#sekadarperkongsianbersama

1078 posts

TOP POSTS

Bila engkau berbicara lain dibibir💋 lain dihati❤ dan bila engkau berjanji✊selalu engkau ingkari👎 jikalau kau dipercaya lalu kau mengkhianatinya👇
-itu munafik namanya👊
#sekadarperkongsianbersama

"Kita tidak akan dpt memutarkan jarum waktu ke belakang. Masa umpama air sungai yg mengalir. Apabila kita memijak air kali pertama, maka kita tidak akan dapat memijak air yang sama pada pijakan kedua. Masa ibarat nyawa kita. Mengurus masa samalah dgn mengurus nyawa kita!!!" #demimasa
#dimanaDIAdihatikita
#silafhmknbtulbtulayatdiatas
#jgncpatmelatah
#sekadarperkongsianbersama

KUIH BUAH MELAKA JADIK TEPUNG!!!!!!BUKAN TEPUNG JADI KUIH
Bukan niat nak menutup periuk nasik sesiapa...cuma bayangkan kalau kuih nie sahaja yg dijadikan menu berbuka tapi keadaan sgt2 mengecewakan....😅😅😅 kejadian nie berlaku pada sy sendiri..sy memang peminat kuih nie🤗😅😅 tapi bila dah rasa kuih msih lg jadik tepung😱😱😱 (X masakK!!!!) x payah nak mention sapa2 yang jual...mohon jangan aniaya org kesian pada yg berpuasa...
#sekadarperkongsianbersama
#buahmelakatepungmelaka
#gulakeraskong
#dapurgashabis
#berfikiranpositifituperlu

Tahun 2k16, nak create memories dengan orang-orang tersayang dan berambus dari hidup orang yang tak reti hargai kita 💁🏻💁🏻💁🏻 #sekadarperkongsianbersama #diatasawan #loveofmylife #2016

🌸 Someone was asking me about ‘Love’. And to be honest, saya bukanlah doktor pakar cinta. ^^
-
-
Namun, bila disebut tentang cinta. Definasi yang saya pegang hanya satu. “Iaitu dengan cinta, saya ingin ke syurga bersama-sama insan yang disayangi. Dan apa-apa yang membawa ke neraka, itu bukanlah cinta.” Jika awak tanya saya, “Patut ke aku tunggu dia? Takut-takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran~~~. ”
-
-

Dan di bawah ini, jawapan saya. 😊
Jika awak rasa perkenalan awak dengannya semakin mendekatkan diri kamu dengan Allah, maka teruskan. Namun, jika perkenalan itu membuatkan kamu semakin jauh dari Allah, sedarilah bahawa itu bukanlah jalan yang terbaik untuk kamu pilih.
Kamu ada KUASA untuk MEMILIH. Dan pastikan ia adalah yang terbaik buat dunia & akhirat awak. DUNIA & AKHIRAT. Bukan hanya DUNIA.
-
-
Berbaloi di bawah bukan bermaksud berbaloi dengan kekayaan harta, pangkat, darjat atau kecantikan/kehenseman yang dia miliki. Tetapi, kaya dengan iman dan cintanya kepada Al-Khaliq serta Rasulnya. <3 Dan mudah-mudahan dengan ‘kekayaan’ itu menjadi asbab untuk kamu dan dia berpimpin tangan, kembali pulang ke syurga bersama-sama. 🍃
-
-
“Wahai jiwa-jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan hati yang reda dan diredaiNya. Maka, masuklah ke dalam golongan hamba-hambaKu. Dan masuklah ke dalam syurgaKu’’.
(Surah Al-Fajr: 27-30)

#SekadarPerkongsianBersama
#MogaAllahRedha

"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?" — (Surah Ar-Rahman, Ayat 13)
-
Salam Jumaat, semua. Moga amalan kita bertambah di hari yang mulia ini ✨Jangan lupa baca 10 ayat terawal & 10 ayat terakhir Surah Al-Kahfi 🌸 #sekadarperkongsianbersama #withloveily

"Bila baca komen2 ni, masih ramai lg yg termakan nak kulit cantik dlm masa yg singkat 😓 tolak tepi la fake or tak fake. Sy bukan nk jatuhkan bisnes sape2, tapi pilih la betul2.

