#resepiberpantang

502 posts

TOP POSTS

Alhamdulillah..
Its 'merdeka day'. Selesai #44haripantang sendiri. Mari kita sedia fizikal dan mental nak naik kerja ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ Menu di minggu2 terakhir haruslah M lebih kan..
Day 42 : Sup tomato carrot + Ikan bilis goreng kari

Day 43 : Sup Blackpepper Ikan Merah + Bebawang Grill

Day 44 : Telur Bebawang + Kerabu Ikan bilis

#nomorestatusmakananpantangafterthis #pantangfood #pantangday #lastdaypantang #bilasyadatrajinkedapur #resepimudah #resepiberpantang #berpantangsendiri

Alhamdulillah. Terima kasih banyak-banyak atas sokongan semua. Di bulan ramadan yang mulia ini tak disangka tempahan sangat meriah.

Kami mohon maaf, mulai hari ini kami akan CLOSED ORDER.

Semua tempahan sedia ada akan dipos esok dan isnin.

Kami akan beroperasi semula SELEPAS RAYA.

Terima kasih ya.
Muah ciked ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
#SerundingBilisHaliaByDaposeri #serundingbilishalia #serundinghaliaikanbilis #serundinghalia #serundungikanbilis #ibuberpantang #berpantang #resepiberpantang #menuberpantang #sgpelek #sepang #baganlalang #sepangputra #tanjungsepat #banting

Maktang ๐Ÿ˜‚

Menu Lunch Day 9 โค โœ”Sup Ikan Merah + Sesayur
โœ”Ikan Bilis + Bawang Garing
โœ”Pegaga
โœ”Nasi + Habbatussawda

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#bandarsaujanaputra
#syukur
#fazrina_postnatalcare

INTRODUCING CHIA TUBE WITH FLIP TOPโค๏ธโค๏ธโค๏ธ
.
This is the secret where you can just "renjis-renjis" your chia seeds๐Ÿ˜‰ Very stylish, compact and easy to use. Now you can bring your chia seeds almost everywhere you go. Awesome!!
.
Coz we care about our customers so kami sentiasa bagi produk yang best- best je kat uolls tau๐Ÿ‘
.
Don't miss out this LIMITED EDITION chia tube guys!
.
Hurry up and grab one. Save more when you buy our sales combo๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰
.
Order your chia seeds with us; your most trusted seller
.
Whatsapp "chia" ke 013-6334271
Whatsapp "chia" ke 013-6334271
Whatsapp "chia" ke 013-6334271
.

#chiaseeds #chiaseedsmurah #skinnychia #skinnyteamurah #jomkurus1malaysia #jomkurus
#flowertea #flowerteamurah #raraflowertea #raraskinnychia #organicfood #detoxtea #detoxwater #bazaarpaknil #chiaseedmalaysia #chiaseedmurah #tipskurus #tipscantik #tipssihat #overnightoat #resepiberpantang #pantang #makananpantang #pantangmelayu #agentwanted #dropshipwanted #7harimencintaikuj

Pantang kali nie mmg saya niat nak buat btol2dan kalo bole smpai 100 hari..xdpt nak capai pon wt 60hari pon jadi la...hahaha.. Menu pantang saya kali ini..sblm bersalin tue mmg rajin bertapa kat popular aeon manjung membaca..terjumpe la buku menu ibu dan anak utk dptkan resepi mase berpantang dan juga utk start solid food baby Nufael bile dah masuk 6 bulan nnti.. Stakat nie byk resepi berpantang dr mak mertua sbb berpantang kat kedah lps bersalin. Kebanyakannya bakar dan kukus..takde nya nak goreng bgai..sbbnya minggu pertama bersalin better makan yg kering2 dulu.. Dlm proses berpantang kali nie, mmg byk amek ikan (haruan, selar, salmon, bawal putih, bilis)..ayam dan daging mmg xsentuh lg pon sbb mls nak makan lg..tggu habes berpantang br nak sentuh kot...kalo sayur plak saya byk amek pegaga (paling feveret), sawi, bwg putih byk2, halia, bwg merah dan serai..pegaga slalu rebus atau wt kerabu pegaga letak bilis skali dan buat jus pegaga..sawi rebus jer..bwg putih hiris2 bakar dlm oven jd ranggup.. Utk tambah susu lak, bykkan minum susu anmum lacta, kurma adjwa, horlick dan rebusan longan dan red dates, air suam dan air akar herbanika nona roguy.. Tak lupe gak pytonatal utk elak sembelit dan bersih dan kuatkan rahim balik dan supplement obimin n vit C untuk lacta dan tambah darah dan elak dari badan letih ajer.. Harap2 kali nie dpt beristiqamah nk berpantang smpi 100hari..hahaha..berat dah trun ke 49kg dari 60kg..dpt 46kg ms zaman bujang lg bgs... #mydiarypantang
#32days
#resepiberpantang

