#settanamuri

MOST RECENT

Promosi JUALAN GEMPAQ RAYA bermula dari 08 May - 08 June 2018. Jom dapatkan produk kegemaran anda disini😘😘 SET TANAM URI GRANDMA SECRET

SET TANAM URI MENGANDUNGI:
✔sabun
✔asam jawa
✔penutup mulut
✔garam ✔tuala kecil
✔kain putih
✔plastik bag

KELEBIHAN MENGGUNAKAN SET URUS URI GRANDMA SECRET
✔Membantu suami atau ibu anda mengurus uri dengan lebih teratur dan tidak kelam kabut.Kerana sudah tersedia bahan-bahan untuk mengurus uri dalam satu pek
✔Menjimatkan masa suami atau ibu yang mengurus uri
✔Tidak perlu bersusah payah mencari kain batik,cari asam jawa dan garam secara berasingan
✔Uri dapat dibalut dengan kain putih yang disediakan

Harga RM35 exc.postage

Cara Order: Sms/Watsapp ke
www.wasap.my/0192399064
#settanamuri #settanamurimurah #setlepasbersalin #settanamurigrandmasecret #bazarpaknilmurah #kosmetikmurah

Set Tanam Uri
.
RM35
Exc Postage .
.
Isi Kandungan : Asam Jawa, Garam, Sarung Tangan Latex, Kain Putih, Tuala 12x20, Topeng Mulut, Apron Plastik, Kotak, Manual
.
.
Set ini dihasilkan untuk membantu ibu bapa menguruskan uri bayi dengan sempurna. .
.
Ia dibuat dengan rekaan kotak seperti kotak hadiah beserta 'gift tag'
.
Sangat sesuai dijadikan hadiah
.
.
Klik link di profile untuk lebih details 😊
.
.
#kelengkapanberpantang #keperluanberpantang #grandmasecret #setasaspengurusanuri #settanamuri #seturusuri

Set Tanam Uri
.
RM35
Exc Postage .
.
Isi Kandungan : Asam Jawa, Garam, Sarung Tangan Latex, Kain Putih, Tuala 12x20, Topeng Mulut, Apron Plastik, Kotak, Manual
.
.
Set ini dihasilkan untuk membantu ibu bapa menguruskan uri bayi dengan sempurna. .
.
Ia dibuat dengan rekaan kotak seperti kotak hadiah beserta 'gift tag'
.
Sangat sesuai dijadikan hadiah
.
.
Klik link di profile untuk lebih details 😊
.
.
#kelengkapanberpantang #keperluanberpantang #grandmasecret #setasaspengurusanuri #settanamuri #seturusuri

[ SET TANAM URI ]
.
Price: RM 35.00 sahaja ❤
.
.
✅ READY STOCK ✅
.
Kandungan: 👇 👇 👇
.
💎 Asam jawa
💎 Garam
💎 Kain putih
💎 Sarung tangan latex
💎 Kotak
💎 Apron plastik
💎 Sabun mini
💎 Tuala kecil
💎 Topeng mulut
.
.
========================
KAMI KAT MANA? CAMANA NAK BELI ONLINE?
========================
.
(1) Pembelian secara walk in :
MOM'S HOUSE BABY SHOP
@momshouse.sungaibuloh
Alamat : F-1-44, Jalan SP 11/3, Seri Pristana, 47000 Sungai Buloh, Selangor.
.
.
(SEBELAH KEDAI MAKAN WEST MY PLATE)
.
.
Waktu Operasi Sepanjang Ramadhan:
9am - 10pm (Weekdays)
9am - 6pm (Weekends)
.
Whatsapp 018-3568681 (Kak Rina). Postage ke Seluruh Malaysia
.
.
#kedaibarangbaby #barangbabymurah #kedaibabysungaibuloh #sungaibuloh #puncakalam #rawang #shahalam #uitmpuncakalam #breastpumpmurah #susuibu #susuibumeriah #newbornbaby #makmakmenyusu #tambahsusu #breastpumpmalaysia #keperluanbaby #keperluanbayi #saujanautama #kedaibaby #keperluanibubayi #settanamuri #grandmasecret #seturusuri

