[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#rizalyusofflovefood

291 posts

TOP POSTS

Makan malam hari ni bertema kan Hawaii. Nasi goreng nenas yang bermangkuk nenas sekali ibarat kepulauan Hawaii dan udang goreng tepung ditengah2 dibawah payung ibarat mat salleh yang sedang sun bathing di pantai Hawaii. 4 ekor udang diluar yang dimasak butter prawn dan disirami sos butter milk keliling pinggan ibarat minah2 salleh yang seronok bermandi manda di pantai Hawaii. Tidak lupa juga bronkoli, bunga kobis dan lobak rebus yang diibaratkan pepohon kelapa di Hawaii. Wahhh terasa seperti di Hawaii plak. Giteww ๐ŸŒด๐Ÿ˜Ž๐ŸŠ๐Ÿผ
.
#Dinner #NasiGorengHawaii #Bason #BasonBySeriKeningau #RizalYusoffLoveFood

Baru 4 hari lepas makan hari ni dah repeat order balik sebab cedap angat ๐Ÿ˜‹ Nak bagi Mok Aboh rasa ๐Ÿ‘ต๐Ÿผ๐Ÿ‘ด๐ŸพJom balik!
.
#Dinner #VietnamSpringRoll #Delivery #Office #RizalYusoffLoveFood

Macam2 sekarang nih ๐Ÿคค
.
#Dinner #TauhuBerlauk #OrangBagi #RizalYusoffLoveFood

"Bak mai nak ghaser Chicken Parmigina hang"
.
#Lunch #TwentyAndCo #ChickenParmigiana #RizalYusoffLoveFood

The legendary of Cucur Port Klang since 80's. Faveret arwah tok ๐Ÿ‘ต๐Ÿป
.
#Dinner #Cucur #PortKlang #RizalYusoffLoveFood

Nalaaa punya mengantok! ๐Ÿ˜ด
.
#Lunch #KariKepalaIkan #RizalYusoffLoveFood

MOST RECENT

Tenkiu manager KFC Extreme Park belanja set Chizza ๐Ÿ˜‹
.
#Dinner #KFC #Chizza #RizalYusoffLoveFood

Christmas Tree Dark Chocolate & Almond with Snow ๐ŸŽ„๐Ÿซโ˜ƒ๏ธ
.
#ChristmasTree #DarkChocolate #Snow #RizalYusoffLoveFood

Don't send me roses unless they are chocolate ๐ŸŒน๐Ÿซ
.
#ThankYou #Gift #OleOle #Australia #Cadbury #CadburyRoses #Chocolate #Officemates #RizalYusoffLoveFood

Penat tiup belon ๐ŸŒฌ๐ŸŽˆMutant sangat aku ni tiup keluar nitrogen ๐Ÿ˜
.
2nd Day Executive Director Farewell Lunch
.
#Farewell #BigBos #Retirement #Comittee #Photographer #Videographer #MakanMakan #Lunch #KFC #Dominos #RizalYusoffLoveFood #RizalYusoffAndFriends

Balloon Boy ๐ŸŽˆ
.
Executive Director Farewell Comittee ๐Ÿ‘จ๐Ÿปโ€๐Ÿ”ง
.
#Farewell #BigBos #Retirement #Comittee #Videographer #MakanMakan #Lunch #NasiKukus #AyamBerempah #SambalUdang #MasakLemakIkanMasin #Creampuff #RizalYusoffLoveFood

Domino's Tropical Sambal Prawn Pizza with Chilli Cheese Burst Crust & Pesto Passion Sauce ๐Ÿ•๐ŸŽฒ๐Ÿฆ๐ŸŒถ๐Ÿง€๐ŸŒฟ
.
Kemahen panjang nama patutlah sedap ๐Ÿคค๐Ÿคค
.
#HappyWeekend #Lunch #Delivery #Dominos #Pizza #TropicalSambalPrawn #ChilliCheeseBurst #PestoPassionSauce #RizalYusoffLoveFood

Nindiaaa Kari Kepala Ikan menu semperna Deepavali hari ni. Sikit punyer nalla dia punya kepala, rasa toksah cakaplah, camgini haaaa! ๐Ÿ‘๐ŸผTambah 2 pinggan baqhangg!
.
Buat kawan2 yang beragama hindu, saya ucap Happy Deepavali, semoga bergembira bersama keluarga. Yang mana kawan2 yang dok tengah gheja hari ni, selamat bekerjalah demi menjana ekonomi negara tercinta naaa ๐Ÿ˜™
.
#Lunch #KariKepalaIkan #MomsCooking #Deepavali #RizalYusoffLoveFood

Bila tak sihat semua makanan yang manis pun jadi tawar tapi satu jer, cinta saya dekat awak tak pernah tawar ๐Ÿ˜˜ huhuhuhuhu!
.
Ketika kita sakit Allah akan tarik 3 perkara;
1. Allah tarik seri wajah kita.
2. Allah tarik selera makan kita.
3. Allah tarik dosa2 kita.
Apabila sudah sembuh Allah kembalikan 2 perkara ini;
1. Allah kembalikan seri wajah kita.
2. Allah kembalikan selera makan kita.
3. Tetapi Allah tidak kembalikan dosa2 kita.
.
#SalamJumaat #MuhasabahDiri #Fever #Mc #Teatime #GreekYogurt #Nestle #DragonFruit #GoldKiwi #RizalYusoffLoveFood