[KEISTIMEWAAN CELEBRITY FEMININE SCRUB WASH?] .
Sudah semestinya pembersih Cik Bunga kami paling istimewa kerana kandungan Scrub Lembut yang terkandung dalam FW kami. Kami percaya ramai wanita mengalami masalah Cik Bunga yang gelap akibat kesan cukuran termasuklah di bahagian pelipat dan celah peha. Kan? Awak mengaku je la awak.๐ŸŒš Jadi Scrub yang terkandung akan membantu exfoliate bahgian gelap-gelap tu, daki-daki dan sel-sel kulit mati di Cik Bunga secara berterusan dan lembut.
.
Baunya sudah tentu sangat wangi dengan bauan Bunga Jasmine merawat bau Cik Bunga. Efek dingin dan cool menyegarkan Cik Bunga. Ianya pembersih berubat yang sesuai untuk kep.utihan.
Sesetengah org yg ada alergik bila berpeluh di celah peha dan gatal-gatal amat sesuai menggunakannya. .
Bahan-Bahan :
โ€ขPolyethylene Scrub โ€ขMagnolia Stemcell
โ€ขManjakani
โ€ขPudina
โ€ขSireh
โ€ขWitch Hazel
โ€ขAloe Vera
dan banyak lagi ramuan hebat.
.
Jom, RAWAT MASALAH CIK BUNGA SAMBIL CIK BUNGA BER-SPA ๐Ÿ˜Ž

#tipskecantikan #tipsberpantang #resepiberpantang

Baru dapat minum selepas dapat tahu baby #aairaasumayyahmushadah dah tak kuning lagi

Sebenarnya air ni boleh nak blend jugak tapi saya kan sejenis M lebih..kunyit tu en asben tolong tumbuk dan perah amik airnya saja dan rebus sekejap sebab nak mnum panas2 kan..kalau agak2 nak sedap lagi tambah la sesudu lagi madu..madu kan elok untuk orang berpantang..
Minum untuk 3 hari jek (katanya kalau mnum lebih2 cepat menopos..wallahualam ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ) #resepiberpantang #amalanberpantang #berpantangsendiri #airkunyit #bilasyadatrajinkedapur #pantangday #pantangfood

Lunch hari ini ada special menu iaitu garlic grill..yehhhhhhh...๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” #resepiberpantang #pantangfood #pantangday #resepi #bilasyadatrajinkedapur #healthymeals #24hari

MOST RECENT

Maktang ๐Ÿ˜‚

Menu Lunch Day 11 โค โœ”Salmon Blackpepper Grill
โœ”Ikan Bilis + Bawang Garing
โœ”Sawi Rebus Air
โœ”Nasi + Habbatussawda
โœ”Buah Anggur

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#bandarsaujanaputra
#syukur
#fazrina_postnatalcare

Maktang ๐Ÿ˜‚

Menu Lunch Day 9 โค โœ”Sup Ikan Merah + Sesayur
โœ”Ikan Bilis + Bawang Garing
โœ”Pegaga
โœ”Nasi + Habbatussawda

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#bandarsaujanaputra
#syukur
#fazrina_postnatalcare

Maktang ๐Ÿ˜‚
Menu Lunch Day 8 โœ”Lobak Putih + Lobak Merah Rebus Air
โœ”Ikan Bilis + Bawang Garing
โœ”Ikan Tenggiri Asam Jawa
โœ”Nasi + Habbatussawda
โœ”Oren Navel

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#bandarsaujanaputra
#syukur
#fazrina_postnatalcare

Maktang ๐Ÿ˜‚
Menu Lunch Day 7

Sawi Rebus Air
Ikan Bilis + Bawang Garing
Ikan Tenggiri Lada Hitam
Nasi + Habbatussawda
Anggur Hijau

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#bandarsaujanaputra
#syukur
#fazrina_postnatalcare

