#ronellaeo

1210 posts

TOP POSTS

Jenis-Jenis Essential Oil.

Arini cik na nak share sikit pasal essential oil ni since banyak sangat manfaat dan khasiat yang boleh kita ambik dan sesuaikan dengan masalah yang kita hadapi.

Essential oil ni ada banyak dan sangat jenisnya pun banyak. Setiap satu ada fungsi dan manfaatnya. So, untuk post ni cik na just sharekan jenis EO yang mana sesuai dan tak sesuai untuk momies preggy. Tak boleh main hentam kromo jer. Nanti efek kat baby taw.

EO ni ianya sangat pure dan 100% natural. Ia adalah minyak yang terhasil dari tumbuhan herba yang dipercayai mempunyai banyak khasiat untuk menyelesaikan masalah kesihatan. Tak ada camouran bahan-bahan kimia yang lain taw.
Namunnn,
Tidak semua essential@minyak pati sesuai digunakan dalam sesetengah keadaan contohnya mengandung.

Biasanya,bila preggy hormon dalam badan kita cepat berubah dan sangat tidak stabil. Mood orang mengandung juga asyik swingg jer kan. Kejap happy,kejap sedih, kejap boleh ketawa macam mak langsuir. Kan, feningg betul. Sabor jer layankan aje.

Bila kandungan dah semakin besar, urat-urat mulai kembang dan kita akan mulai rasa sakit-sakit badan,kejang urat,sakit belakang, cramp dan pergerkan semakin terbatas. Ye lah perut dah memboyot jalan sikit dah semput.

Kat sini, ada banyak,essential yang kita boleh guna untuk mengurangkan cramp, kejang urat, sakit badan dan sakit belakang. Korank pilih jer yang mana korank suka.Sangat mujarab.
Tapi kan. EO@ minyak pati ni korank tak leh directly ambik dan sapu terus. Kena dillutekan@bancuhkan dulu dengan mana-mana carrier oil yang korank suka. Sebab apa taw, minyak pati ni sangat pure dan sangat power walaupun setitik. Makesure dilutekan dulu umtuk mengelakkan sebarang keradangan pada kulit.

Ok itu jer dulu untuk post cik na kali ni. Sila SHARE jika bermanfaat. Jangan copy taw. Sian cik na penat tulis.hehe.

#RonellaEO
#RonellaMalaysia
#RonellaByCikNa

Apa itu ESSENTIAL OIL?

Essential oil atau minyak pati ini telah digunakan sejak berabad-abad lamanya dan masih di guna pakai sehingga hari ini. Essential oil juga mengekakalkan bauan tumbuhan-tumbuhan, melindungi tumbuh-tumbuhan dan menggalakkan dalam pendebungaan tumbuhan. Sebatian aromatik semula jadi yang di dapati dalam benih, kulit kayu, batang, akar, bunga, dan bahagian-bahagian lain tumbuh-tumbuhan ini mendatangkan manfaat kepada si pemakainya. Tambahan pula, tumbuh-tumbuhan semula jadi yang bukan sahaja cantik dan wangi malah terdapat banyak manfaat di dalamnya yang boleh digunakan untuk penyediaan makanan, rawatan kecantikan dan amalan kesihatan.

Dalam pada itu, sebatian essential oil cenderung untuk berubah dengan cepat dari keadaan pepejal atau cecair kepada gas, pada suhu bilik. Apabila anda membuka botol essential oil, dengan serta-merta anda dapat merasakan aromanya yang kuat. Sifat-sifat fizikal dan sebatian aromatik ini membolehkan essential oil cepat bergerak melalui udara dan berinteraksi secara langsung dengan deria bau anda. Tambahan pula, ciri-ciri unik essential oil yang menggunakan sebatian dari tumbuh-tumbuhan ini, membantu mengekalkan minda yang cergas dan badan yang sihat.

Walaupun ianya pure essential oil, komposisi minyak boleh berbeza bergantung kepada bilangan hari, musim, lokasi geografi, kaedah dan tempoh penyulingan, serta cuaca. Hal ini menegaskan setiap langkah proses pengeluaran yang dilakukan oleh Ronella Essential Oil mementingkan pengawalan dan penjagaan yang lebih mendalam bagi menjaga keseluruhan kualiti dan mutu produk Ronella. 😉

#ronellaeo #essentialoil #ronellaessentialoils #ronellalovers

Got a lot of EO and having a difficult time to locate them in bag? Try this easy DIY step. .
.
What do you need. - Sticker, Glue , Pen( to write) ,Tape
.
.
Write the EO name on the sticker. Seal it with tape. Then, cut it. Make sure to put a glue on top of the cap to make sure it last longer. .
.
Walla. You're ready to go! You can try it with different colors of sticker too. 😉 Goodluck! .
.
#essentialoil #pureeo #ronellaeo #minyakpati #minyakurut

Aien nak tanya ni..ada tak sesapa yang ada problem jerawat? Maksud Aien yang selalu naik jerawat kat muka bila tengah stress ke atau salah makan atau time bulan mengambang tu? Hihi..
.
Ni Aien nak bagitau. Korang boleh guna Ronella Tea Tree Oil tau. Tea Tree Oil ni memang satu dunia dah tau kelebihan dia. Boleh kecutkan jerawat dan hilangkan parut dengan cepat. Especially parut bekas jerawat, lama betul nak hilang kan?
.
Senang je nak guna dia. Sapu sikit je atas jari, apply terus kat jerawat atau parut tu. Insya Allah sehari dua je dah boleh nampak beza. Parut semakin pudar. Jerawat cepat kecut.
.
Sebotol ni 10ml, boleh tahan 2-3 bulan. Ronella ni 100% Pure Essential Oil tau. Takde alkohol dan bahan kimia. So memang selamat digunakan.
.
Kalau nak cuba, boleh whatsapp terus ke 0173939677

#essentialoilmalaysia

Dengan gas-c, in shaa Allah tiada lagi sebu perut selepas berbuka puasa. Selamat tinggal kesakitan! #gastriksemasapuasa #ronellaeo #tipsemasapuasa #sebuperut #pedihuluhatihilang

Salam ceria korang!
Hujan, panas, sejuk, kering. Dah selsema. Baik dewasa atau kanak kanak.

