#stonlinedealer

MOST RECENT

***************** SUPPLEMENT *****************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
Lucimax ni boleh diambil setiap hari 2 kapsul pada waktu siang dan malam. Ia akan bantu untuk mengembalikan keseimbangan tubuh disamping membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam badan.
.
🔹Lucimax RM35.00 (Ahli RM31.50)🔹
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #lucimax

.
Jenis susah kurus??
Jom cuba amalkan dua produk ni. Mana tahu berkesan.
.
1. Ambil 2 biji Slimmertique 2 kali sehari iaitu 30 minit sebelum sarapan & makan malam. Slimmertique mengandungi Fructus Emblica Officinalis yang tinggi anti-oksida untuk membantu menurunkan glukos dalam darah terutama bagi penghidap kencing manis. Selain itu, Slimmertique membantu melangsingkan badan, melawaskan pembuangan & mengawal selera makan yang berlebihan.
.
2. Ambil Easyfull sebelum makan tengahari dan sebelum makan malam. Sekurang-kurangnya 30 minit sebelum untuk membantu ‘mengejapkan’ perut. Easyfull mengandung bahan seperti Brown Rice Powder untuk membantu menurunkan kolesterol dan tergolong dalam karbohidrat kompleks yang membuat perut lambat lapar. Easyfull juga membantu mengelakkan ‘craving’ pada makanan manis dan bergoreng.
.
Berminat nak cuba⁉️Nak dapat harga special, boleh DM tepi ya🤗
.
=========================
NAK LEBIH DISKAUN⁉️
Whatsapp +60192903972 sekarang❗
=========================
.
#nakkurus #naksihat #jomkurus #jomsihat #tipssihat #tipskurus #tipskurussihatcantik #bodygoals #kuruscarasihat #sendayutinggi
#dealersendayutinggi #stonlinedealer #dealersendayutinggionline
#dealeronline #trustedseller
#produkkecantikan #sayajual #sypakaisyjual #terapiinstagram #ajimaura #baazarpaknil #instashopmalaysia
#slimmertique #losingweight #slimming #fatburnerue

******************** MAKEUP ********************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
Penggunaan berus yang betul akan bantu kita untuk dapatkan solekan yang nampak natural dan flawless. Flamingo Brush ni hadir dengan 8 jenis berus yang diperbuat dengan bulu BASF iaitu bulu sintetik yang berkualiti tinggi. Bulu pada Flamingo Brush ini sangat lebat, lembut, tidak mudah tercabut dan mampu “mengangkat dan menyerap” produk yang dibaur pada wajah
.
🔹Flamingo Edition Beauty Brush Set RM86 ( Ahli RM77.40 )🔹
.
.
Set terdiri daripada :

1️⃣️️️️️️️️️Powder Brush
2️⃣Stippling Brush 1
3️⃣Bronzer / Contour Brush
4️⃣Face Brush
5️⃣Highlighter / Blending Brush
6️⃣Medium Eyeshadow Blending Brush
7️⃣Flat Eyeshadow Brush
8️⃣Angle Eyeliner Brush
9️⃣FREE classic black clutch
.
.
.
📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #flamingobrush #brushset #makeup

*************** FACE TREATMENT ***************
*************** SENDAYU TINGGI ****************
.
Golden Herb’s Soap dirumus untuk membantu menyingkirkan minyak pada wajah dan ia juga berfungsi untuk mengecutkan jerawat pada wajah. Cuci wajah 2 kali sehari dengan Golden Herb’s Soap ni terutamanya untuk mereka yang memiliki kulit berminyak.
.
🔹Golden Herbs Soap RM15 (Ahli RM13.50) 🔹
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #soaptreatment #goldenherbssoap #jerawatpasir

*************** FACE TREATMENT ***************
*************** SENDAYU TINGGI ****************
.
Acne Scar Toner ni dirumus khas untuk mereka yang memiliki kulit berminyak dan berjerawat. Ia membantu untuk mengawal pengeluaran minyak, mengurangkan masalah pori besar, mengatasi masalah jerawat dan parut jerawat dan juga membantu memberi lembapan pada kulit. Gunakan setiap kali selepas mencuci muka dengang menggunakan cotton pad.
.
🔹Scar Toner RM 33.00 (Ahli RM 31.35)🔹 .
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #scartoner #oilyskin #acne