Sesi bertangas 1 jam, berurut & bertungku by CL settled ๐Ÿ˜˜

Maktang ๐Ÿ˜‚
Menu Lunch Day 6

Kerabu Pegaga
Ikan Bilis Air Asam Jawa
Ikan Selar Kuning Goreng
Nasi + Habbatussawda
Oren Navel

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#bandarsaujanaputra
#syukur
#fazrina_postnatalcare

Pantang kali nie mmg saya niat nak buat btol2dan kalo bole smpai 100 hari..xdpt nak capai pon wt 60hari pon jadi la...hahaha.. Menu pantang saya kali ini..sblm bersalin tue mmg rajin bertapa kat popular aeon manjung membaca..terjumpe la buku menu ibu dan anak utk dptkan resepi mase berpantang dan juga utk start solid food baby Nufael bile dah masuk 6 bulan nnti.. Stakat nie byk resepi berpantang dr mak mertua sbb berpantang kat kedah lps bersalin. Kebanyakannya bakar dan kukus..takde nya nak goreng bgai..sbbnya minggu pertama bersalin better makan yg kering2 dulu.. Dlm proses berpantang kali nie, mmg byk amek ikan (haruan, selar, salmon, bawal putih, bilis)..ayam dan daging mmg xsentuh lg pon sbb mls nak makan lg..tggu habes berpantang br nak sentuh kot...kalo sayur plak saya byk amek pegaga (paling feveret), sawi, bwg putih byk2, halia, bwg merah dan serai..pegaga slalu rebus atau wt kerabu pegaga letak bilis skali dan buat jus pegaga..sawi rebus jer..bwg putih hiris2 bakar dlm oven jd ranggup.. Utk tambah susu lak, bykkan minum susu anmum lacta, kurma adjwa, horlick dan rebusan longan dan red dates, air suam dan air akar herbanika nona roguy.. Tak lupe gak pytonatal utk elak sembelit dan bersih dan kuatkan rahim balik dan supplement obimin n vit C untuk lacta dan tambah darah dan elak dari badan letih ajer.. Harap2 kali nie dpt beristiqamah nk berpantang smpi 100hari..hahaha..berat dah trun ke 49kg dari 60kg..dpt 46kg ms zaman bujang lg bgs... #mydiarypantang
#32days
#resepiberpantang

Maktang ๐Ÿ˜‚
Menu Breakfast Day 5

Roti cicah Kuah Sup Ikan Merah.
Buah Anggur.
Air Suam

Lepas ni nak bertangas !

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#bandarsaujanaputra
#syukur

Alhamdulillah. Confinement Lady dah datang. Stay in for 14 days ๐Ÿ˜Š

Maktang ๐Ÿ˜‚
Menu Lunch Day 4

Ikan Tenggiri Lada Hitam
Lobak Putih Rebus Air
Pegaga
Nasi + Habbatussawda
Buah Anggur

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#syukur
#fazrina_postnatalcare

Maktang ๐Ÿ˜‚
Menu Lunch Day 3

Ikan Selar Kuning
Pegaga Rebus Air
Buah Oren Navel
Nasi + Habbatussawda

Avoid halia & kunyit dulu sehari dua ni ๐Ÿ˜‘

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#syukur

Bila semua lauk pantang sedap je kat tekak kau ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ Licin pinggan mangkuk oi!

Maktang ๐Ÿ˜‚
Menu Lunch Day 2

Ikan Tenggiri Lada Hitam
Sawi + Lobak Merah Rebus Air
Ikan Bilis Kunyit Halia
Nasi + Habbatussawda

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#syukur

Maktang ๐Ÿ˜‚
Menu Dinner Day 1

Ikan Tenggiri Lada Hitam Asam Keping
Sawi Rebus Air
Nasi + Habbatussawda

#nazieffeizanjourney
#nazieffeizanniyaz
#confinementjourney
#babyN
#eizanjunior
#eizanberpantang
#resepiberpantang
#rumahkeciltepihighway
#bandarsaujanaputra
#syukur

