#sendayutinggiputrajaya

MOST RECENT

Bibir gelap dan kehitaman memang akan buat kita kurang keyakinan diri. Bibir gelap ni bukan disebabkan oleh merokok sahaja, tapi banyak lagi sebab antaranya dehidrasi, bibir kering, hiperpigmentasi dan juga kafein.
.
Mereka yang mempunyai bibir gelap biasanya sukar untuk memilih warna gincu yang sesuai. Tetapi kalau pakai warna gincu yang sesuai, ia akan bantu untuk menyamarkan warna bibir yang gelap. Antara warna yang sesuai ialah warna seakan bronze, coklat, nude, oren kemerahan dan juga warna merah.
.
Nude Edition hadir dengan 6 rona neutral dan nude yang berkemasan pusam
.
Nude Edition RM33
.
#sendayutinggi #nudeedition #lipcream #st_online_sepang #littleqisyashop #kedaipuspanitasepang #sendayutinggionline #sendayutinggisepang #sendayutinggibbst #sendayutinggikotawarisan #sendayutinggidengkil #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggibandarenstek #sendayutinggikotaseriemas #beauty #stlovers #dealersendayutinggi #sepang #bandarbarusalaktinggi #kotawarisan #putrajaya #sayajual #trustedseller #visitmyig #followmyig #onlineshop #igshopmalaysia #igers
.
Berminat❓📱WHATSAPP : 019-6695082
Atau click link di Bio 👆🏻
.
▶️FB page : st_online_sepang
➡️IG page : st_online_sepang
.
🏠Walk-in at @littleqisya Shop
Kedai Puspanita (Sebelah Kantin)
Kompleks Pejabat Kerajaan (Pejabat Tanah/Daerah), BB Salak Tinggi
.
🚩Waze : Kompleks Pejabat Kerajaan Daerah & Tanah Sepang
.
🕙10am - 🕔5pm
Open : Monday - Friday
Closed : Saturday, Sunday & Public Holiday .
.
🌸Free product consultation
👍Pendaftaran ahli ST RM25 shj seumur hidup
.
📦Postage Everyday
🚘COD + delivery charge = SEPANG AREA ONLY
🛵Pick-up Kota Warisan
🎸CBS Kota Warisan (every Fri - Sat)
🚫NO last minute order
Weekdays 👉🏻After 6pm

Ramai dah yang cuba dan suka pakai pencuci muka Brightening Series Whitening & Moisturising Cleanser ni. Selain untuk kulit kering, mereka yang berkulit normal dan kombinasi juga boleh guna ketiga-tiga produk ni
.

Antara bahan terbaik yang ada dalam Whitening & Moisturising Cleanser ni adalah ‘Hamalis Virginiana’ (witch hazel). Witch hazel ni membantu untuk mengekalkan kelembapan kulit, melambatkan penuaan kulit dan bersifat anti inflamasi yang membantu menghalang kulit dari radikal bebas yang menyebabkan kerosakan kulit.
.
Brightening Series Whitening & Moisturising Cleanser RM33.00
.
.
Untuk order
🌻Whatsapp 0132127783
🌻Self pickup :Seksyen 7 BB Bangi
🌻Pos setiap hari
.
#sendayutinggi
#sendayutinggionline
#dealersendayutinggi
#dealerst #dealersahsendayutinggi
#sendayutinggibangi #bangi #bandarbarubangi #sendayutinggikajang
#sendayutinggiputrajaya #sendayutinggiperak
#sendayutinggijohor #sendayutinggikedah #sendayutinggiterengganu #sendayutinggikelantan
#sendayutinggisabah #sendayutinggisarawak
#brighteningseries #brighteningcleanser #brighteningcleansersendayutinggi #cerahkankulit #pudarkanparutjerawat #pudarkanjeragat

