#sendayutinggijb

MOST RECENT

Repost @yatie_sendayutinggi ..
Video ni dulu viral kejap. Ada yg kata akak mcm pocong.. hahaha.. tapi x kisah pun. Sy share apa yg sy buat. Jimat & berkesan. Unless ada yg budget lebih nak beli balut muka tu 😂😂 ( slide gambar )
.
Ramai juga PM tanya mcm mana cara pakai Shaping Gel dgn Collagen Facial Spray @sendayu.tinggi_hq utk dapat muka yg lifting & V Shape
_
Semburkan Collagen Spray dan massage ke atas dulu, then baru sapu Shaping Gel. Biasanya lps buat ni sy cuci muka sbb skin sy sensitif & senang breakouts. Baru pakai krim malam dan tido. Kalau siang je sy tak cuci ☺️
_
Collagen Facial Spray RM29.00 (ahli RM26.10 )
Shaping Gel RM47.00 ( ahli RM42.30 )
.
#sendayutinggiskudai
#sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi #dealersendayutinggi #daguruncing #rahsiamukavshape #facelifiting #shapinggel #vshape

Nak buat treatment utk laser lipolisis mahal. Utk yg tak tahu, lipolisis adalah satu proses menghapuskan lemak di bawah lapisan kulit. Untuk memahami apa itu lipolisis, kita kena lah memahami kulit, lemak badan & struktur2 lemak
.
Kulit kita terdiri drpd 3 lapisan epidermis, dermis & hypodermis. Lapisan dermis dan epidermis adalah lapisan di mana kelenjar sebum, melanocyte, saraf, rambut tumbuh dan deria sentuh berada. Lapisan yang terlibat sewaktu proses lipolisis adalah lapisan hypodermis
_
Lipolisis adalah proses membuang sel lemak yang berlebihan. Namun begitu, jika kita x menjaga pemakanan atau x melakukan senaman, sel-sel lemak yg tertinggal blh mengembang & menyebabkan berat badan tu bertambah blk
.
Shaping Gel akan menggalakkan proses lipolisis ni. Selain di badan, blh apply di bahagian bwh dagu utk atasi double chin. Nak apply sblm berzumba atau workouts lbh digalakkan. Rasanya dingin dan sejuk je. Bg skin yg sensitif cuci lps buat urutan Shaping Gel di bahagian wajah ya.
.
Shaping Gel RM45.00
.
#sendayutinggiskudai
#sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi #dealersendayutinggi #daguruncing #rahsiamukavshape #facelifiting #shapinggel

SOOTHING GEL ADALAH JAWAPAN KEPADA SALAH PENGGUNAAN PRODUK PADA KULIT WAJAH 💁🏻✨
.
Banyak lagi kebaikan Soothing Gel ni. Antaranya ialah :
.
1) Meredakan kesan alergi, kusam / gelap selepas menggelupas sebab salah pakai produk PENGELUPASAN / MERKURI
.
2) Menghalang jangkitan bakteria selepas memicit jerawat / facial extraction
.
3) Melembapkan kulit dengan mendalam, mengelakkan parut terjadi selepas memicit jerawat
.
4) Mengatasi gatal2 kulit dan mencerahkan secara natural
.
5) Menghentikan alahan seperti ruam, jerawat tak bermata dan pedih selepas berhenti produk yg mengandungi bahan kimia
.
Soothing Gel - RM37.00 (ahli RM33.30)
.
#sendayutinggiskudai
#sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #dealersendayutinggi #sendayutinggi #review #feedback #soothinggel #improveskincondition #skinrecovery #repairskin #moisturising #hydrating #skincare #skintreatment #healthyskin #moistskin #salahgunaproduk #kulitwajahmengelupas #sunburn