**************** SUPPLEMENT *******************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
Fiber atau serat sangat diperlukan untuk kesihatan usus dan sistem pencernaan. Serat ni terbahagi kepada 2 jenis iaitu serat larut air dan serat tidak larut air.
.
Serat larut air ialah jenis serat yang larut dalam air dan ia akan membantu melambatkan proses pencernaan dan membantu badan menyerap lebih banyak vitamin dan mineral. Serat larut air biasanya terdapat dari oat, gandum, chia seed, barli, kacang tanah, epal, pear dan juga brokoli. Serat larut air turut berkhasiat untuk menurunkan paras kolestrol, menurunkan berat badan, menurunkan paras gula dalam darah serta mencegah cirit birit dan sembelit.
.
Serat tidak larut pula merupakan serat yang tidak dapat larut dalam air dan ia menyerap air ketika bergerak melalui saluran pencernaan. Proses ini membantu untuk melembutkan najis, mempercepatkan pergerakan najis dalam usus dan membantu proses pembuangan menjadi lebih mudah. Serat tidak larut boleh didapati dari gandum, kulit kentang, kacang hijau, avokado, kulit anggur dan juga kulit tomato. Pengambilan makanan yang mempunyai serat tidak larut ini pula akan bantu untuk memudahkan proses pembuangan, melembutkan najis dan juga mengurangkan risiko buasir dan sembelit.
.
DTOX mengandungi kandungan fiber dari oat yang berada dibawah kategori serat larut air. Ia akan membantu mengatasi masalah sembelit dan sukar membuang.
.
.
🔹DTox RM45.00 (Ahli RM42.75)️🔹
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #dtox #toksin

**************** SUPPLEMENT *****************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
Pernah tak kita rasa craving nak makan macam-macam walaupun sebenarnya kita baru je makan. Sebenarnya setiap kali kita craving makan sesuatu, itu adalah signal dari badan untuk beritahu yang sebenarnya kita kurang kandungan mineral yang tertentu.
.
Kalau kita teringin nak makan COKLAT maksudnya, kita kekurangan magnesium dalam badan. Magnesium diperlukan oleh badan untuk tindak balas berkaitan ketenangan.Kekurangan magnesium dalam badan menyebabkan kita resah, insomnia dan tekanan darah pun jadi tinggi. Sebab tu la orang-orang yg kekurangan magnesium akan rasa lebih tenang lepas makan coklat.
.
Mengidam makanan MANIS2 pulak tanda badan kita kekurangan kromium, karbon fosforus, sulfur dan/atau triptofan. Kromium membantu utk mengawal paras gula dalam darah, karbon adalah salah satu elemen dalam menghasilkan gula, fosforus membantu badan menghasilkan tenaga, sulfur membantu menghilangkan toksin dan triptofan pulak adalah regulator kepada serotonin. Untuk elakkan mengidam makan makanan manis ni, kita perlulah jaga pemakanan kita supaya badan dapat semua nutrisi yang diperlukan.
.
Bila rasa craving nak makanan MASIN pula tu tandanya kita dahaga sebenarnya. Sebab bila badan kita banyak berpeluh dan kurang air, badan kita dah kekurangan garam. Jadi, kalau rasa nak makanan masin seperti keropok makanan ringan tu, cepat-cepatlah minum air. Tunggu dalam 10 minit, mesti kita dah tak rasa craving makanan masin tu.
.
Bagi yang memang kerap alami craving pada makanan ni, boleh ambil Easyfull sebelum makan berat. Selain buat kita jadi lebih kenyang. Ia akan bantu untuk memotong rasa teringin untuk makan berlebihan.
.
🔹Easyfull RM56.00 (Ahli RM50.40)️🔹
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #easyfull #craving

