#silerachiaseed

3708 posts

TOP POSTS

Assalamualaikum..selamat pagi..
Dah breakfast? Kalau belum, boleh try Sandwich Chia Seed.
Enjoy your breakfast 🍽

Roti + Scrambled egg + mayonis + silera chia seed
#silerachiaseed

Ramai tak tahu chia seed ni boleh kawal gula dalam darah. Tapi juga boleh mencairkan darah. Hati2 ya. Jangan silap. Ambil tanpa consultation boleh bahayakan diri. Jom tanya sis dulu. #silerachiaseed #chiaseedorganik

Ramai juge yang tak tau lagi chia seed untuk ape, meh akak nak bagi tau nih.

Kita ambil point penting-penting je ye 😋😋 Chia Seeds - + makanan sihat yang dipenuhi dengan nutrien yang memberi manfaat kepada kesejahteraan dan kesihatan secara keseluruhan - iaitu Omega-3, serat, protein dan antioksidan.

Kebaikan dia.. + Rasa lebih kenyang dan membendung tabiat snacking kerana ciri hydrophilic chia apabila direndam + Tingkatkan tenaga dan mengelakkan perasaan mengantuk kerana kandungan serat chia ini + Mengurangkan sakit sendi dan bengkak kerana khasiat Omega-3 dan antioksidan dalam Chia Seeds. + Kualiti kulit lebih baik dan lebih lembut kerana khasiat Omega-3 dan antioksidan dalam Chia Seeds. + Meningkatkan pencernaan dan kesihatan metabolik kerana serat mudah larut chia yang bagus untuk bakteria perut.

Hepi sharing 😘😘 #silera
#silerachiaseed
#superfood

Pelbagai cara boleh di makan bersama Silera ChiaSeed.
Banyak khasiat Silera ChiaSeed. Antaranya ialah :- 🍃melancarkan sistem pencernaan
🍃Menstabilkan gula dalam darah
🍃Meningkatkan tenaga & kadar metabolisma
🍃Membantu mengurangkan berat badan
🍃Mengenyangkan
🍃Mengurangkan kolestrol
🍃Melindungi jantung
🍃Membantu pembentukkan & menguatkan tulang
🍃Kulit lebih sihat & berseri
🍃Sangat membantu wanita hamil dalam membekalkan protein dan tenaga
🍃Menambah susu badan
🍃Menguatkan minda
🍃Meningkatkan sistem imun
🍃Arthritis
🍃Membuang toksin dalam badan
🍃Membantu masalah berdengkur
🍃Membantu masalah sakit tumit dan sakit sendi
🍃Mengurangkan stress
🍃Bebas gluten

Jom 1 keluarga 1 Chia Seed
Makanan kesihatan untuk anda sekeluarga😍😍😍 Berminat?? Boleh menghubungi di talian
http://www.wasap.my/60122245301/chiaseed

#Silera
#SileraChiaSeed
#ManfaatkanUsiaMudamu

Malam malam cenggini, perut selalu bergendang gendut tali kecapi. Kalau yang nak kurus, pikir tujuh belas kali nak buka periuk ke tak.kahkah. Dilema sangat kan!

Sape yang selalu rase cenggini, trylah amal chia seed. Ramai customer kami bagi feedback tak mudah rasa lapaq. Makan la lambat mcm mana pun, kadang2 tu pi dapur siapkan makan sebab dok fikir, "aish, aku tak makan lagi malam ni" bukannya sebab lapar. Ha.. Sampai cenggitu.

Lepas tu kesan paling ketara skali,senang sangat korang nak buang air besar sebab chia seed ni sangat bagus untuk sistem pencernaan.
Bonus paling best, boleh bantu kulit yg mulus mulus gebus gitew. Jadinye teruslah istiqomah amal chia seed ye.

Tak rugiii 😂
#silera
#silerachiaseed
#organicsuperfood

Tinggal 3 hari je lagi!! Cepat rebut peluang best ni. Buy 2 FREE Tester 1. Nak join team silera pun boleh. Masih lagi 50% promotion moq. Jom! #silerachiaseed #atkins #noradanish #terlajaklaris #diet

Silera Chia Seed,

Kami mementingkan gred dan kualiti chia seed di tahap yang terbaik.

Harganya juga sangat berbaloi dengan kualiti
yang kami tawarkan.