Come and get Rara Skinny Chia; The Organic Chia Seed!
.
โŒno pesticide
โŒno herbicide
โŒchemical free
โŒGMO free
โœ…Organic
โœ…99.9% purity
.
๐ŸŽ—8x Omega dari Salmon
๐ŸŽ—15x Magnesium dari broccoli
๐ŸŽ—5x Kalsium dari susu
๐ŸŽ—3x Iron dari Bayam
๐ŸŽ—3x antioksida dari blueberry
๐ŸŽ—lebih protein berbanding oats,gandum dan barli
๐ŸŽ—sumber asli vitamin dan mineral
๐ŸŽ—bebas gluten
.
๐Ÿ’ bagus utk kesihatan jantung
๐Ÿ’ mencegah kanser
๐Ÿ’ melambatkan penuaan
๐Ÿ’ tinggi antioksida
๐Ÿ’ meningkatkan metabolisme
๐Ÿ’ mengurangkan selera makan
๐Ÿ’ membantu membina otot
๐Ÿ’ membantu penyerapan nutrient
๐Ÿ’ membantu penghadaman
๐Ÿ’ melawaskan pembuangan
๐Ÿ’ lebih cepat kenyang
๐Ÿ’ milk booster utk ibu menyusu
๐Ÿ’ memberi tenaga berpanjangan
๐Ÿ’ mengawal paras gula dalam darah
.
Whatsapp 011 6118 5093 untuk belian online/ walk in Rumoda Bangi Sentral hari ini.
.
#chiaseeds #chiaseedsmurah #skinnychia #skinnyteamurah #jomkurus1malaysia #jomkurus #raraskinnychia #organicfood #detoxtea #detoxwater #bazaarpaknil #chiaseedsmalaysia #chiaseedsmurah #tipskurus #tipscantik #tipssihat #overnightoat #resepiberpantang #pantang #makananpantang #pantangmelayu

Tinggal 2 pek saja lagi. Siapa nak, cepat hubungi 0124350269 ya.
.
Alhamdulillah, bila buka order, terus sold out. Rupanya ramai dah menunggu kami open order. Terima kasih banyak-banyak tau.
.

#SerundingBilisHaliaByDaposeri #serundingbilishalia #serundinghaliaikanbilis #serundinghalia #serundungikanbilis #ibuberpantang #berpantang #resepiberpantang #menuberpantang #sgpelek #sepang #baganlalang #sepangputra #tanjungsepat #banting

Untuk semua customer #SerundingBilisHaliaByDaposeri bermula 1 Julai 2017, harga bagi serunding bilis halia :
100g RM12
200g RM22
(Tidak termasuk pos).
.
Atas sebab-sebab peningkatan harga bahan mentah, terutamanya ikan bilis, terdapat peningkatan harga sebanyak rm2 berbanding harga sebelumnya.

Ini kerana kami cuba mengekalkan kualiti dengan pemilihan ikan bilis yang terbaik, bersih tanpa kepala dan tahi bilis serta menggunakan halia tempatan.

Siapa pernah rasa tentu tahu kan! Kami cuba hasilkan yang terbaik untuk anda semua.

Untuk order,
Boleh hubungi 0124350269.
.
#SerundingBilisHaliaByDaposeri #serundingbilishalia #serundinghaliaikanbilis #serundinghalia #serundungikanbilis #ibuberpantang #berpantang #resepiberpantang #menuberpantang #sgpelek #sepang #baganlalang #sepangputra #tanjungsepat #banting

Alhamdulillah. Terima kasih banyak-banyak atas sokongan semua. Di bulan ramadan yang mulia ini tak disangka tempahan sangat meriah.

Kami mohon maaf, mulai hari ini kami akan CLOSED ORDER.

Semua tempahan sedia ada akan dipos esok dan isnin.

Kami akan beroperasi semula SELEPAS RAYA.

Terima kasih ya.
Muah ciked ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
#SerundingBilisHaliaByDaposeri #serundingbilishalia #serundinghaliaikanbilis #serundinghalia #serundungikanbilis #ibuberpantang #berpantang #resepiberpantang #menuberpantang #sgpelek #sepang #baganlalang #sepangputra #tanjungsepat #banting

Serunding bilis halia dari @daposeri. Diperbuat dari bahan utamanya ; halia & ikan bilis yang sesuai dimakan oleh ibu berpantang juga seisi keluarga.

Boleh hubungi / whatsapp 0124350269 untuk order.

#SerundingBilisHaliaByDaposeri #serundingbilishalia #serundinghaliaikanbilis #serundinghalia #serundungikanbilis #ibuberpantang #berpantang #resepiberpantang #sgpelek #sepang #baganlalang #sepangputra #tanjungsepat #banting #menupantang

Most Popular Instagram Hashtags