#sendayutinggi16sierra

MOST RECENT

Korang yang nak cerah berseri + nak sihat dalaman + nak bertenanga sepanjang hari untuk aktiviti harian + nak kawal pengambilan kalori seharian
.
korang boleh try ni
.
Kakak dah cuba
.
✓ bertenaga confirm
✓ per serving cuma 75.4 calori je compare 3 in 1 yang korang ambil selalu tu 230 kalori
✓ no added sugar sebab guna stevia sahaja
✓ herba terbaik
✓ mengopi sambil merawat dalaman
.
Female+ coffee sesuai untuk usia 25tahun ke atas je ye
.
yang bawah 25 tahun sila sabar
.
Boleh amalkan Female+ ni setiap lagi untuk aktiviti haria yang kadang-kadang menyugulkan
.
kadang bukan apa, sebab kita selalu buat aktiviti yang sama setiap hari, kita kadang-kadang akan rasa kejap lemau kejap bertenaga kejap excited kejap sedih kejap murung
.
Jadi Female+ membantu mengekalkan hormon yg seimbang selain memberikan kecergasan
.
Mengandungi Vitamin C serta kombinasi ekstrak herba utk kesihatan dan kesuburan wanita
.
Female+ RM27.90 (np:RM31.00)
.
#sendayutinggi #female+
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Female+ coffee
.
pencinta kopi harus cuba .
sedap rasanya mild mild je gitu
.
female+ berbeza dengan dfolia coffee ye
.
fokus female+ lebih kepada hormone booster
.
siapa yang rajin naik jerawat yang disebabkan hormone imbalance, cuba atasi dengan female+
.
kalau period tak lancar dan apa-apa yang berkaitan dengan kesuburan wanita, elok untuk amalkan dfolia coffee
.
tapi kalau hormone tak seimbang, cepat marah, selalu naik jerawat, kulit muka kadang kering kadang berminyak, elok cuba female+ coffee
.
kalau sejenis yang suka kopi pagi-pagi, ambil 1 scoop female+ dan 1 scoop easyfull
.
terangkat la kesedapannya
.
lepas tu, minum female+ ni memang terbaik jugak untuk energy booster
.
mata tu cergas je membulat sambil buat kerja
.
Kalori untuk 1 scoop baru 30++, elok untuk yang tengah control makan jugak
.
bila pengambilan kalori terkawal, potensi untuk kalori berlebihan bertukar kepada lelemak tu tipis sangat la
.
Highly recommended utk usia 25thn ke atas .
.
Female+ RM27.90 (np: RM31.00)
Easyfull RM50.40 (np: RM56.00)
.
#breakfast #sendayutinggi #female+
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

