[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#ronellaeo

1659 posts

TOP POSTS

Jenis-Jenis Essential Oil.

Arini cik na nak share sikit pasal essential oil ni since banyak sangat manfaat dan khasiat yang boleh kita ambik dan sesuaikan dengan masalah yang kita hadapi.

Essential oil ni ada banyak dan sangat jenisnya pun banyak. Setiap satu ada fungsi dan manfaatnya. So, untuk post ni cik na just sharekan jenis EO yang mana sesuai dan tak sesuai untuk momies preggy. Tak boleh main hentam kromo jer. Nanti efek kat baby taw.

EO ni ianya sangat pure dan 100% natural. Ia adalah minyak yang terhasil dari tumbuhan herba yang dipercayai mempunyai banyak khasiat untuk menyelesaikan masalah kesihatan. Tak ada camouran bahan-bahan kimia yang lain taw.
Namunnn,
Tidak semua essential@minyak pati sesuai digunakan dalam sesetengah keadaan contohnya mengandung.

Biasanya,bila preggy hormon dalam badan kita cepat berubah dan sangat tidak stabil. Mood orang mengandung juga asyik swingg jer kan. Kejap happy,kejap sedih, kejap boleh ketawa macam mak langsuir. Kan, feningg betul. Sabor jer layankan aje.

Bila kandungan dah semakin besar, urat-urat mulai kembang dan kita akan mulai rasa sakit-sakit badan,kejang urat,sakit belakang, cramp dan pergerkan semakin terbatas. Ye lah perut dah memboyot jalan sikit dah semput.

Kat sini, ada banyak,essential yang kita boleh guna untuk mengurangkan cramp, kejang urat, sakit badan dan sakit belakang. Korank pilih jer yang mana korank suka.Sangat mujarab.
Tapi kan. EO@ minyak pati ni korank tak leh directly ambik dan sapu terus. Kena dillutekan@bancuhkan dulu dengan mana-mana carrier oil yang korank suka. Sebab apa taw, minyak pati ni sangat pure dan sangat power walaupun setitik. Makesure dilutekan dulu umtuk mengelakkan sebarang keradangan pada kulit.

Ok itu jer dulu untuk post cik na kali ni. Sila SHARE jika bermanfaat. Jangan copy taw. Sian cik na penat tulis.hehe.

#RonellaEO
#RonellaMalaysia
#RonellaByCikNa

Apa itu ESSENTIAL OIL?

Essential oil atau minyak pati ini telah digunakan sejak berabad-abad lamanya dan masih di guna pakai sehingga hari ini. Essential oil juga mengekakalkan bauan tumbuhan-tumbuhan, melindungi tumbuh-tumbuhan dan menggalakkan dalam pendebungaan tumbuhan. Sebatian aromatik semula jadi yang di dapati dalam benih, kulit kayu, batang, akar, bunga, dan bahagian-bahagian lain tumbuh-tumbuhan ini mendatangkan manfaat kepada si pemakainya. Tambahan pula, tumbuh-tumbuhan semula jadi yang bukan sahaja cantik dan wangi malah terdapat banyak manfaat di dalamnya yang boleh digunakan untuk penyediaan makanan, rawatan kecantikan dan amalan kesihatan.

Dalam pada itu, sebatian essential oil cenderung untuk berubah dengan cepat dari keadaan pepejal atau cecair kepada gas, pada suhu bilik. Apabila anda membuka botol essential oil, dengan serta-merta anda dapat merasakan aromanya yang kuat. Sifat-sifat fizikal dan sebatian aromatik ini membolehkan essential oil cepat bergerak melalui udara dan berinteraksi secara langsung dengan deria bau anda. Tambahan pula, ciri-ciri unik essential oil yang menggunakan sebatian dari tumbuh-tumbuhan ini, membantu mengekalkan minda yang cergas dan badan yang sihat.

