[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#sekadarperkongsianbersama

1107 posts

TOP POSTS

"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?" — (Surah Ar-Rahman, Ayat 13)
-
Salam Jumaat, semua. Moga amalan kita bertambah di hari yang mulia ini ✨Jangan lupa baca 10 ayat terawal & 10 ayat terakhir Surah Al-Kahfi 🌸 #sekadarperkongsianbersama #withloveily

KUIH BUAH MELAKA JADIK TEPUNG!!!!!!BUKAN TEPUNG JADI KUIH
Bukan niat nak menutup periuk nasik sesiapa...cuma bayangkan kalau kuih nie sahaja yg dijadikan menu berbuka tapi keadaan sgt2 mengecewakan....😅😅😅 kejadian nie berlaku pada sy sendiri..sy memang peminat kuih nie🤗😅😅 tapi bila dah rasa kuih msih lg jadik tepung😱😱😱 (X masakK!!!!) x payah nak mention sapa2 yang jual...mohon jangan aniaya org kesian pada yg berpuasa...
#sekadarperkongsianbersama
#buahmelakatepungmelaka
#gulakeraskong
#dapurgashabis
#berfikiranpositifituperlu

Bila engkau berbicara lain dibibir💋 lain dihati❤ dan bila engkau berjanji✊selalu engkau ingkari👎 jikalau kau dipercaya lalu kau mengkhianatinya👇
-itu munafik namanya👊
#sekadarperkongsianbersama

Pemetik Buah .Wait? if you guys interested nak petik buah dekat Australia.Make sure using the "Halal" Way.Not Illegal ok ..Ada banyak kes , sampai meninggal pun ada and cant afford to pay the Hospital bill etc .Make sure guna jalan yang betul .Barulah rezeki direstui sentiasa. Rezeki di bumi Allah ini luas .Atas kita nk guna cara Halal or .. #sekadarperkongsianbersama

"Kita tidak akan dpt memutarkan jarum waktu ke belakang. Masa umpama air sungai yg mengalir. Apabila kita memijak air kali pertama, maka kita tidak akan dapat memijak air yang sama pada pijakan kedua. Masa ibarat nyawa kita. Mengurus masa samalah dgn mengurus nyawa kita!!!" #demimasa
#dimanaDIAdihatikita
#silafhmknbtulbtulayatdiatas
#jgncpatmelatah
#sekadarperkongsianbersama

Semalam mandi air terjun, Harini mandi air ais 💪🏃👍
Dah all out masa race kn, sekarang kene recovery balik supaya boleh all out race akan datang 😀😀
Banyak kelebihan mandi air sejuk atau mandi ais ni :

1 - membantu melawan jangkitan kuman.
2 - melancarkan aliran darah.
3 - meningkatkan metabolisma badan.
4 - mengawal suhu badan.
5 - mengurangkan stress.
6 - menguatkan penafasan.
7 - membuatkan kulit dan rambut menjadi sihat.
8 - membantu proses sistem limpa
9 - meningkatkan penghasilan hormon
10 - badan lebih bertenaga dan segar
11 - membantu melegakan otot2 badan

Mandi air sejuk atau ais juga dapat membakar lemak, iaitu brown fat akan aktif untuk menghangatkan tubuh seterusnya membakar lebih kalori dengan meningkatkan kadar metabolisma badan. 😀😀 #recovery #mandiaisdanairterjun #sekadarperkongsianbersama #afterB3B #runners #centrotowerrun2017 #fitmalaysiaperingkatnegeriselangor #rakyatrun2017

Tahun 2k16, nak create memories dengan orang-orang tersayang dan berambus dari hidup orang yang tak reti hargai kita 💁🏻💁🏻💁🏻 #sekadarperkongsianbersama #diatasawan #loveofmylife #2016

Termenung seorang diri. Bangun dari tidur, sebelum tidur kutermenung. Setiap masa kutermenung. Dalam tawa, juga dalam diam kutermenung. Kemana perjalanan aku, sampai bila perjalanan aku dan bagaimana perjalanan aku. Setiap org mahukan kejayaan dan tidak akan ada kejayaan tanpa usaha. Usaha itu bermula dari kosong. Bangkit dan terus bangkit tiada henti sehingga berjaya kelak. Semoga impianku tercapai untuk berjaya didunia dan diakhirat dengan usaha dan pastinya doa tidak putus putus. Namun, setiap perjalanan hidup yang berlaku juga pasti ada cabaran. Setiap cabaran pasti ada yang hikmah. Tetapi, setiap hikmah pasti akan ada yang baiknya. Kejayaan itu tidak bermula dengan darjat. Tidak pangkat. Atau harta. Lambat dan cepat kejayaan itu hanya datang dengan USAHA. ✋️
#sekadarperkongsiansemangat #sekadarperkongsianbersama #sekadarperkongsiansemogabermanfaat

MOST RECENT

Jom kenali merkuri..supaya kite sedar betapa bahaynya ia ye kawan2 bile salah cara penggunaanya.

Apakah itu MERKURI?😦
Merkuri adalah logam berat yang berbentuk cair dan merkuri adalah bahan dasar pembuatan elektronik

Jika di dalam kecantikan merkuri berfungsi sebagai penghalus wajah tanpa pori pori dan wajah menjadi licin seketika. Merkuri ini dlm kuantiti yg tertentu diletakkan ke dlm kosmetik. Jadi, apabila pengguna menggunakan kosmetik yg mengandungi merkuri, ibarat die meletakkan racun secara berjadual pd wajah sendiri 😨 ( RACUN BERJADUAL YE)
Kesan krim bermerkuri jangka panjang adalah
Kanser hati,ginjal,wajah jerawat meradang,membunuh janin,kanser payudara,kanser rahim

#merkuri
#wafirahqueenzgorgeous
#sekadarperkongsianbersama

Tip kekal sihat di musim panas
Tanda - tanda awal strok haba
#kesihatan
#cergas
#ceria
#infosemasa
#sekadarperkongsianbersama

Most Popular Instagram Hashtags