Bentuk wajah runcing dan bebas double chin memang idaman ramai. Selain dari diet harian, postur membaca, cara baring dan genetik juga antara punca ‘double chin’ atau wajah sembab.
.
Bagaimana Shaping Gel Berfungsi ?
Shaping Gel menggalakkan proses lipolisis iaitu pencairan lemak apabila disapu dan diurut disekitar bawah dagu bagi membantu memecahkan lemak selain mengurangkan kesan double chin. Shaping Gel juga boleh disapu pada bahagian badan yang berlemak seperti bawah lengan, perut dan peha. Rasanya sejuk dan berangin.Gunakan 2 kali sehari selepas mandi atau sebelum bersenam untuk hasil yg terbaik.
.
Shaping Gel RM47.00
.
.
Untuk order
🌻Whatsapp 0132127783
🌻Self pickup :Seksyen 7 BB Bangi
🌻Pos setiap hari
.
#sendayutinggi
#sendayutinggionline
#dealersendayutinggi
#dealerst #dealersahsendayutinggi
#sendayutinggibangi #bangi #bandarbarubangi #sendayutinggikajang
#sendayutinggiputrajaya #sendayutinggiperak
#sendayutinggijohor #sendayutinggikedah #sendayutinggiterengganu #sendayutinggikelantan
#sendayutinggisabah #sendayutinggisarawak
#shapinggelsendayutinggi #shapinggel #vshape #removedoublechin #runcingkandagu

Double Ended Brush ni merupakan berus yang mempunyai 2 berus dalam 1 dimana kedua-dua belah mempunyai berus yang berbeza. Double Ended Brush ni lebih digemari kerana kita dapat 2 berus dalam 1 dan ianya lebih mudah dibawa semasa travel.
.
Double Ended Brush Set ni ada 7 batang berus dan terdiri daripada:
• Powder & blusher brush
• Angle Shadow Brush & Eyeshadow Blending Brush
• Flat Foundation Brush & Stippling Brush
• Angle Eyeliner Brush & Flat Eyeshadow Brush
• Eyebrow Brush & Conceal Brush
• Medium Blending Eyeshadow Brush & Face Highlighter Brush
• Lip Brush/Small Concealer Brush
.
🌱 Double Ended Brush Set RM77.50 (ahli RM69.75)
.
Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar.

#sendayutinggimakeup #doubleendedbrush #berusmakeup #makeuptutorial #sendayutinggiselangor
#sendayutinggipuchong #sendayutinggiserikembangan #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggibandarputrapermai
#sendayutinggitamanequine #sayagunasayasharing #trustedsellermalaysia #dealersendayutinggi #freecodpuchong #postageseluruhmalaysia #produksendayutinggi

Pada asasnya berus makeup ni hanya ada 5 kategori iaitu berus foundation, berus contour, berus blusher, berus powder dan berus mata. Tapi kini kita boleh dapatkan berus sehingga 20 jenis dalam satu set. Walaupun nampak sama bentuk berus tu, tapi semuanya ada fungsi yang tersendiri.
.
Penggunaan berus yang betul akan bantu kita untuk dapatkan solekan yang nampak natural dan flawless. Flamingo Brush ni hadir dengan 8 jenis berus yang diperbuat dengan bulu BASF iaitu bulu sintetik yang berkualiti tinggi. Bulu pada Flamingo Brush ini sangat lebat, lembut, tidak mudah tercabut dan mampu “mengangkat dan menyerap” produk yang dibaur pada wajah.
.
🌱 Flamingo Edition – Beauty Brush Set RM86.00 (ahli RM77.40)
.
Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar.
.
#sendayutinggi #flamingobrush #berusmakeup #makeupbrushset #makeuptools #sendayutinggiselangor
#sendayutinggipuchong #sendayutinggiserikembangan #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggibandarputrapermai
#sendayutinggitamanequine #sayagunasayasharing #trustedsellermalaysia #dealersendayutinggi #freecodpuchong #postageseluruhmalaysia #produksendayutinggi

