#sebarkankebaikan

15504 posts

TOP POSTS

بسم الله الرحمن الرحيم
.
.
Please feel free to share or repost or tag 🌹
. جزاك اللهُ خيرًا . إن شاء الله .

#quotes #islamicquotes #muslimquotes #islamicreminder #islamicpost #dakwah #islam #proudtobemuslim #proudtobemuslimah #muslim #muslimah #islamituindah #islamitumudah #sebarkankebaikan #sebarkandakwah #sebarkanislam #Allahswt #muhammadsaw #quran #doa #pray #ummah #alhamdulillah #syukur #jazakallah #pesananuntukdirisendirijuga #yangbaikitudariAllahSWT #noorhafizza
02 Zulkaedah 1438 AH | 26 July, 2017
uploaded image is a reminder to myself and all of us. May Allah bless us all in this world and hereafter.

(2/3)

Beberapa waktu yang lalu tim @haloindodaaitv
dari @daaitv_indonesia hadir dalam pertemuan StatusFAN.com dan Traditional Games Returns Community. Pertemuan ini membahas tentang fitur baru dari statusfan.com yang tentunya bermanfaat sekali bagi komunitas-komunitas peduli anak seperti TGR serta rencana kerjasama selanjutnya. .
.
@statusfandotcom adalah Media Informasi dan edukasi yang berisi pengetahuan, artikel, cerpen, tips dan berita seputar anak indonesia yang di kemas melalui Mading Online. Disini siapapun bisa berbagi cerita dan pengalaman kepada seluruh Anak Indonesia. Info selengkapnya dapat mengunjungi official web www.statusfan.com.

Traditional Games Returns (TGR) adalah komunitas sosial budaya yang berkonsentrasi pada hak bermain anak khususnya bermain permainan tradisional. TGR bertujuan untuk mensosialisasikan permainan tradisional kepada masyarakat, melestarikan permainan tradisional serta mengembalikan antusiasme anak-anak Indonesia untuk kembali bermain permainan tradisional di era modern ini. Hal ini dimaksudkan untuk mengimbangi dampak negatif dari gadget yang mulai digemari anak - anak.

TRADITIONAL GAMES RETURNS CAMPAIGN
"Lupakan Gadgetmu, Ayo Main di Luar!" .
.
#tgrcampaign
#traditionalgamesreturns
#roadtotgr2
#MediaAnak #AnakIndonesia #BeritaAnak #MadingOnline #websiteanakindonesia #cerpen #webanak #indonesia #media #pengalaman #tips #bercerita #berbagi #forumanak #incakap #tmpi #haloindonesia #sebarkankebaikan

Senyum seindah suria yang membawa cahaya
Senyumlah dari hati dunia mu berseri..
Happy morning to all of you..May God bless us 😊😊
#KopisananganDongkosuabon
#SebarkanKebaikan
#SenyumSelalu

Part2
"Tiada tuhan selain ALLAH, segala kepemilikan sejatinya MILIK ALLAH"

#jombacaquran
#jombacaquransetiaphari
#jomngaji
#sebarkankebaikan

Sebarkan Kebaikan... Yuk abadikan momen kemanusiaan dan unggah di akun instagram kamu dengan #sebarkankebaikan

Unggahan paling menarik akan kami tampilkan di siaran langsung Program Halo Indonesia.. #sebarkankebaikan
#newsanchor
#presenter
#humanism
#instagood

.
Ukirkan senyuman sepanjang masa, anggaplah apa yang kita lalui ini tanda ALLAH sayangkan kita.

Agar kita berusaha kembali mendekatkan diri kepadaNya.

Sudah pasti bahagia dan tenang menghampiri kita jika sentiasa tersenyum.

Segala puji bagi ALLAH.

Senyum..😊😊😊
.
#MuhasabahDiri #share
#SebarkanKebaikan

Program Dokumenter Refleksi DAAITV "MENEPIS ISOLASI" menari dalam kesetaraan. #dance #sebarkankebaikan #documentary

Nous ne sommes pas des touristes mais nous voyageons . .

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Anda boleh tenang di dalam pesawat padahal tidak tau siapa pilotnya.

Anda boleh tenang di dalam kereta padahal tidak tau masinisnya.