Rupa tak padan dengan umur
.
Marjane Oil mengandungi campuran ekstrak kacang marula yang lama digunapakai di sekitar Afrika Selatan sebagai rawatan kulit wajah
.
Kacang Marula sangat bagus menstabilkan rembesan minyak dan mengurangkan minyak di muka
.
Ia juga sangat tinggi dengan Vitamin E, memberikan kelembapan pada kulit tanpa membiarkan kulit rasa terlalu berminyak
.
Ia mengurangkan faktor-faktor penuaan seperti jeragat dan kedutan-kedutan halus
.
Jadikan Marjane Oil sebagai base sebelum bermakeup, efeknya akan jadi lebih glowy selain merawat kulit jauh dari dalam
.
MARJANE OIL RM50
.
DM or wasap 👇👇👇
.
www.wasap.my/60197656904

sendayutinggionline
#sendayutinggi
#sendayutinggijb
#sendayutinggipasirgudang
#sendayutinggikotatinggi
#sendayutinggimelaka
#sendayutinggisegamat
#sendayutinggisenai
#sendayutinggikulai
#pasirgudangjrm
#stpasirgudang
#stjb
#jrmonline
#jamuratumalayaonline
#jamuratumalayapasirgudang
#jamuratumalaya
#jamuratumalayajb
#royalv
#followmyigshop
#jrmjb
#johorbahrujrm

Bagaimana Soothing Gel merawat kulit sensitif?
RM 37.00 (Ahli RM 33.30)
.
☀️ Meredakan alahan kulit sensitif akibat penyalahgunaan produk penggelupasan / kimia.
☀️ Diolah dari ekstrak Aloe Vera, Timun, Canadian willowherb dan pelbagai jenis amino asid untuk kelegaan yang maksimum.
☀️ Mengandungi pelbagai jenis amino asid yang membantu membaiki semula sel kulit dan memulihkan kerosakan kulit.
☀️ Aloe Vera & Timun membantu menyejukkan kulit wajah yang terdedah pada sinaran matahari.
☀️ Diformula khas untuk mengekalkan kelembapan disamping menenang dan menyejukkan kulit.
☀️ Meredakan kesan sensitif, menggelupas dan kering dengan serta merta.
.
#sendayutinggiskudai
#sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi
#dealersendayutinggi #soothinggel #kulitmengelupas
#kulitsensitif

Soothing Gel ni wajib ada sebab ia adalah produk kecemasan untuk kulit yg sensitif akibat salah penggunaan produk, mengelupas, sunburn, gatal-gatal kemerahan atau selepas extract whitehead & blackhead bg mengelakkan adanya parut.
.
Alhamdullillah, formula terbaik daripada Sendayu Tinggi ini terbukti dapat memulihkan semula kulit wajah yg rosak dan sensitif secara natural ✨
.
Soothing Gel - RM37.00 (ahli RM33.30)
.
#sendayutinggiskudai #sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #dealersendayutinggi #sendayutinggi #soothinggel #improveskincondition #repairskin #moisturising #hydrating #skincare #skintreatment #healthyskin #moistskin #salahgunaproduk #kulitwajahmengelupas #sunburn #kulitsensitif #skudai

Collagen Facial Spray & X-ne Facial Spray boleh digunakan sebagai toner ataupun face mist. Untuk kulit kering, boleh gunakan Collagen Facial Spray & untuk kulit jerawat/berminyak boleh gunakan X-ne Facial Spray. Ia akan bantu merawat masalah kulit anda.
.
🌟 Xne Facial Spray RM29 (ahli RM26.10)
.
🌟 Collagen Facial Spray RM29 (ahli RM26.10)
.
#sendayutinggiskudai #sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi
#dealersendayutinggi #facemist #collagenfacialspray #kulitkering #kulitkusam #xnefacialspray #kulitjerawat #kulitberminyak

Meh baca sedikit info ringkas tentang Collagen Facial Spray dan Xne Facial Spray
.
Collagen Facial Spray antara produk yang popular dalam Sendayu Tinggi. Kulit wajah jadi lebih moist, tegang dan anjal selepas penggunaan. Collagen facial spray sesuai untuk kulit normal, kering, jeragat, sensitif dan kombinasi.
.
Haa yang Xne Facial Spray sesuai untuk masalah kulit berminyak dan berjerawat. Untuk yang ada jerawat tapi ada kawasan yang kering pun bagus spray ini di kulit wajah. Berbeza dengan Collagen Facial Spray tau.
.
🌟 Xne Facial Spray RM29 (ahli RM26.10)
.
🌟 Collagen Facial Spray RM29 (ahli RM26.10)
.
#sendayutinggiskudai #sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi
#dealersendayutinggi #facemist #collagenfacialspray #kulitkering #kulitkusam #xnefacialspray #kulitjerawat #kulitberminyak

