[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#rempahsedap

311 posts

TOP POSTS

Baru balik pos office pos rempah2 yg kawan dlm insta saya ni order..tq #rempahhajihalim alim#agensubang#rempahkelantan#rempahsedap

Nasi Arab ...Alhamdulillah syukur..๐Ÿ˜Š Dimasak oleh ibu tercinta.. Menggunakan rempah keluaran Kabeer's Spices
#RempahNasiArab #RempahKelantan #RempahSedap #Kabeer'sSpices

Sempena Hari Kemerdekaan yang bakal tiba .
Kami buat tawaran harga yang menarik untuk pelanggan
.
Beli 3 paket 200g cuma Rm 28 sahaja
.
200g rempah ayam madu boleh perap sehingga 2kg ayam ! .
Hubungi 018-2737162 untuk pertanyaan .
#ayammadu #rempahayam #rempahayammadu
#rempahsedap
#sedap

.
TESTIMONI DR SELATAN TANAHAIR
LUASKAN KUASAMU๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
Pn Geena order pakej beras
Sampai jee apa yg dihajati
Terus masak
Yee laa semua dah ada..cuma beli ayam jee
Takyah nak susah2 fikir nak beli itu nak beli ini
Kannn๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ
.
Wokehhh uollz jom ikut pn Geena
Kita masak nasi arab baladi mandy
Sedappp sgt niii..mkn nasi shj pun dah sedapp
.
Nak order whatsapp "baladi" ke 01110564771
Fast responn hokehhh๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
#terapiinstagram
#igsokongan
#rempah
#rempahnasiarab
#rempahnasiarabbaladimandy
#rempahratus
#rempahsedap
#rempahinstant
#dctk
#foodstagram
#malaysianfoodblogger
#nasiarab
#restorannasiarab
#nasiarabsedap
#nasiarabsegera
#instafood
#foodlovers
#foodie
#food
#like4like
#sajionline
#majalahrasa
#cikgusekolah
#kualalumpur
#dherbs
#pamoga
#bazarpaknil
#jjcmtv3
#sayabuatsayajual

Assalamualaikum..
๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š๐Ÿ”Š GAJI MARI DOHHHโ€ผโ€ผ Sero nok wat BBQ wehhh..Tapi taktahu nk pakai PERAPAN jenis ape...๐Ÿ˜ซ๐Ÿ˜ซ๐Ÿ˜ซ Sabar.. Kini ZONEBEKU telah mengeluarkan REMPAH PERAPAN BBQ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Rempah ini adalah rempah jenis serbuk.
Ingat yea.. PERASA BBQ ni tau.. Memang terangkat sedap rasanya..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ Kenapa pilih REMPAH PERAPAN BBQ ni?

1โƒฃ.Mudah Dan ringkas

2โƒฃ.Dengan perapan dalam masa 1 jam anda boleh menikmati ayam@daging PERAPAN BBQ bertaraf 5 ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ 3โƒฃ.Rempah ini jenis serbuk, mudah untuk digunakan Dan rempah ini tahan selama 1 tahun.

4โƒฃ.Bukan setakat ayam@daging yang boleh diperap, ia juga boleh digunakan bagi nk goreng ikan๐ŸŸ,goreng sayur๐ŸŒฟ,goreng daging๐Ÿฎ,sotong๐Ÿ™,udang,ketam๐Ÿฆ€.. Semualah boleh.. Hehe.. Kalau perap dengan Kambing๐Ÿ.. Pergghh lagI MELETOP! Nk buat untuk shell out pom boleh. Gune rempah ni je.. 5โƒฃ.Rempah ini juga boleh menjadi penambah rasa bagi setiap hidangan anda.

6โƒฃ.Satu pax mengandungi 100gram. Boleh perap ayam@daging atau sebagainya dalam berat 1kg.