MESTI CUBA!!!!
KHAS UNTUK KULIT JENIS KERING DAN SANGAT KERING
.
baru launch produk baru dari Sendayu Tinggi dan produk ni sesuai untuk yang memiliki kulit wajah jenis kering
.
Stem Cell Rose Emulsion namanya
.
kena cuba dulu kalau nak kulit moist and radiant macam kulit kak yatie tu
.
Tak percaya kena try dulu. dalam 1 bulan akan rasa skin sangat silky dan jadi memantul
.
Formula ni sesuai untuk normal, dry to very dry skin
.
Skin combination boleh pakai juga sebab skin Kak Yatie jenis ni.
.
Kawankan dengan Gel Cleanser ph5.5 yg baru launch tu
.
Cuba sekarang, tak try memang rugi. Confirm jatuh cinta lepas try. Yang mana ada problem lepas cuci muka jadi “ketat” dan perit semacam ken cuba gel cleanser dan Rose stem cell moisturizer emulsion ni
.
Formula high end macam produk drug store yg mahal-mahal tu tapi harga memang mampu milik.
.
Face Cleansing And Makeup Removing Gel + Whitening RM32.40 (np: rm36.00 )
Rose Stem Cell Moisturiser Emulsion RM44.10 (np:RM49.00) .
#sendayutinggi
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Pipi kembung-kembung,
Dagu double layer,
Macam mana nak bagi cengkung,
Meh tiru cara mereka
.
haaaa...pantun 4 kerat untuk yang berhajat nak hilangkan double chin dan pipi pau
.
pipi pau tu kalau pada budak-budak memang comel sangat
.
mak budak ada pipi pau pon comel jugak la
.
cuma mak budak tak nak bersaing dengan budak-budak comel jadi mak budak ambil keputusan nak tiruskan pipi pau supaya tak pau lagi
.
camna caranya?
.
sapu shaping gel aje
.
Shaping gel ni rasa sejuk berangin dan tak panas
.
Caranya sapu pada muka, dari tulang rahang tu sapu dan urut bawak naik ke tulang pipi
.
bawah dagu tu jangan lupa, buh jugak. lepas tu dari bahagaian lelemak bawah dagu tu urut tolak ke bahagian depan bagi dagu runcing
.
Ia akan meresap dan tak rasa melekit. Tujuan untuk hilangkan water retention dan sembap air pada bahagian yang flabby
.
Kalau yang tak tahan panas untuk apply body contour cream, boleh sapu shaping gel ni pada perut, peha, atau bawah tangan yang membuai-buai tu.
.
Bagaimana Shaping Gel Berfungsi?
.
Shaping Gel menggalakkan proses lipolisis iaitu pencairan lemak apabila disapu dan diurut disekitar bawah dagu bagi membantu memecahkan lemak selain mengurangkan kesan double chin
.
Shaping Gel juga boleh disapu pada bahagian badan yang berlemak seperti bawah lengan, perut dan peha. Gunakan 2 kali sehari selepas mandi atau sebelum bersenam untuk hasil yg terbaik.
.
Shaping Gel RM42.30 (np: rm47.00)
.
#sendayutinggi #shapinggel #slimminggel
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Pukul 3 petang adalah waktu yang paling genting sekali
.
masa ni la nak mengantuk
.
masa ni la perut confius lapar ke tidak sebenarnya
.
masa ni la mulut mavam nak mengunyah je padahal tafi batu lepas lunch
.
dah minum segelas air kosong pon masih terasa nak kudap kudap
.
jadi untuk mengelakkan berlakunya over calorie intake
.
make sure sentiasa ada stok slimmax drink ni
.
Slimmax drink ni mengenyangkan dan rendah kalori sebab bahan utama dalam slimmax adalah oat, malt, beras perang, soya dan sedap berperisa vanila
.
Oat mengandungi Beta-Glucan yang mampu mengurangkan kadar kolesterol di dalam badan tau
.
Sebab tu kita banyak tengok minuman kesihatan di pasaran mengandungi oat sebagai salah satu bahan utama
.
Oat juga adalah jawapan untuk kurus dengan mudah kerana apabila oat diambil untuk sarapan pagi, kita akan berasa kenyang untuk jangka masa yang lama sekaligus membantu mengelakkan dari makan berlebihan
.
Oat juga mengandungi serat yang membantu memperlahankan kadar penghadaman nutrien dalam makanan
.
Dalam masa yang sama oat membantu untuk cegah masalah ketidakselesaan perut seperti sembelit dan buasir.
.
Dah boleh la bancuh slimmax drink secawan 😊
.
Slimmax RM28.00 (np: RM29.50)
.
#sendayutinggi #slimmaxdrink
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Saya tak suka la pakai sunblock. nanti kulit muka nampak berminyak 😥
.
haaaaaa.....tu la sebabnya muka lepas tu senang naik pigment
.
memang ada sesetengah sunblock akan buatkan kulit jadi berminyak dari melembap
.
Ada jugak yang taknak pakai sunblock sebab takut muka rasa tebal dan ‘berat’ sebab kebanyakkan produk sunscreen yang ada di pasaran teksturnya pekat dan "thick" yang mana sebenarnya tak sesuai dengan cuaca di Malaysia
.
So macam mana? takkan nak biar muka terdedah pada matahari gitu je kan
.
pakai la protection sikit. sayang sikit muka tu, janganlah tunggu muka dah naik jeragat baru pulun nak letak macam macam kat muka
.
Untuk kulit jenis kering dan kombinasi, boleh apply UV Defense Cream Hydrating Tinted Sunscreen ni
.
Sunscreen ni takkan buat muka korang rasa macam pakai foundation berkilo-kilo
.
Tekstur dia sangat ringan dan tak melekit langsung. Cepat kering bila di apply sebab formula dia ‘water-based’
.
Tapi ia khas untuk yang berkulit kering, normal & kombinasi sahaja
.
Kalau untuk kulit berminyak kena pakai UV Defense Cream yang cap biru tu
.
So sebelum beli, pastikan pemilihan sunblock sesuai dengan jenis kulit kita
.
UV DEFENSE CREAM HYDRATING TINTED SUNSCREEN SPF50 PA++ RM35.10 (np: RM39.00)
.
#sendayutinggi #uvdefensecream #tintedsunscreen
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

