[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#resepiyatiekitchen

343 posts

TOP POSTS

Resepi Ikan Bawal Masak Cuka
( Ikan apa2 pon boleh , ikan tenggiri the best !)
Tumis
Bawang Besar
Bawang Putih
Halia
Cili Padi Ketuk2 aja
Biji Sawi

Dah garing masok Cuka, masok air, mendidih masok ikan yg dah goreng, garam & secukop rasa.
Kacau smpi sebati
Siap !
#resepiyatiekitchen

Assalamualaikum semua! Maaf sebab dah lama tak open order disebabkan hal-hal yang tak dapat dielakkan...Dah boleh open order nanti kita update ya!

Haa..ni nak share sikit 10 akaun Instagram yang korang patut follow kalau yang:-
🍽 Nak belajar masak
🍽 Tengah cari idea nak masak apa balik kang

1. @kashkuisine - pemilik akaun IG ni juga menetap di Singapore. Banyak berkongsi resepi dessert yang boleh buat anda terasa nak jilat screen phone!
2. @danish.harraz - adik yang baru berusia 10 tahun tapi ligat beraksi di dapur. 'Abang' nama manja danish di kalangan netizen. Resepi nutella butterscotch breadpudding di ambil dari IG danish la.. siapa nak try cepat follow IG danish ya.

3. @masakwithpassion - IG favourite! Tutorial masakkannya sangatlah menarik dan nampak senang. Dikendalikan oleh founder kosmetik Tia Amelia yang berasal dari Kelantan so resepi ayam percik, laksam,nasi kerabu semua ada!

4. @salam3benua - pemilik akaun IG ni bernama Mynn dan menetap di London. Kak Mynn rajin share resepi western food dan tempat menarik kat London.

5. @edafata- Selain berkongsi resepi, ida juga ada share bento untuk anak-anaknya. Bolehlah dapat idea jugak untuk bekal anak-anak kan.
6. @adamdidam - pemilik akaun IG ni seorang engineer yang mempunyai bakat memasak. Tutorial simple yang dibuat untuk semua masakkannya sangat menarik dan membuatkan kita teruja untuk mencubanya. Maggi sup pun boleh nampak sedap!

7. @yatiekitchen - pemilik akaun IG ni ada membuka order untuk food delivery juga. Semua menu sangatlah mengiurkan especially Kerabu Thai Kerang. Yatie juga ada share resepi-resepi masakannya. Boleh refer #resepiyatiekitchen

8. @bakingdelights__ - pemilik akaun IG ni adalah stay at home mom yang tinggal di Singapore. Shekeen banyak berkongsi resepi roti,kek dan sebagainya. Jom follow IG shekeen!

9. @pandan_gula_melaka - pemilik akaun IG, inda menetap di scotland. Inda juga ada IG untuk bento @yumboxmelody untuk siapa nak idea untuk bekal anak-anak. Resepi cookies dan dessert banyak dikongsikan. So, dessert lovers,bakers sila follow Inda di IG!

10. @mamafami - siapa tak kenal dengan blogger masakan terkenal ni. Kalau google resepi mesti akan keluar blog mamafami

@Regrann from @yatiekitchen - Resepi Laksa Johor Versi YatieKitchen Step by Step , sebelom korang nak masak, ikot mcm kita buat .. prepare semua bahan2 kat atas!! systematic.. hahhh🤣SOP
1 : Air Paste Udang ( rebus kulit& kepala, blend&tapis)
2 : daun Selasih, Daun Kesom, Serai Ketok, Bunga Kantan, Asam Keping, Kerisik
3: Santan
4: Serbuk Kari Ikan+ Daging Babas 5: Ikan Kurau Masin Blender
6: biji Ketumbar+ Jintan manis ( goreng dulu tanpa minyak and blender halus)
7: Bawang merah, bawang putih, halia, cili kering ( rebus buang biji) - kisar semua
8: udang fresh tumbuk/ udang kering tumbuk
9: isi ikan parang + ikan tenggiri - blender dgn air rebusan tadi ( air rebusan ikan simpan utk buat kuah )