******************** MAKEUP ********************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
Make Up Base Color Correct dr Sendayu Tinggi ni ada 2 fungsi utama iaitu sebagai primer dan juga sebagai color corrector. Ia bantu untuk jadikan kemasan solekan lebih cantik dan buat wajah nampak cerah dan glowing.
.
Make Up Base Color Correct (PURPLE) -- Untuk mereka yang berkulit kusam dan tidak berseri, boleh guna untuk mencerah kawasan wajah yang kusam dan gelap.
.
Make Up Base Color Correct (YELLOW) -- Untuk mereka yang berkulit kemerahan. Ia akan bantu meneutralkan tona wajah supaya kelihatan lebih natural. Untuk yang berkulit sawo matang, boleh jadikan warna ini sebagai concealer untuk lebam bawah mata.️️
.
🔹Makeup Base Color Correct RM37.00 (Ahli RM33.30)🔹 .
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #makeup #primer #makeupbasecolorcorrect

************* HIJABI DOLL COLLECTION *************
****************** SENDAYU TINGGI *******************
.
Penggunaan eyeliner jenis pen lebih sesuai bagi beginner kerana hujungnya yang tirus lebih memudahkan proses membentuk alis mata. Pen eyeliner juga biasanya hadir dengan kemasan tahan lama dan kalis air. Oleh itu, ia tak akan buat solekan alis mata menjadi comot walaupun dah seharian dipakai.
.
🔹Doll Ultimate Precision Pen Eyeliner RM32.00(Ahli RM28.80)🔹
.
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #dolleyeliner #dollultimateprecisionpeneyeliner

***************** SUPPLEMENT *****************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
- Rahim Terkeluar Atau Tombong -
Masalah ni banyak terjadi pada wanita yang sudah berumur, kerap bersalin atau yang bekerja berat. Tombong atau rahim terkeluar dari vagina boleh dirasa melalui jari terutamanya apabila mencangkung.
.
Wanita yang lemah bahagian peranakan cenderung untuk terkencing apabila terbatuk, masalah kencing tidak lawas, mudah keguguran awal kehamilan, sakit ketika hubungan intim dan terasa seakan peranakan tersembul melalui vagina.
.
Pengambilan D’folia dan Sedu Arrow akan membantu menegangkan dan menguatkan kembali peranakan yang lemah. Simptom awalan pengambilan 2 produk ni akan terasa seperti merengat dan sakit pada ari-ari, keputihan keluar banyak dan sakit pada sekitar payudara. Kesan berbeza mengikut individu.
.
🔹D'Folia RM31.50 (Ahli RM28.35)🔹
🔹Sedu Arrow RM32.00 (Ahli RM28.80)🔹
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #dfolia #seduarrow #womenhealth

**************** SUPPLEMENT ******************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
Fungsi SLIMMERTIQUE ialah mengelakkan kulit mengelambir selepas kurus, mengekalkan kecantikan badan, melawaskan pembuangan, memberi tenaga dan mengurangkan rasa kerap lapar. Salah satu bahan dalam Slimmertique ialah buah cermai.
.
Buah cermai ni mengandungi pelbagai jenis nutrisi yang diperlukan dalam tubuh badan. Buah cermai mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi dan juga Vitamin A, B6, B9 dan juga B1. Buah cermai juga tinggi dengan kandungan mineral seperti kalium, potaium, kalsium, kromium dan juga magnesium. Selain itu, buah cermai kaya dengan serat dan tinggi kandungan anti-oksida. Kandungan serat yang tinggi dalam buah cermai ni akan bantu tubuh memperbaiki sistem pencernaan dan elakkan sembelit.
.
🔹️Slimmertique RM39.00 (Ahli RM35.10)🔹️
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
.
#sendayutinggi #stonlinedealer #slimmertique #slimming

************* HIJABI DOLL COLLECTION *************
****************** SENDAYU TINGGI *******************
.
Nude Edition hadir dengan 6 rona neutral dan nude yang berkemasan pusam
.
🔹Nude Edition Lip Cream RM33 ( Ahli RM29.70)🔹 .
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #hijabidollcollection #lipcream #nudecollection