COLLAGEN FACIAL SPRAY diperkaya dengan kolagen untuk membantu membaiki ketegangan dan keanjalan kulit. Ia menyejukkan kulit dan mengekalkan kelembapan 24 jam untuk kulit yang lembut bersinar.
.
X-NE FACIAL SPRAY membantu mengawal pengeluaran sebum dan diperkaya dengan anti bakteria untuk mencegah jerawat. Ia mengurangkan kemunculan bintik hitam, putih serta minyak di muka disamping membantu mngecilkan pori.
.
COLLAGEN FACIAL SPRAY RM30.75 (ahli RM27.65)
.
ACNE FACIAL SPRAY RM30.75 (ahli RM27.65)
.
#sendayutinggiskudai
#sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi
#dealersendayutinggi #facemist #xnefacialspray #kulitjerawat ##kulitberminyak #collagenfacialspray #kulitkering
#kulitkusam

Apa beza Brightening Series Whitening & Moisturizing Cleanser ni dgn pencuci wajah lain?
.
Ia membersih wajah secara menyeluruh dan membantu mencegah pigmentasi. Paling penting, BRS Cleanser ni bantu menyingkirkan segala kesan kekotoran & pencemaran pada wajah tanpa merosak atau menanggalkan hydrolipidic film
.
Apa ‘hydrolipic film’? ‘Hydrolipic film’ adalah ‘film’ yang melindungi keseluruhan permukaaan kulit wajah kita, terhasil daripada peluh, sebum dan air yang terdapat pada wajah. Fungsi ‘film’ ini adalah sebagai ‘benteng pertahanan’ daripada serangan & jangkitan bakteria. ‘Film’ ni penting untuk mengekalkan keanjalan dan kelembapan asas kulit
.
Tanpa ‘film’ ni kulit akan mudah terdedah pada pencemaran luar.
.
BRIGHTENING SERIES WHITENING & MOISTURIZING CLEANSER RM33.00 (ahli RM29.70)
.
#sendayutinggiskudai
#sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi
#dealersendayutinggi #brscleanser #whiteingandmoisturisercleanser

Siapa idam²kan bentuk wajah V Shape? Meh tengok video ni 👆
.
1⃣ Collagen Facial Spray
💕 Sembur pada muka, lepas tu tepuk² lembut. Sementara tengah basah tu urut ke atas. Efeknya akan buat skin kita mcm cekang / tegang sikit. Ya betul.. muka terus mcm terasa mcm kena "tarik" sikit. Sbb tu sy rajin pakai + bagi skin lebih moist terutama bila kulit kering.
.
2⃣ Shaping Gel
💕 Sapukan sikit pada area yg berlemak. Diingatkan, gel ni hanya memecahkan lemak dan lebihan air je. Bukan muscle atau tulang ya. Yg ada double chin mmg bagus pakai. Insya Allah tudung instant yg biasa kita sarung tu jadi longgar.
.
Adakah kesannya berkekalan ?
➡ Kalau konsisten buat memang kesannya permanent. Cuma, double chin dan bentuk muka ni boleh berubah mengikut apa yg kita makan, posisi tidur & perubahan berat badan.
.
Untuk harga istimewa, buatlah belian di shopee saya atau whatsap saya.
.
Belian RM35 free poslaju (Redeem Free Shipping Voucher) melalui shopee saya 👇
.
http://shopee.com.my/syafinazrahim
.
📞http://ordersendayutinggi.wasap.my
.
⏺📫 Postage setiap hari kecuali hari Sabtu.
⏺🚗Self Pickup di Tampoi Johor Bahru.
⏺🚘 COD for purchase above RM50 (with COD charge) sekitar Johor Bahru, Johor.
.
#sendayutinggi #sendayutinggijohor #sendayutinggijb #sendayutinggijohorbahru #collagenspray #shapinggel #rahsiakulitflawless