Caranya ... to be continue😅😅😭sediakan bahan2 ni dulu !!! #resepiyatiekitchen

Korang cakap korang rajin tak buat? Kalau malas kita tak nak bagi resepi🤣

Cara2 Buat Kuah Laksa Johor

Tumis Bahan no 7
Masokkan Serai - Tumis sampai terbit bau & pecah minyak
Pastu masokkan bahan no 6
Disusuli bahan no 4
Dah naik bau and rempah dah garing masok bahan no 1 and air rebusan ikan.. biarkan mendidih
Masok bahan no 3
Pastu dah didih masok bahan no 8, no 9 and no 5
Last sekali masokkan bahan no 2 !!!
Mendidih sampai pecah minyak!!!
Siap ❤️
Conpirm korang tak buat🤣 #resepiyatiekitchen - #regrann

Done sambal sotong kembang🌶🌶🌶 thanx kakak @yatiekitchen for the tips cili kisar jd cantik n merah menyala n pecah minyak 😅😅#resepiyatiekitchen

KERABU KERANG THAI
======================
.Kerang
.Cili padi
.Bawang putih (tak perlu buang kulit)
.Limau nipis *perah dan buang biji
.Air asam jawa
.Sos ikan
.Tomato - potong kecik atau guna je baby tomato
.Daun ketumbar - hiris halus
.Gula dan Garam
.
.
➡️Rebus kerang sampai terbukak. Tips : Buang air dan masukkan ais dan air sejuk tak nak kerang tu kecut.
➡️Tumbuk kasar cili padi dan bawang putih.
➡️Perah limau nipis dan masukkan gula dan garam
➡️Campurkan air asam jawa dan sos ikan. ➡️Masukkan kerang, Kacau sebati & rasa ikut keinginan nak pedas ke masam masin manis semua ye.
➡️Masukkan tomato, daun ketumbar dan kacau sebati lagi. Siappp!
.
.
Resepi dari @yatiekitchen

#resepiyatiekitchen

Morning..mee goreng resepi by #resepiyatiekitchen sedap..paste kulit udg yg da rebus tu jdkn sdp..@noornasirjb tunggu ye i dtg bwk mee..😊😊#homecookisthebest #weekendcooking #breakfastumahparentstoday

#Repost @yatiekitchen (@get_repost)
・・・
Tauhu Goreng ala sayang cinta hati ...kita pya resepi campak2 aja, sungguh 😜

Bahan Kisar Kasar tak mou bubuh air! Kalau tak de mesin pengisar, tumbuk eh jgn malas😜

Cili Merah🌶
Cili Hijau
Cili Padi ( sapa nak pedas, owh saya kaki pedas! )
Bawang Besar
Bawang Putih
Kunyit Hidup sikit aja

Tumis semua bahan2 kisar kat atas.. smpi pecah minyak

Masuk cili kering yg dah blender dlm 1-2 sudu besar , tak mou banyak nnt jadi sambal kang..
Boh oyster sauce sikit jugak
Cili sauce
Gula merah
Plum sauce sikit jugak

Klau tak de plum sauce,boleh boh air asam jawa sikit
Garam
secukup rasa
Masukkan tauhu goreng tu.. dah siapp!

Owh ya boleh ganti dgn apa2 ikan, ayam pon boleh tau!

Tadaaaa , klu masak apapun make sure pecah minyak tau!! Nak tau pecah minyak mcmna, minyak tu timbul kat atas😂😂😂 kalau cili timbul maknanya lom lagi eh ... ❤️😘😍 #resepiyatiekitchen

#kerabuthaikerang for lunch.... actually x brapa gemor mkn kerang, tp xleh tahan tngok sis @yatiekitchen asyik buat je.... #resepiyatiekitchen mmg trbaik... #heavenlydelicious
#musttryit

Hari ni dapat order satu bekas from @yatiekitchen . Sebab tak cukup, sis terpaksa buat sendiri resepi kerabu kerang chef @yatiekitchen . Okay sumpah tak order last min lagi. Susahnya di situ. Nak kopek kerang tu. kecut2 jari kita wak.
Nak resepi #resepiyatiekitchen ada okay. Thanks yatie. Share resipi.
.
Thank u kakak ipar @maifiz83 , yg belikan kerang fresh from jeram. @atonsabjahan lepas ni kau buat sendiri. Rosak kuku akak. Tak pun kau order je from @yatiekitchen 10 bekas sekali.