Sebabnya : + Mempunyai sijil yang diiktiraf dari Mexico
+ Mempunyai sijil analisa dari Makmal
+ 100% Organic
+ Bijirin yang diiktiraf sebagai SUPERFOOD
+ Tidak berbau busuk
+ Halal dan selamat
+ Telah diproses pembersihan
+ Bukan campuran dari biji selasih

#SileraChiaSeed

#sielra
Chia seed

Uols ... nak tahu tak... Silera Chia seed adalah "whole grain food" yang selalunya ditanam secara Organic, Non-GMO dan Gluten-Free.

APAKAH 10 KEBAIKAN CHIA SEED?
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹 💟Melawan diabetes dengan melambatkan penghadaman. 💟Selaput lendir pada luar chia seed apabila terdedah kepada air boleh mengelakkan 'blood sugar spikes'
💟 Membekalkan fiber yang banyak untuk keperluan seharian 💟Sumber Omega-3 asid lemak. Lemak ini sangat penting untuk kesihatan otak. 💟Menguatkan gigi dan tulang. 💟 Manganese yang ada dalam chia seed membantu badan kita menggunakan nutrien seperti biotin dan thiamin. 💟Fosforus yang ada dalam chia seed ini membantu penyerapan kalsium secara optimum dan mengelakkan berlakunya penimbunan kalsium yang boleh menyebabkan batu karang dan heart attack.
💟Diperkaya dengan protein dan tiada kolesterol. 💟Melawan lemak di perut yang menyebabkan buncit. 💟Rasa cepat kenyang dan kenyang berpanjangan. Ini sagat bagus untuk mereka yang nak diet. 💟Memperbaiki kesihatan jantung. Menurut Cleveland Clinic, chia seed memperbaiki tekanan darah kepada pesakit diabetes, juga meningkatkan kolesterol baik dalam darah dan mengurangkan kolesterol jahat, LDL dan triglyceride cholesterol dalam darah.

Apa kata kita amalkan chia seed setiap hari. Rendamkan 2 sudu besar chia seed ke dalam 3L air dan minum sepanjang hari! Simple➿ 💛SILERA

#silerachiaseed
#SileraSuperfood
#SileraTouchYourLife

FIKIRKAN TENTANG..
Silera ChiaSeed & Kencing Manis 🌿Bagi pesakit yang mengidap kencing manis. Kajian menunjukkan Chia Seed sesuai diambil oleh sesiapa sahaja termasuk pesakit kencing manis. 🌿Chia Seed mengurangkan rintangan insulin. Kombinasi unik serat larut air dan serat tak larut air melambatkan proses penguraian karbohidrat di dalam gula seterusnya menstabilkan kandungan gula dalam darah. [JENIS-JENIS DIABETES] + Kencing Manis jenis 1 :
Kencing manis yang perlu bergantung kepada insulin. Biasanya ia terjadi dikalangan kanak-kanak atau h Hanya boleh dikawal dengan suntikan insulin, kawalan pemakanan dan senaman. + Kencing Manis jenis 2 :
Diabetes yang tidak bergantung kepada insulin. Ianya selalu berlaku di kalangan orang dewasa (35 tahun ke atas) dan individu yang mempunyai berat badan yang berlebihan. Kencing manis jenis 2 ini boleh dikawal dengan kawalan pemakanan dan senaman atau gabungan pemakanan, senaman dan ubatan. Kebiasaanya, penghidap kencing manis ini mempunyai sejarah keluarga yang menghidap kencing manis. Sebagai contoh, jika ibu, bapa, datuk atau nenek menghidapi penyakit kencing manis, kebarangkalian anak-anak dan cucu-cucu mereka juga akan menghidapi kencing manis adalah tinggi.

Sihat Itu Indah

Pm: 019-4561865

#SileraChiaSeed
#Makanutksihat
#jomsihat
#SebutirSejutaKhasiat

MOST RECENT

Kenyang memang best giler!!
Kalu dah mula layan memang terpikat okay!! Khasiat bukan setakat boleh kawal slera makan tapi sangat2 membantu untuk pelawasan.

Jom tabur2 kurus #SileraChiaSeed

Azam 2017 uolss berapa banyak dah tercapai?? Azam nak kurus dah tercapai ka belum?

