#solokreatif

1303 posts

TOP POSTS

Diskusi dan berkarya RKB Solo Senin 17 Juli 2017.
#rumahkreatif
#rkb
#bumn
#solokreatif

Baiklah, saya dah penat, saya undur diri dulu. 😂 #PSSGM #JurusTunggal #SoloKreatif #GayongKualaSelangor

3 emas dari kami player seni
#tempur#senitari#solokreatif#sukses#teamdato

1st time main benda ni. training yang lain masuk yg lain😑. mula2 rasa annoying gila sbb yg ni main sorg2😒. slalu main bedua kena maki sesama suka sesama. kalini tak dah. nasib ada backup main regu. blh training regu je. kiki. dan padahnya sampai menangis2 time last nk speed nk dril apa semua. sbb takut tak yakin takut tetiba blur time game( bila main solo je asyik lupa. masalah betul-.-). apa yg aku harapkn time tu. aku cuma nak coach always ada dgn aku. terutama ckg yg ajar aku dri mula2 aku masuk silat (ckgmazri). sanggup dtg dri gombak tu. sampai ke sarawak pakai duit sendiri😅. semata mata nk tgk ank2 murid dia berjaya💪. (klau nak tunggu aku sponser aihh belum kaya😫) siapa tak semangat en klau coach berdiri sebelah. haha. time lawan pulak asyik nk tgk coach. sbb klau dia suka je dia sengeh. bila muka betuka jd hulk tuu haaa ada ah tu aku buat salah😆. meremang je bulu roma aku tengok😂. siap sedia je bila klua gelanggang😂. trima kasih CM trimakasih coach rahmat. rindunyaaaaa🌻🌸💕
#pencaksilat #melaka #solokreatif #silatseni #sukmasarawak2016

Pesta kembang api
Grebeg Sudiro 2017
Solo, 27 Januari 2017

#imlek #solo #mediasoloraya #solokreatif #grebegsudiro2017

Seperti yang telah aku amati..
Setiap hasil karyaku nantinya selalu menemukan tuannya masing-masing...
Ketika berproses aku hanya berfikir tuan yang seperti apa nanti yang mengagumimu..
Ketika itu pula aku merasa senang dan bangga.. Terlebih ketika seseorang menghargai dan mengagumi sebuah karya seni ukir kayu. Trimakasih mas galeh @tamanhutanlemahputih - Bahan : Kayu Aswood - Material lain : Batu Agate - Tali : Benang Wool

#woodenartwork #kalungkayu #kalungetnik #hippie #wooden #cincinkayu #woodenring #art #handmade #handmadesolo #solokreatif #kotasolo #infosolo #tentangsolo #instagood #hippiestyle #fashion

CAPOL1STA :-) SOLO FANS ...Kalian pada taat Sanksi semua (hukuman 3 laga tanpa atribut) pada dijalankan semua
#tanpaatributsiapatakut #TanpaAtributBatikPunJadi #ManahanBerbatik #SoloKreatif

MOST RECENT

.
MASJID AGUNG SOLO
.
.
.
Masjid Agung Surakarta atau Solo (Masjid Ageng Karaton Surakarta Hadiningrat) adalah masjid milik Kerajaan Surakarta Hadiningrat yang dibangun oleh Sunan Pakubuwono III sejak 1763. Masjid ini dirancang dengan gaya arsitektur khas Jawa. Masjid ageng selain digunakan untuk tempat beribadah juga dijadikan sebagai pusat penyiaran Agama Islam bagi warga kerajaan. Berbagai acara kerajaan seperti Grebeg dan Sekaten juga diselenggarakan disini.
.
Guys please spam like, comment and repost this info by @soloabadi .
.
Sumber: www.google.com
Visit: www.soloabadi.com
.
#soloabadi #eventsolo #agendasolo #masjidagungsolo #masjidagungsurakarta #kursiantropometri #solo #surakarta #mainkesolo #soloeksis #solokekinian #tradisionalsolo #wisatasolo #soloevent #solothespiritofjava #solohitz #solokeren #solotravelling #kotasolo #solokreatif #eventsoloraya #wonderfulsolo #kabarsolo #amazingsolo

.
MASJID AGUNG SOLO
.
.
.
Masjid Agung Surakarta atau Solo (Masjid Ageng Karaton Surakarta Hadiningrat) adalah masjid milik Kerajaan Surakarta Hadiningrat yang dibangun oleh Sunan Pakubuwono III sejak 1763. Masjid ini dirancang dengan gaya arsitektur khas Jawa. Masjid ageng selain digunakan untuk tempat beribadah juga dijadikan sebagai pusat penyiaran Agama Islam bagi warga kerajaan. Berbagai acara kerajaan seperti Grebeg dan Sekaten juga diselenggarakan disini.
.
Guys please spam like, comment and repost this info by SOLO ABADI.
.
.
Sumber: www.google.com
.
#soloabadi #eventsolo #agendasolo #masjidagungsolo #masjidagungsurakarta #kursiantropometri #solo #surakarta #mainkesolo #soloeksis #solokekinian #tradisionalsolo #wisatasolo #soloevent #solothespiritofjava #solohitz #solokeren #solotravelling #kotasolo #solokreatif #eventsoloraya #wonderfulsolo #kabarsolo #amazingsolo

Diskusi dan berkarya RKB Solo Senin 17 Juli 2017.
#rumahkreatif
#rkb
#bumn
#solokreatif

Most Popular Instagram Hashtags