Semalam ko workout hari ni ko melantakkkk ๐Ÿค”
.
Thanks kak @zue_azuraidaabdullah bagi Penne Pasta, boleh sambung melantak tea break petang nanti ๐Ÿคค
.
#Potluck #Farewell #Breakfast #NasiLemak #AyamSambal #TahuSumbatAyam #PopiahAyamCendawan #KaripapSardin #NonaManis #BuburKacang #Pasta #Penne #RizalYusoffLoveFood

Kali ni dengan tambahan telur mata & extra vege ๐Ÿฅš๐ŸŒณ
.
#Dinner #LambGrill #HickorySmoke #MashPotato #Egg #Brocolli #Tomato #RizalYusoffLoveFood #ChefOfTheDay #RizalYusoffCooking

Nindia kambing grill dengan sos hickory smoke bersama kentang putaq & bronkoli. La ni kita makan dulu sat g kita nangeh2 lap ayaq mata tengok Bajrangi Bhaijaan pukui 10 Tv3 na.
.
#Dinner #LambGrill #HickorySmoke #MashPotato #Broccoli #RizalYusoffLoveFood #ChefOfTheDay #RizalYusoffCooking

Lama tak buat kambing grill ๐ŸคคAda yang suka tak ๐Ÿ˜‹
.
#Giant #LambShouder #RizalYusoffLoveFood

Kedai kampung menu western ๐Ÿ˜†๐Ÿ‘๐Ÿผ
.
#SalamJumaat #Lunch #SizzlingChicken #WesternFood #RizalYusoffLoveFood

Last year bawak balik nak bagi mak makan, tapi mak tak nak makan sebab ada tulisan cina, kot2 ada ๐Ÿฝkata mak, padahal dah tunjuk logo Halal Jakim ๐Ÿ˜‚
.
#Overtime #Teatime #SupplierGift #BakersCottage #MoonCake #PureLotusSingleYolk #MixedNuts #SupremeMixedNuts #PearlOfProsperity #RizalYusoffLoveFood

Alang2 dah dekat ๐Ÿ˜‹
.
#Teatime #Meatball #Ikea #RizalYusoffLoveFood

Pantry dah upgrade jadi Starbucks ๐Ÿ˜‚๐Ÿ‘๐Ÿผ
.
#Overtime #Office #Pantry #Coffee #CoffeeMaker #CoffeeBean #RizalYusoffLoveFood

Bos ajak dinner rindu agaknya sebab lama abam tak masuk opis ๐Ÿ˜‚ Thanks bos belanja & happy belated bufday Fairuz (baju biru) Esok start balik keje, jumaat cuti balik public holiday. Yeayyyyy! ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰
.
#Dinner #Steamboat #Grill #AlFatehSteamboat #Officemates #Colleague #RizalYusoffAndFriends #RizalYusoffLoveFood

Thanks kak @shazlinzakariah bagi lemang periuk monyet ni ๐ŸตNasib kau lah monyet periuk pun kena rembat ๐Ÿ˜
.
#TeaTime #AidilAdha #LemangPeriukKera #SambalBilisGaring #RizalYusoffLoveFood

Dengan rasa masam manis berlemak dari kuah yang menggunakan udang segar & kentang terpilih ditambah dengan gabungan manis daging korban, mempersembahkan Mee Rebus Daging Mak Salmah ๐Ÿ˜‚๐Ÿ‘๐Ÿผ
.
#Dinner #MeeRebus #DagingKorban #AidilAdha #RayaHaji #MomsCooking #RizalYusoffLoveFood

Gambar ehsan dari FB Yb Dato Nasarrudin Zin. Tengok, sampai melopong YB tengok abam masak rendang ๐Ÿ˜œ
.
#Lunch #Sundate #AidilAdha #HariRayaHaji #IbadahKorban #RukunTertangga #RizalYusoffCooking #NasiBeriani #ParuRendang #DagingMasakKicap #SupGearBox #KariKambing #AcarTimunNenas #RizalYusoffLoveFood

Secara psychologynya makanan akan jadi lebih sedap sekiranya makan beramai2. Apa2 pun camgini ๐Ÿ‘๐Ÿผdia punyer sup gearbox! ๐Ÿคค๐Ÿคค
.
#Lunch #Sundate #AidilAdha #HariRayaHaji #IbadahKorban #RukunTertangga #RizalYusoffCooking #NasiBeriani #ParuRendang #DagingMasakKicap #SupGearBox #KariKambing #AcarTimunNenas #RizalYusoffLoveFood

Chicken Totilla Wrap with Sambel Iken Biliz. Abah makan 2 ketoi, suka la tuh ๐Ÿ˜‚
.
P/s: Salad, daun pudina, daun selom, bawang balance sayur laksa mak buat semalam + capsicum & tomato. Hentam jerlahh ๐Ÿ˜
.
#Dinner #Totilla #ChickenWrap #SambalIkanBilis #ChefOfTheDay #RizalYusoffCooking #RizalYusoffLoveFood

