[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#seram

46824 posts

TOP POSTS

Silent Horror Comic 🙌🙌
Swipe for more!
.
.
Jika kamu pikir semua orang yang menyelamatkanmu dari iblis adalah seorang malaikat yang baik hati. Well, kamu sebaiknya berpikir ulang, karena iblis juga akan melakukan apapun untuk mendapatkan yang ia inginkan, termasuk bersikap baik pada awalnya. Maka kamu akan sama saja dengan seseorang yang menghancurkan iblis untuk iblis yang lain. Meninggalkan yang buruk untuk sesuatu yang lebih buruk.
.
.
Bagaimana menurutmu?
.
.
Copyright by © Darkbox
*sumber: m.tapastic.com
Our biggest honor for the great artist: Tan Kheng Seng
Don't forget to support them (darkbox and the comic maker) on Patreon guys.
.
.
#komik #horor #bisu #seram #seru #cermis #misteri

#creepyinfo
.
1.Pengobatan Kanker
Penyakit kanker dari jaman dulu sampai sekarang memang masih menjadi momok menakutkan dalam dunia medis. Foto diatas adalah gambaran pasien kanker dimana cara aneh dokter melakukan metode pengobatannya. Tidak diketahui pasti apa nama alat yang digunakan untuk metode tersebut. Mirip seperti masker wajah yang terbuat dari bahan plat besi dan sangat mengerikan untuk kita lihat.
.
2.Penghangat Ruangan
Di jaman dulu saat teknologi penghangat ruangan belum diciptakan, Rumah sakit akan membedong alias membungkus tubuh pasien dengan selimut tebal. Ya memang sederhana seperti saat kita sedang sakit di rumah, namun bedanya selimut ini membungkus rapat-rapat dan membuat pasien tidak bisa menggerakkan bagian tubuhnya sama sekali. Dan juga dapat mengobati pasien yg mengalami kejiwaan.
.
3.Keajaiban Medis Kedokteran yang Aneh Tapi Nyata
Gambar mengerikan ini bukanlah menceritakan tentang pasien yang melakukan operasi pemotongan rahang, melainkan gambar dari seorang tentara yang sedikit beruntung nyawanya dapat diselamatkan meskipun harus mengalami kondisi cacat tubuh.
Tanpa memiliki rahang mulut, dirinya tidak lagi bisa berbicara, makan serta melakukan aktifitas seperti biasa. Sempat disangka foto ini hanyalah editan photoshop saja namun dokumentasi dalam jurnal kedokteran sudah membuktikan kalau foto ini bukanlah hoax.
Yang jadi pertanyaan besar justru bagaimana pria tentara itu mampu hidup dengan separuh wajahnya tersebut. Diduga Dokter menggunakan dosis heroin yang begitu kuat, hingga pasiennya seakan tidak merasakan sakit. Yaa dimasa itu penggunaan heroin memang menjadi satu-satunya obat bius sekaligus pain killer yang berperan penting dalam keberhasilan proses operasi bedah.

Malam-malam gini memang waktu yg pas untuk bahas cerita seram yang bakal bulu roma merinding.

Nah kali ini admin berbagi sebuah video penampakan yang datang dari meksiko.

Seorang pria bernama Diego Dorlan baru saja kehilangan ibunya karena sakit diabetes yang di derita sang ibu. Tepatnya pada akhir Januari 1998.

Setelah dimakamkan, Diego merasa melihat sang ibu di dapur, dan itu terjadi hampir setiap hari. Hari pertama, kedua dan ketiga Diego masih merasa itu mungkin hanya sebatas Halusinasinya. Karena dia orang yang tidak terlalu percaya Takhayul.

Namun, fenomena Supranatural itu semakin menjadi dihari berikutnya. Dia bahkan mendengar suara sang ibu memanggil. Seperti kebiasaan ibunya yang menyuruh dia buang sampah.