3 STEP MUDAH UNTUK DAPATKAN KULIT ANJAL DAN BERSERI
.
kacang rebus sangat langkah-langkahnya
.
3 step ni bukan sahaja bantu untuk jaga dan rawat kulit, tapi turut bantu untuk mencerahkan kulit wajah.
.
STEP 1: Cuci muka 2 kali sehari dengan Whitening Bar Soap
.
STEP 2: Buat proses exfoliation kulit 2-3 kali seminggu dengan menggunakan Facial Scrub With Collagen
.
STEP 3: Sapu Anti Aging Moisturiser setiap kali selepas mencuci wajah.
.
Lakukan rutin penjagaan ni dan boleh tengok perubahan yang berlaku pada kulit wajah
.
Whitening Bar Soap RM16.20 (np:RM18.00)
Facial Scrub With Collagen RM26.10 (np:RM29.00) Brightening Series Anti Aging Moisturiser RM40.50 (np:RM45.00 )
.

#sendayutinggi #collagenfacialscrub #whiteningbarsoap #brsmoisturiser
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Nak maintain awet muda?
.
senang je 😍
.
dalam badan kita ada kolagen semulajadi
.
tapi koi tua koi kurang dan menyusut nyusut kolagen tu
.
Bila kekurangan kolagen, struktur dan sel-sel kulit menjadi lemah dan mula kendur
.
Akibatnya mula la muncul masalah remeh temeh yang sangat tak menyenangkan hati kita kita wanita terindah ni
.
contohya.....liang pori besar dan semakin ketara penampakannya, eye bag boleh geng Panda, garis halus macam ubi rebus dan kulit kusam tak bermaya
.
Nak melambatkan sesi penuaan sebelum usia tu caranya minumlah Cocoa Collagen Shake ni
.
mengandungi kandungan kolagen sebanyak 2500mg dalam setiap sachet
.
sangat digalakkan untuk yang berumur 30 ke atas mengambil 1 paket setiap hari untuk menghalang penyusutan kolagen agar tidak berlaku dengan pantas
.
Kolagen ini sangat penting dan sangat diperlukan oleh badan kita tau
.
Untuk apa?
.
untuk mengekalkan keanjalan kulit, mengatasi masalah sakit sendi serta membantu dalam proses regenerasi kulit
.
cara pengambilan, sebelum tidur shake shake shake cocoa collagen dulu then tidur la supaya esok bangun masih maintain comel macam snow white
.
Cocoa Collagen Shake RM26.10 (NP:RM29.00)
.
#sendayutinggi #cocoacollagen #collagendrink
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Awak terlalu tak ada masa nak ikut regim skincare dari toner ke serum ke moisturizer segala....
.
tak apa
.
Boleh cuba kombinasi Golden Herb’s Soap & X-Ne Facial Spray sebagai permulaan
.
Rutin penjagaan paling simple mudah dan senang
.
Siang & Malam :
Cuci wajah dengan Golden Herb’s Soap 2 kali sehari. Buihkan sabun dengan sedikit air dan gosok pada wajah. Bilas bersih. Lap kering wajah dan sembur X-Ne Facial Spray pada seluruh wajah atau pada tapak tangan dan tepuk lembut seluruh muka. Okay dah siap!
.
Golden Herb’s Soap RM13.50 (NP: RM15.00)
X-Ne Facial Spray RM26.10 (NP: RM 29.00
.
#sendayutinggi #goldensoap #xnespray #oilyskin
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Lepas makan nasi ada je kejap lagi nak kudap macam-macam
.
Kadang baru je lepas makan ni, nampak roti nak makan roti
.
lama-lama kita mengajar perut kita satu habit lepas makan kena kudap kudap
.
tu yg berat makin naik tu sebab minda dah well trained untuk makan lagi dan lagi walaupun sebenarnya perut tu dah kenyang pon
.
Jadi, nak memudahkan dan kontrol semula minda supaya jangan ambil kudap-kudap atau cemel cemelan lepas makan. Ambil easyfull ni
.
Easyfull ni bantu kita kawal pengambilan kudapan dan bantu kurangkan rasa lapar
.
Easyfull ni berperisa coklat dan boleh diambil bila-bila masa tapi lebih bagus kalau ambil 1/2 jam ke 1 jam sebelum makan tengah hari.
.
Easyfull dirumus dengan pelbagai bahan organik seperti chia seed, beras perang, malt, black bean, pea protein, soya dan juga bitter orange
.
Tahu tak ape kebaikan bitter orange ni?
.
Bitter Orange ni memang biasa digunakan dalam suplemen yang membantu proses penurunan berat badan. Bitter Orange ni berfungsi untuk membantu proses pembakaran lemak dan kalori. Yang menariknya, Bitter Orange ni la yang bekerja untuk mengawal nafsu makan
.
untuk permulaan kita tak akan nampak kesan pengambilan easyfull sebab minda masih lagi belum well trained
.
bila perut dah serasi dan minda dah mula kenal erti kenyang sebenar masa tu kita tak nak dah kudap-kudap walaupun semua nampak sedap 😍
.
Easyfull RM50.40 (NP: RM56.00)
.
#sendayutinggi #easyfull
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