Walaupun ianya pure essential oil, komposisi minyak boleh berbeza bergantung kepada bilangan hari, musim, lokasi geografi, kaedah dan tempoh penyulingan, serta cuaca. Hal ini menegaskan setiap langkah proses pengeluaran yang dilakukan oleh Ronella Essential Oil mementingkan pengawalan dan penjagaan yang lebih mendalam bagi menjaga keseluruhan kualiti dan mutu produk Ronella. 😉

#ronellaeo #essentialoil #ronellaessentialoils #ronellalovers

*PLAI ESSENTIAL OIL*
.
- Membantu melegakan sakit otot dan sendi
- Membantu melancarkan sistem penghadaman
- Membantu melegakan kesakitan semasa haid
.
SEBOTOL 10ML (RM 59)
.
#RonellaEO
#RonellaPenang
#essentialOil
#plaiEssentialOil

Restock Arissa's flu survival kit. #RonellaEO #ronellababyseries

tak ada lagi kembung perut untuk si manja. mesti lega mak-mak kan. #ronellaeo # babybalm #essentialoil #ibudananak #borneo #sabahserawak

Tudiaaa, complete set for your babies. 100% natural base, no chemical and alcohol. Baby Balm ni ada 6 perasa taw. Untuk selsema, batuk, tido malam, kembung perut, ruam eczema semua hadoo. Lengkap satu set giteww.

Harga berapa? 6pcs Rm179 exclude pos
#ronellaEO #babybalm #newbaby wasap 0179670720

Ramai betul nak tahu mengenai produk Ronella 😊
.
Basically Ronella ada 3 jenis produk dah~
1. Pure Essential Oil Blend~ ini adalah campuran minyak pati tumbuhan. 100% organik, tanpa bahan kimia & tanpa alkohol. Selamat digunakan untuk pelbagai kegunaan
.
2. Roll-On ~ campuran beberapa Essential Oil (EO) untuk maksimumkan sesuatu fungsi diperlukan. Contoh Roll On Mommy Relief direka khas untuk ibu mengandung.
.
3. Baby Balm Ronella (direka khas untuk kulit baby yang lembut dan sensitif)
.
4. Diffuser yang digunakan bagi memaksimumkan kesan EO dengan penggunaan EO yang minima. Diffuser Ronella tidak sama dengan EO lain kerana perkakas dalamnya dipilih teliti,hanya yang berkualiti dan tahan lama,ada jaminan setahun
.
Get Diffuser, Baby balm & EO by Ronella from us TRUSTED ONLINE SELLER SINCE 2010 follow insta @RonellaMY & @babybalm_ronella
agents wanted:
@ummi_mall
@syasya_story
@alimi_othman
click this link ini to ordered ; http://PowerofRonella.wasap.my or call/sms 01128509986
.
keep follow instagram @RonellaMY. Jom dapatkan juga info dari @babybalm_ronella dan order.
.
agen sah
@ummi_mall
@syasya_story
@aisyah_meera
@alimi_othman .
klik link ini untuk order ; http://PowerofRonella.wasap.my atau call/sms 01128509986
.
#krashkozz #trustedsellerRonella #ummi_mall #minyakpatitumbuhan #minyakpati
#essentialoils
#cikguseo #ajimaura #sutra #younglivingmurah #younglivingessentialoilsmurah #younglivingeomurah #younglivingoilsmurah #ronellaeo #ronellamurah #ronellaessentialoil #ronellamalaysia #essentialoilsmurah #essentialoilmurah #uitm #usm #universitimalaya #bebasbahankimia #bebasalkohol #krimtanpamerkuri #produkkesihatan #ctdk #neelofa #titiancinta #dendamaurora

Penawar batuk, sakit tekak, selsema.

#ronellaeo
#batuk
#ubatselsema

MOST RECENT

🌸JIMAT DENGAN PEK PERMULAAN
RONELLA TREATMENT PACK + CARRIER OIL (JOJOBA) 🌸
.
Dengan pembelian Treatment Pack ini, anda akan memperolehi .
1- Peppermint Essential Oil (RM45)
2- Eucalyptus Essential Oil (RM39)
3- Lemon Essential Oil (RM49)
4-Jojoba Oil (RM49)
5- Mixer Bottle (RM8)
.
Cara Penggunaan
-------------------
Campurkan beberapa 2-3 titis Essential Oil dengan Minyak Pembawa iaitu Jojoba Oil dan disapukan/diurut ditempat yang sakit
.
Minyak Pembawa digunakan untuk mengurangkan kepekatan dan menyebarkan essential oil di tempat yang sakit
.
Harga Asal RM190 TETAPI dengan pembelian set ini anda jimat lebih RM30! .
Hanya RM169
.
FREE MIXER BOTTLE
FREE POSTAGE
.
*while stock last

