#sayajugataksempurna

MOST RECENT

Assalamualaikum dan salam sejahtera dear people,if our relationship with people are not that good.please do recheck our relationship with Allah S.W.T.kadang hubungan kita tak bahagia sebab hubungan dengan Allah pon kita tak jaga.solat entah kemana and lagi salah kalau kita ada problem kita terus tinggalkan Allah dengan alasan "aku takde mood nak buat apa2 sekarang".Aku pernah rasa sebegini but trust me,rasa menyesal akan susuli kita kemudian.sepatutnya bila ada masalahlah kita lagi dekatkan diri dengan Allah and kadang dengan ada masalah merupakan satu platform untuk kita terus beribadah dan istiqamah kepadaNYA.ada manusia bila ada masalah dia tinggalkan Allah,ada manusia bila ada masalah lagi dekatkan diri dengan Allah.haah manusia ini kita mahukan.kenapa aku kata"ada masalah sometimes merupakan platform untuk kita sentiasa istiqamah dalam melakukan ibadah kepada Allah?",sebabnya bayangkan bila kita dah ada masalah,kita dah lakukan tanggungjawab kita, kemudian masalah itu pergi.ketika ini ada sstgh manusia akan terus melakukan ibadah kepada Allah kerana beranggapan"kalau waktu susah kita ingat Allah,takkan waktu senang kita lupaNYA?"alangkah sombongnya kita kalau kita buat macamni.maka dengan itu kalau korang ada masalah try reflectkan balik kat diri korang.jangan menunding jari kepada sesiapa.jangan cari kesalahan orang sedang kesalahan kita setinggi gunung.Assalamualaikum dan terima kasih🙌 #sayajugataksempurna #harinikitatolongmanusiaesoklusaAllahtolongkita #spreadpositivity #gambartakdekaitan

selalu libat kan allah dalam segala urusan. apapun pun itu walau hanya terlintas kata buat istigfar saja. insyaallah akan datang segala kemudahan yang di berikan allah kepada hamba nya. semangat jalani apa yang ada sekarang. biar siap untuk menghadapi masa depan. selalu libat kan allah swt dunia akhirat. bismillah...!!! #motivasidirisensdiri #semoga #jugabermanfaat #bagioranglain #like4like #sayajugataksempurna #hanyamanusiapenuhdosa #sekedarsalingmengingatkan #sesamahambaallah #likeforlike #followforfollback #instagood #hijrahcinta

Nobody is perfect. So u r. Jangan suka mencari salah silap orang lain sedangkan diri kamu juga begitu. Terima setiap teguran dengan hati terbuka, bukan hanya berkata ‘ya’ di depan tapi dibelakang semua dicanang buruk. Dan mendengar dari dua belah pihak itu lebih baik daripada menghukum tanpa segan silu. Dan tolong jangan mengheret orang lain dalam kebencian dan dendam kamu sebaliknya doakanlah yang sebaik2. .
.
#tolongnasihatkansayajugaandaisayalalai #sayasayangsemua #tapitaksemuaakansayangkita #sayajugataksempurna

Bismillah.. Allah ada dimana2, bila2 pun.. Bukan hanya ada pada bulan ramadhan sahaja.. Tapi Allah ada pada semua bulan.. Allah itu sentiasa ada.. Cara kita beramal, perlakuan kita seolah2 Allah itu hanya ada pada bulan ramadhan sahaja.. Kerana apa..? Kerana pada bulan ramadhan kononnya, apa yg 'biasa' kita buat kita tinggal.. Alasannya, ni bulan mulia bulan ramadhan.. Sedangkan bulan2 lainnya pun tak blh buat.. Contoh mcm ada yg berjudi (main no. ekor dsb), tak menutup aurat, hisap rokok, minum arak & apa lagi la yg berkaitan.. Bila dtgnya bulan ramadhan automatik blh tinggal semua ni.. Alasan, ni bulan ramadhan, haram katanya.. Jgnkan bulan ramadhan, klu dah kata dalam islam tu haram, haram la sifatnya.. Bukan hanya di bulan ramadhan.. Solat berjemaah pun, waktu tarawih ja ramai, penuh masjid/surau dibuatnya.. Tapi bila solat fardhu 5 waktu..? Ada tak yg berkejar nk ke masjid solat berjemaah..? Allahurabbi.. Kadang org kita lebih kejar sunat pada wajib.. Sedangkan yg wajib tu lebih afdal.. La ni, dah habis ramadhan semua tak pi masjid lg dah.. Allah.. Moga Allah beri kefahaman dalam agama pd kita semua.. Mari sama2 kita perbaiki diri, tegur jika ada yg salah.. Moga Allah redha.. Amin, insyaAllah.. #sayangsemuaLillahiTaala #sayajugataksempurna

Most Popular Instagram Hashtags