FORMULA UPGRADED TAPI MAINTAIN HARGA LAMA
.
Masa 1st launch Doll Skin BB Cushion ni SOLD OUT tak sampai 2 weeks !!
.
hebat kan?
.
bb cushion sendayu tinggi memang hebat sebab tu ramai yang repeat order
.
Kali ni doll skin bb cushion di perbaharui formulanya untuk pengguna setia produk ni. .
yang penting HARGA KEKAL tau. Highly recommended utk normal, dry & combination skin
.
untuk oily skin boleh guna matte bb cushion
.
So apa yg BARU dalam bb cushion new edition ni ?
▪️upgraded UV filter to SPF50
▪️Whitening Complex & Vit E
▪️ Ascorbic Acid, Hyaluronic Acid, Centella Asiatica Extract & Algae Extract.
▪️Lightweight on skin yet full coverage.
▪️Sweatproof & waterproof
▪️New cushion + image
.
Doll Skin BB Cushion RM44.90 (NP: RM49.90)
.
#sendayutinggi #dollskinbbcushion
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Lucimax ini produk universal
.
kehebatannya seperti ibarat dicampak ke laut menjadi pulau.
.
di baling ke darat menjadi gunung
.
gittuuuuu..love love love ha
.
lucimax ni boleh digabungkan dengan suplemen herba yang berbeza, antaranya:
.
Ambil Lucimax dan Garlic Plus untuk membantu proses penurunan berat badan.
.
Ambil Lucimax dan D’folia untuk merawat masalah dalaman wanita.
.
Ambil Nosygone & Lucimax untuk merawat masalah resdung yang teruk.
.
Ambil Lucimax & Body Contour Cream untuk membantu proses pelansingan badan.
.
pilih dan menang je sekarang ni nak yang mana
.
Lucimax RM31.50 (NP: RM35.00)
.
#sendayutinggi #lucimax
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Siapa yg ada problem dgn oily atau combination skin ?
.
Mekap usually tak tahan lama & rasa rimas bila lepas sejam kan. So ini Kak Yatie dari Sebdayu Tinggi share simple tips skincare routine & mekap harian utk skin oily & combination
.
Bila penghasilan sebum terkawal, mekap akan tahan lama selain ia akan kurangkan masalah breakouts juga
.
Produk @sendayu.tinggi_hq dlm video :
▪️XNe Facial Spray
▪️HA Serum
▪️Tea Tree Primer
▪️UV Defense Matte Mousse
▪️Matte BB Cushion
▪️Dual Wet & Dry Foundation
▪️Setting Powder
▪️Shimmer Cream
▪️Eyes On Me Palette
▪️Blusher Palette
▪️Doll Mascara
▪️Matte Waterproof Pencil
▪️Superglow Highligh
▪️Lip Color Balm
.
#sendayutinggi
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Bukan kulit wajah je yang ada sel kulit mati tau
.
kulit badan pon ada juga
.
setiap hari akan ada sel kulit yang mati, kita je yang tak nampak
.
boleh je kita tak scrub sel kulit yang mati ni
.
tapi kulit badan kita akan keras kasar dan kusam la
.
lagi satu kalau kita pakai lotion pada kulit yang tak scrub, nanti kita nampak macam ada daki daki yang naik masa kita sapu
.
so tak best la dekat situ sebab penyerapan berkesan untuk vitamin dari lotion tu tak absorb sepenuhnya oleh kulit. semua dah lari ikut daki
.
FACIAL SCRUB untuk exfoliate wajah VS. ZEOARY SOAP untuk exfoliate badan.
.
Try kedua-duanya. dah cuba mesti tak pandang scrub yang lain dah
.
Facial Scrub membantu untuk mencerah dan melembutkan kulit wajah
.
Mudah lepas tu nak buat exfoliation blackheads & whiteheads
.
Penggunaan scrub 3 kali seminggu mampu untuk menanggalkan kotoran yang menyebabkan kulit menjadi kusam dan terjadinya blackhead dan breakouts
.
Zeoary Soap pula sabun lulur badan yang dirumus khas untuk membantu membersihkan daki kehitaman pada badan dan juga mengatasi masalah jerawat pada badan.
.
Facial Scrub RM26.10 (NP: RM29.00)