Solekan yang tahan lama dan tidak bercapuk memang diingini oleh setiap orang. Bayangkan kalau kita dah penat-penat bersolek, tapi tak sampai 2 jam, makeup dah nampak greasy, cakey dan bercapuk.
.
Sebab itulah penting untuk kita set makeup kita betul-betul. Ada yang tak suka untuk pakai bedak dalam solekan. Tapi, kita tinggal di Malaysia yang bercuaca panas, jadi sama ada kita suka atau tidak, kulit kita pastinya akan berpeluh dan berminyak. Jadi, makeup yang tak di ‘set’ dengan bedak tu akan jadi bercapuk.
.
Tak perlu terlalu banyak bedak, cukup hanya baurkan sedikit sahaja bedak untuk ‘set’ kan solekan tu. Kalau tak suka gunakan compact powder, boleh gunakan setting powder. Setting Powder ni memang fungsinya untuk ‘set’ makeup tu supaya mampu bertahan lama disamping membantu menyerap minyak pada wajah.
.
Setting Powder ni walaupun berwarna putih, tapi ianya adalah translucent. Bila disapu pada wajah tu, tak akan meninggalkan kesan putih pun. Jadi, untuk mereka yang tak suka pakai bedak tebal-tebal, boleh gunakan Setting Powder ni dalam solekan.
.
🌱 Setting Powder RM37.00 (ahli RM33.30)
.
Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar.
.
#sendayutinggi #settingpowder #makeuptahanlama #makeupbercapuk #tipsmakeupnatural #sendayutinggiselangor
#sendayutinggipuchong #sendayutinggiserikembangan #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggibandarputrapermai
#sendayutinggitamanequine #sayagunasayasharing #trustedsellermalaysia #dealersendayutinggi #freecodpuchong #postageseluruhmalaysia #produksendayutinggi

Solekan mata ni memang sangat memberi impak kepada penampilan seseorang, bak kata pepatah, ‘dari mata turun ke hati’. Kombinasi warna yang betul memang akan buat penampilan kita sangat cantik. Bagi beginner, nak guna eyeshadow ni kena berani dan yakin diri. Ini kerana, eyeshadow ni hadir dengan pelbagai jenis warna dan pelbagai jenis kemasan.
.
Ada eyeshadow yang berona natural dan ada yang berona terang. Eyeshadow juga hadir dalam pelbagai jenis. Antara jenis eyeshadow yang selalu kita jumpa ialah:
1. Powder Eyeshadow. Powder Eyeshadow ni adalah eyeshadow yang sangat common dan sangat mudah digunakan. Kemasan Powder Eyeshadow ni biasanya ada dua iaitu matte dan shimmer.
2. Cream Eyeshadow. Cream Eyeshadow ni hadir dalam bentuk krim dan ianya bersifat lebih tahan lama. Yang paling menariknya, kita boleh gunakan jari sahaja untuk kemasan yang nampak lebih pop out.
3. Crayon Eyeshadow. Crayon Eyeshadow ni hadir dalam bentuk pensel seperti krayon dan ianya bertekstur seakan pencil eyeliner. Crayon Eyeshadow sangat mudah digunakan dan sesuai dibawa semasa travel.
.
Eyes On Me palette ni adalah eyeshadow dari jenis powder eyeshadow. Ianya sangat mudah digunakan walaupun untuk beginner. Berpigment tinggi dan hadari dengan dua jenis kemasan iaitu matte dan shimmer. Natural Eyes untuk rona-rona earthy dan natural. Sensual Eyes pula untuk rona-rona anggun.
.
🌱 Eyes On Me RM60.00 (ahli RM54.00)
.
Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar.
.
#sendayutinggi #eyesonme #makeuppalette #eyeshadow #sendayutinggiselangor
#sendayutinggipuchong #sendayutinggiserikembangan #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggibandarputrapermai
#sendayutinggitamanequine #sayagunasayasharing #trustedsellermalaysia #dealersendayutinggi #freecodpuchong #postageseluruhmalaysia #produksendayutinggi

Kesihatan dan kesuburan amat penting bagi wanita. Semakin berusia, kadar kesihatan dan kesuburan wanita juga semakin berkurang. Selain sentiasa menjaga pemakanan, gaya hidup juga perlu dijaga. Ada wanita yang gemar mengambil suplemen kesihatan yang mampu membantu dalam kesuburan dan kesihatan dalaman tubuh.
.
Sedu Arrow mempunyai pelbagai kebaikan kepada kesihatan dalaman wanita antaranya:
1. Menggalakkan penghasilan hormon estrogen secara semulajadi.
2. Mengatasi masalah kitaran haid yang tidak teratur.
3. Melewatkan simptom menopaus dan penuaan.
4. Mengatasi sakit belakang, sengal sendi dan mudah penat.
5. Menyihatkan rahim selepas bersalin
6. Mengatasi masalah ketidaksuburan untuk yang sukar hamil
7. Merawat masalah rahim seperti tombong, peranakan keluar dan kerap terkencing semasa batuk.
.
Sedu Arrow ni boleh diambil oleh semua wanita seawal usia 30-an. Tetapi bagi wanita yang menghidap dan pernah menghidap fibroid, cyst atau ketumbuhan pada organ peranakan, elakkan pengambilan Sedu Arrow ini.
.
🌱 Sedu Arrow RM32.00 (ahli RM28.80)
.
#sendayutinggi #seduarrow #sukarhamil #tombong #periodproblems #masalahhaid #menopause #sendayutinggiselangor
#sendayutinggipuchong #sendayutinggiserikembangan #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggibandarputrapermai
#sendayutinggitamanequine #sayagunasayasharing #trustedsellermalaysia #dealersendayutinggi #freecodpuchong #postageseluruhmalaysia #produksendayutinggi