Masih merasa tidak percaya, dia akhirnya memasang kamera di dapurnya. Dan benar, sesosok bayangan putih terlihat dan terekam dalam video tersebut.

Hm, serem juga ya.

#mitosdunia #duniamitos #penampakan #horror #ghostcaughtontape #misteri #seram #serem #hantu #ghost #scary #creepy #ceritaseram

Joy Ganda Vibar-Alamares terlihat menangis tersedu di video yang viral beredar itu. Ibu itu kehilangan putranya, dan berada di upacara pemakaman buah hatinya itu.

Namun, yang paling menarik dari video tersebut, adalah keberadaan balon helium yang melayang dengan sendirinya menuju sang ibu, selagi ia sedang terisak-isak.

Keluarga percaya balon tersebut digerakkan oleh arwah Trebby, sang anak yang meninggal di usia 7 tahun.

Joy Ganda menulis di laman Facebook-nya, "saya ingin percaya bahwa ini misi terakhirnya". Dilaporkan Daily Mail, video yang sudah ditonton lebih dari 3,5 juta kali itu menunjukkan peti mati putih yang ditutupi oleh bunga dan balon putih, dan menampilkan foto almarhum si anak.

Salah satu balon kemudian melayang menuju bangku di kapel, sebelum salah satu saudara Trebby memberitahu ibunya bahwa balon itu menghampirinya.

Joy Ganda, yang masih menangis, kemudian melihat ke arah balon yang melayang ke arah tangannya dan mengenai kepalanya, sebelum melayang lagi.

Namun, selagi isak tangis sang ibu semakin keras, balon tersebut berpindah arah, bergerak di dekatnya, dan mengenainya. Ia pun berbicara pada balon itu, seakan-akan itu putranya.

Tangisnya semakin keras, dan ia menunduk, sebelum melepaskan balon itu, namun benda tersebut tetap melayang di sekitarnya selama beberapa lama, sebelum akhirnya pergi.

Video itu diunggah dan dilengkapi dengan kutipan, "terima kasih atas peluk dan ciumnya, untuk cinta yang tulus, aku mencintaimu." Video tersebut sudah dibagi-bagi lebih dari 69 ribu kali, dan menerima lebih dari 22 ribu komentar dengan kata-kata dukungan, sejak diunggah pada 2 November tahun 2015

#mistisdunia #seram #penampakan #hantu #mystic #mysticlikers #mistis #ghost #scary #mitosdunia #mitos #misteri #shadow

Jangan Di Zoom 🤡🤡🤡
. Double tap baru boleh nampak 🤡🤡
.
.
.Follow ▶ @facktaseramdunia tak kena bayar pun 🤔
.
#Scary #Seram #Funny #Lawak
#Like4like #Ghost #it #clown

Apa ke panjang sangat namanya. Tak fikir ke penat anak tu nanti nak tulis nama kalau isi borang😂. Nanti pangil nama bukan penuh pun. Admin yang gelaran pendek pun korang pangil min je tak pun min min.
.
Tag rakan korang yang nama panjang.
.
#lawakorseram #seram #ceritaseram#ngeri#hantu #menakutkan #ceritahorror #penampakan #horror #horrorfan#paidreview#reviewmurah#sayajualmurah #htf #happytreefriends #lawak #mudahterhibur #follow #followback #funny #cartoon #lawakhambar

. Sedih ya kalau liat kisah kayak gini gengzzzzz. .
#Rensta #Repost: @duniamedsos via @renstapp ···
#Repost from @mistisdunia - Joy Ganda Vibar-Alamares terlihat menangis tersedu di video yang viral beredar itu. Ibu itu kehilangan putranya, dan berada di upacara pemakaman buah hatinya itu.

Namun, yang paling menarik dari video tersebut, adalah keberadaan balon helium yang melayang dengan sendirinya menuju sang ibu, selagi ia sedang terisak-isak.

Keluarga percaya balon tersebut digerakkan oleh arwah Trebby, sang anak yang meninggal di usia 7 tahun.