*************** FACE TREATMENT ***************
*************** SENDAYU TINGGI ****************
.
➡️Membersih secara menyeluruh
➡️Membantu mencegah pigmentasi
➡️Menyingkirkan segala kesan kekotoran & pencemaran
.
🔹Brightening Series Cleanser RM33 (Ahli RM29.70)🔹 ..
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #antiaging #dryskin #normalskin #combinationskin #skincare

**************** SUPPLEMENT *****************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
Baik lelaki atau perempuan mesti tak terlepas dari masalah perut buncit, perut berlapis atau berlipat ni. Meh nak share beberapa cara untuk kurangkan masalah tu:
.
➡️ Hentikan pengambilan marjerin, keju, deep fry dan fast food.
➡️ Gantikan minyak menggoreng dengan minyak zaitun atau minyak kelapa.
➡️ Rajin2 kan untuk buat senaman kardio atau weight lifting untuk bakar lemak degil bagi membina otot di kawasan perut.
➡️ Hindari stress, sbb stress akan menyebabkan anda makan banyak & perut buncit ➡️ Sebagai tambahan, amalkan Garlic Plus untuk buang angin berlebihan dlm badan, buang toksin dan atasi sembelit.
.
🔹Garlic Plus RM34 (Ahli RM30.60)🔹
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #garlicplus #angin #sebu #pecahlemak

*************** FACE TREATMENT ***************
*************** SENDAYU TINGGI ****************
.
Penggunaan Soothing Gel dpt merawat balik kulit muka yang sensitif dan alahan sbb salah pakai produk. Selain itu, ia digunakan utk merawat kulit kering dan kulit sensitif sebab Soothing Gel ni bukan saja boleh disapu dkt muka, tapi boleh sapu dkt tangan, siku, dan tumit kaki yang kering. Ia bantu melembapkan pada bahagian yang kering
.
🔹Soothing Gel RM 37.00 (Ahli RM 33.30)🔹
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #soothinggel

****************** BODY CARE ******************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
Selain sapu di badan, Body Tone juga boleh disapu pada dahi sebagai param/pilis untuk mengelakkan pening kepala bagi ibu berpantang. Dalam masyarakat Melayu, kalau dikampung2 selalunya ibu berpantang akan disuruh untuk sentiasa mengikat rambut bagi tinggi dan ketat-ketat. Biarkan sampai rambut tu tegang. Tujuannya untuk menegangkan muka dan mengelakkan dari sakit kepala atau terkena penyakit angin meroyan (penyakit jiwa bagi ibu2 yang baru bersalin). Seeloknya diikat rambut selama 44 hari iaitu selama tempoh berpantang bagi orang Melayu.
.
🔹 Amme Body Tone RM35.00 (Ahli RM31.50)🔹
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #bodytone #bodyherballotion

*************** FACE TREATMENT ***************
*************** SENDAYU TINGGI *****************
.
Apakah kebaikan mutiara dan yogurt untuk kulit :
.
Mutiara
⚪ Tinggi anti-oksida & kalsium untuk membantu melawan penuaan dan meremajakan wajah.
⚪ Kaya dengan asid-amino, magnesium & silikon untuk agen pencerahan dan kecantikan kulit.
.
Yogurt
⚪ mengandungi Vitamin B, Kalsium dan Zink yang membantu memudarkan parut serta meransang pertumbuhan kulit baru.
⚪ Asid laktik dlm yogurt bagus utk mengurangkan pembentukan kedutan serta melembapkan kulit kering
.
.
🔹Pearl & Yogurt Soap RM18.00 (Ahli RM17.10)🔹
.
.
.
.
📲 📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #pearlandyogurtsoap