Tidur lena kesayangan ibu.
Bangun pagi segar dan ceria.
.
Baby Balm Ronella "Good Night" teman setia anak² ibu.❤️
.
#BabyBalmRonella
#RonellaEO
#RonellaPenang
#essentialOil
#BabyBalmGoodNight

Tewas!
.
Angkara penangan Good Night Baby Balm by Ronella.
.
Lepas mandi ja, wajib sapu balm Good Night ni. Sambil-sambil selawat, sambil-sambil nyanyi ke baby dah kasik susu terus menguap nak tido.
.
Senang mak-mak superbusy nak cargas pantas buat kerja-kerja rumah.
.
Lagik best, bila baby cukup susu, tido cukup bangun pagi kasik senyuman paling ceria bak sang suria.😍
.
Memang bestlah penangan "Good Night" balm ni. Dahla wangi. Mak-mak pasti suka hati.💐
.
I ❤ Baby Balm Good Night!
.
📲013 4167522
.
#RonellaPenang
#BabyBalmGoodNight
#BabyBalmSeries
#essentialOil
#RonellaEO

🌸JIMAT DENGAN PEK PERMULAAN
RONELLA FAMILY PACK + CARRIER OIL (JOJOBA) 🌸
Dengan pembelian Family Pack ini, anda akan memperolehi
1- Tea Tree Essential Oil (RM53)
2- Lavender Essential Oil (RM62)
3- Lemongrass Essential Oil (RM37)
4-Jojoba Oil (RM49)
5- Mixer Bottle (RM8)
.
Cara Penggunaan
-------------------
Campurkan beberapa 2-3 titis Essential Oil dengan Minyak Pembawa iaitu Jojoba Oil dan disapukan/diurut ditempat yang sakit
.
Minyak Pembawa digunakan untuk mengurangkan kepekatan dan menyebarkan essential oil di tempat yang sakit
.
Harga Asal RM209 TETAPI dengan pembelian set ini anda jimat lebih RM30! .
Hanya RM189 .
FREE MIXER BOTTLE
FREE POSTAGE *while stock last

Ramai betul nak tahu mengenai produk Ronella 😊
.
Basically Ronella ada 3 jenis produk dah~
1. Pure Essential Oil Blend~ ini adalah campuran minyak pati tumbuhan. 100% organik, tanpa bahan kimia & tanpa alkohol. Selamat digunakan untuk pelbagai kegunaan
.
2. Roll-On ~ campuran beberapa Essential Oil (EO) untuk maksimumkan sesuatu fungsi diperlukan. Contoh Roll On Mommy Relief direka khas untuk ibu mengandung.
.
3. Baby Balm Ronella (direka khas untuk kulit baby yang lembut dan sensitif)
.
4. Diffuser yang digunakan bagi memaksimumkan kesan EO dengan penggunaan EO yang minima. Diffuser Ronella tidak sama dengan EO lain kerana perkakas dalamnya dipilih teliti,hanya yang berkualiti dan tahan lama,ada jaminan setahun
.
Get Diffuser, Baby balm & EO by Ronella from us TRUSTED ONLINE SELLER SINCE 2010 follow insta @RonellaMY & @babybalm_ronella
agents wanted:
@ummi_mall
@syasya_story
@alimi_othman
click this link ini to ordered ; http://PowerofRonella.wasap.my or call/sms 01128509986
.
keep follow instagram @RonellaMY. Jom dapatkan juga info dari @babybalm_ronella dan order.
.
agen sah
@ummi_mall
@syasya_story
@aisyah_meera
@alimi_othman .
klik link ini untuk order ; http://PowerofRonella.wasap.my atau call/sms 01128509986
.
#krashkozz #trustedsellerRonella #ummi_mall #minyakpatitumbuhan #minyakpati
#essentialoils
#cikguseo #ajimaura #sutra #younglivingmurah #younglivingessentialoilsmurah #younglivingeomurah #younglivingoilsmurah #ronellaeo #ronellamurah #ronellaessentialoil #ronellamalaysia #essentialoilsmurah #essentialoilmurah #uitm #usm #universitimalaya #bebasbahankimia #bebasalkohol #krimtanpamerkuri #produkkesihatan #ctdk #neelofa #titiancinta #dendamaurora