[ SET TANAM URI ]
.
Price: RM 35.00 sahaja ❤
.
.
✅ READY STOCK ✅
.
Kandungan: 👇 👇 👇
.
💎 Asam jawa
💎 Garam
💎 Kain putih
💎 Sarung tangan latex
💎 Kotak
💎 Apron plastik
💎 Sabun mini
💎 Tuala kecil
💎 Topeng mulut
.
.
========================
KAMI KAT MANA? CAMANA NAK BELI ONLINE?
========================
.
(1) Pembelian secara walk in :
MOM'S HOUSE BABY SHOP
@momshouse.sungaibuloh
Alamat : F-1-44, Jalan SP 11/3, Seri Pristana, 47000 Sungai Buloh, Selangor.
.
.
(SEBELAH KEDAI MAKAN WEST MY PLATE)
.
.
Waktu Operasi Sepanjang Ramadhan:
9am - 10pm (Weekdays)
9am - 6pm (Weekends)
.
Whatsapp 018-3568681 (Kak Rina). Postage ke Seluruh Malaysia
.
.
#kedaibarangbaby #barangbabymurah #kedaibabysungaibuloh #sungaibuloh #puncakalam #rawang #shahalam #uitmpuncakalam #breastpumpmurah #susuibu #susuibumeriah #newbornbaby #makmakmenyusu #tambahsusu #breastpumpmalaysia #keperluanbaby #keperluanbayi #saujanautama #kedaibaby #keperluanibubayi #settanamuri #grandmasecret #seturusuri

Si suami first time nak tanam uri anak? Tak tahu bahan apa yang perlu? Tak tahu cara nak tanam dengan betul? .
Mai sini Kak Rina suggest Set Tanam Uri ni lengkap semua dah ada dalam 1 pasu tanah. .
➡ Sarung tangan
➡ Garam
➡ Asam Jawa
➡ Kain Putih
➡ Pasu Tanah
➡ Panduan tanam uri
.
Kan lengkap dah semua tu. Tak payah nak pening² nak pergi setiap kedai cari. .
Pasu tanah untuk apa? Selepas dah bungkus dengan kain putih, boleh terus letak dalam pasu dan tanam terus pasu dalam tanah.
.
Jangan risau. Bawah pasu dah ditebuk bagi memudahkan proses penguraian dan sebati terus dengan tanah. 😉
.
Yang penting, binatang liar seperti anjing tak dapat korek semula dan makan uri tau. 😨
.
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
.
(1) Walk in purchase :
MOM'S HOUSE BABY SHOP
@momshouse.sungaibuloh
Alamat : F-1-44, Jalan SP 11/3, Seri Pristana, 47000 Sungai Buloh, Selangor.
(SEBELAH KEDAI MAKAN WEST MY PLATE)
.
.
Waktu Operasi BULAN RAMADHAN : 9am - 10pm (WEEKDAYS) & 9am - 6pm (WEEKEND) .
(2) Online purchase : Whatsapp 018-3568681 (Kak Rina). Postage ke Seluruh Malaysia
.
.
#kedaibarangbaby #barangbabymurah #kedaibabysungaibuloh #sungaibuloh #puncakalam #rawang #shahalam #bazaarpaknil #settanamuri #setlengkaptanamuri
#settanamuriserimama #settanamuridanpasu #uri #caracaratanamuri #sarungtangan #bayibarulahir #pantang #setpantang #uribayi

