[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#sambalkupang

MOST RECENT

Ni makanan lejen ni. Makanan ruji hakak masa hakak sekolah kat Muorrr. Ada sorang pakwe gi muor, belikan untuk hakak. Nak dapat kat nismilan ni mmg payah la nak carik. TQ pada yg memberi. 😍😍😍.. rasa sangat marbeles. Kan @airis24412 @jahariah @norazi9999 @aidak6357 @hanyza_ @einn_salleh

1. Mee siput, ala ala mamee yg jual kat kedai runcit la ni.. renyuk renyuk goncang, tapi yang ni, renyuk renyuk rendam.. Dah renyuk tu kasi rendam kuah sambal dia.. perghh... Sodappp wa cakap lu.
2. Kupang ni lauk wajib kat DS sekolah.. duk asramakan.. tak penah makan pun kenq makan gak... rase dia.. mmg power, walaupun hakak buat sambal jek.. #meesiputmuor
#kupangmuor
#makananlejen
#sambalkupang
#jemputtengok

Alhamdulillah...menu hari nie... Walaupun Ada jemputan khawin tetap masak juga😍
#rendangdaging
#sambalkupang
#nasiimpit

I know im gonna miss these days, where i cook for my loved ones everyday, and waiting patiently for them to come back from work/school. Sampai laki mesej ajak makan luar pon, mak tolak tawaran itu. Ke laki aku da bosan ngan masakan aku? 🙄😝
#udangmasaklemak
#sambalkupang #kailanikanmasin #manggapencucimulut

6-2-2018
Selasa
Tuesday
-
#selamatmakantghari semua
#sambalkupang
Nampak tak tauge tu .Itu my fav.😀
Yang dlm bekas sebelah tu lauk kuning.
Dah masak baru teringat ada labu dlm peti.
Tau tadi baik buat masak lemak mcm @wanakamal_79 .😃
Takpe takpe
Harini kita bagi satu rumah telinga berasap 😉😉😉
-
Resepi simple mcm sambal biasa saja.
Cuma kupang tu di kukus atau di rebus dulu.
Dah siap buang kulit dan toskan.
Mak punya dah siap kopek.
Besan bagi .TQ besan😃
-
#makmasak #lunchhour #laukhariini #laukkampung #foodoftheday #masakanmelayu #malaysianfood #anymzcooking #anymzmenu #makananlaut #sambal #masakpedas

Sunday lunch yg rajin... 😁

Jempott makan🍽

#Ayamgorengmamak
#Ayammasakkurma
#kailanikanmasin
#sambalkupang

Bila semua berkumpul .... Makan berebut2 .... Masing2 nk bercakap .... Perut pun kenyang.. #sambalkupang
#gorengkarimentarang
#ikanbakarcarucicahkicapciliapi
#tempegorengcicahsambalkicap
#pucukpakumasaklemak
#koleksilunchndinner

Nasi lemak homemade untuk papa airis😍😍 #sambalsotong#sambalkupang#ikanbilis#telur#

abahnyo tanakan dh siap..an an 😝😝
#bawalsuwittnsour
#sambalkupang

#Repost @dapursaji (@get_repost)
・・・
🐚Resepi Kupang Berlada🐚

Bahan2:
1 mangkuk besar kupang dibersihkan dan ditoskan
2-3 sb pes cili kering
2-3 inci halia cincang halus
2-3 btg serai ketuk
Cili merah hiris
Bawang putih hiris
Sos cili
Sos tomato
Bahan perasa (sy x guna)
Garam

Langkah2:
Panaskan minyak.
Tumiskan pes cili kisar, bawang putih, hirisan cili, halia dan serai.
Masukkan sos tomato dan sos cili.
Tumiskan sehingga sebati. Masukkan kupang.
Gaulkan sebati.
Masukkan bahan perasa @ garam secukupnya.
Siap untuk dihidang.
Selamat mencuba.
#kupangberlada #sambalkupang #masakapaharini #menualam #resepisimple #kongsiresepi #malaysianfood #tekakmelayu #kupang #menukampung #orangkampung

#sambalkupang
#makanmalam
kupang lior kata @mimi_jalani 😬😬😋😋

Dinner is served, mana kesayangan2 ai x nampak muka lagi ni 😌
Tu ikan goreng bawang selambak nama dia 😂
Kopi ☕ panas cap gantang pun dah ready, selalu kopi 434 je kan, kopi zaman membesar jgn dilupa hehe... Seriously kopi cap gantang dgn kopi 434 ja yg kena kat tekak ni..
Kopi ai pun nak hat cinta utara dan selatan gak hehe ☕

#kopi434 #kopicapgantang
#syahomecooked #mrsyafoodlovers #homecooking #homecooked #homemade #foodphotography #food #foodie #foodlover #foodporn #foodstagram #foodgsam #malaysiandelights #malaysianfood #malaysia #cookingisfun #cookingislove #lunch #sajiantengahari #dinner #makanmalam #sambalkupang #terungberlada #terungberlado

Done...
Simple je lauk dinner malam ni. Siapkan tuk minum petang jap g. Lepastu mandi solat siapkan anak2. En suami kita balik awal harini.
#cikpuananitamasak
#lemakkobisputih
#sambalkupang
#bawalgoreng

Most Popular Instagram Hashtags