MOST RECENT

Resepi Ikan Bawal Masak Cuka
( Ikan apa2 pon boleh , ikan tenggiri the best !)
Tumis
Bawang Besar
Bawang Putih
Halia
Cili Padi Ketuk2 aja
Biji Sawi

Dah garing masok Cuka, masok air, mendidih masok ikan yg dah goreng, garam & secukop rasa.
Kacau smpi sebati
Siap !
#resepiyatiekitchen

Resepi Nasi Goreng Sardine Cili Padi (Myversion)

Tumbuk Cili Padi/ Ikan Bilis/ Bawang/ Bawang Putih

Goreng 2 biji telor dalam Kuali,masuk bahan2 tumbuk, bagi garing, masuk sambal sardine ( kita buat sambal dulu sardine tu baru sedap buat nasi goreng)
Masok nasi , kacau bagi rata, masuk daun sup.
Perasakan dgn garam& secukop rasa!
Siap !!! #resepiyatiekitchen

Waduh @tyaarifinnw mengapa difollowin insta nya ini dong 🤣waduh waduh.... hahahahahah #kitakenaltyasebabdiadtgsepitalkita Love tya ❤️

Jangan panggil chef, kita bukan chef , kita cook 🤣😜

So sweet this two lovebirds @dudiey85 & his wife @adillaalias ❤️😍 Thank you my sayangsss

Resepi Asam Rebus Ikan Merah Cili Padi

Bahan2 tumbuk
Cili Padi
Bawang Putih Thai ( klu tak ada bawang putih biasa)
Bawang kecik
Belacan
Kunyit hidop

Tumbuk semua bagi lumat

Masak air bagi mendidih, masukkan bahan2 tumbuk tadi, asam keping 1 1/2, ketuk lengkuas , masuk dlm periuk.. Masuk ikan , garam & secukop rasa
Masok bendi & daun kesom !

Bagi mendidih & tutop api and siap !! Makan dgn ikan masin, kuah banjir , nasi panas2.. lingkop diet 🤣

#resepiyatiekitchen

Ramai yg mintak, here goes my version of ... Resepi Mac & Cheese ( for kids )

Bahan-bahan
Macaroni
Mentega
Cooking Cream
Full Cream Milk
Black pepper& white pepper
Cheddar Cheese ( oren ) nk sedap beli imported cheese!! Cream cheese
Garam

Rebus macaroni & put aside
Masak semua bahan2 kt atas , dah likat masok macaroni , kacau sebati
Pastikan x cair & x pekat
Dah siap 5min recipe!! #resepiyatiekitchen

Try buat chicken porridge signature @yatiekitchen ...memang marvellous...bagi yg tak jumpa resepi kat #resepiyatiekitchen saya screenshort resepinya.....tq @yatiekitchen 😚

Resepi Thai Beef Green Curry

Bahan2 kisar
Cili Padi Hijau
Bawang putih
Bawang merah

Paste Green Curry - slide utk tgk contoh ( kita beli kat pasaraya HERO jer 😜 nak buat paste boleh, tapi leceh la, beli siap jer, sedap yg nie )

Tumis bahan2 kisar, masuk paste green curry, klu tak nak pedas jgn kisar cili padi

Tumis smpi pecah minyak, masuk santan , mendidih smpi pecah minyak

Masuk daging/ chicken , terpulang,, kacau & biarkan smpi pecah minyak

Masukkan sos ikan 1 sudu
Terong/ kacang panjang

Mendidih last masuk daun sweet basil & daun limau purut
Perasakan dgn garam & secukop rasa !! Siap

Sedap !
#resepiyatiekitchen
Ok good night❤️

RAHSIA KEYAKINAN SEORANG WANITA! 👩🏻👄
.
Ratusan testimoni berjaya daripada pengguna setia Love Potion membuktikan bahawa produk ini terbukti berkesan!
.
MAKIN MEMBULAT DAN PADAT
BETUL-BETUL BERKESAN, DAH TUKAR CUP!
SUPERB, TEGANG GILA! CONFIDENT SANGAT
.
Cik Gojes wajib Cuba tau! Dah cuba macam2 sebelum ni tapi tak jadi?
Dengan Love Potion KONFEM menjadi!
.
=========================
Apa yang krim Love Potion by Hush Hush mampu lakukan??
.
💋Membesarkan saiz payudara dan punggung
💋Menegangkan payudara dan lurah
💋Menguatkan semula tisu payudara dan punggung
💋Menghapuskan stretchmark dan menghaluskan kulit
💋Meningkatkan keanjalan payudara dan punggung
💋Mengatasi masalah payudara leper kerana menyusu
💋Seimbangkan saiz kedua2 payudara
.

