#sajianlestari

MOST RECENT

Garlic tangy mayo. Recipe dari kakak sulung yaya @minx.inc. Ada banyak cara and recipe untuk buat garlic mayo ni.
Bahan:
1-2 biji telur ayam kampung depends ikut size.
1 cup minyak (cco, vco, minyak kelapa sawit antara choice minyak yg sedap.
Garam pink
Gula perang/biasa
Stgh biji lemon atau 2 biji limau nipis atau 2 sudu kecil cuka apple atau cuka kurma.
Blackpepper
1 ulas bawang besar size besar

Cara:
- Blend semua bahan kecuai minyak
- Slow2 masukkan minyak dalam bahan blend tadi dengan cara bertali halus. - Adjust rasa. Siap !

Sesuai ganti store-bought mayonosnuntuk choice yang lebih sihat inshAllah. Try k!
#yayadidapur #sajianlestari #sayamasak

Tadi live kat Fesbuk, yaya masak Ayam masak merah edisi tak cukup bahan. Tak cukup bahan pun tak pe, tengok bangpet makan menambah 2x sedap la kot hehe. #yayadidapur #sajianlestari #sayamasak

Sesi "lebar kan badan".
.
Lamb black pepper in da house.
#sajianlestari #dinner #resortlife

Hujan. Sejuk. Makan Tomyam Sotong Jelah. Menu Malam Ni Inspired By Adik @waneemasakmasak 💚

Tiap Kali Buat Tomyam, Mesti Kuah Berlambak. Takpelah, Simpan. Nanti Sok Lusa Boleh Buat Bihun Tomyam Pula. Dah La Tengah Musim Malas Masak Ni 😬




🍛Makan Malam 20|09|18🍛

Alhamdulillah tadi makan tengahari ada 'hambaAllah' bayarkan. Tau2 nak bayar kt cashier, girl tu cakap...dah ada orang tolong bayarkan! Syukur rezeki kami suami isteri hari ini.
#foodcoma
#foodgasm
#foodporn
#food
#foodie
#kakimakan
#makankaki
#sajianlestari
#tasteofmalaysia
#lunch
#nasiayampenyet
#cheecheongfun
#igersmy_rasa
#september2018
#fidausham

Brunch. Roti + cili tuna, kek pisang lembut buat semalam dan nescafe o. Wajib minum nescafe hari hari 😅 .

Hari ni busy sikit nak sambut makcik baru balik daripada haji. Ramai makcik pakcik nak datang rumah. Marilah masak sedap sedap 😁💪🙈 .

#brunch #rotituna #cilituna #sajianlestari #foodie😋 #foodporn #foodpornmalaysia #malaysiafood #homecooked #masakanrumah #sayamasak #sayasukamasak #makansedap #sedapke #foodphotography #cookforfamily #cookingwithlove #syukurselalu😊 #alhamdulillah😍

#sambalbilismantap ade dlm paperbag doorgift utk wedding. Dpt gmbr ni dr org lain, then dpt plak msg dr salah seorg tetamu yg hadir ke majlis. Alhamdulillah 😊
Harap sapa saje yg makan tu pun suke.
#sambalbilismantap #sambalmantap #sambal #sayajual #johorbahru #shahalam #brunei #setiaalamresident #food #travel #traveller #sambalkering #sambalbilis #sayasuka #makan #sajianlestari #instaphoto #jjcm #umrah #sambalsedap #sambalsedappedas #visitmyig #kantin

Bertarung tau korang! Bertarung pagi tadi nak siapkan nasi lemak. Mula-mula masak dengan aman. Tapi bila nak tumis sambal je, Umar bangkit tidoq punya teghiak la hai. Lepas tu mintak dokong. Sakit lutut ibu, nak. Siap benti masak jap bawak pi tengok kolam ikan, bagi ikan makan. Dah keluar rumah tak nak masuk pulak dahhh. Ibu nak masak, Umar. Babah awak nak pi keja. Mapuih nak kena pikiaq trick lain. hmmpphh. Nak tak nak masak sambil dokong Umar. Ya Robbi 12kg dah budak ni berat betul ! Ok lah panjang pulak cita.
Ni nama dia Nasi lemak jeritan batin ku.
#yayadidapur #sajianlestari #sayamasak

Assalamualaikum 🌸

Selamat Berpuasa buat semua yang berpuasa tu ye ☺️ alhamdulillah macam biasa jue selesai delivery 5kotak ke pejabat polis bukit aman 👮🏻‍♂️🚗💨 Terima kasih husna & ira 💜moga murah rezeki ya🙏🏼ok slot esok FULL sudah. WEEKEND juessandwiches open order seperti biasa 🤗

order/enquiries 📲0163570130

#sayajualsandwich#sayajual#ampang#halal#homemade#suprisedeliverykl#sandwichsedap#sardineroll#sandwichkl#sandwichbox#deliverysandwich#jamuanmakan#wangsamaju#sarapanpagi#tempahan#minumpetang#fingerfoodkl#melawatimall#fooddeliverykl#murah#makansedap#sajianlestari#ampangpoint#tescoampang#ampangjaya#potluckraya#hitea#sandwichampang#sayajualmakanan

Haaaa. Masak lemak ayam. Tips dia, gaul ayam dengan serum kunyit. lepas tu, dalam masakan tadi, tak yah buh kunyit dah. #yayadidapur #sajianlestari #sayamasak #masaklemakayam

So, menambah ke tak ? 😜😜 #yayadidapur #sajianlestari #sayamasak

Most Popular Instagram Hashtags