#rempahsedap

266 posts

TOP POSTS

Baru balik pos office pos rempah2 yg kawan dlm insta saya ni order..tq #rempahhajihalim alim#agensubang#rempahkelantan#rempahsedap

Penghantaran Ke Kedah
#Rempah Ayam Goreng kicap
#Rempah Dalca
#Rempah Nasi briyani
#kabeersspices #rempahkelantan #rempahsedap #Whatsapp0129888325

Tak dapat rasa arnab panggang yang viral tu, kita panggang la arnab sendiri.

Mempersembahkan daging arnab extra pedas yang diperasakan dengan Hilmie's Rempah BBQ Seasoning,
memang merecikkk ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Asalnya makanan untuk berbuka dan sahur , tapi masa buka dah licin ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Lepas ni usah ditanya ke mana pergi arnab-arnab ku, semuanya dah jadi lauk ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #dagingarnabmemangsedap
#rempahsedap
#stokisrempahbbq

Assalamualaikum..
๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š GAJI MARI DOHHHโ€ผโ€ผ Sero nok wat BBQ wehhh..Tapi taktahu nk pakai PERAPAN jenis ape...๐Ÿ˜ซ๐Ÿ˜ซ๐Ÿ˜ซ Sabar.. Kini ZONEBEKU telah mengeluarkan REMPAH PERAPAN BBQ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Rempah ini adalah rempah jenis serbuk.
Ingat yea.. PERASA BBQ ni tau.. Memang terangkat sedap rasanya..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ Kenapa pilih REMPAH PERAPAN BBQ ni?

1โƒฃ.Mudah Dan ringkas

2โƒฃ.Dengan perapan dalam masa 1 jam anda boleh menikmati ayam@daging PERAPAN BBQ bertaraf 5 ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ 3โƒฃ.Rempah ini jenis serbuk, mudah untuk digunakan Dan rempah ini tahan selama 1 tahun.

4โƒฃ.Bukan setakat ayam@daging yang boleh diperap, ia juga boleh digunakan bagi nk goreng ikan๐ŸŸ,goreng sayur๐ŸŒฟ,goreng daging๐Ÿฎ,sotong๐Ÿ™,udang,ketam๐Ÿฆ€.. Semualah boleh.. Hehe.. Kalau perap dengan Kambing๐Ÿ.. Pergghh lagI MELETOP! Nk buat untuk shell out pom boleh. Gune rempah ni je.. 5โƒฃ.Rempah ini juga boleh menjadi penambah rasa bagi setiap hidangan anda.

6โƒฃ.Satu pax mengandungi 100gram. Boleh perap ayam@daging atau sebagainya dalam berat 1kg.

Jika anda berminat untuk beli rempah ini
Harga brapa ea..๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” Murah jeeeeeโ€ผโ€ผ
Satu pax RM1โƒฃ0โƒฃโ€ผโ€ผ
Untuk Sabah Dan Sarawak rm12

Postage tambah rm6 bagi semenanjung
Manakala Sabah Dan Sarawak rm7

Cepat sementara stok masih ADA๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
Boleh terus call@whatapps di no.
No. 0139511329
Like page kami di
Http//:Www.Facebook.com/ZONEBEKU

#kenecuba #rempahsedap #k #sedapgiler #terbaek

jom dapatkan rempah goreng ayam berempah di kedai warisan sumber alam @senawang
kami telah luaskan rangkaian ke senawang, paroi, ampangan & sikamat

tunggu ape lagi...jom dapatkan segera... #rempahayam #rempahsedap #rempahperapanayamgoreng #senawang #ayamgorengberempah
laen2 yg berminat boleh contact
adie: 0133482282

.
HANYA JAUHARI YG MENGENAL MANIKAM๐Ÿ‘
TAUKE RESTORAN PUN DAH SANGKUT๐Ÿ’ช
SO UOLLZ APA TUNGGU LAGIII
JOM BORONG REMPAH!๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ
.
Hanya 4 PAKET utk 10 KILO beras basmathi!
Mcm tak masuk akal
Tp itulah kenyataan
Rempah ini mmg jimat habisss
Sedap tak usah cakap
Tak pyh dah nak p ngra tok arab nuhh
Yg sini dah cukup bagus
Rasanya asli & yg plg penting
NO MSG ADDED
.
Roger2
0111 056 4771
Jommm borong rempah ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
.

