftset
#sugarbelleraya
#rayacombo
#rayacomboset
#rayacombodeal
#duoset
#lipcreamduo
#lipstickmurah
#lipcreammurah
#bellaraya2017
#bellaammararaya
#fashionvalet
#terapiinstagram
#inikamijim

Lip colours are a woman's ultimate accessory to enhancing beauty.
Sugarbelle Cosmetics provide three options for you ladies to try out!
Our Luxurious Matte Lipcream is an All-Time Favourite, but currently it is selling pretty fast...so grab the remaining colours now! because we might not restock it anymore.
.
Sugarbelle's Absolute Matte Lipcream is our second baby. The formula is made to be highly pigmented, moisturizing and long-lasting. The colours are to die for!
.
Velvet Revolution Lipstick is our third lipcolour range that is creamy in texture, creates a velvet finish and some even has a bit of shimmering shine. For those who wants a simple classy lipstick, try these out!
.
If you asked us which is our ultimate recommendation? We definitely can't choose! Love them all!
.
Get them now!
.
โ€ข Nak jadi ๐Ÿ‘ฑ๐Ÿปโ€โ™€DS Sugarbelle kami?
โ€ข Postage ๐Ÿ“ฎ Monday - Friday
โ€ข To purchase ๐Ÿ“ฒShikin: 01131220731
.
#sugarbelle
#sugarbellecosmetic
#terapiinstagram
#kitagunani
#teamsb155
#perfume
#perfumemurah
#sugarbellekl
#sugarbellesridamansara

READY STOCK!! Oh my Sugarbelle Feelin' Festive Lipcream Duo Limited Edition!!!๐Ÿ˜ tengah promo tau, so grab cepat!
.
๐Ÿ‘„ Formula dari Coconut Oil, Olive Oil and Sunflower Oil untuk melembap dan melindungi bibir
.
๐Ÿ‘„ Efek Matte seakan Absolute Matte Lipcream tapi tak terlalu kering. Tahan lama & color sesuai untuk semua jenis bibir
.
๐Ÿ’‹ COMBO 1
Salted Caramel
Cake Pop ๐Ÿ’‹ COMBO 2
Cookie Dough
Strawberry Choc
.
Harga asal: RM118
Harga promo: RM100
Jimat: RM18
.
Tersangatlah limited... jangan dah sold out baru nak tanya tau๐Ÿ˜… nak book dulu pun boleh...
.
๐Ÿ“ฒDM shikin atau whatsapp 01131220731
01131220731
01131220731

COD: sri damansara/kepong/selayang mall
.
๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹
#sugarbelle
#sugarbellecosmetic
#sugarbelleagent
#kosmetikhalal
#halalcosmetic
#sugarbellekl
#sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #sugarbelleselayang
#kitagunani
#mua
#muamalaysia
#fame
#sugarbelleset
#giftset
#sugarbelleraya
#rayacombo
#rayacomboset
#rayacombodeal
#duoset
#lipcreamduo
#lipstickmurah
#lipcreammurah
#bellaraya2017
#bellaammararaya
#fashionvalet
#terapiinstagram
#inikamijim

Perfume paling laku setakat ni!!
.
EDP Sugarbelle Cosmetic ni memang ramai yang menyesal beli, sebab dorang beli sebotol je๐Ÿ˜
.
Murah sangat!
Senang bawak!
Mesra solat!
Tahan lama!
Berkualiti tinggi!
Bau confirm harum semerbak!
Setanding brand antarabangsa!
.
Nak order?
DM lelaju! Atau Whatsapp
01131220731
01131220731
01131220731

Nak tengok item readystock?tekan sini๐Ÿ‘‡
#sbklreadystock

Hello ladies from Brunei & Singapore ๐Ÿ™‹๐Ÿป
.
Jom Order Combo Sugarbelle Cosmetic dgn kami & kami poskan pada anda!
.
Whatsapp Shikin ๐Ÿ“ฒ011-31220731
๐Ÿ“ฒ011-31220731
๐Ÿ“ฒ011-31220731
.
#muamalaysia #beauty #makeup #sugarbelle #sugarbellelovers #sugarbellecosmetic #sugarbellebrunei #sugrbellesingapore #muabrunei #muasingapore #sugarbellekl #sugarbellekepong #sugarbellesridamansara

MOST RECENT

The best selling perfume for him s back, with a new addition of scent.
.
Get it now! Sesuai sangat dijadikan gift! Terdapat 3 bauan untuk dipilih
๐Ÿ‘‰DESIRE BLUE BY DUNHILL
๐Ÿ‘‰ INVICTUS BY PACO RABBANE
๐Ÿ‘‰ ENERGISE BY HUGO
.
RM19 only!(exclude postage)
โ€ข To purchase whatsapp ๐Ÿ“ฒ: 01124376850
.
#makeup #beauty #perfume #sugarbellecosmetic #sugarbelle #sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #perfumemurah #lipstickmurah #lipstickmurahmalaysia #mekapmurah #mekapartis #muamalaysia #muakepong #mekapmurahmalaysia #eday #weddingday #tilljannah#hadiah #hadiahistimewa #hadiahisteri
#sbperfume #terapiinstagram #preciousbyrcw #dexandra