Joy Ganda menulis di laman Facebook-nya, "saya ingin percaya bahwa ini misi terakhirnya". Dilaporkan Daily Mail, video yang sudah ditonton lebih dari 3,5 juta kali itu menunjukkan peti mati putih yang ditutupi oleh bunga dan balon putih, dan menampilkan foto almarhum si anak.

Salah satu balon kemudian melayang menuju bangku di kapel, sebelum salah satu saudara Trebby memberitahu ibunya bahwa balon itu menghampirinya.

Joy Ganda, yang masih menangis, kemudian melihat ke arah balon yang melayang ke arah tangannya dan mengenai kepalanya, sebelum melayang lagi.

Namun, selagi isak tangis sang ibu semakin keras, balon tersebut berpindah arah, bergerak di dekatnya, dan mengenainya. Ia pun berbicara pada balon itu, seakan-akan itu putranya.

Tangisnya semakin keras, dan ia menunduk, sebelum melepaskan balon itu, namun benda tersebut tetap melayang di sekitarnya selama beberapa lama, sebelum akhirnya pergi.

Video itu diunggah dan dilengkapi dengan kutipan, "terima kasih atas peluk dan ciumnya, untuk cinta yang tulus, aku mencintaimu." Video tersebut sudah dibagi-bagi lebih dari 69 ribu kali, dan menerima lebih dari 22 ribu komentar dengan kata-kata dukungan, sejak diunggah pada 2 November tahun 2015

#mistisdunia #seram #penampakan #hantu #mystic #mysticlikers #mistis #ghost #scary #mitosdunia #mitos #misteri #shadow #duniamedsos

#infoid
.
Robert Wadlow
Inilah pemegang rekor manusia tertinggi di dunia dengan tinggi 2,73m. Lahir pada 22 Februari 1918, Wadlom juga dikenal dengan nama Alton Giant dan Giant of Illionis. Pertumbuhan tinggi badannya tersebut diakibatkan karena Hyperlasia, suatu penyakit yang menyerang kelenjar otak. Hyperlasia tersebutlah yang mengakibatkan homon pertumbuhan dalam tubuh Wadlow menjadi tak terkendali.
Robert Wadlow meninggal di usia yang muda yakni 22 tahun dikarenakan penyakit yang menyerang sistem kekebalan tubuhnya. Keadaannya yang makin parah tersebut membuatnya menghembuskan nafas terakhir pada 15 July 1940. Kemudian dirinya dimakamkan di Oakwood Cemetery, Illinois.

Silent Horror Comic 🙌🙌
Swipe for more!
.
.
Jika kamu pikir kekasihmu selingkuh, saat kamu melihat wanita lain di apartemennya. Well, sebaiknya periksa lagi dengan teliti, karena di zaman yang katanya "modern" ini, laki-laki bahkan tak bisa mengenal siapa dirinya sendiri, dan memilih menjadi sesuatu yang bukan untuk dirinya, ya wanita. Meski ia tahu, wanita jauh lebih banyak dibandingkan pria. Apa asiknya menjadi sesuatu yang banyak secara "paksa"?
.
.
Bagaimana malam minggumu? Oh tidak, yang lebih penting lagi, bagaimana kekasihmu?
.
.
Copyright by © Darkbox
*sumber: m.tapastic.com
Our biggest honor for the great artist: Tan Kheng Seng
Don't forget to support them (darkbox and the comic maker) on Patreon guys.
.
.
#komik #horor #bisu #seram #seru #cermis #misteri

MOST RECENT

|MISTERI KAIN PUTIH|
Kisah dari @aliyx_azhxri

Nama saya Aliya dan berasal dari Kelantan. Cerita ni berlaku masa saya tengah bermain dengan kawan2 saya dekat2 semak. Then, saya nampak ada satu kain putih macam tersidai. Bila saya tengok lagi, kat belakang kain tu ada lagi satu kain putih.

