#sambalkupang

MOST RECENT

Luncheon time!! #asampedasikanpari
#ikanparibakar
#sambalkupang
#sayurgoreng Pari bakar guna perencah @adabi_consumer xpyh cicah dah cukup rasa dah sume.. sedap 👍

Menu ari ni....
~ Sambal Kupang in the house. 😚😚😚😚
#sambalkupang
#airtanganlynda

Sejenis yang tidak tahan dengan godaan produk-produk makanan yang baru & lalu di timelinekan? Pantas saja nak mencuba! 😆
.
.
.

Saja-saja nak mencuba makanan dalam tin daripada @adabi_consumer sebab nampak menyelerakan (read : senang untuk dihidangkan pada anak tekak sendiri & juga untuk tujuan travel akan datang 😬😋) sungguh!! So here we are, trying some of their product’s which is Kari Kambing , Sambal Kerang , Sambal Kupang , Rendang Ayam & Sambal Ikan Bilis 💜
.
.
.

Mesti engkorang nak tahu jugak khens, sedap ke tidhok? Berbaloi ke tidhok beli produk dari @adabi_consumer ni khens? To be honest, memang sedap dan sangat berbaloi untuk engkorang beli. Harga tak mahal sangat dan packaging very light untuk mudah dibawa ke mana-mana ok? Super-duper easy untuk yang nak travel dan jenis memang tak lalu nak makan makanan di negara orang. Bak kata orang, pembangkit selera makan gittuew! Go get yours now dan selamat mencuba ok?
.
.
.

Psstt ; yang lagi best tentang produk @adabi_consumer ni khen, engkorang semua tak perlu bersesak,berpeluh dan berguling ke pasar raya untuk mendptkan produk diorang ni tau. Engkorang order online sajork! Hari ini engkorang order, esok melantaklah dengan riang ria kalau tak ada apa-apa masalah 🤣 Dah, dah! Banyak pulak tulis kalau pasal makanan 😆
.
.
.

Psssss lagi ; bukan paid review pun. Tapi kalau tehtiber @adabi_consumer nak kasi kita lagi produk adabi yang awesome ni untuk kita review, kita tak tolak wakkk. Kihkih dasar tak malu 😆😆😆 Kbai!
.
.
.

#adabi #adabiconsumer #sambalkerang #sambalkupang #sambalikanbilis #karikambing #rendangayam #reviewikhlas #bukanpaidreview #foodlover #travelfood #recommended #BilaJijahMakan #Like4Like #TakLikeDiam

#Repost @shiykinzaman
・・・
Alhamdulillah... Resepi untuk berbuka puasa .. Sambal kupang adabi @adabi_consumer
#sedap
#sambalkupang
#adabi
#shiykinzamanmasak
#resepishiykinzaman
#sempatsahurdenganadabi

#Repost @daddyisthechef
・・・
#lontongkering #lontongdarat
Dah lama tak makan ni...
Dah lama jugak tak membuatnya...
Tapi kali ni senang sikit nak buat..
Resipi pun masih menggunakan resipi yg sama saya dapat dari mak tiri kepada sepupu adik angkat makcik no.2 belah ayah saya😉
Cuma kena buat #serundingkelapa dan #sayurgorengjawa
Yang lain2 tu saya guna jer bahan2 dari @adabi_consumer
#rendangdaging menggunakan #perencahrendangadabi
#sambalkupang #adabi
Dan bahan paling penting sekali.. #ketupatnasiminiadabi
Memang senang dan cepat ler nak menyiapkannya😉
#iftar #bukapuasa
#ideamenuramadhan
#ideamenuaidilfitri

#lontongkering #lontongdarat
Dah lama tak makan ni...
Dah lama jugak tak membuatnya...
Tapi kali ni senang sikit nak buat..
Resipi pun masih menggunakan resipi yg sama saya dapat dari mak tiri kepada sepupu adik angkat makcik no.2 belah ayah saya😉
Cuma kena buat #serundingkelapa dan #sayurgorengjawa
Yang lain2 tu saya guna jer bahan2 dari @adabi_consumer
#rendangdaging menggunakan #perencahrendangadabi
#sambalkupang #adabi
Dan bahan paling penting sekali.. #ketupatnasiminiadabi
Memang senang dan cepat ler nak menyiapkannya😉
#iftar #bukapuasa
#ideamenuramadhan
#ideamenuaidilfitri