Terima kasih semua yang sudi beli dengan saya😘😘
.
Alhamdulillah 😍😍
.
Untuk order
🌻Whatsapp 0132127783
🌻Self pickup :Seksyen 7,BB Bangi
🌻Pos setiap hari
.
#sendayutinggi
#sendayutinggibangi #sendayutinggikajang
#sendayutinggiputrajaya #sendayutinggipahang #sendayutinggiterengganu #sendayutinggikelantan #sendayutinggikedah #sendayutinggiperak #sendayutinggisabah #sendayutinggisarawak
#customerfeedbacknurulss_shop

WHITENING PEARL CREAM
SENDAYU TINGGI
.
Cream kegilaan ramai.. sebab lepas pakai kulit jd putih, glowing, anjal sesangat.. kalau pakai cream ni tak sapu bedak pun dah ok sangat.. dalam seminggu dah boleh nampak hasil.. meratakan tona kulit yg tak sekata, dapat menghilangkan jeragat.
.
.
Bole roger2 untuk dapatkan Pearl Cream ok.
.
Harga RM 34 (ahli RM30.60)
Tak masuk postage.
.
.
=============================
#whatsapp📲01135578225
COD : KELANA JAYA =============================
.
.
.
.
.
.
.
#whiteningpearlcream #pearlcream #scartreatment #simplysiti #dianzvitamin #glowingskin #whiteningtreatment #stokissendayutinggi #sendayutinggipuchong #sendayutinggi #sendayutinggimalaysia #sendayutinggionline #sendayutinggisabah #sendayutinggidamansara #pearlcreamsendayutinggi #sendayutinggikotakinabalu #dtoxsendayutinggi #sendayutinggiselangor #watsons #tatiskincare #dherbs #sendayutinggikualalumpur #sendayutinggibangsar #sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggiampang #sendayutinggikelanajaya #sendayutinggisubang #sendayutinggionline
#sendayutinggipahang #whiteningpearlcream
#stlovers

Solekan mata ni memang sangat memberi impak kepada penampilan seseorang, bak kata pepatah, ‘dari mata turun ke hati’. Kombinasi warna yang betul memang akan buat penampilan kita sangat cantik. Bagi beginner, nak guna eyeshadow ni kena berani dan yakin diri. Ini kerana, eyeshadow ni hadir dengan pelbagai jenis warna dan pelbagai jenis kemasan.
.
Ada eyeshadow yang berona natural dan ada yang berona terang. Eyeshadow juga hadir dalam pelbagai jenis. Antara jenis eyeshadow yang selalu kita jumpa ialah:
1. Powder Eyeshadow. Powder Eyeshadow ni adalah eyeshadow yang sangat common dan sangat mudah digunakan. Kemasan Powder Eyeshadow ni biasanya ada dua iaitu matte dan shimmer.
2. Cream Eyeshadow. Cream Eyeshadow ni hadir dalam bentuk krim dan ianya bersifat lebih tahan lama. Yang paling menariknya, kita boleh gunakan jari sahaja untuk kemasan yang nampak lebih pop out.
3. Crayon Eyeshadow. Crayon Eyeshadow ni hadir dalam bentuk pensel seperti krayon dan ianya bertekstur seakan pencil eyeliner. Crayon Eyeshadow sangat mudah digunakan dan sesuai dibawa semasa travel.
.
Eyes On Me palette ni adalah eyeshadow dari jenis powder eyeshadow. Ianya sangat mudah digunakan walaupun untuk beginner. Berpigment tinggi dan hadari dengan dua jenis kemasan iaitu matte dan shimmer. Natural Eyes untuk rona-rona earthy dan natural. Sensual Eyes pula untuk rona-rona anggun.
.
Eyes On Me RM60.00 (ahli RM54.00)
.
whatsapp untuk order +6013-3262186
.
#sendayutinggiputrajaya #eyesonme #codputrajaya #readystockputrajaya