#terapiinstagram
#igsokongan
#chefammar
#rempahnasiarab
#rempahnasiarabbaladimandy
#rempahratus
#rempahsedap
#rempahinstant
#maharajalawakmega2017
#foodstagram
#malaysianfoodblogger
#chefwan
#restorannasiarab
#nasiarabsedap
#nasiarabsegera
#instafood
#foodlovers
#foodie
#foodporn
#like4like
#sajionline
#majalahrasa
#dapurmasak
#kualalumpur
#dherbs
#pamoga
#bazarpaknil
#jjcmtv3
#sayabuatsayajual

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua. ๐Ÿ˜Š
Kini rempah serbaguna dari Little Cinnamon muncul lagi dengan rempah Marinde Mix dan Magic Mix .
Harga masih tetap
Marinade Mix RM6
Magic Mix Rm9

Tidak tahu cara nak guna rempah ni kami boleh ajar dan beritahu menu apa yang boleh masak dengan menggunakan rempah dari Little Cinnamon . Gerenti sedap.๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ Boleh order atau tanya sebarang soalan melalui whatsapp ๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒ019-9351796 atau 011-28909914 atau boleh terus dm kami di instagram.

#rempah #rempahrempah #rempahsedap #makanansedap #ayamgoreng #ikanbakar #littlecinnamon #Marinademix #Magicmix #Mix

Terima kasih kak Rose @jalan_makan_rose atas buah tangan ๐Ÿ˜๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜‹ #AsamKepingKelantan & #RempahHajiHalim ini.

Asam keping Kelantan sgt terkenal dan mudah didapati di sekitar pasar-pasar di Kelantan. Kebanyakannya diusahakan secara kecil-kecilan. Sedap diletakkan dalam masakan ๐Ÿ˜‹ seperti singgang, gulai, masak berlada dan banyak lagi.

Rempah Haji Halim juga merupakan produk bumiputra Kelantan yang terkenal. Produk yang terdiri dari ๐Ÿ˜‹ rempah kari, kuzi, kerutuk dan kurma yang menjadi pilihan ibu-ibu dalam masakan harian. Sangat sedap ๐Ÿ˜‹
dan menepati citarasa masakan melayu.
.
Jika ingin mencuba Rempah Haji Halim ini, boleh DM dan follow IG
@jalan_makan_rose
@jalan_makan_rose
@jalan_makan_rose
@jalan_makan_rose
@jalan_makan_rose

IG @jalan_makan_rose ini pun banyak pic masakan yang sedap2 boleh la cuci mata dan inspirasi nak masak apa kan ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ #asamkeping #rempahhajihalim #rempahkelantan #produkkelantan #supportlocal #rempahsedap #rempahmelayu #cadanganmasak #cadanganrempah #happycook #reviewbydapursaji #dapursajiendorse #buahtangankelantan

Syukur alhamdulillah setelah berbulan-bulan punya paperwork dan perancangan dilakukan akhirnya iklan produk kami telah berjaya juga masuk dalam stesen tv
.
.
Terima kasih yang tak terhingga diucapkan kepada @tvalhijrah114 kerana sudi bekerjasama dengan kami dan menayangkan iklan produk kami
.
.
Rasa happy & lega sangat bila iklan produk kita dah berjaya masuk tv ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#ramadhan#gardenfoodsandspices

MOST RECENT

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua. ๐Ÿ˜Š
Kini rempah serbaguna dari Little Cinnamon muncul lagi dengan rempah Marinde Mix dan Magic Mix .
Harga masih tetap
Marinade Mix RM6
Magic Mix Rm9

Tidak tahu cara nak guna rempah ni kami boleh ajar dan beritahu menu apa yang boleh masak dengan menggunakan rempah dari Little Cinnamon . Gerenti sedap.๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ Boleh order atau tanya sebarang soalan melalui whatsapp ๐Ÿ“ฒ๐Ÿ“ฒ019-9351796 atau 011-28909914 atau boleh terus dm kami di instagram.