Sunblock / Sunscreen Bukan Bulletproff !!
.
Memang fungsi utama sunblock atau sunscreen adalah untuk melindungi dari sinaran matahari. Tetapi sunblock juga memiliki tempoh perlindungannya sendiri. Ia bergantung kepada warna kulit pemakai, kandungan SPF, dan jenis aktiviti juga.
.
Warna kulit manusia berbeza-beza kerana perbezaan melanin yang terdapat dalam kulit. Bagi mereka yang berkulit cerah (putih) kebiasaannya mampu bertahan 10 minit tanpa penggunaan sunblock. Bagi yang berkulit kuning langsat, 15 minit. Manakala yang berkulit sawo matang, mampu bertahan 20 minit. Semakin gelap kulit kita, semakin kuat bertahan dibawah matahari sbb kandungan melanin yang tinggi.
.
Kandungan SPF ada beberapa jenis.
SPF 15 – menapis 93% sinaran UVB
SPF 30 – menapis 97% sinaran UVB
SPF 50 – menapis 98% sinaran UVB
.
Nak tahu berapa lama SPF ni boleh protect kulit kita senang je. Let say orang berkulit putih (jangkamasa 10 minit) pakai SPF30. Caranya : 10 minit X spf30 = 300 minit. Jadi sunblock tu hanya akan protect kita selama 300 minit sahaja. Kalau dah lebih kena apply semula sunblock tu. Jelas tak?
.
Tapi tengok pada aktiviti juga. kalau dah terjun dalam laut atau berendam dalam pool, memang kena apply balik sunblock selepas naik ke darat immediately. Sebab tiada sunblock yang ‘waterproof’. Tapi kalau setakat nak bersiar-siar dekat taman atau tengok orang main bola, tak de masalah. Sunblock tu akan protect kulit ikut tempoh tadi. Hanya apply semula lepas dah habis tempoh tu.
.
UV DEFENSE CREAM HYDRATING TINTED SUNSCREEN RM39.00 (ahli RM35.10)
.
Maklumat lanjut sila klik link dibawah 😘
.
https://api.whatsapp.com/send?phone=60103367763&text=hai%20saya%20berminat%20untuk%20order%20Sendayu%20Tinggi

#sendayutinggijb #sendayutinggijohorbahru #hargabaikpunyer #nakcantik #suamiterpikat
#sendayutinggi #bestseller #coverupfoundation #demimattefinish
#sendayutinggi #uvcream

Sendayu Tinggi ada range lipbalm juga, ada 2 kod 1 glossy peach,
1 glossy pink with menthol,

Lipbalm yang kod glossy pink ada menthol, rasa berangin sikit, •
Mengandungi Candelilla Cera, Olea Europaea Oil & Vit E, & Bebas paraben.

COD JB Sha 0104081136 @ www.wasap.my/60104081136

#sendayutinggi #sendayutinggijohor #sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #codjb