*************** FACE TREATMENT ***************
*************** SENDAYU TINGGI *****************
.
Apa Kebaikan Scrub / Exfoliate Wajah??
.
➡️ Baby Skin
Orang dewasa pun blh dapatkan baby skin tau kalau rajin scrub / exfoliate muka. Peluh, mekap, asap kenderaan, pencemaran, semua ni akan ‘sit on our face’ & menyebabkan kulit kusam & kasar. Walaupun pakai makeup remover, blm tentu kulit akan bersih sepenuhnya sbb these ‘buildable dirts’ duduk celah- skin cell kita. Dgn scrub, dpt tanggalkan semua kotoran tersebut & kulit akan nampak lbh bersih & putih dari sebelumnya. How? Sbb ‘beads’ atau manik2 halus dlm scrub tu bila digosok pd wajah akan remove segala benda asing yg menempel dekat muka ni. Kalau tak percaya balik rumah nanti beli scrub & cuba buat. Satu lagi, bila rajin exfoliate, parut2 lama mudah pudar & hilang sebab tisu kulit yang rosak tu dah ‘dikikis’
.
➡️ Blemished Free
‘Blemished’ merujuk kpd parut gelap / tona kulit yg tak sekata disebabkan oleh bintik hitam, bintik putih atau jerawat yg muncul. Mrk yg memiliki kulit berminyak cenderung utk mengalami masalah ni. Penggunaan pencuci wajah utk menyingkirkan lebihan minyak bagus utk membunuh kuman jerawat tetapi secara tidak langsung akan mengeringkan wajah hingga menyebabkan iritasi & breakout yg lagi teruk. Wajah yg terlalu kering akan menghasilkan satu lapisan sel baru khas utk memerangkap minyak bg melembapkan kulit yg kering tadi. Tetapi ia hanya akan menyebabkan kemunculan jerawat baru kerana liang-liang pori sudah tertutup. Jadi scrub membantu menanggalkan sel kulit tersebut & membuka semula liang pori yg tersumbat sekaligus memberi ruang utk sel kulit baru tumbuh & lebih sekata.
.
🔹Facial Scrub With Collagen RM29 ( Ahli RM26.10 )🔹
.
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #scrub #collagen #blackhead

***************** SUPPLEMENT *****************
*************** SENDAYU TINGGI ***************
.
HORMON TIDAK SEIMBANG ??
Terlalu banyak faktor yang boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon dan jangan terkejut kalau salah satu puncanya datang dari anda sendiri?
.
1️⃣️️️️ Pemakanan Yang Tidak Sihat
2️⃣ Stress.
3️⃣ Toksin
4️⃣ Faktor Umur
.
🔹Sedu Arrow RM32.00 (Ahli RM28.80)🔹
.
.
.
📲📲📲 whatsapp 018-3797432
.
.
.
.
Maklumat lanjut mengenai kandungan / no.pendaftaran produk boleh rujuk di www.sendayutinggi.com
.
.
.
.
.
#stonlinedealer #sendayutinggi #seduarrow #womenhealth

Setiap hari lapisan ozon kita semakin menipis, so sangat penting untuk melindungi kulit semaksimum mungkin. Pilih sunblock atau sunscreen yang bersesuaian dengan jenis kulit dan aktiviti yang ingin anda lakukan. Kalau rasa nak berjemur lama di bawah matahari, pilih yang spf tinggi dan ada perlindungan UVA & UVB.
UV Defense Cream Hydrating Tinted Sunscreen diformulasi khusus untuk kulit kering, normal dan kombinasi. Ia mengandungi SPF50 PA++ untuk perlindungan maksimum dari sinar UV disamping melembapkan wajah dan mengawal kemunculan melanin, jeragat serta tanda2 penuaan.

UV Defense Cream Hydrating Tinted Sunscreen SPF50 PA++ RM 39.00 (ahli RM 35.10)

jom wasap kak jee laju²...
📲 www.wasap.my/60197381364
📲 www.wasap.my/60197381364
📲 www.wasap.my/60197381364

COD : PARIT RAJA / UTHM / BATU PAHAT / YONG PENG / AYER HITAM / KLUANG dan kawasan yang berhampiran (caj cod yang berpatutan)
Pos ke seluruh Malaysia... #sendayutinggi #stonlinedealer #stonline #uthm #stonlineorder #paritraja #ayerhitam #batupahat #yongpeng #kluang #sarawak #sabah #bestseller #uvdefensecream #sunscreen

Most Popular Instagram Hashtags