#rempah #rempahrempah #rempahsedap #makanansedap #ayamgoreng #ikanbakar #littlecinnamon #Marinademix #Magicmix #Mix

Assalamualaikum dan Selamat Malam Semua
.
.
Nak cari rempah ratus kering tapi nak kena survey pula ๐Ÿ˜ฉ๐Ÿ˜ฉ๐Ÿ˜ฉ
.
Semua tu dah tak perlu sebab anda dah boleh order dari kami ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
.
Kami boleh beri harga istimewa kepada anda & dijamin kualiti terbaik
.
.
Rempah ratus utama yang kami bekalkan
โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡
.
Cili kering
.
Ketumbar
.
Jintan Putih
.
Jintan Manis
.
Kayu Manis
.
Buah Pelaga
.
Halba
.
Bunga Cengkih (Madagascar cloves/indonesia cloves) .
.
Buah Keras
.
Biji Sawi
.
Bunga Lawang
.
Lada Hitam
.
.
Boleh whatsapp terus !!!! 012-5994044
012-5994044
012-5994044
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#catering#ikantandoori#dagingtandoori#udangtandoori#pembekalrempahtandoori#pembekalrempahratus

Assalamualaikum dan Selamat Malam Semua
.
.
Nak cari rempah ratus kering tapi nak kena survey pula ๐Ÿ˜ฉ๐Ÿ˜ฉ๐Ÿ˜ฉ
.
Semua tu dah tak perlu sebab anda dah boleh order dari kami ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
.
Kami boleh beri harga istimewa kepada anda & dijamin kualiti terbaik
.
.
Rempah ratus utama yang kami bekalkan
โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡โฌ‡
.
Cili kering
.
Ketumbar
.
Jintan Putih
.
Jintan Manis
.
Kayu Manis
.
Buah Pelaga
.
Halba
.
Bunga Cengkih (Madagascar cloves/indonesia cloves) .
.
Buah Keras
.
Biji Sawi
.
Bunga Lawang
.
Lada Hitam
.
.
Boleh whatsapp terus !!!! 012-5994044
012-5994044
012-5994044
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#catering#ikantandoori#dagingtandoori#udangtandoori#pembekalrempahtandoori#pembekalrempahratus

Penghantaran Ke Kedah
#Rempah Ayam Goreng kicap
#Rempah Dalca
#Rempah Nasi briyani
#kabeersspices #rempahkelantan #rempahsedap #Whatsapp0129888325

.
CERITA PENGHUJUNG RAMADAN
REMPAH SOLD OUT!!
.
Kalau anda yg follow ig Rempah Nasi Arab Baladi tentu perasan dah lebih seminggu saya tak update status.
.
Saya tak sempat jenguk ig sbb
Wsp & dm tak putus2 yg nak order rempah baladi ni sehingga sehari sblm raya kami dah kehabisan stok..dah tak boleh nak cod dahh..yg kt kedai pun stok licin disapu cust2 yg berhajat utk masak nasi arab raya nnti.Nak pos lagi laa..19 hb abam posmen tak nak jalan dahh๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ
.
Petang terakhir ramadan ketika saya di kg masih lg ada yg call nak beli rempah baladi.
Fuhhh! Tak menang tgn kita dibuatnya.
Syukur Alhamdulillah..rezeki kurniaan Allah๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
Lps raya pun msh ada yg dah booking rempah baladi
So uollz kalau rasa nak cuba masak nasi arab baladi, sila2 wsp saya๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
SALAM LEBARAN BUAT SEMUA
Lots of love๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
Www.wasap.my/01110564771

Tak dapat rasa arnab panggang yang viral tu, kita panggang la arnab sendiri.

Mempersembahkan daging arnab extra pedas yang diperasakan dengan Hilmie's Rempah BBQ Seasoning,
memang merecikkk ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Asalnya makanan untuk berbuka dan sahur , tapi masa buka dah licin ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Lepas ni usah ditanya ke mana pergi arnab-arnab ku, semuanya dah jadi lauk ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #dagingarnabmemangsedap
#rempahsedap
#stokisrempahbbq

Syukur alhamdulillah setelah berbulan-bulan punya paperwork dan perancangan dilakukan akhirnya iklan produk kami telah berjaya juga masuk dalam stesen tv
.
.
Terima kasih yang tak terhingga diucapkan kepada @tvalhijrah114 kerana sudi bekerjasama dengan kami dan menayangkan iklan produk kami
.
.
Rasa happy & lega sangat bila iklan produk kita dah berjaya masuk tv ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#ramadhan#gardenfoodsandspices