Lalu, mengapa anda tidak merasa tenang di dalam dunia ini sedangkan anda tau Allah lah yang mengaturnya. ( Syekh Mutawalli Sya'rowy rahimahullahu ta'ala)

ألا بذكر الله تطمئن القلوب ❗❗ 🌸استغفر الله ، اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين 🌸

#1day1tarbiyah#kmtk#sebarkankebaikan

MOST RECENT

ANDA BERUMUR 40 TAHUN dan keatas? kedutan mula semakin ketara pada wajah?

Kedutan dan usia memang sinonim antara satu sama lain. Lebih lebih lagi apabila kita meningkat usia. Kulit yang tidak mendapat penjagaan rapi dari awal akan lebih mudah kendur, kering, berkedut dan ditumbuhi jeragat.

Kerana itu Mary Kay memformulasikan rangkaian khas produk penjagaan muka Timewise Plus Repair set buat mereka yang berumur 40 tahun keatas untuk menganjalkan semula dan mengurangkan kedutan. Menjadikan kulit kembali sihat, tegang dan anjal!

Berminat? Nak kekal muda? Jom whatsapp sis. 😊
.
Love, Linda,
☎ 012-6434291
MK Beauty Consultant
.
#MaryKayMalaysia #MaryKayProduct  #MaryKaySkincare #NewSet  #TimewiseRepairSet #MajalahPengantin #Pengantin #Maskulin #SayaJualMK  #ProdukTerbaik #SebarkanKebaikan

ANDA BERUMUR 40 TAHUN dan keatas? kedutan mula semakin ketara pada wajah?

Kedutan dan usia memang sinonim antara satu sama lain. Lebih lebih lagi apabila kita meningkat usia. Kulit yang tidak mendapat penjagaan rapi dari awal akan lebih mudah kendur, kering, berkedut dan ditumbuhi jeragat.

Kerana itu Mary Kay memformulasikan rangkaian khas produk penjagaan muka Timewise Plus Repair set buat mereka yang berumur 40 tahun keatas untuk menganjalkan semula dan mengurangkan kedutan. Menjadikan kulit kembali sihat, tegang dan anjal!

Berminat? Nak kekal muda? Jom whatsapp sis. 😊
.
Love, Linda,
☎ 012-6434291
MK Beauty Consultant
.
#MaryKayMalaysia #MaryKayProduct  #MaryKaySkincare #NewSet  #TimewiseRepairSet #MajalahPengantin #Pengantin #Maskulin #SayaJualMK  #ProdukTerbaik #SebarkanKebaikan

#Repost from @daaitv_indonesia with @regram.app ... 60 jam lagi pertunjukan My Dream akan terselenggara di Jakarta, terima kasih untuk Sahabat DAAI yang sudah turut berdonasi dan berkomitmen hadir dalam Daai Night My Dream 2017. Kesempatan berdonasi masih terbuka dengan menghubungi 0889 8100 5000 #DaaiNightMyDream #DaaiNightJakarta #sebarkankebaikan #seni #pertunjukan #inspiratif #sumarecon #tzuchiindonesia

-
Assalammualaikum..
-
ON SALE 😱😱😱
.
'T-SHIRT MUSLIMAH SAFIYYA' #byNajwaHana
.
3 helai RM100 💰💰💰
Harga tak termasuk kos pos
+ poslaju RM10 sm | RM20 ss
-
Ciri-ciri eksklusif️ SAFIYYA :
.
💞 Material Teteron Cotton
💞 Serap peluh
💞 Tahan lasak
💞 Tidak panas
💞 Tidak nipis
💞 Ironless
💞 Tidak mengecut
💞 Pilihan warna yang eksklusif dan tahan lama
-
Ada saiz : XL, 2XL & 3XL sahaja
-
📦📦 *borong* 📦📦 (10psg ke atas)
-
Order --> Whatsapp 016 2346154
-
#assalammualaikum #bismillahirrahmanirrahim
#sale #terbaik #sayajualmurah #sayajual #sayajualbaju #sayajualonline #terapiinstagram #sebarkankebaikan #selamanyacinta #bajumuslimah #bajumuslimahmurah #tshirtmuslimahmurah #tshirtmuslimah #insta #instashop #zaraabyNH #bynajwahana #fashion #tshirtlabuh #bazarpaknil #jualanmurah #muslimahwear #hijabstyle