Semua orang tahu yang sarapan tu memang penting. Tapi tahu tak apa sebabnya sarapan tu penting? Sarapan ni merupakan makanan pertama yang kita ambil selepas bangun tidur. Pengambilan sarapan yang berkhasiat akan memberi tenaga kepada badan untuk kekal cergas sepanjang hari.
.
Antara sebab pentingnya sarapan ialah:
1. Sarapan boleh bantu proses penurunan berat badan. Ini kerana sarapan boleh meningkatkan metabolisme badan dan seterusnya membantu dalam proses pembakaran kalori yang lebih baik.
2. Sarapan bantu untuk elak kita makan berlebihan. Perasan tak bila kita tak sarapan pagi, bila tengah hari perut kita jadi lapar lain macam. Jadi, kita akan cenderung untuk ambil makanan dalam portion yang banyak. Kalau kita sarapan pagi, perut kita akan terisi dan ia akan bantu untuk memanjangkan rasa kenyang dan elakkan kita jadi tamak sewaktu makan tengah hari.
.
Slimmax ni mengandungi campuran bijirin dengan malt, beras perang dan oat yang tinggi kandungan serat. Ambil setiap hari dan ia akan bantu untuk mengekalkan tenaga untuk badan sepanjang hari.
.
Slimmax Drink RM29.50
.
#sendayutinggi #slimmax #st_online_sepang #littleqisyashop #kedaipuspanitasepang #sendayutinggionline #sendayutinggisepang #sendayutinggibbst #sendayutinggikotawarisan #sendayutinggidengkil #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggibandarenstek #sendayutinggikotaseriemas #beauty #stlovers #dealersendayutinggi #sepang #bandarbarusalaktinggi #kotawarisan #putrajaya #sayajual #trustedseller #visitmyig #followmyig #onlineshop #igshopmalaysia #igers
.
Berminat❓📱WHATSAPP : 019-6695082
Atau click link di Bio 👆🏻
.
▶️FB page : st_online_sepang
➡️IG page : st_online_sepang
.
🏠Walk-in at @littleqisya Shop
Kedai Puspanita (Sebelah Kantin)
Kompleks Pejabat Kerajaan (Pejabat Tanah/Daerah), BB Salak Tinggi
.
🚩Waze : Kompleks Pejabat Kerajaan Daerah & Tanah Sepang
.
🕙10am - 🕔5pm
Open : Monday - Friday
Closed : Saturday, Sunday & Public Holiday .
.
🌸Free product consultation
👍Pendaftaran ahli ST RM25 shj seumur hidup
.
📦Postage Everyday
🚘COD + delivery charge = SEPANG AREA ONLY
🛵Pick-up Kota Warisan
🎸CBS Kota Warisan (every Fri - Sat)
🚫NO last minute order
Weekdays 👉🏻After 6pm

Berpantang adalah satu fasa rawatan pemulihan untuk mengembalikan kecergasan dan kesihatan tubuh wanita yang telah kehilangan banyak darah semasa melahirkan bayi. Antara kepentingan berpantang ialah:
_
1. Memberikan tempoh masa rehat yang secukupnya untuk ibu memulihkan tenaga
2. Membekalkan nutrien berkhasiat kepada tubuh melalui amalan pemakanan yang sihat dan betul
3. Memberikan ketenangan emosi kepada para ibu dan ini akan membantu mengelakkan dari terjadinya sindrom meroyan akibat tekanan perasaan dan perubahan hormon.
4. Mengembalikan berat dan bentuk badan asal seperti waktu sebelum mengandung.
.
Amme Capsule ini merupakan suplemen herba berpantang yang membantu para wanita untuk mengecutkan peranakan, menambah air susu dan mengatasi masalah badan sembab akibat proses kehamilan. Ia sesuai dengan wanita moden kini kerana Amme Capsule ni mudah diambil, tidak pahit dan tidak perlu dibancuh atau direbus. .
Amme Capsule ni boleh diambil sepanjang tempoh 60 hari berpantang. Tapi, jika bayi mendapat jaundice, hentikan pengambilan seketika sehingga bayi sembuh. Habiskan semula sisa yg berbaki slps hari ke 60 bermula dr botol terawal.
.
🌱 Amme Capsule RM35.00 (ahli RM33.25)
.
Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar.
.
#sendayutinggi #ammecapsule #setpantang #lepasbersalin #sendayutinggiselangor
#sendayutinggipuchong #sendayutinggiserikembangan #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggibandarputrapermai
#sendayutinggitamanequine #sayagunasayasharing #trustedsellermalaysia #dealersendayutinggi #freecodpuchong #postageseluruhmalaysia #produksendayutinggi