Syukur alhamdulillah setelah berbulan-bulan punya paperwork dan perancangan dilakukan akhirnya iklan produk kami telah berjaya juga masuk dalam stesen tv
.
.
Terima kasih yang tak terhingga diucapkan kepada @tvalhijrah114 kerana sudi bekerjasama dengan kami dan menayangkan iklan produk kami
.
.
Rasa happy & lega sangat bila iklan produk kita dah berjaya masuk tv ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#ramadhan#gardenfoodsandspices

Sempat restok REMPAH PERAP BBQ kat sini... ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
๐Ÿš— Kedai Runcit Zali di Pasar Tani Kekal Bkt Gambir
๐Ÿš— LYC Bandar Baru Bukit Gambir
๐Ÿš— LYC Parit Jarum Bukit Gambir
๐Ÿš— LYC Serom

Atau boleh dapatkan terus dari saya

Whatsapp
0133866843

#stokisrempah
#stokistangkak
#rempahperapbbq
#rempahsedap

MENU BERBUKA
semalam punya menu sebenarnya. Ada ayam rempah special dari my wife. Dan ada sup leher ayam juga!

Terbaik rasanya :)
#shahrulhairydotcom
#madamniskitchen

Assalamualaikum dan Selamat Tengahari Semua.
.
.
Kami dari team Garden Foods and Spices ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Kareem Al-Mubarak 1438 Hijrah
.
.
Marilah kita sama-sama mengambil peluang di bulan ramadhan ini dengan melakukan semua perintah Allah S.W.T dan melakukan banyak amal jariah. Amiinnn Allahumma Amiinnn .
.
Nabi Muhammad S.A.W juga pernah berpesan kepada kita di dalam hadisnya bahawa kita akan mengalami kerugian di bulan ramadhan yang mulia ini sekiranya kita tak berjaya melakukan beberapa perkara antaranya kita gagal untuk manfaatkan sepenuhnya dengan amal ibadat pada bulan ramadhan ni, dosa kita tidak diampun oleh Allah S.W.T, kita gagal berbakti kepada ibu bapa kita walaupun ibu bapa kita masih hidup
.
.
Terima kasih kepada anda semua yang menyokong kami dari awal hingga sekarang terutamanya yang membeli produk kami. InshaaAllah kami akan sentiasa berikan khidmat atau servis yang terbaik kepada anda semua
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#ramadhan#poslaju#gardenfoodsandspices#ramadhan1438#ramadhankareemalmubarak#alhamdulillah#thankyou

Alhamdulillah dah selesai semua postage kita hari ini. Terima kasih yang tak terhingga kepada yang order rempah kami ni terutamanya yang sangat setia dan percaya kepada rempah tandoori kami. Alhamdulillah rempah tandoori kami dah berjaya menarik hati anda semua ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š .
.
Yang lain tu mai pakat2 order rempah tandoori kami ni untuk bulan puasa ni. .
.
1 BOTOL : RM 12
.
.
BOLEH DIBUAT UNTUK 2 EKOR AYAM !!! ๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข .
.
HARGA ISTIMEWA !!! .
.
BELI 3 BOTOL DAPAT RM 9 UNTUK SATU BOTOL .
JIMAT KANNN !!!! .
.
1 PEKET : RM 2 SAHAJA !!! .
.
HARGA BOTOL DAN PEKET MASIH DALAM HARGA PROMOSI LAGI !!!!! ๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข .
.
BOLEH DIBUAT UNTUK 1 QUARTER AYAM SAHAJA !!!! .

CEPAT REBUT SEMENTARA HARGA PROMOSI MASIH ADA & TERHAD ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š .
.
Jadi hampa tunggu apa lagi??? .
.
Mai whatsapp kami lekaih untuk rempah tandoori yang terbaik dari Garden Foods and Spices
.
Order ๐Ÿ“ฒ: 012-5994044 .
.
COD : Area Penang sahaja!!! .
.
Postage : RM 8 .
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#ramadhan#poslaju#gardenfoodsandspices

Most Popular Instagram Hashtags