-
Assalammualaikum..
-
ON SALE 😱😱😱
.
'T-SHIRT MUSLIMAH SAFIYYA' #byNajwaHana
.
3 helai RM100 💰💰💰
Harga tak termasuk kos pos
+ poslaju RM10 sm | RM20 ss
-
Ciri-ciri eksklusif️ SAFIYYA :
.
💞 Material Teteron Cotton
💞 Serap peluh
💞 Tahan lasak
💞 Tidak panas
💞 Tidak nipis
💞 Ironless
💞 Tidak mengecut
💞 Pilihan warna yang eksklusif dan tahan lama
-
Ada saiz : S, M, L, 2XL & 3XL sahaja
-
📦📦 *borong* 📦📦 (10psg ke atas)
-
Order --> Whatsapp 016 2346154
-
#assalammualaikum #bismillahirrahmanirrahim
#sale #terbaik #sayajualmurah #sayajual #sayajualbaju #sayajualonline #terapiinstagram #sebarkankebaikan #selamanyacinta #bajumuslimah #bajumuslimahmurah #tshirtmuslimahmurah #tshirtmuslimah #insta #instashop #zaraabyNH #bynajwahana #fashion #tshirtlabuh #bazarpaknil #jualanmurah #muslimahwear #hijabstyle #muslimahsyarii

Sebarkan Kebaikan... Yuk abadikan momen kemanusiaan dan unggah di akun instagram kamu dengan #sebarkankebaikan

Unggahan paling menarik akan kami tampilkan di siaran langsung Program Halo Indonesia.. #sebarkankebaikan
#newsanchor
#presenter
#humanism
#instagood

Program Dokumenter Refleksi DAAITV "MENEPIS ISOLASI" menari dalam kesetaraan. #dance #sebarkankebaikan #documentary

Terima kasih pada rakan² yang tak jemu² like dan komen setiap posting kak Es.
Sangadd menghargaiiii.
Yang mana sempat akan kak Es anta balik komen dan like penuh kasih sayang bersulam cinta abadi. Cewaaah

Salam perkenalan untuk follower baru.
Kak Es ni, ibu anak 4 yang diberi nama oleh ayahanda dan bonda dalam surat beranak sebagai NORAISAH ABU BAKAR. Lahir di Sekinchan Selangor 37 tahun yang lalu, tua dah kan... 😅😅😅
Kak Es surihati abam ensem je, tak bekerja dan hampir 2 tahun serius niaga online. Berusaha top up elmu emas dari otai² ig (@akademi.insta)dan fb.
Harapan kak Es ngalahkan gunung Kinabalu... Harap dapat berbakti pada keluarga dan ayah nan seorang itu. In shaa Allah.. Aamiiin. Jom share impian uollsss di komen dan dapatla kita aamiiin kan sesama. Okay.
Sayang selalu

#terapiinstagram
#ajimaura

Hari ini Daai Inspirasi akan menampilkan kisah relawan Tzu Chi, Johan Kohar yang berbagi cerita mengenai pengalamannya sebagai relawan dalam acara bedah buku. Saksikan kisahnya di Daai Inspirasi hari ini pukul 18.30 dan 22.00 dan esok hari pukul 06.00 dan 08.30 di Daai TV.
#sebarkankebaikan #daaitvindonesia #daaiinspirasi #tzuchiindonesia #relawankemanusiaan #relawantzuchi #tzuchisinarmas #kemanusiaan #humanism #humanity #relawan

(1/3)

Beberapa waktu yang lalu tim @haloindodaaitv
dari @daaitv_indonesia hadir dalam pertemuan StatusFAN.com dan Traditional Games Returns Community. Pertemuan ini membahas tentang fitur baru dari statusfan.com yang tentunya bermanfaat sekali bagi komunitas-komunitas peduli anak seperti TGR serta rencana kerjasama selanjutnya. .
.
@statusfandotcom adalah Media Informasi dan edukasi yang berisi pengetahuan, artikel, cerpen, tips dan berita seputar anak indonesia yang di kemas melalui Mading Online. Disini siapapun bisa berbagi cerita dan pengalaman kepada seluruh Anak Indonesia. Info selengkapnya dapat mengunjungi official web www.statusfan.com.