Saya dah nmpk kain tu trus ajak kawan2 saya main kat tempat lain. And pada malam harinya pulak, saya kena demam. Tapi bukanlah demam panas yang teruk tapi still rasa demam. Kepala saya pening dan pandangan mata saya jadi kabur. Mgkin sbb pening.

Tengh pening tu, saya tetibe terperasan ada sorang makcik berdiri kat pintu bilik nenek saya. Masa tu tengah kabur lagi. Saya pun pejamlah mata sebab saya ingat saya silap pandang.

Lepas bukak mata, makcik tu dah hilang. lesap dari pandangan. Saya pun mengadulah kat mak ayah saya. Lepastu, parents saya beritahu mak sedara saya and dia panggil Ustaz untuk berubat.

Lepas berubat, takde apa2 dah yang kacau saya. Alhamdulillah.
Tammat, seramke?
#seramke #kisahseram #ceritaseram #seram #horror #creepy #spooky #scary

Bread is roti
Shadow is bayang
Before you mati
Better you sembahyang😂😂😂 #vektor #vexel #photoshop #kartun #sketcbook #infinitydesain_indonesia #indonesia #muslim #kartunmuslim #picsaypro #maluku #seram #sbb #timur #andriart

Aku dengan caraku..
#seram

Ada banyak kisah creepypasta yang beredar di internet, salah satunya tentang The Rake ini. Sosok ini juga sering digambarin sebagai Ghoul (Sosok djin). Cerita yang beredar juga beragam, namun hanya dalam bentuk diskripsi singkat dari para saksi yang mengklaim pernah dihantui oleh sosok The Rake ini.

Namun itu hanyalah sebuah cerita yang tidak ada bukti bahwa itu benar. Tidak jauh seperti cerita Jeff the killer dan Slenderman, The Rake juga punya pengemarnya.

Sebagai pelengkap, video-video penampakannya pun dibuat sedemikian rupa dan itu cukup berhasil menarik perhatian banyak pecinta #creepypasta.

#mitosdunia #duniamitos #penampakan #horror #ghostcaughtontape #misteri #seram #serem #hantu #ghost #scary #creepy #ceritaseram

|BILIK MEETING|
Bilik Meeting kat sekolah ni biasanya digunakan oleh guru2. Kadangkala pelajar jgak guna utk program2 tertentu. Tak sangka jgak sebenarnya bilik Meeting sekolah ni pun ada kisah seramnya tersendiri.

Ada satu cerita, aq dgr ada budak diganggu sewaktu duduk dlm bilik Meeting tu sorang. Dia cerita, tiba2 je sound system dlm bilik tu menyala. Mic tiba2 ternyala dan berdesing kuat. Yang dia tu mmg terkejut abisla smpi mnangis sbb benda tu berlaku scara tiba2.

Kisah lainnya, waktu ni trjadi slps pelajar guna bilik meeting tu. Benda ni trjadi kat sorng pljr form5. Masa tu org tgh ramai guna pintu sbb nk kluar lps program tu hbis. Kiranya ni dh waktu blik dah. Dia ngn sorng member dia duk lepak dulu shingga keadaan reda.

Lps tu, dia ajak la kawan dia kluar nk blik. Diorng brjln kaki ke pintu pagar blkg. Sambil jln tu, dia brbual lah dgn member dia tp xdilayan. "Mira, ko okay tak? aq ckp ko xlayan pun" member dia tu ttp snyap jalan smbil menunduk. Pastu yg dia ni blik je la sbb mak dia dh smpai. Dia tgok yg kawan dia ni xjemu msih diri tunduk kebawah.

Esoknya kat kelas dia tnye, "ko okay x semalam?" yg Mira tu pun jawab "okay. sorry la semalam aq tinggal kau sbb aq xtahan sangat nk ke toilet" Yg dia pun terkejutla dgn jawapan Mira tu. "kau gi toilet? Bukan ko dgn aq ke jln blik smlm" Mira ketawa "ko kenapa, kan aq gi toilet semalam dgn lyana." Dia mmg benar2 tergamam. Jadi yg smlm jln dgn dia tu bkn si Mira tp benda lain. Patutlah senyap je.