Kalau ikut logik akal sekalipun, tak rasa ke ada something wrong bila result tu nmpk dgn sgt cepat? Boleh jd gebu, putih, flawless, sedangkan dah bertahun2 kita hidup dgn tona kulit sedia ada, takkan la tiba2 je dlm masa beberapa hari je terus berubah?
Nampak sgt produk tu dah hakis lapisan luaran kulit. Rajinkan membaca, dan banyakkan bergaul dgn ahli sains atau ilmu kimia dan perubatan. Produk luar ambik masa berpuluh tahun dlm makmal buat research utk nak pastikan formulasi terbaik yg selamat utk pengguna. Kat sini?

Founder entah sape2, takde ilmu atau background pun dlm bidang farmaseutikal, tapi sbb ada duit, upah org, kilang xtau taraf mcm mana, tapi if marketing bagus, jalan. Itu realiti nya sama ada kita boleh hadam atau tak. Sy tak kata semua. Tapi boleh nilai sendiri.
Sy sendiri pun pernah termakan dulu, mmg elok awal2. Tapi lps stop, akan naik jrwt. Kat situ dah nampak dah something tak kena. Sekadar nasihat, guna lah produk yg dijual di farmasi, atau yg familiar dan disahkan keselamatannya.

Yg tumbuh mcm cendawan lepas hujan secara online atau kat toko2 jamu ni, pikir la bnyk kali sebelum beli. Ada no kkm takde jaminan ianya selamat. Mmg nmpk ok mula2, tggu lepas 5 tahun. Efek dia bukan skrg, efek dia jangka masa panjang" !! Urmm korang macamana? Betul tak akak cakap nei?,Ape2 roger akak eh

#jangankecamakak
#fikirfikirkan
#nakcantikkenabijak
#sekadarperkongsianbersama

MOST RECENT

Selamat malam duni..
#sekadarperkongsianbersama

Assalamualaikum...
Selamat Pagi Ahad☺

Jangan kita hanya nampak kelemahan mereka,
tapi kita lupa kelemahan kita,
Jangan kita sibuk besar-besarkan kesilapan mereka
,tapi kita pandang kecil kesilapan kita.

#sekadarperkongsianbersama

Bukan Hari2 Kita Happy,Bermain Dengan Makhluknya Salah Satunya Haiwan....
.
Tak Boleh Juga Kalau Sentiasa Bersama Manusia,Kerana Haiwan Pun Mahukan Kita Bersamanyaa..
.
Kadang2 Haiwan Dapat Tenangkan Hati Kita Setelah Diracuni atau Disakiti Oleh Manusia..Betul?..
.
#thinkpositive #sekadarperkongsianbersama
.
#officialsyafx #originalpic #originaltext #shorttext #roadtopassiveincome
.

bit.ly/kerjaduit

.
#sekadarperkongsianbersama ^^,
.
.
Dengan Sapa Saya Tak Boleh Bersalaman?? (Perempuan) 🤔
.
.
Raya2 jugak..Aurat Jangan Lupa Jaga, Batas Pergaulan Jangan Lupa Jaga. Jangan Bantai Salam ja dengan yang Bukan Mahram. 🤦🏻‍♂️
.
Setan dah kena lepas jangan kita plak jadi setan huhu 👻
.
Tazkirah Ringkas Hari Raya..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin 😁
.
.
#jomperbaikidiri #jomkongsiilmu

.
#sekadarperkongsianbersama ^^,
.
.
Dengan Sapa Saya Tak Boleh Bersalaman?? (Lelaki) 🤔
.
.
Raya2 jugak..Aurat Jangan Lupa Jaga, Batas Pergaulan Jangan Lupa Jaga. Jangan Bantai Salam ja dengan yang Bukan Mahram. 🤦🏻‍♂️
.
Setan dah kena lepas jangan kita plak jadi setan huhu 👻
.
Tazkirah Ringkas Hari Raya..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin 😁
.
.
#jomperbaikidiri #jomkongsiilmu

Most Popular Instagram Hashtags