Traditional Games Returns (TGR) adalah komunitas sosial budaya yang berkonsentrasi pada hak bermain anak khususnya bermain permainan tradisional. TGR bertujuan untuk mensosialisasikan permainan tradisional kepada masyarakat, melestarikan permainan tradisional serta mengembalikan antusiasme anak-anak Indonesia untuk kembali bermain permainan tradisional di era modern ini. Hal ini dimaksudkan untuk mengimbangi dampak negatif dari gadget yang mulai digemari anak - anak.

TRADITIONAL GAMES RETURNS CAMPAIGN
"Lupakan Gadgetmu, Ayo Main di Luar!" .
.
#tgrcampaign
#traditionalgamesreturns
#roadtotgr2
#MediaAnak #AnakIndonesia #BeritaAnak #MadingOnline #websiteanakindonesia #cerpen #webanak #indonesia #media #pengalaman #tips #bercerita #berbagi #forumanak #incakap #tmpi #haloindonesia #sebarkankebaikan

(2/3)

Beberapa waktu yang lalu tim @haloindodaaitv
dari @daaitv_indonesia hadir dalam pertemuan StatusFAN.com dan Traditional Games Returns Community. Pertemuan ini membahas tentang fitur baru dari statusfan.com yang tentunya bermanfaat sekali bagi komunitas-komunitas peduli anak seperti TGR serta rencana kerjasama selanjutnya. .
.
@statusfandotcom adalah Media Informasi dan edukasi yang berisi pengetahuan, artikel, cerpen, tips dan berita seputar anak indonesia yang di kemas melalui Mading Online. Disini siapapun bisa berbagi cerita dan pengalaman kepada seluruh Anak Indonesia. Info selengkapnya dapat mengunjungi official web www.statusfan.com.

Traditional Games Returns (TGR) adalah komunitas sosial budaya yang berkonsentrasi pada hak bermain anak khususnya bermain permainan tradisional. TGR bertujuan untuk mensosialisasikan permainan tradisional kepada masyarakat, melestarikan permainan tradisional serta mengembalikan antusiasme anak-anak Indonesia untuk kembali bermain permainan tradisional di era modern ini. Hal ini dimaksudkan untuk mengimbangi dampak negatif dari gadget yang mulai digemari anak - anak.

TRADITIONAL GAMES RETURNS CAMPAIGN
"Lupakan Gadgetmu, Ayo Main di Luar!" .
.
#tgrcampaign
#traditionalgamesreturns
#roadtotgr2
#MediaAnak #AnakIndonesia #BeritaAnak #MadingOnline #websiteanakindonesia #cerpen #webanak #indonesia #media #pengalaman #tips #bercerita #berbagi #forumanak #incakap #tmpi #haloindonesia #sebarkankebaikan

(3/3)

Beberapa waktu yang lalu tim @haloindodaaitv
dari @daaitv_indonesia hadir dalam pertemuan StatusFAN.com dan Traditional Games Returns Community. Pertemuan ini membahas tentang fitur baru dari statusfan.com yang tentunya bermanfaat sekali bagi komunitas-komunitas peduli anak seperti TGR serta rencana kerjasama selanjutnya. .
.
@statusfandotcom adalah Media Informasi dan edukasi yang berisi pengetahuan, artikel, cerpen, tips dan berita seputar anak indonesia yang di kemas melalui Mading Online. Disini siapapun bisa berbagi cerita dan pengalaman kepada seluruh Anak Indonesia. Info selengkapnya dapat mengunjungi official web www.statusfan.com.

Traditional Games Returns (TGR) adalah komunitas sosial budaya yang berkonsentrasi pada hak bermain anak khususnya bermain permainan tradisional. TGR bertujuan untuk mensosialisasikan permainan tradisional kepada masyarakat, melestarikan permainan tradisional serta mengembalikan antusiasme anak-anak Indonesia untuk kembali bermain permainan tradisional di era modern ini. Hal ini dimaksudkan untuk mengimbangi dampak negatif dari gadget yang mulai digemari anak - anak.

TRADITIONAL GAMES RETURNS CAMPAIGN
"Lupakan Gadgetmu, Ayo Main di Luar!" .
.
#tgrcampaign
#traditionalgamesreturns
#roadtotgr2
#MediaAnak #AnakIndonesia #BeritaAnak #MadingOnline #websiteanakindonesia #cerpen #webanak #indonesia #media #pengalaman #tips #bercerita #berbagi #forumanak #incakap #tmpi #haloindonesia #sebarkankebaikan

Most Popular Instagram Hashtags