Ramai betul nak tahu mengenai produk Ronella 😊
.
Basically Ronella ada 3 jenis produk dah~
1. Pure Essential Oil Blend~ ini adalah campuran minyak pati tumbuhan. 100% organik, tanpa bahan kimia & tanpa alkohol. Selamat digunakan untuk pelbagai kegunaan
.
2. Roll-On ~ campuran beberapa Essential Oil (EO) untuk maksimumkan sesuatu fungsi diperlukan. Contoh Roll On Mommy Relief direka khas untuk ibu mengandung.
.
3. Baby Balm Ronella (direka khas untuk kulit baby yang lembut dan sensitif)
.
4. Diffuser yang digunakan bagi memaksimumkan kesan EO dengan penggunaan EO yang minima. Diffuser Ronella tidak sama dengan EO lain kerana perkakas dalamnya dipilih teliti,hanya yang berkualiti dan tahan lama,ada jaminan setahun
.
Get Diffuser, Baby balm & EO by Ronella from us TRUSTED ONLINE SELLER SINCE 2010 follow insta @RonellaMY & @babybalm_ronella
agents wanted:
@ummi_mall
@syasya_story
@alimi_othman
click this link ini to ordered ; http://PowerofRonella.wasap.my or call/sms 01128509986
.
keep follow instagram @RonellaMY. Jom dapatkan juga info dari @babybalm_ronella dan order.
.
agen sah
@ummi_mall
@syasya_story
@aisyah_meera
@alimi_othman .
klik link ini untuk order ; http://PowerofRonella.wasap.my atau call/sms 01128509986
.
#krashkozz #trustedsellerRonella #ummi_mall #minyakpatitumbuhan #minyakpati
#essentialoils
#cikguseo #ajimaura #sutra #younglivingmurah #younglivingessentialoilsmurah #younglivingeomurah #younglivingoilsmurah #ronellaeo #ronellamurah #ronellaessentialoil #ronellamalaysia #essentialoilsmurah #essentialoilmurah #uitm #usm #universitimalaya #bebasbahankimia #bebasalkohol #krimtanpamerkuri #produkkesihatan #ctdk #neelofa #titiancinta #dendamaurora

Ronella Baby Day and Night Balms.

Kebaikan Day Out Balm
✓Bau oren yang wangi
✓Halau nyamuk. Citronella oil akan buat nyamuk menjauhi baby.
✓Lembutkan kulit baby

Kebaikan Good Night Balm
✓Lavender buat baby tenang dan mudah terlena.
✓Lembutkan kulit baby
✓Buat baby jadi tenang

Wasap ke 0134141176 untuk dapatkan Ronella Day & Night Balms.

Berat: 30g/balm
Harga total:RM80

Postage
Semenanjung RM8
Sabah & Sarawak RM12

#halaunyamuk #halauserangga #krimherbabayi #krimbebassteroid #essentialoilmalaysia #ronellababyseries #ronellaessentialoil #tasneembabybalm #tasneembalm #doterramalaysia #younglivingmalaysia #ronellaeo #ronellaessentialoil #ronellamalaysia #barangbayimurah #barangbayimalaysia #barangbayionline #bazaarpaknil #bayitidur

Paling suke guna yang ni. Membantu sangat sebab infant memang selalu senang kena batuk selesama
Sapu dekat dada, belakang, tapak kaki, jangan lupe sapu dekat semua pelipat insyaallah 😀

Anak selesa mommy bahagia ❤️ #ronellaeasentialoil #ronellaeo #ronellamurah #essentialoils #babybalm #cough #flu #selesema #batuk #infant

ATASI penyakit anda dengan Ronella Pre Diluted Blend Oil
.

Adanya kesemua set Ronella Roll On ini, penyakit seperti pernafasan, kulit, kembung perut, sakit otot dan masalah ibu mengandung dapat diatasi 😉
.