The best selling perfume for him s back, with a new addition of scent.
.
Get it now! Sesuai sangat dijadikan gift! Terdapat 3 bauan untuk dipilih
๐Ÿ‘‰DESIRE BLUE BY DUNHILL
๐Ÿ‘‰ INVICTUS BY PACO RABBANE
๐Ÿ‘‰ ENERGISE BY HUGO
.
RM19 only!(exclude postage)
โ€ข To purchase whatsapp ๐Ÿ“ฒ: 01124376850
.
#makeup #beauty #perfume #sugarbellecosmetic #sugarbelle #sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #perfumemurah #lipstickmurah #lipstickmurahmalaysia #mekapmurah #mekapartis #muamalaysia #muakepong #mekapmurahmalaysia #eday #weddingday #tilljannah#hadiah #hadiahistimewa #hadiahisteri
#sbperfume #terapiinstagram #preciousbyrcw #dexandra

The best selling perfume for him s back, with a new addition of scent.
.
Get it now! Sesuai sangat dijadikan gift! Terdapat 3 bauan untuk dipilih
๐Ÿ‘‰DESIRE BLUE BY DUNHILL
๐Ÿ‘‰ INVICTUS BY PACO RABBANE
๐Ÿ‘‰ ENERGISE BY HUGO
.
RM19 only!(exclude postage)
โ€ข To purchase whatsapp ๐Ÿ“ฒ: 01124376850
.
#makeup #beauty #perfume #sugarbellecosmetic #sugarbelle #sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #perfumemurah #lipstickmurah #lipstickmurahmalaysia #mekapmurah #mekapartis #muamalaysia #muakepong #mekapmurahmalaysia #eday #weddingday #tilljannah#hadiah #hadiahistimewa #hadiahsuami
#sbperfume #terapiinstagram #preciousbyrcw #dexandra

The best selling perfume for her is back, with a new addition of scent.
.
Get it now! Sesuai sangat dijadikan gift! Terdapat 3 bauan untuk dipilih
๐Ÿ‘‰ Bombshell
๐Ÿ‘‰ Flora
๐Ÿ‘‰ Forbidden Rose
.
RM19 only!(exclude postage)
โ€ข To purchase whatsapp ๐Ÿ“ฒ: 01124376850
.
#makeup #beauty #perfume #sugarbellecosmetic #sugarbelle #sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #perfumemurah #lipstickmurah #lipstickmurahmalaysia #mekapmurah #mekapartis #muamalaysia #muakepong #mekapmurahmalaysia #eday #weddingday #tilljannah#hadiah #hadiahistimewa #hadiahisteri
#sbperfume #terapiinstagram #preciousbyrcw #dexandra

The best selling perfume for her is back, with a new addition of scent.
.
Get it now! Sesuai sangat dijadikan gift! Terdapat 3 bauan untuk dipilih
๐Ÿ‘‰ Bombshell
๐Ÿ‘‰ Flora
๐Ÿ‘‰ Forbidden Rose
.
RM19 only!(exclude postage)
โ€ข To purchase whatsapp ๐Ÿ“ฒ: 01124376850
.
#makeup #beauty #perfume #sugarbellecosmetic #sugarbelle #sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #perfumemurah #lipstickmurah #lipstickmurahmalaysia #mekapmurah #mekapartis #muamalaysia #muakepong #mekapmurahmalaysia #eday #weddingday #tilljannah#hadiah #hadiahistimewa #hadiahisteri
#sbperfume #terapiinstagram #preciousbyrcw #dexandra

Kakak jarang follow selebriti msia ni, tp kakak nak wish selamat pengantin baru sari & jep.๐ŸŒท๐ŸŒท moga kekal dunia akhirat.
.
Hakak suka tgk korang, takde ribut takde taufan tup2 nikah๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š. .
Eh suka lah!!! Ehemm..photography ni punya hasil lawo lah..maybe hakak kawen nanti boleh usha..๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž #sugarbellecosmetic #sugarbelle #sugarbellelovers
#sugarbellecosmetics #sugarbellelipcream #sugarbellelipcreams #lipcream #lipstick #kosmetikmurah #kosmetikori #kepong #sridamansara #bellaammara #sugarscarf #aidijuma #lipstikmurah #lipcreammurah #mua #muamalaysia #selayang #selayangmall #sugarbellekepong #sugarbellesridamansara #sugarbelleselayang #perfumemurah #eyeshadowmurah #eyeshadow #sarijep #jepsari

Most Popular Instagram Hashtags