D24 Durian McFlurry. Nikmatnyaaaaa ๐Ÿคค
.
#TeaBreak #DurianMcFlurry #McDonalds #RizalYusoffLoveFood

Lambang Cinta @ctdk Happy 11th Anniversary! โค๏ธ
.
Thanks Dila ๐Ÿ“๐Ÿซ
.
#MorningBreak #Strawberry #CameronHighland #Officemates #RizalYusoffLoveFood

Siapa yang suka makan pedas jer yang tahu macam mana nikmat kepuasan makan pedas!
.
Hot & Spicy Chicken Grill with Nando's Extra Extra Hot Sauce ๐Ÿ”๐Ÿ”ฅ
.
#AfterWork #Dinner #ChickenGrill #HotSpicy #ChefOfTheDay #RizalYusoffCooking #RizalYusoffLoveFood

Semua dah balik tadi baru boleh nak menikmati kuih Sri Muka Durian ni ๐Ÿ˜œkalau makan tadi mahu kena maki ๐Ÿ™Š
.
#Overtime #TeaTime #SriMukaDurian #RizalYusoffLoveFood

Monday yang manis ๐Ÿ“
.
Thanks kak Aida! Pavlova bezday katanya, dah sebulan dahh kot ๐Ÿ˜
.
#MondayBlues #Pavlova #Strawberry #PassionFruit #RizalYusoffLoveFood

Hari ni rajin buat bekal sekolah utk anak2 โ˜บ๏ธ
.
#Breakfast #EggWrap #Lunch #PrawnSpaghetti #RizalYusoffCooking #RizalYusoffLoveFood

Umpama terkena renjatan elektrik pikachu dikala mata tengah kian layu ๐Ÿ˜–โšก๏ธ#masamyangamat
.
#TeaTime #Markisa #PassionFruit #RizalYusoffLoveFood

Chicken wrap extra extra hot! ๐Ÿ”ฅOk tipu jer Nandos ni tak pedas pon ๐Ÿ’๐Ÿปโ€โ™‚๏ธ
.
#Dinner #TotillaWrap #ChickenWrap #NandosSauce #ChefOFTheDay #RizalYusoffCooking #RizalYusoffLoveFood

Pegi #kendurian nak makan durian, durian tak masak ๐Ÿ˜‘
.
#FoodMegaFestival #JunkFest #RizalYusoffLoveFood

Aci nak Zinger Double Down 1 โ˜๐Ÿผ
.
#AfterWork #TakeAway #Dinner #KFC #ZingerDoubleDown #RizalYusoffLoveFood

Dalam hidup kita diberi pilihan samada memenuhi keperluan atau mengikut nafsu ๐Ÿ˜‡
.
#Throwback #FridayNight #AyamGorengMcD #McDonalds #RizalYusoffLoveFood

Dispatch belanja ๐Ÿ›ต๐Ÿ’จ
.
#TeaTime #RojakBuah #RizalYusoffLoveFood

Majlis Penutup Raya Aidilfitri 1438H & suprise birthday cake siap bertutup lampu bagai, tanjat kiter ๐Ÿคฃ
.
#Syawal #HariRaya #Aidilfitri #PenutupRaya #BelatedBirthday #BirthdayCake #Indulgence #SecretRecipe #Officemates #RizalYusoffAndFriends #RizalYusoffLoveFood

Juadah baraan/marhaban in the making. Sah2 rendang daging tu mak abam yang buat. Abam tolong goreng friess jahh! ๐Ÿ˜
.
#Baraan #Marhaban #RendangDaging #Fries #RizalYusoffLoveFood

Kek Cheese Leley Berhantu ๐Ÿ‘ป
.
#Birthday #Gift #Officemate #ThankYou #CheeseCake #RizalYusoffLoveFood

Rezeki pagi Jumaat โ˜บ๏ธ 7๏ธโƒฃ7๏ธโƒฃ1๏ธโƒฃ7๏ธโƒฃ
.
#SalamJumaat #Birthday #Gift #ThankYou #Officemate #CadburyChocolate #CheeseCake #RizalYusoffLoveFood

Bikin ketagih dia punyer pedassss ๐Ÿคค
.
#Dinner #Samyam #SamyamCheese #Ramen #KoreanFood #RizalYusoffLoveFood

Kacang Goreng Bawang Putih by Mak Salmah. Tahun ni mak buat lebih sket, biasa 4kilo jer tapi diz year mak buat 6kilo atas permintaan peminat2 ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜
.
#Ramadhan29 #JuadahRaya #KacangGoreng #HomeMade #MomsCooking #RizalYusoffLoveFood

Iftar bersama pihak Majlis Perbandaran Klang. Semoga kerjasama bersama terus terjalin baik.
.
#Ramadhan25 #BerbukaPuasa #Iftar #RamadhanBuffet #PremiereHotel #RizalYusoffAndFriends #RizalYusoffLoveFood

Most Popular Instagram Hashtags