Keguguran adalah perkara yang sangat menyedihkan bagi pasangan suami isteri. Keguguran merupakan perkara yang sering berlaku terutamanya di awal peringkat kehamilan iaitu pada 12 minggu awal kehamilan.
.
Antara simptom keguguran yang biasa dialami adalah:
1. Pendarahan dari faraj
2. Keluar mukus berwarna merah keputihan
3. Keluar darah beku semasa kehamilan
4. Sakit seperti kekejangan perut yang melampau semasa kehamilan
.
Penjagaan selepas keguguran adalah sangat penting kerana jika penjagaan selepas proses D&C atau pembersihan rahim tidak dititik beratkan, peluang untuk hamil semula adalah sukar.
.
Selain dari mengalami kesukaran untuk hamil, antara masalah lain yang akan timbul jika rawatan selepas keguguran tidak dilakukan dengan betul adalah:
1. Jangkitan pada rahim – Risiko untuk rahim terpaksa dibedah untuk dibuang.
2. Keguguran yang berulang
3. Buncit, haid tidak teratur, kenaikan berat badan, mudah penat dan wajah menjadi kusam.
.
Berpantang juga digalakkan bagi wanita yang mengalami keguguran walaupun cara berpantang adalah berbeza.
Pengambilan D’folia selepas keguguran akan membantu menguatkan peranakan yang lemah serta menyuburkan semula rahim bagi memudahkan kehamilan akan datang.
.
🌱 D’folia RM31.50 (ahli RM28.35)
.
Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar.
.
#sendayutinggi #dfolia #pantang #keguguran #sendayutinggiselangor
#sendayutinggipuchong #sendayutinggiserikembangan #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggibandarputrapermai
#sendayutinggitamanequine #sayagunasayasharing #trustedsellermalaysia #dealersendayutinggi #freecodpuchong #postageseluruhmalaysia #produksendayutinggi

Metabolisme memang sangat penting dalam tubuh setiap manusia. Tapi, setiap orang memiliki kadar metabolisme yang berlainan. Ada yang memiliki kadar metabolisme tinggi dan ada yang memiliki kadar metabolisme rendah.
.
Ada beberapa perkara yang boleh kita lihat untuk kenal pasti jika kita memiliki kadar metabolisme yang rendah. Salah satunya ialah penambahan berat badan. Metabolisme ni diperlukan untuk menukarkan apa yang kita minum/makan kepada tenaga. Jadi, jika kita memiliki kadar metabolisme yang rendah, ia akan menyebabkan kenaikan berat badan kerana badan kita melakukan proses penghasilan tenaga dengan lebih perlahan. Oleh sebab tulah badan kita akan menyimpan lebih banyak lemak dalam badan.
.
Metabolisme rendah juga berkait rapat dengan rasa mudah letih dan penat. Bila badan kita tak mendapat tenaga yang secukupnya, kita akan makin mudah letih dan tak boleh melakukan aktiviti dengan cergas.
.
Metabolisme yang rendah juga menjadi punca kepada keadaan kulit yang kering, merekah dan mengelupas. Ini kerana, hormone yang mengawal metabolisme juga berfungsi untuk mengawal kadar kelembapan kulit. Jadi, kalau kita mempunyai masalah kulit kering, gatal, kusam, berminyak dan berjerawat yang serious, maka ianya berpunca dari kurangnya kadar metabolisme dalam badan.
.
Lucimax ni boleh diambil setiap hari 2 kapsul pada waktu siang dan malam. Ia akan bantu untuk mengembalikan keseimbangan tubuh disamping membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam badan.
.
🌱 Lucimax RM35.00 (ahli RM31.50)
.
Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar.
.
#sendayutinggi #lucimax #metabolismarendah #meningkatkanmetabolisma #sendayutinggiselangor
#sendayutinggipuchong #sendayutinggiserikembangan #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggibandarputrapermai
#sendayutinggitamanequine #sayagunasayasharing #trustedsellermalaysia #dealersendayutinggi #freecodpuchong #postageseluruhmalaysia #produksendayutinggi