Meh kita pekena Breathe EZ ni.

#selsema
#batuk
#essentialoil
#ronellaeo

Say NO MORE!! To garu2 lagi ye dgn NT-Bax

#ronellaEO
#preDeluteEO
#ronellaTeam

Gantikan lingkaran nyamuk dengan Ronella.
#ronellaEO
#100%chemicalnalcoholfree
#pureandsafe

MOST RECENT

Easy going #steamdiffuser ni. Dengan powerbank pun boleh join. Sesambil tonton tv tu, kasi diffuse ruang tanu bagi segar dan elak bau pekum. #ronellaEO #diffusermurah #ringan #senangdigunakan #powerbank #segar #hindarbau hapak

Atasi masalah sunburn ☺️
Dengan menggunakan Ronella Tea Tree Essential Oil, ia dapat membantu anda
Mudah sahaja, dilute satu atau dua titis tea tree oil bersama dengan 10 titis olive oil atau coconut oil, dan sapukannya di atas kulit yang burn. Tea tree oil membantu meredakan kesakitan, serta mengurangkan bengkak pada kulit dan rasa pedih akibat sunburn.
DM 011 5504 3499 #sunburn #teatree #ronellaessentialoils #ronellalover #ronellaeo #sayajualeos #ronellafamilypack

Apa ni ye? .
Kalau nak tahu, ini adalah minyak gabungan beberapa #essential oil terpilih dan minyak carrier oil. .
Setiap satunya punya manfaat dan kegunaanya tersendiri. .
Buat ibu-ibu #mengandung yg sering #sakitbelakang, cubalah #mommy relief. In shaa allah sangat berkesan menghilangkan kesakitan dan #lenguh pinggang. .
Untuk sesiapa yg punya masalah #gastrik, sering #sebu perut, susah angin nak keluar, boleh cuba gas C. Sangat cepat kesan nya selepas di sapukan. .
Untuk yg punya masalah #sakitlutut., sering sakit bahu atau sakit apa-apa sahaja, boleh gunakan pain x. Kesan segera kehilangan rasa sakit selepas di sapukan. .
Untuk yang #athma, sering sukar untuk bernafas, atau sering sesak nafas, boleh cuba gunakan breathe EZ. .
Untuk yg sering #gatalgatal akibat alahan dan #eczema . Boleh gunakan NT - Bax. Kesan gatal akan hilang selepas di sapukan in shaa Allah. .
Tak perlu ragu dan gusar. Setiap ia sangat natural dan selamat. Hanya gabungan pati essential oil dan minyak kelapa dara. Antara khasiat herba dalam kegunaan kita sehatian. .
Berminat hubungi 018-968 5195

#essentialoillovers
#ronella
#ronellaeo

Penawar batuk, sakit tekak, selsema.

#ronellaeo
#batuk
#ubatselsema

Salam ceria korang!
Hujan, panas, sejuk, kering. Dah selsema. Baik dewasa atau kanak kanak.

Meh kita pekena Breathe EZ ni.

#selsema
#batuk
#essentialoil
#ronellaeo

Gantikan lingkaran nyamuk dengan Ronella.
#ronellaEO
#100%chemicalnalcoholfree
#pureandsafe

Selepas membuat pembedahan laser ibu ini sering mengadu sakit bahu dan lutut dan sukar untuk mengangkat tangan.
.
Sejak menggunakan pain-x ni, kesakitan yang di alami berkurangan dan ibu ini boleh mengangkat tangannya sedikit..
.
Nak tahu lebih lanjut pasal pain-x ni uolls boleh dm amy terus 👉0199815491

#sakitsendi#sakitotot#sakitlutut
#bazaronline #bazarpaknil#ronellaeo

Salah satu cara guna Essential Oil Ronella.. Mixed dengan jojoba Oil as a carrier Oil. Then, sapu.... . .
Essential Oil ni sangat pekat that's why kena dilute dulu sebelum guna. Selain minyak jojoba. Boleh juga dilute /cairkan guna minyak kelapa dara atau minyak zaitun ☺️. . .
#Ronella #ronellaeo #ronellaessentialoil #essentialoil

When live gives u lemons

#lemoneo
#ronellaEO
#EOshahalam

Done cod NT Bax for #eczema #gatalkulit #elergic pada kawan. Moga ia membantu mengurangkan kegatalan yang dihadapi. Seriau tengok kalau orang menggaru ni. Nak #codtawauarea boleh je dm pija ya. #ronellaEO #essentialoilmalaysia #essentialoilsabah #sabah #borneoessentialoil #petuahilangkegatalan #sembuhkaneczema #carahilangkangatalkulit #kulitcantik

Most Popular Instagram Hashtags