Ni cerita dr guru kelas aq. Masa tu para guru tgh meeting pasal kes histeria yg kerap trjadi ni. Tgh bermesyuarat tu, tiba2 je ada bau busuk mcm bangkai terbit dlm bilik meeting tu. Dn xlama lps tu, lampu terpadam diiringi dgn langsir yg ditarik2. Ustaz trus je azan shingga bau tu hilang dn lampu menyala semula.
Tu je la kot cerita yg mampu dikongsikan
#seramke #kisahseram #ceritaseram #seram #horror #creepy #meeting

|KAWANKU|
Kisah dari @_afrina_alisha

Kisah ni terjadi ketika saya berumur 10 tahun. Masa tu saya bersekolah di Binjai. Saya pelajar baru ketika itu dan tak de ramai kawan. Cuma baru nak kenal2 je masa tu.

Ada sorang kawan saya ni kenalkan diri dia. Dia cakap yang dia ni ada kelebihan boleh nampak benda2 halus. So, ada satu hari tu cikgu buat kelas malam. Saya ngan dia duduk sama2 lah.

Bila kelas nak tamat, saya tengok muka kawan saya ni macam masam je. Saya pun tanyalah dia, "awak ok tak ni ammar?" dia pun jawab sambil mnunjukkan ke arah kawasan yang gelap, "apa tu?". Saya dengan rasa berdebar2 pandanglah ke tempat yg ditunjuk tu perlahan2.

Saya tanya dia, " awak nampak apa?" dia pun jawab, "saya nampk sesuatu kat sana. Mcm ada perempuan bawak pisau" Saya pun tanya lagi sebab nak tahu, "rupa dia macam mana?" Dia cakap, "Rupanya buruk dan rambutnya panjang hingga mencecah ke tanah.

Saya dengar cam tu cuba lah nak tukar topik. Risau ammar ni jadi macam2 sebb saya xnmpk pun. Tiba2, cikgu menegur kami berdua. Ammar tiba2 menangis. Cikgu yang hairan pun bertanya, " ammar, kenapa kamu nangis?" Ammar dgn teresak2 pun jawab, "cikgu, ada perempuan bawak pisau kat belakang Cikgu" Cikgu memang terkejutlah.

Tiba2, "jangan mengarutlah ammar" cikgu cakap. Bila waktu balik tu, saya and ammar trus je balik cepat2. Esoknya ammar tidak datang sekolah sebab demam panas. Lama jugaklah, dalam seminggu gitu.
Tammat. Seram ke?
#seramke #seram #kisahseram #ceritaseram #horror #creepy #scary #spooky #it

Kasihan amat ibu ini lahirannya di jalanan semoga anaknya kaga kenapa-napa ya
Aaminn...




#bayi #ibu #lahiran #dijalan #rumahorang #horor #firal #kasihan #seram #hot #vidiohoror #likesvidiome #likesforme #likeigme #followme #followigme

Silent Horror Comic 🙌🙌
Swipe for more!
.
.
Jika kamu pikir semua orang yang menyelamatkanmu dari iblis adalah seorang malaikat yang baik hati. Well, kamu sebaiknya berpikir ulang, karena iblis juga akan melakukan apapun untuk mendapatkan yang ia inginkan, termasuk bersikap baik pada awalnya. Maka kamu akan sama saja dengan seseorang yang menghancurkan iblis untuk iblis yang lain. Meninggalkan yang buruk untuk sesuatu yang lebih buruk.
.
.
Bagaimana menurutmu?
.
.
Copyright by © Darkbox
*sumber: m.tapastic.com
Our biggest honor for the great artist: Tan Kheng Seng
Don't forget to support them (darkbox and the comic maker) on Patreon guys.
.
.
#komik #horor #bisu #seram #seru #cermis #misteri

Most Popular Instagram Hashtags