Pernah tak kita rasa craving nak makan macam-macam walaupun sebenarnya kita baru je makan. Sebenarnya setiap kali kita craving makan sesuatu, itu adalah signal dari badan untuk beritahu yang sebenarnya kita kurang kandungan mineral yang tertentu.
.
Kalau kita teringin nak makan coklat maksudnya, kita kekurangan magnesium dalam badan. Magnesium diperlukan oleh badan untuk tindak balas berkaitan ketenangan. Magnesium ni juga dikenali sebagai mineral yang memberikan ketenangan. Kekurangan magnesium dalam badan menyebabkan kita resah, insomnia dan tekanan darah pun jadi tinggi. Sebab tu la orang-orang yg kekurangan magnesium akan rasa lebih tenang lepas makan coklat.
.
Mengidam makanan manis2 pulak tanda badan kita kekurangan kromium, karbon fosforus, sulfur dan/atau triptofan. Kromium membantu utk mengawal paras gula dalam darah, karbon adalah salah satu elemen dalam menghasilkan gula, fosforus membantu badan menghasilkan tenaga, sulfur membantu menghilangkan toksin dan triptofan pulak adalah regulator kepada serotonin. Untuk elakkan mengidam makan makanan manis ni, kita perlulah jaga pemakanan kita supaya badan dapat semua nutrisi yang diperlukan.
.
Bila rasa craving nak makanan masin pula tu tandanya kita dahaga sebenarnya. Sebab bila badan kita banyak berpeluh dan kurang air, badan kita dah kekurangan garam. Jadi, kalau rasa nak makanan masin seperti keropok makanan ringan tu, cepat-cepatlah minum air. Tunggu dalam 10 minit, mesti kita dah tak rasa craving makanan masin tu.
.
Bagi yang memang kerap alami craving pada makanan ni, boleh ambil Easyfull sebelum makan berat. Selain buat kita jadi lebih kenyang. Ia akan bantu untuk memotong rasa teringin untuk makan berlebihan.
.
Easyfull RM56.00
.
.
Untuk order
🌻Whatsapp 0132127783
🌻Self pickup :Seksyen 7 BB Bangi
🌻Pos setiap hari
.
#sendayutinggi
#sendayutinggionline
#dealersendayutinggi
#dealerst #dealersahsendayutinggi
#sendayutinggibangi #bangi #bandarbarubangi #sendayutinggikajang
#sendayutinggiputrajaya #sendayutinggiperak
#sendayutinggijohor #sendayutinggikedah #sendayutinggiterengganu #sendayutinggikelantan
#sendayutinggisabah #sendayutinggisarawak
#easyfullsendayutinggi #easyfull #proteindrink #chiaseed

Terima kasih semua yang sudi beli dengan saya😘😘
.
Alhamdulillah 😍😍
.
Untuk order
🌻Whatsapp 0132127783
🌻Self pickup :Seksyen 7,BB Bangi
🌻Pos setiap hari
.
#sendayutinggi
#sendayutinggibangi #sendayutinggikajang
#sendayutinggiputrajaya #sendayutinggipahang #sendayutinggiterengganu #sendayutinggikelantan #sendayutinggikedah #sendayutinggiperak #sendayutinggisabah #sendayutinggisarawak
#customerfeedbacknurulss_shop