Khas untuk mommies yang anaknya susah tidur malam, kami dah ada balm untuk menenangkan baby dan tidur lebih lena. Baby Balm Good Night ni SELAMAT dan SEMULA JADI tanpa Alkohol serta bahan kimia berbahaya untuk bayi mommies tau. Mommies pun boleh 😴😴 lena jugak lepas nie. 😄😄 BABY BALM GOOD NIGHT - Membantu menggelakkan serangga seperti nyamuk
- Anti-bakteria
- Membantu menenangkan bayi dan tidur lebih lena

https://ordersini.com/view/8Jvhjh2
https://ordersini.com/view/8Jvhjh2
https://ordersini.com/view/8Jvhjh2

#balmset #babybalm #babyseries #babybalmgoodnight #anakku #ronellaessentialoils #ronellaeo #ijualeo #ronellabrand #trulynatural #BabyBalmSeries

*BERGAMOT ESSENTIAL OIL*
.
-Membantu untuk release stress
-Menggurangkan masalah demam dan selesema
-Membantu menyelesaikan masalah jangkitan kulit seperti eczema / psorisis
.
Sebotol 10ml (RM39)
.
#RonellaEO
#RonellaPenang
#essentialOil
#BergamotEssentialOil

*CINNAMON BARK ESSENTIAL OIL*
.
- Anti-bakteria dan anti-kulat
- Membantu merawat penyakit kardiovaskular
- Membantu melegakan masalah perut dan kutil .
SEBOTOL 10ML (RM 59)
.
#RonellaEO
#RonellaPenang
#essentialOil
#cinnamonbarkessentialoil

KENAPA BABY BALM SERIES PILIHAN HATI SYU DAN ANAK SYU😍

Syu ni ade anak 4 orang.
Anak kecik kecik , kadang senang sakit kan. Senang demam tambah plak skang adoi la.

Germs sume menganas dan terus serang hendap anak anak kecik.

Tu yang syu risau sangat.
Penahla bape kali skali 4 tak sehat. Fuhh. Memang tak tau nak cakap camnela.
Nangis tepi bucu pun tak lega sebab nye, risau kat kesihatan anak.

Kadang dorang demam biase je selsema batuk, tapi syu la paling kusut. Sebab nak anak cepat baik or hope sangat jangan la jangkit kat adik die.

Kadang plak dorang ni main main, terluka,terjatuh benjol dah, lebam dah.
Tapi sejak syu kenal essential oil ni. Syu cube sikit sikit apply ape yang belajar and ape info yang syu dapat.
Alhamdulillah banyak sangat benda positif yang syu tengok and dapat.
Ibu mane tak happy kan bile tengok anak sehat, dah jarang demam sume, benjol ke luke ke, alhamdulillah dapat syu atasi and dipermudahkan.

Terus syu skang adalah pengguna tegar Essential oil.

*PLAI ESSENTIAL OIL*
.
- Membantu melegakan sakit otot dan sendi
- Membantu melancarkan sistem penghadaman
- Membantu melegakan kesakitan semasa haid
.
SEBOTOL 10ML (RM 59)
.
#RonellaEO
#RonellaPenang
#essentialOil
#plaiEssentialOil

*SPEARMINT ESSENTIAL OIL*
.
- Membantu merawat asma, sakit kepala dan tekanan
- Anti serangga
- Membantu meningkatkan peredaraan darah
- Mengurangkan sakit otot dan saraf
.
SEBOTOL 10ML (RM 45)
.
#RonellaEO
#RonellaPenang
#essentialOil
#SpearmintEssentialOil

RAWAT DEMAM BATUK SELSEMA anak anda dengan Ronella Essential Oil
.

Antara kelebihannya:
✅Meningkatkan tenaga & stabilkan suhu badan
✅Mengatasi masalah tekanan/stress
✅Membersihkan udara ✅Menjadikan mood lebih ceria dan tenang

Ronella Essential Oil membantu dalam menyokong tubuh badan anda agar kekal sihat sentiasa 😊

keep follow instagram @RonellaMY. Jom dapatkan juga info dari @babybalm_ronella dan order.
.
agen sah
@ummi_mall
@syasya_story
@aisyah_meera
@alimi_othman .
klik link ini untuk order ; http://PowerofRonella.wasap.my atau call/sms 01128509986
.
#krashkozz #trustedsellerRonella #ummi_mall #minyakpatitumbuhan #minyakpati
#essentialoils
#cikguseo #ajimaura #sutra #younglivingmurah #girlfriendakudarineraka #aromaterapi #younglivingessentialoilsmurah #younglivingeomurah #younglivingoilsmurah #ronellaeo #ronellamurah #ronellaessentialoil #ronellamalaysia #selsema #setberpantang
#ronella #essentialoil #ronellamalaysia #treatment #malaysiabrand

Most Popular Instagram Hashtags