Sahur Day 10.
.
Memang #sempatsahurdenganadabi pun kalau dah gini😍. Tak sampai 10 minit pun dah siap.Takyah campur benda lain dah pun. .
Kuah die isi dia memang dah sedap cukup rasa. Bawang tu ade baki sikit tadi buat sayur husb punya. Kupang die sebiji-sebiji besar macam tu. Repeat beli?Yes! Kerang ☑. Kupang ☑. Rasa nak try Bilis @adabi_consumer pulak.🤗
Alhamdulillah kenyang sahur kami😍
.
.
#sahur
#sempatsahurdenganadabi
#sambalkupang
#foodporn
#foodstagram
#먹스타그램
#foodie
#gengmaksukamasakuploadIG

Assalamualaikum... Selmat berpuasa.. 😊..alhamdulilah done juadah berbuka sis hr ni😊.sat2 lgi kite p bazar ramadhan lak, 😁😁.
.
Korang korang semua berbuka apa hr ni
.
#sambalkupang
#kuihgulamelaka
#bayamgoreng
#ikantenggirigoreng
#alhamdulilah

Alhamdulillah... Resepi untuk berbuka puasa .. Sambal kupang adabi @adabi_consumer
#sedap
#sambalkupang
#adabi
#shiykinzamanmasak
#resepishiykinzaman
#sempatsahurdenganadabi

Nasi Goreng Kampung with ayam goreng and Sambal Kupang. Nak masak lemak turi but tak larat.. so maybe for sahur later i will whip it up... 😊 So dah masak untuk suami, now time to nap.. maklumlah tak eerrmm...
#nasigorengkampung
#sambalkupang

Harini msak nasi lemak sambal kupang tuk berbuka 😉

Ingat nk ngelak dr pegi bazar.. jd leh berjimat.. tp apakn daya ikutkn keinginan ank2 nk mkanan lain.. pegi jgk la bli skit2 😁

#sambalkupang
#azzliefkitchen
#1ramadhan

#musselspasta
Menu ni sebenarnya untuk #ideamenuramadhan
Bulan posa nanti kalau agak2 tak sempat nak prepare untuk sahur atau untuk berbuka..prepare je menu ni..senang, cepat dan mengenyangkan😉
Tapi saja buat sekarang....utk #dinner
Sebab mana tahu..masa sahur bulan ramadhan nanti.. takut tak sempat nak post pulak..
Photo pun diambil berlatar belakangkan suasana #sahur giteww😆
Menu ni memang sesuai sgt untuk yg berpuasa...yg tak makan nasi mcm saya masa sahur dan untuk anak2..
Yang tak boleh 'berpuasa' pun boleh buat untuk #sarapan atau #lunch 😉
Bagi yg boleh berpuasa tapi taknak puasa..saya tak galakkan..taknak bersubahat😤
Resepinya senang je..ada kat atas tu..
Campur je #spaghetti #sambalkupang #sospasta #adabi dari @adabi_consumer
Masa utk menyediakan:
Untuk yg bangun sahur dalam keadaan sedar dan segar - 15 minit
(termasuk masa rebus spaghetti)
Untuk yg bangun sahur dalam keadaan mamai dan mata kuyu - lebih kurang 30 minit..bergantung kpd tahap lalok masing2
Senang & cepat kan😉
Cuma saya nak ingatkan..
Plating tu x payah nak buat sgt..kang nanti sampai syuruk pun x sahur lagi😉

Makan malam yg meriah.. Alhamdulillah.. Kenyang sudahh.. Kejap lg nk bersilat buat sambal kicap tauhu bergedil pulak tuk order esok, sabtu dan ahad.. Phewwww.
#suhanacookandbake #homecooked #homefood #tomyam #sambalkupang #spicymussels #foodpic #foodie #onlyfoodieswillunderstand

Asal ada stock ini, papap @erich_huwae aman 😀
#sambaljeruk #sambalkupang

Siap ...!! Selamat berbuka puasa kepada yang berpuasa ... #lemakpucukubi #sambalkupang #sambalbelacanmangga #ulams #petai #jering #kerdas #telurmasin #nekibushida

Menu breakfast pg td..sonok bila ada teman weekend cmni, bleh msk sedap skit.. Buat nasi lemak + telur mata, sambel kupeng (kupang laa 😉😉) ada ayam goreng tepung skali..hahahah! Meriahnyaaaaa...
Jom breakfast puas2..sambal pedas ooi!! 😥😥
#sarapanpagi #sarapansedap #sarapan #sarapanramairamai #menubreakfast #menubreakfasthariini #menusarapanpagi #menusarapanpagitadi #nasilemak 🍚 #telurmata 🐣 #sambalkupang #sambaltumis #sambalmerah #ayamgoreng #menubilaadatetamu #nasilemaksambalkupang

Most Popular Instagram Hashtags