Semua orang tahu yang sarapan tu memang penting. Tapi tahu tak apa sebabnya sarapan tu penting? Sarapan ni merupakan makanan pertama yang kita ambil selepas bangun tidur. Pengambilan sarapan yang berkhasiat akan memberi tenaga kepada badan untuk kekal cergas sepanjang hari.
.
Antara sebab pentingnya sarapan ialah:
1. Sarapan boleh bantu proses penurunan berat badan. Ini kerana sarapan boleh meningkatkan metabolisme badan dan seterusnya membantu dalam proses pembakaran kalori yang lebih baik.
2. Sarapan bantu untuk elak kita makan berlebihan. Perasan tak bila kita tak sarapan pagi, bila tengah hari perut kita jadi lapar lain macam. Jadi, kita akan cenderung untuk ambil makanan dalam portion yang banyak. Kalau kita sarapan pagi, perut kita akan terisi dan ia akan bantu untuk memanjangkan rasa kenyang dan elakkan kita jadi tamak sewaktu makan tengah hari.
.
Slimmax ni mengandungi campuran bijirin dengan malt, beras perang dan oat yang tinggi kandungan serat. Ambil setiap hari dan ia akan bantu untuk mengekalkan tenaga untuk badan sepanjang hari.
.
🌱 Slimmax Drink RM29.50 (ahli RM28.05)
.
Beli di www.sendayutinggi.com, di 30 Outlet seluruh Malaysia, atau dari dealer online berdaftar.
.
#sendayutinggi #slimmax #sarapan #minumpagi #minumantenaga #selamatbekerja #sendayutinggiselangor
#sendayutinggipuchong #sendayutinggiserikembangan #sendayutinggiputrajaya #sendayutinggicyberjaya #sendayutinggibandarputrapermai
#sendayutinggitamanequine #sayagunasayasharing #trustedsellermalaysia #dealersendayutinggi #freecodpuchong #postageseluruhmalaysia #produksendayutinggi

In progress nak turunkan berat badan?
.
jangan sekali kali skip meal
.
walaupun kita nak elakkan makanan berminyak, berlemak, berkalori tinggi
.
tapi minum air kosong sahaja tak mencukupi
.
sediakan perut dengan makanan yang berprotein tetapi berkalori rendah
.
easyfull sangat sesuai
.
ingredients kaya protein boleh tolong perut untuk rasa kenyang yang lama
.
dalam masa yang sama membantu membina otot badan
.
Easyfull RM50.40 (NP: RM56.00)
.
#easyfull
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Apa itu PA++ ?? Ada beza ke kalau tak ada ? Produk Sendayu Tinggi ada letak utk beberapa produk
.
Seperti : UV Defense Cream Hydrating Tinted Sunscreen SPF50 PA++ kali ni dgn botol terbaru. Khas utk skin yg normal, dry, sensitive & ada jeragat. Formulanya juga masih sama.
.
PA hanya bermaksud Gred Perlindungan sinaran UVA, yang digunakan untuk mengukur SPF pelindung matahari. Peringkat pengukuran Jepun yang kini digunakan secara meluas, berdasarkan bacaan tindak balas Persistent Pigment Darkening (PPD) yang berterusan pada 2-4 jam pendedahan matahari. Gred perlindungan pelindung matahari sering disamakan sebagai PA +, PA ++, PA +++ dengan lebih banyak tanda “ + “ maka lbh byk perlindungan dr sinar UVA.
.
Mengikut faktor perlindungan UVA Persatuan Industri Kosmetik Jepun untuk setiap penggredan PA disenaraikan di bawah:
.
🌞 Skrin matahari yang dilabelkan dengan PA ++ boleh memberikan perlindungan sederhana terhadap sinaran UVA dengan faktor PPD antara empat dan lapan. Ia sesuai untuk individu kulit biasa yang terdedah kepada radiasi UV sederhana.
.
Pastikan kita apply sunblock 20 minit sblm terdedah pada matahari utk memastikan ia menyerap sebelum bertindak melindungi kulit. SPF50 melindungi kulit 98% dari UVA & UVB. Penggunaannya mengurangkan kanser kulit, penuaan awal, kekeringan wajah dan jeragat. Formula latest yg ni jg membantu pencerahan wajah dgn penggunaan yg konsisten.
.
.
Untuk order
🌻Whatsapp 0132127783
🌻Self pickup :Seksyen 7 BB Bangi
🌻Pos setiap hari
.
#sendayutinggi
#sendayutinggionline
#dealersendayutinggi
#dealerst #dealersahsendayutinggi
#sendayutinggibangi #bangi #bandarbarubangi #sendayutinggikajang
#sendayutinggiputrajaya #sendayutinggiperak
#sendayutinggijohor #sendayutinggikedah #sendayutinggiterengganu #sendayutinggikelantan
#sendayutinggisabah #sendayutinggisarawak
#hydratingtintedsunscreen #hydratingsunscreen #sunscreen #sunblock #sunblocksendayutinggi

Most Popular Instagram Hashtags