.
📱Whatsapp "Hush" ke 0139854505
Kesannya KETARA boleh dilihat dalam masa 5 HARI JE TAU!
Disahkan 100% selamat dengan no pendaftaran
KKM No : NOT170103519K

#hushhushhq #breastbootycream #agendiperlukan #dropshipmalaysia #tipskurus #tipsbesarkanpayudara #tipspayudarabesar #tipstambathatisuami #resepiyatiekitchen #tilambabymurah #titiancinta #bajuseksimalaysia #braseksi #pakaiandalamwanita #bajutidursexy #tualasulam #skinnylegstea #detoxtea #muabellaz #mekaptutorial

nak resepi cake kampong kita tgk kat #resepiyatiekitchen ya ❤️

RAHSIA KEYAKINAN SEORANG WANITA! 👩🏻👄
.
Ratusan testimoni berjaya daripada pengguna setia Love Potion membuktikan bahawa produk ini terbukti berkesan!
.
MAKIN MEMBULAT DAN PADAT
BETUL-BETUL BERKESAN, DAH TUKAR CUP!
SUPERB, TEGANG GILA! CONFIDENT SANGAT
.
Cik Gojes wajib Cuba tau! Dah cuba macam2 sebelum ni tapi tak jadi?
Dengan Love Potion KONFEM menjadi!
.
=========================
Apa yang krim Love Potion by Hush Hush mampu lakukan??
.
💋Membesarkan saiz payudara dan punggung
💋Menegangkan payudara dan lurah
💋Menguatkan semula tisu payudara dan punggung
💋Menghapuskan stretchmark dan menghaluskan kulit
💋Meningkatkan keanjalan payudara dan punggung
💋Mengatasi masalah payudara leper kerana menyusu
💋Seimbangkan saiz kedua2 payudara
.

.
📱Whatsapp "Hush" ke 0138528584
.
Kesannya KETARA boleh dilihat dalam masa 5 HARI JE TAU!
Disahkan 100% selamat dengan no pendaftaran
KKM No : NOT170103519K

#hushhushhq #breastbootycream #agendiperlukan #dropshipmalaysia #tipskurus #tipsbesarkanpayudara #tipspayudarabesar #tipstambathatisuami #resepiyatiekitchen #tilambabymurah #titiancinta #bajuseksimalaysia #braseksi #pakaiandalamwanita #bajutidursexy #tualasulam #skinnylegstea #detoxtea #muabellaz #mekaptutorial

Meleleh air hidung ...🔥 😆
Terima kasih @yatiekitchen
share resepi... Banyak lagi nak cuba #resepiyatiekitchen 😊

First time
#kaswi #kasui #kahsueh nama lain rasa tetap sama.
Tq #resepiyatiekitchen

Resepi Lamb Meatball & Mashed Potato w Mushroom Gravy

Lamb Meatball:

Minced Lamb
White pepper
Black pepper coarse
Telor Sebiji
Garam & Secukup Rasa ( jangan banyak sangat cos lamb mmg masin )

Gaul sebati, bulat2 kan goreng dgn coconut oil atas non stick pan , half cook angkat bakar dalam oven smpi masak, then angkat

Mashed Potato:

Rebus Australian Potato & penyetkan
Panaskan full cream milk 2 cawan, angkat
Gaulkan kentang dgn susu tadi, masuk butter 1 sudu
Daun parsley chop, pepper

Mushroom Cream:
Tumis bawang putih
Masuk mushroom button yg fresh
Masuk susu cair
Chicken stock
White pepper
Dah sejuk blend smpi pekat

Dah siap !!! #resepiyatiekitchen #lambmeatball
Cookwith❤️

Most Popular Instagram Hashtags