Zeoary Soap RM13.50 (NP: RM15.00)
.
#sendayutinggi #facialscrub #zeoarysoap
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Bila kulit kering dan kusam tambah pulak merekah dan breakout, nak pakai make up memang akan nampak tak cantik
.
Kadang nak pakai sunblock pon nampak menggelupas kan?
.
dah letak foundation mahal pon aura kusam tu masih jelas kelihatan
.
memang tak boleh nak selindung
.
kulit kering tak cukup moisture akan mempercepatkan pigmentasi berlaku
.
kedut pon senang naik pada area hujung mata
.
amalkan scrub muka
.
scrubbing penting untuk tanggalkan sel kulit mati .
kalau tak scrub, sel kulit mati akan naik sama kusamdan keringkan kulit muka
.
bukan scrub selalu pon. tak make pon kena jugak scrub at least 3 kali seminggu
.
lepas tu apply brightening series
.
4 minggu kulit dah semakin nampak perbezaannya. makin cerah, anjal dan lembap
.
Brightening Series Whitening & Moisturiseing Cleanser RM29.70 (NP:RM33.00)

Brightening Series Anti-Ageing Moisturiser RM40.50 (NP: RM45.00)

Brightening Series Super Hyaluronic Acid Serum RM40.50 (NP: RM 45.00)
.
#sendayutinggi #brscleanser #brsserum #brsmoisturiser #dryskintreatment
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Nak pakai lipstik tapi takut nampak tak cantik
.
sebab apa?
.
sebab bibir kering merekah .
Jangan pening-pening. ni ada creamy matte lipstick by sendayu tinggi.
.
Creamy Matte Lipstick ni gabungan dua jenis kemasan iaitu ‘creamy’ dan ‘matte’
.
Direka khas dan sesuai untuk bibir kering kerana tidak menyebabkan bibir merekah atau kering
.
Yang penting tahan lama tanpa perlu touch up yang kerap
.
Kakak suka warna lilac dengan dusty
.
korang suka warna apa? cuba komen sikit
.
CREAMY MATTE LIPSTICK RM27.90 (NP: RM31.00)
.
#sendayutinggi #creamymatte
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

khas untuk yang muka memang takde masalah apa-apa
.
memang sejenis malas nak tepek apa-apa
.
tapi ada hati dan perasaan nak muka nampak floles, anjal lagi gebu
.
ni la produk-produk nya yang korang kena amalkan
.
3 langkah mudah utk dapatkan kulit lembap, sihat & cerah berseri
.
1️. Facial Scrub With Collagen RM27.65 (NP: RM30.75)
🔥scrub la muka tu at least 3 kali seminggu. Kasi tanggal sel-sel mati. Hasilnya kulit jadi lebih lembut dan halus. Exfoliation penting utk memastikan skincare yg disapu lepas tu meresap sepenuhnya utk mendapatkan hasil terbaik.
.
2️. Brightening Series Whitening & Moisturizer Cleanser RM29.70 (NP: RM33.00)
🔥 pencuci wajah dengan formula cream cleanser. pencuci muka ni melembap, menyingkirkan kotoran & mencegah pigmentasi. lepas cuci muka memang rasa nak cubit je pipi tu sebab boleh feeling ala-ala kulit bayi
.
3️. Collagen Facial Spray RM26.10 (NP: RM29.00)
🔥 lepas cuci muka sembur waktu pagi & malam. mengandungi Sodium Gluconate & Kolagen untuk melembapkan wajah 24 jam disamping menganjalkan kulit.
.
tu je la step paling malas kakak boleh suggest
.
cuma kalau ada rajin lagi sikit. lepas sembur tu pakai Whitening Pearl Cream RM30.60 (NP: RM34.00)
.
tak payah nak bedak-bedak dah. takde bedak pon takpe. memang konfem floles ala-ala gadis korea
.
#sendayutinggi #facialscrub #brscleanser #collagenspray
#sendayutinggionline
#dealersahsendayutinggi
#codsendayutinggisetiaphari
#postagesetiapharibekerja
#sendayutinggihargahli
#sendayutinggiserikembangan
#sendayutinggitamanlestariputra
#sendayutinggitamanequine
#sendayutinggikotaperdana
#sendayutinggidatodemang
#sendayutinggisriindah
#sendayutinggitamanuniversiti
#sendayutinggipinggiranputra
#sendayutinggiputrapermai
#sendayutinggilestaripermai
#sendayutinggitamanalamputra
#sendayutinggilestariperdana
#sendayutinggipuncakjalil
#sendayutinggi16sierra
#sendayutinggiserdang
#sendayutinggiputrajaya
#sendayutinggibalakong
#sendayutinggicherasbalakong

Most Popular Instagram Hashtags