Si suami first time nak tanam uri anak? Tak tahu bahan apa yang perlu? Tak tahu cara nak tanam dengan betul? .
Mai sini Kak Rina suggest Set Tanam Uri ni lengkap semua dah ada dalam 1 pasu tanah. .
➡ Sarung tangan
➡ Garam
➡ Asam Jawa
➡ Kain Putih
➡ Pasu Tanah
➡ Panduan tanam uri
.
Kan lengkap dah semua tu. Tak payah nak pening² nak pergi setiap kedai cari. .
Pasu tanah untuk apa? Selepas dah bungkus dengan kain putih, boleh terus letak dalam pasu dan tanam terus pasu dalam tanah.
.
Jangan risau. Bawah pasu dah ditebuk bagi memudahkan proses penguraian dan sebati terus dengan tanah. 😉
.
Yang penting, binatang liar seperti anjing tak dapat korek semula dan makan uri tau. 😨
.
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
.
(1) Walk in purchase :
MOM'S HOUSE BABY SHOP
@momshouse.sungaibuloh
Alamat : F-1-44, Jalan SP 11/3, Seri Pristana, 47000 Sungai Buloh, Selangor.
(SEBELAH KEDAI MAKAN WEST MY PLATE)
.
.
Waktu Operasi BULAN RAMADHAN : 9am - 10pm (WEEKDAYS) & 9am - 6pm (WEEKEND) .
(2) Online purchase : Whatsapp 018-3568681 (Kak Rina). Postage ke Seluruh Malaysia
.
.
#kedaibarangbaby #barangbabymurah #kedaibabysungaibuloh #sungaibuloh #puncakalam #rawang #shahalam #bazaarpaknil #settanamuri #setlengkaptanamuri
#settanamuriserimama #settanamuridanpasu #uri #caracaratanamuri #sarungtangan #bayibarulahir #pantang #setpantang #uribayi

9 Hari LAGI

Jumpa kami
@aboutumiandbaby @alyaarissababystuff @jauharahmomsandbabyshop @babysadoohq di booth no D16 tau🎈

#babywrapbymakyang #tugedacarrier #babyfood #settanamuri #rompersbajumelayu #tudungbaby

Next Weekend @INSTABABYFEST Riang Ria Raya di Shah Alam 🎉‼️
.
.

Hi Assalamualaikum Semua.. Dengar ni Kami nak share satu berita tergempak untuk mommies yang suke beli baju anak secara online.. .
.

Next Week Selama 2 hari Instafemes & Instashop barangan Baby , Kanak2 & Ibu akan buat promosi Raya kaww kaww di Dewan Raja Muda Musa, Seksyen 7 Shah Alam.. 26 & 27 Mei 2018 Bermula jam 11 pagi hingga 12 malam!
.
.
Ade banyakkk sangat baju raya & kelengkapan untuk Baby & kanak2 taw..Confirm Mommies Excited sangat..
Rambang mata kalau shopping baju anak kat sana.. Sebab kebanyakannya lain dari yang lain.. Baju nursing & preggy pun ada taw!
.
.
Okay Dah.. Kita taknak cerita panjang2.. Jom ramai2 shopping baju anak2 kita di Instababyfest Next Weekend ! 2000 pengujung terawal akan dapat Goodies beg & Cenderahati 😍
.
.
🛍🎊Yeyy Shopping!🎊🛍

Set Asas Pengurusan Uri
.
.
Bahan: Asam Jawa, Garam, Kain, Sarung Tangan Latex, Periuk Tanah
.
.
Peralatan yg diperlukan : Besen, Cangkul
.
.
Cara :
1. Sebelum memulakan sesuatu pekerjaan, eloklah dimulakan dgn lafaz bismillah
2. Pakai sarung tangan terlebih dahulu bagi mengelakkan baju yg dipakai menjadi kotor
3. Dimulakan dengan mencuci uri menggunakan asam jawa dan garam. Masukkan uri kedalam besen. Cuci bersih hingga darah pada uri hilang sepenuhnya.
4. Setelah uri bersih, masukkan uri kedalam kain putih yg disediakan.
5. Uri yg telah dibalut kain putih, dimasukkan kedalam periuk tanah. Periuk tanah yg disediakan mempunyai lubang dibahagian tapak supaya air basuhan uri tidak bertakung.
6. Cari lokasi yg bersih untuk menanam uri.
7. Ambil cangkul dan gali lubang sedalam mungkin.
8. Masukkan periuk tanah yg berisi uri kedalam lubang yg telah digali. Tutul semula lubang dengan betul supaya ia tidak digali binatang.
.
.
Klik link utk sebarang pertanyaan 👆😊
.
#settanamuri #setpengurusanuri #seturusuri #grandmasecret #grandmasecretsettanamuri

Set Tanam Uri
.
RM35
Exc Postage .
.
Isi Kandungan : Asam Jawa, Garam, Sarung Tangan Latex, Kain Putih, Tuala 12x20, Topeng Mulut, Apron Plastik, Kotak, Manual
.
.
Set ini dihasilkan untuk membantu ibu bapa menguruskan uri bayi dengan sempurna. .
.
Ia dibuat dengan rekaan kotak seperti kotak hadiah beserta 'gift tag'
.
Sangat sesuai dijadikan hadiah
.
.
Klik link di profile untuk lebih details 😊
.
.
#kelengkapanberpantang #keperluanberpantang #grandmasecret #setasaspengurusanuri #settanamuri #seturusuri