Repost By sendayu.tinggi_hq: Setiap wanita pasti ada lipstick kegemaran yang tersendiri dan ada warna signature yang tersendiri. Ada yang suka warna nude ada yang suka warna garang. Lipstick juga ada pelbagai jenis kemasan.
.
Antara kemasan lipstick yang popular ialah:
1. Sheer Lipstick. Sheer lipstick ni berkemasan ringan dan tidak tahan lama pada bibir. Sheer lipstick ni biasanya digemari oleh mereka yang mahukan olesan gincu yang nampak natural sahaja.
2. Creamy Lipstick. Creamy Lipstick ini juga seakan sheer lipstick cuma ianya sedikit ‘heavy’ dimana ianya berkemasan seakan krim dan membuatkan bibir kelihatan mewah.
3. Matte Lipstick. Matte lipstick ni memang sangat popular dimana ianya menjanjikan kemasan pusam yang tahan sepanjang hari tanpa perlu aplikasi gincu yang berulang.
4. Lipgloss. Lipgloss ni adalah berbeza dengan matte lipstick dimana ia memberi efek bibir basah dan ada yang hadir dengan glitter untuk menampakkan bibir kelihatan penuh dan mungil.
5. Lip Tint. Lip Tint ini sangat popular dikalangan remaja kerana ianya memberi mimik warna natural bibir dan kemasannya juga tahan lama.
.
Creamy Matte Lipstick ini pula ialah gabungan dua jenis kemasan iaitu creamy dan juga matte dimana gincu jenis ini memberi kemasan sedikit pusam dan buat bibir nampak mewah dengan pilihan warnanya. Ianya juga tahan lebih lama pada bibir tanpa perlu aplikasi touch up yang kerap.
.
Creamy Matte Lipstick RM31.00 (ahli RM27.90)
.
😊 COD JB Sha 0104081136 @ www.wasap.my/60104081136

#sendayutinggi #sendayutinggijohor #sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #codjb

Penting untuk kita gunakan pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit kita. Jika kita salah memilih produk penjagaan wajah, kulit wajah akan menjadi semakin rosak dan semakin sukar untuk dipulihkan kembali.
.
Whitening and Moisturiser Cleanser dari Brightening Series ini dikhaskan untuk mereka yang mempunyai kulit normal, penuaan dan kering. Selain beri kelembapan kepada wajah, Whitening and Moisturiser Cleanser ini juga membantu menganjal, melembut dan mencerahkan wajah.
.
Whitening and Moisturiser Cleanser RM33.00 (ahli RM29.70)
.
#sendayutinggiskudai
#sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi
#dealersendayutinggi #brscleanser #whiteingandmoisturisercleanser

🌟 Kulit kering susah nak dapatkan solekan halus. Mekap senang bercapuk, berkuping dan hilang. Jika anda jenis suka yg ringan dan natural, UV Defense Hydrating Tinted Sunscreen sgt sesuai. Ia melembap, merawat, mencerah & melindungi kulit
.
🌟 Kulit berminyak dan berjerawat cukup sukar nak cari sunblock yg sesuai sbb ia akan buat lbh berminyak dan berlengas kan ? Matte Mousse Sunscreen SPF50++ bukan shj ringan utk kulit begini malahan mengandungi bahan pencerah kulit yg membantu memudarkan parut jerawat dan tona tak sekata akibat sunburn.
.
📌 UV Defense Cream Hydrating Tinted Sunscreen SPF50 PA++
RM 39.00 (ahli RM 35.10)
📌 UV Defense Cream Matte Sunscreen SPF50 PA++
RM 39.00 (ahli RM 35.10)
.
#sendayutinggiskudai
#sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi
#dealersendayutinggi #uvdefensecream #uvcream #uvprotection #sunscreen #sunblock #pelindungmatahari

Dfolia kopi, kopi berherba, untuk bagi tenaga, kekalkan fokus & peka, sesuai untuk wanita sahaja, ibu menyusu, ibu berpantang, & pelajar perempuan.

Dalam dfolia kopi ada kacip fatimah, jadi tak sesuai untuk ibu mengandung, 🙏🏻, ibu mengandung yang ngidam nak minum kopi, boleh option for kopi yang tak ada herba dalam nya, •
1 Pek besar ada 15 sachet RM27.50, 😊 COD JB Sha 0104081136

#sendayutinggi #sendayutinggijohor #sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #codjb

