[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#senibudaya

49693 posts

TOP POSTS

Penari Loro Blonyo dengan topeng mengikuti kirab Dewi Sri Tandur pada acara Srawung Seni Sangiran International Festival 2017 di Museum Sangiran, Kalijambe, Sragen, Jawa Tengah, Minggu (19/11). Acara yang menampilkan sejumlah kelompok kesenian lokal dan mancanegara tersebut untuk mengenalkan kembali situs purbakala Sangiran yang merupakan salah satu situs warisan dunia UNESCO. ANTARA FOTO/Mohammad Ayudha.

Photo by @yudhambex
#antarafoto #picoftheday #bestoftheday #instanusantara #culture #senibudaya #photojournalism #wonderfull_indonesia

Dance again..
16/11/2017
-Creative dance
-Gimic Dance
-Informal emcee
#artureteam #Mpp #kvb #dancer #senibudaya

Menyulap Dinding Kantin
#senibudaya
#fullcolour

Happy prime time, Gaes. Ada apa sih min, kok rame banget di GOR Lembu Peteng?
...
Nah, buat kalian anak-anak muda kece Tulungagung, jangan lupa buat datang di Pekan Apresiasi Pariwisata dan Seni Budaya Tulungagung
...
Ada apa aja Min? Sing paling kalian cari yo mesti spot foto buat selfie yang banyak banget, belum lagi stand bazaar (termasuk stand admin instagram) Minto ada disana, nah masih ada lagi panggung pertunjukkan
...
Kui kanggo sopo? Yo kanggo awakmu kabeh, Cah mangkane teko o kabeh
...
Video @hits_tulungagung
...
Song by THHC Tulungagung
...
#hitstulungagung #tulungagung #infotulungagung #pariwisatatulungagung #senibudaya #bazaar #pameran

Tersayang❤❤
*Merekalagii😂
#fff #lfl #likes #senibudaya

MOST RECENT

Lampu.. Ya.. Lampu...
Lampu adalah panarang atawa sasuluh..
Lampu baguna supaya kita kawa malihat di padang kadap..
Kanapa parlu lampu di padang kadap ?
Karna lamunnya kada balampu kalu tasipak kursi, mija, rinjing atawa pakakas nang lainnya.. Dan nang paling bahaya itu kalu pina tahahar wan takacak.. Takacak papaci maksudnya.. Haaannn.. Ikam nih pikiran aur nang kada-kada haja, sasuai banar lawan muha.. 😝😂 Nyaraknya lampu tagantung awan ganalnya daya atawa watt dari lampu itu sendiri..
Samakin ganal watt, maka akan samakin nyarak jua lampu..
Namun, samakin ganal watt, maka samakin larang jua haraga lampu..
Balum lagi wayahini Tarif Dasar Listrik atawa TDL samakin banaik jua, naiknya iya pajahnya bilang rancak banar jua.. Maka dari itu, di video kali ini, kami mancuba mambari solusi dimapa caranya supaya kawa dapat lampu nang nyarak tapi biaya atawa ungkusnya murah..
Kanapa parlu murah ?
Karna kami lain urang barada nang bilanya handak napa apa kawa langsung manukar..
Kami hanyalah ratik wara nang kadang dipandang sabalah mata, bahkan dahanu ada jua nang kada hakun mamandang kami karna kaadaan kami nang sungguh marista dan tak jarang jua ditinggalkan cinta, hingga diri pun sepi sendiri dalam takai jiwa, hingga terbesitlah ide dan kreatifitas walaupun itu kada sampuraka, nang penting hauran & kawa tatawa.. 😂

Dah gin itu haja..!!!
Intinya.. Langsung haja itihi akan video nang full nya di Channel Youtube kami, link ada di Bio, tinggal picik tulisan nang warna biru (amun hp pian bawarna)..
#banjarbanar #visitbanjar #lighting #lampu #lucu #tawa #tutorial#urangproject#komedi #konyol #banjarmasinbanget #banjarbanuaku #banjarbaru #martapura #senibudaya #seni #art #artwork

16/11/17
Annual Dinner KVB 2017
-Creative Dance
-Opening Dance
#Artureteam #mpp #kvb #mppkvb #senibudaya #dancer

Senyum simpul buat kalian yang teringat sahabat sekolah,
Kenanglah...
Suatu saat merindu...
Make our memory
.
.
#bernyanyi #unisono #senibudaya #vocalgroup

Lisung Berusia 133 Tahun Dipamerkan

http://ruber.id/berita-lisung-berusia-133-tahun-dipamerkan.html

#lisung #halu #senitradisi #seni #budaya #senibudaya #pangandaran #cikalong #sidamulih #kemendikbud #news #ruangberita #ruberID

Kami datang dari selatan
Dengan sepenggal harapan,.. mengejar impian dengan bermacam tujuan
Kami tak berangan-angan karena ini bukan bayangan..
Inilah adalah keinginan yg harus diwujudkan
Karena kami adalah
SUMBA MAN
Kolaborasi Tenun sumba Ft topeng malang

#budaya #pestabudaya #budayasumba #budayamalang #topengmalang #sumba #photosumba #exploresumba #marapuheaven#indonesiatimur #senibudaya #budayaindonesia

BELAJAR SENI
PRAKTEK SENI BUDAYA
MATERI SENI GRAFIS
CETAK DALAM / CUKIL
SMPN 3 BASTEM
KABUPATEN LUWU

Support by : Percetakan Amy

#SeniBudaya
#SeniGrafis
#CetakDalam
#CetakCukil
#Smpn
#KabLuwu
#Kemdikbud
#Guru
#LuwuRaya

Alhamdulillah selesai juga ya ❤️,, Terimakasih rekan rekan kelompok 6 😇 #Senibudaya #Tenun #teknikbali

Most Popular Instagram Hashtags