Kalau belum, belum terlambat chia tolong jayakan misi kurus uollss

#silerachiaseed
#silerahq
#GearSpeed
#aurasilerateam

Assalamualaikum. Selamat Pagi.
Semangat. Semangat. Semangat.
#silera #silerachiaseed #sileraalmanna #renoskin #medicserum #bioactive

Ramai juge yang tak tau lagi chia seed untuk ape, meh akak nak bagi tau nih.

Kita ambil point penting-penting je ye 😋😋 Chia Seeds - + makanan sihat yang dipenuhi dengan nutrien yang memberi manfaat kepada kesejahteraan dan kesihatan secara keseluruhan - iaitu Omega-3, serat, protein dan antioksidan.

Kebaikan dia.. + Rasa lebih kenyang dan membendung tabiat snacking kerana ciri hydrophilic chia apabila direndam + Tingkatkan tenaga dan mengelakkan perasaan mengantuk kerana kandungan serat chia ini + Mengurangkan sakit sendi dan bengkak kerana khasiat Omega-3 dan antioksidan dalam Chia Seeds. + Kualiti kulit lebih baik dan lebih lembut kerana khasiat Omega-3 dan antioksidan dalam Chia Seeds. + Meningkatkan pencernaan dan kesihatan metabolik kerana serat mudah larut chia yang bagus untuk bakteria perut.

Hepi sharing 😘😘 #silera
#silerachiaseed
#superfood

Kebanyakkan cust kak chia cakap mkn silera ni mmg mudah sgt membuang. Yg suke sgt termenung dlm tandas kak chia sarankan silera
#silerachiaseed

Uols ... nak tahu tak... Silera Chia seed adalah "whole grain food" yang selalunya ditanam secara Organic, Non-GMO dan Gluten-Free.

APAKAH 10 KEBAIKAN CHIA SEED?
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹 💟Melawan diabetes dengan melambatkan penghadaman. 💟Selaput lendir pada luar chia seed apabila terdedah kepada air boleh mengelakkan 'blood sugar spikes'
💟 Membekalkan fiber yang banyak untuk keperluan seharian 💟Sumber Omega-3 asid lemak. Lemak ini sangat penting untuk kesihatan otak. 💟Menguatkan gigi dan tulang. 💟 Manganese yang ada dalam chia seed membantu badan kita menggunakan nutrien seperti biotin dan thiamin. 💟Fosforus yang ada dalam chia seed ini membantu penyerapan kalsium secara optimum dan mengelakkan berlakunya penimbunan kalsium yang boleh menyebabkan batu karang dan heart attack.
💟Diperkaya dengan protein dan tiada kolesterol. 💟Melawan lemak di perut yang menyebabkan buncit. 💟Rasa cepat kenyang dan kenyang berpanjangan. Ini sagat bagus untuk mereka yang nak diet. 💟Memperbaiki kesihatan jantung. Menurut Cleveland Clinic, chia seed memperbaiki tekanan darah kepada pesakit diabetes, juga meningkatkan kolesterol baik dalam darah dan mengurangkan kolesterol jahat, LDL dan triglyceride cholesterol dalam darah.

Apa kata kita amalkan chia seed setiap hari. Rendamkan 2 sudu besar chia seed ke dalam 3L air dan minum sepanjang hari! Simple➿ 💛SILERA

#silerachiaseed
#SileraSuperfood
#SileraTouchYourLife

Malas masak...buat #salad #macaroni letak #udang #carrot #kobis #cili #greekyogurt #thyme #oregano #blackpaper n #daunketumbar je..n ofkos last skali mesti #tabur #silerachiaseed 😄

Morning dear...
Bukan senang nak jadi wanita ye tak?
Semua benda nak perlu jaga.
Lagi lagi la kesihatan kita mesti diutamakan. "Simple jek bagi mek fini kalau tak jaga kesihatan mek sapa nak jaga laki anak mak abah mek"

Nak melawa sokmo tapi tak sihat,apa kita rasa.Pakai lipstik pon nampak suram.

Pakai handsome siap..tapi lemau.Kul 9 dah gantok.Alahai camne ni.

Ok mek.fini.suggest kat sahabat cuba amalkan Chia Seed.

Memang best.Ramai dah amalkan tau memang terbaik. ~Silera We Touch Your Life~

#GearSpeed
#Silerachiaseed
#shafinisilera
#halalorganik
#naksihat
#majalahwanita
#noradanish
#wanitahariini
#majalahkesihatan

Most Popular Instagram Hashtags