Set Asas Pengurusan Uri
.
.
RM39
Exc Postage .
.
Isi Kandungan : Periuk Tanah, Asam Jawa, Garam, Sarung Tangan Latex, Kain Putih, Manual
.
Periuk Tanah direka khas mempunyai lubang dibahagian tapak bagi mengelakkan air basuhan uri bertakung dan mempercepatkan proses uri menjadi reput. .
.
Klik link di profile utk lebih details 😊
.
#kelengkapanberpantang #keperluanberpantang #setasaspengurusanuri #grandmasecret #seturusuri #settanamuri

www.fathiababy.com .
👶🏻Set Tanam Uri Grandma Secret 👶🏻
.
Harga: Rm37
.
👶🏻ISI KANDUNGAN :

Asam jawa
Garam
Kain
Sarung tangan
Sabun
Apron plastik
Tuala 12 X 20
Topeng mulut
Manual penggunaan 👶🏻KELEBIHAN / KHASIAT :
.
👶🏻Memudahkan pengurusan uri wanita bersalin
.
👶🏻Mudah digunakan
Sesuai untuk kegunaan sendiri atau sebagai hadiah 👶🏻CARA SIMPAN :

Jauhkan daripada kanak-kanak
Simpan ditempat yang kering dan sejuk
Elakkan daripada sinaran cahaya matahari secara langsung
.
👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻
.
Jika berminat boleh whatsapp 010 502 9009/ 010 511 2002. Atau walk in kedai Fathia Baby Shop di Pusat komersial seksyen 7, shah alam (bersebelahan pasaraya giant) 😊

Ig: fathiababyshop
Fb page: fathia baby shop

#settanamurigrandmasecret
#settanamuri
#grandmasecret
#fathiababyshop
#kedaibabyonline
#kedaibabymurah
#sayajualmurah
#grandmasecretoriginal
#ibuberpantang
#ibumengandung
#momandkids
#sayajualmurah
#sayajualonline
#igonlineshop
#shahalamresident
#seksyen7shahalam

UNTUK Ibu2 yang sedang menanti kelahiran baby.. Tak tahu macam mana nak uruskan URI? Boleh guna ⤵

1) SET ASAS PENGURUSAN URI
Kandungan : ✔Garam, ✔Asam, ✔Bekas tanah liat bertutup, ✔kain putih, ✔sarung tangan latex. .
.
2)SET TANAM URI
kandungan : ✔ asam
✔ garam
✔ kain
✔ glove
✔ sabun
✔ apron plastik
✔ penutup mulut
✔ tuala
✔ kotak ***turut disertakan dengan cara-cara penggunaan

To order please
PM/Whatsapp :
🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽 http://www.wasap.my/601133516036/UrusUri

#setpengurusanuri #settanamuri #periuktanah #momtobe #carapengurusanuri #momtobe #setasasberpantang #keperluanberpantang #berpantang #ibuberpantang

UNTUK Ibu2 yang sedang menanti kelahiran baby.. Tak tahu macam mana nak uruskan URI? Boleh guna ⤵

1) SET ASAS PENGURUSAN URI
Kandungan : ✔Garam, ✔Asam, ✔Bekas tanah liat bertutup, ✔kain putih, ✔sarung tangan latex. .
.
2)SET TANAM URI
kandungan : ✔ asam
✔ garam
✔ kain
✔ glove
✔ sabun
✔ apron plastik
✔ penutup mulut
✔ tuala
✔ kotak ***turut disertakan dengan cara-cara penggunaan

To order please
PM/Whatsapp :
🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽 http://www.wasap.my/601133516036/UrusUri

#setpengurusanuri #settanamuri #periuktanah #momtobe #carapengurusanuri #momtobe #setasasberpantang #keperluanberpantang #berpantang #ibuberpantang

UNTUK Ibu2 yang sedang menanti kelahiran baby.. Tak tahu macam mana nak uruskan URI? Boleh guna ⤵