Kulit kering? Jangan risau. Jom follow step mudah dibawah untuk rutin harian penjagaan kulit kering. Sesiapa yang dah beli produk² ni tapi tak tahu step guna boleh ikut langkah ni.
.
Jom ramai2 share bagi mak, adik, kakak, mak cik cantik & flawless juga !
.
1⃣ Minum Cocoa Collagen sepaket sehari. Seeloknya ambil 1 atau 2 jam sebelum makan berat. Boleh ambil pagi atau malam. Kalau nak kulit lagi moist dan anjal, ambil 2 paket sehari terutama bagi usia 30an ke atas. 💲RM29.00
.
2⃣ Lepas cuci muka, sembur Collagen Facial Spray. Ratakan seluruh wajah dan leher. Urut ke atas untuk efek ‘lifting’ bagi yang nak kulit nampak tegang.
💲RM29.00
.
3⃣ Bila Collagen Spray dah kering, pam 2-3 titik Brightening Series Super Hyaluronic Acid Serum ke tapak tangan dan sapu seluruh wajah. Masa sapu tu urut² muka bagi produk meresap. Kalau pakai waktu malam sebelum tidur, bangun tidur esok cuba usap pipi. Mesti sengih sampai telinga!
💲RM45.00
.
4⃣ Last but not least, bagi yang suka bermekap boleh cuba Dual Wet & Foundation. Ia bedak asas dwi cara boleh pakai cara kering atau lembap. Orang kulit kering dan kombinasi juga boleh pakai. Hanya basahkan span sebelum dip dalam foundation. Basahkan tu maksudnya spray dengan facial mist misalnya utk bagi span lembap. Jangan rendam pulak span tu.
💲RM40.00 (ahli RM36.00)
.
Untuk harga istimewa, buatlah belian di shopee saya atau whatsap saya.
.
Belian RM35 free poslaju (Redeem Free Shipping Voucher) melalui shopee saya 👇
.
http://shopee.com.my/syafinazrahim
.
📞http://ordersendayutinggi.wasap.my
.
⏺📫 Postage setiap hari kecuali hari Sabtu.
⏺🚗Self Pickup di Tampoi Johor Bahru.
⏺🚘 COD for purchase above RM50 (with COD charge) sekitar Johor Bahru, Johor.
.
#sendayutinggi #sendayutinggijohor #sendayutinggijb #sendayutinggijohorbahru
#dryskin #skincare

Pearl cream sold out terus, 🙏🏻😭,

Sesama kita tunggu hq restock, •
Stok masuk sha inform ye, •
Boleh preorder dulu utk reserve stok, 😊

Sha 0104081136 @ www.wasap.my/60104081136

#sendayutinggi #sendayutinggijohor #sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #codjb

Pernah tak terfikir perbezaan antara spf 15, spf 30, dan spf 50 yang ada pada sunblock dan jenis UV yang boleh merosakkan kulit kita?
.
SPF merujuk kepada ‘SUN PROTECTION FACTOR’, iaitu kiraan yang merujuk kepada jangka masa atau berapa lama sunblock tu boleh melindungi kulit kita dibawah matahari dan seberapa kuat sunblock tu pada kulit kita.
.
SPF 15 – menapis 93% sinaran UVB
SPF 30 – menapis 97% sinaran UVB
SPF 50 – menapis 98% sinaran UVB
.
Jenis-jenis UV pula ada dua iaitu :
🌞 UVA - sinaran UV yang boleh menembus lapisan kulit menyebabkan penuaan, kulit berkedut, kusam, pigmentasi dan masalah kulit yang lebih serius.
🌞 UVB - sinaran yang tidak menembusi kulit dan hanya menyerang lapisan luar kulit saja tapi menyebabkan terbakar (sunburn).
.
So lepas ni boleh tentukan sunblock jenis mana yang perlu dipakai sebelum keluar rumah 🙊. Kena ingat setiap hari lapisan ozon kita semakin menipis, so lindungilah kulit semaksimum mungkin. Kalau nak berjemur lelama bawah matahari, pilih yang spf tinggi dan ada perlindungan UVA & UVB.
.
📌 UV Defense Cream Hydrating Tinted Sunscreen SPF50 PA++
RM 39.00 (ahli RM 35.10)
📌 UV Defense Cream Matte Sunscreen SPF50 PA++
RM 39.00 (ahli RM 35.10)
.
#sendayutinggiskudai
#sendayutinggijohorbahru #sendayutinggijb #sendayutinggi
#dealersendayutinggi #uvdefensecream #uvcream #uvprotection #sunscreen #sunblock #pelindungmatahari

Most Popular Instagram Hashtags