1) SET ASAS PENGURUSAN URI
Kandungan : ✔Garam, ✔Asam, ✔Bekas tanah liat bertutup, ✔kain putih, ✔sarung tangan latex. .
.
2)SET TANAM URI
kandungan : ✔ asam
✔ garam
✔ kain
✔ glove
✔ sabun
✔ apron plastik
✔ penutup mulut
✔ tuala
✔ kotak ***turut disertakan dengan cara-cara penggunaan

To order please
PM/Whatsapp :
🔽🔽🔽🔽🔽🔽🔽 http://www.wasap.my/601133516036/UrusUri

#setpengurusanuri #settanamuri #periuktanah #momtobe #carapengurusanuri #momtobe #setasasberpantang #keperluanberpantang #berpantang #ibuberpantang

Daddies semua tau macam mana nak uruskan uri?

Tak tau?Takpe²,meh FMS bagitau

Item yang perlu untuk membasuh uri
1.Garam
2.Asam jawa
4.Kain putih
5.Cangkul

Dengan lafaz Bismillah,daddies boleh basuh uri menggunakan air paip.Nak senang basuh dlm besen atau singki.
Lalukan air sehingga darah yang keluar kurang atau habis

Lepas tu,ambik garam dan asam jawa(ada juga y guna asam limau),lumurkan dkt uri.

Kenapa guna garam dan asam jawa?
Ia hanyalah untuk mengurangkan bau hanyir darah.

Ok,lepas da lumur semua...bilas uri dengan air sehingga bersih,tiada darah dan bau hanyir.

Da basuh bersih,ambk uri tu dan balutkan dgn kain putih.Ikat dengan tali atau getah,ikutla mana² asalkan kemas.

Ok..ni part penting jugak,sbb boleh mencabar kesadoaan daddies semua 😆

Bawa cangkul ketempat yang nak tanam uri.Kalau boleh cari tempat y selamat dan jauh dr kawasan haiwan liar.

Gali lubang menggunakan cangkul,gali dalam sikit,taknak nanti haiwan² liar korek balik uri tu.

Da siap gali,letak uri dlm tu dan timbus balik.

Ok da siap.

Nak lagi senang,beli je set asas pengurusan uri grandma secret ni.Bahan² asas semua ada.Tunggu nak guna je.

Nak jadikan hadiah untuk kawan² pun boleh.Mesti dorg suka😍

Mana nak beli?

Dekat Faliyana Mom Store la.whatsapp FMS terus 📱www.wasap.my/60132002069

#grandmasecret #setasaspengurusanuri #settanamuri #pengurusanurimudah #tanamuri #parentingtip #kedaibabyonlinemurah #kedaiibudananak #kedaiibudananakmurah #kedaiibudananakgombak #faliyanamomstore

www.fathiababy.com .
👶🏻Set Tanam Uri Grandma Secret 👶🏻
.
Harga: Rm37
.
👶🏻ISI KANDUNGAN :

Asam jawa
Garam
Kain
Sarung tangan
Sabun
Apron plastik
Tuala 12 X 20
Topeng mulut
Manual penggunaan 👶🏻KELEBIHAN / KHASIAT :
.
👶🏻Memudahkan pengurusan uri wanita bersalin
.
👶🏻Mudah digunakan
Sesuai untuk kegunaan sendiri atau sebagai hadiah 👶🏻CARA SIMPAN :

Jauhkan daripada kanak-kanak
Simpan ditempat yang kering dan sejuk
Elakkan daripada sinaran cahaya matahari secara langsung
.
👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻
.
Jika berminat boleh whatsapp 010 502 9009/ 010 511 2002. Atau walk in kedai Fathia Baby Shop di Pusat komersial seksyen 7, shah alam (bersebelahan pasaraya giant) 😊

Ig: fathiababyshop
Fb page: fathia baby shop

#settanamurigrandmasecret
#settanamuri
#grandmasecret
#fathiababyshop
#kedaibabyonline
#kedaibabymurah
#sayajualmurah
#grandmasecretoriginal
#ibuberpantang
#ibumengandung
#momandkids
#sayajualmurah
#sayajualonline
#igonlineshop
#shahalamresident
#seksyen7shahalam

Most Popular Instagram Hashtags