Jika anda berminat untuk beli rempah ini
Harga brapa ea..๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” Murah jeeeeeโ€ผโ€ผ
Satu pax RM1โƒฃ0โƒฃโ€ผโ€ผ
Untuk Sabah Dan Sarawak rm12

Postage tambah rm6 bagi semenanjung
Manakala Sabah Dan Sarawak rm7

Cepat sementara stok masih ADA๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
Boleh terus call@whatapps di no.
No. 0139511329
Like page kami di
Http//:Www.Facebook.com/ZONEBEKU

#kenecuba #rempahsedap #k #sedapgiler #terbaek

jom dapatkan rempah goreng ayam berempah di kedai warisan sumber alam @senawang
kami telah luaskan rangkaian ke senawang, paroi, ampangan & sikamat

tunggu ape lagi...jom dapatkan segera... #rempahayam #rempahsedap #rempahperapanayamgoreng #senawang #ayamgorengberempah
laen2 yg berminat boleh contact
adie: 0133482282

Tak dapat rasa arnab panggang yang viral tu, kita panggang la arnab sendiri.

Mempersembahkan daging arnab extra pedas yang diperasakan dengan Hilmie's Rempah BBQ Seasoning,
memang merecikkk ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Asalnya makanan untuk berbuka dan sahur , tapi masa buka dah licin ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Lepas ni usah ditanya ke mana pergi arnab-arnab ku, semuanya dah jadi lauk ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #dagingarnabmemangsedap
#rempahsedap
#stokisrempahbbq

Terima kasih kak Rose @jalan_makan_rose atas buah tangan ๐Ÿ˜๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜‹ #AsamKepingKelantan & #RempahHajiHalim ini.

Asam keping Kelantan sgt terkenal dan mudah didapati di sekitar pasar-pasar di Kelantan. Kebanyakannya diusahakan secara kecil-kecilan. Sedap diletakkan dalam masakan ๐Ÿ˜‹ seperti singgang, gulai, masak berlada dan banyak lagi.

Rempah Haji Halim juga merupakan produk bumiputra Kelantan yang terkenal. Produk yang terdiri dari ๐Ÿ˜‹ rempah kari, kuzi, kerutuk dan kurma yang menjadi pilihan ibu-ibu dalam masakan harian. Sangat sedap ๐Ÿ˜‹
dan menepati citarasa masakan melayu.
.
Jika ingin mencuba Rempah Haji Halim ini, boleh DM dan follow IG
@jalan_makan_rose
@jalan_makan_rose
@jalan_makan_rose
@jalan_makan_rose
@jalan_makan_rose

IG @jalan_makan_rose ini pun banyak pic masakan yang sedap2 boleh la cuci mata dan inspirasi nak masak apa kan ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ #asamkeping #rempahhajihalim #rempahkelantan #produkkelantan #supportlocal #rempahsedap #rempahmelayu #cadanganmasak #cadanganrempah #happycook #reviewbydapursaji #dapursajiendorse #buahtangankelantan

Assalamualaikum dan Salam Perkenalan dari Garden Foods and Spices .
Kami adalah penjual dan pengeluar rempah ayam tandoori... .
Rempah ayam tandoori kami adalah satu-satunya rempah tandoori yang bercirikan tandoori versi Melayu .
Resipi rempah ayam tandoori kami dihasilkan secara turun-temurun ataupun dikenali sebagai homemade recipe... .
Garden Foods and Spices menghasilkan rempah ayam tandoori yang begitu enak dan beraroma sekali
๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š .
1 BOTOL : RM 12
.
BOLEH DIBUAT UNTUK 2 EKOR AYAM !!! ๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข .
HARGA ISTIMEWA !!! .
BELI 3 BOTOL DAPAT RM 9 UNTUK SATU BOTOL .
JIMAT KANNN !!!! .
1 PEKET : RM 2 SAHAJA !!! .
HARGA PROMOSI !!!!! ๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข .
BOLEH DIBUAT UNTUK 1 QUARTER AYAM SAHAJA !!!! .
CEPAT REBUT SEMENTARA PROMOSI MASIH ADA
๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š .
Jadi hampa tunggu apa lagi??? .
Mai whatsapp kami lekaih untuk order rempah tandoori terbaikkkk daripada Garden Foods and Spices... .
Order ๐Ÿ“ฒ: 012-5994044 .
COD : Area Penang sahaja!!! .
Postage : RM 8 .
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap

MOST RECENT

Packed and ready to be delivered to their respective owners ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š.
Alhamdulillah ๐Ÿ˜†
Now, need to pack and get ready for the holiday ๐ŸŒ…๐Ÿ๐Ÿ–๐Ÿš—๐Ÿš—๐Ÿš—
.
.
.
See you after the weekend!
#kuzi #kari #kurma #kerutut #gulaidarat
#rempahkari
#rempahkuzi
#rempahkurma
#rempahkerutut #rempahkerutuk
#rempahgulaidarat
#rempahasli
#rempahsedap
#rempahmelayu
#rempahkampung
#rempahkelantan
#rempahhomemade
#igshopmalaysia
#produkkelantan
#kelantanese
#sayajualrempah
#rempahkajang
#rempahklangvalley
#kuzikelantan

Assalamualaikum ๐Ÿ˜Š
A very good morning to you๐ŸŒž๐ŸŒž๐ŸŒž
Nak masak ape hari ni? #kari #kurma #kuzi #kerutut ke #gulaidarat ?
.
.
.
Dah selamat hantar 50 paket #rempahrempah khas buat #majlisaqiqah di Tangkak,Johor ๐Ÿ‘ถ๐Ÿป Tahniah atas kelahiran org baru ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Terima kasih, cikpuan Wan sbb sudi pilih @dlanggar.delight sebagai #doorgift ๐ŸŽ
.
.
.
#rempahkari
#rempahkuzi
#rempahkurma
#rempahkerutut #rempahkerutuk
#rempahgulaidarat
#rempahasli
#rempahsedap
#rempahmelayu
#rempahkampung
#rempahkelantan
#rempahhomemade
#rempahkampunglanggar
#bazarpaknil
#igshopmalaysia
#produkkelantan
#kelantanese
#sayajualrempah
#rempahkajang
#rempahklangvalley

PRODUK YANG WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH !!!!
.
.
KELEBIHAN REMPAH TANDOORI KAMI :
โœ” BOLEH DIGUNAKAN UNTUK AYAM / IKAN / DAGING / UDANG
โœ” BOLEH BAKAR GUNA OVEN /GRILL / GORENG
โœ” GERENTI SEDAP
โœ” RESIPI TANDOORI KELUARGA
โœ” TAK SAMA MACAM DI NASI KANDAR PUNYA
โœ” MENJIMATKAN MASA & DUIT ANDA
โœ” KELUARAN PRODUK MUSLIM
โœ” HARGA YANG MURAH & BERBALOI
.
.
WHATSAPP '012-5994044'
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#rempahberkualiti#rempahbermutu#rempahanaktempatan

PRODUK YANG WAJIB ADA DI SETIAP RUMAH !!!!
.
.
KELEBIHAN REMPAH TANDOORI KAMI :
โœ” BOLEH DIGUNAKAN UNTUK AYAM / IKAN / DAGING / UDANG
โœ” BOLEH BAKAR GUNA OVEN /GRILL / GORENG
โœ” GERENTI SEDAP
โœ” RESIPI TANDOORI KELUARGA
โœ” TAK SAMA MACAM DI NASI KANDAR PUNYA
โœ” MENJIMATKAN MASA & DUIT ANDA
โœ” KELUARAN PRODUK MUSLIM
โœ” HARGA YANG MURAH & BERBALOI
.
.
WHATSAPP '012-5994044'
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#rempahberkualiti#rempahbermutu#rempahanaktempatan

Uolss uolsss uolss

Nak paste sedap lagi jimat, uolss pakai je paste bbq hilmies ni
Simpan kat rumah byk byk pun takpa.. ada tetamu nak dtg, tak tau nak hidang apa.. uolss hidang je ni.. mesti tetamu tu puas hati.. yelah tetamu datang ni membawa rezeki kan.. kita layan la rezeki kita tu elok elok

Sayang mak sayang ibu mertua pun boleh kasi.. pendek kata boleh jadi buah tangan kita

Uols nak roger akak ok

#cutihujungtahun
#ibuayah
#nikmatAllah
#happyfamily
#syukurlah
#resepisedap
#airtanganibu
#rempahsedap
#chef
#tupperwarebrandsmalaysia
#pekarangan
#sayajual
#sheilarusly
#ajimaura
#terapiinstagram
#rempahhilmies
#familygathering
#ayambbq
#sedap
#halal

Assalamualaikum ada yang tengah makan ke?

Lunch apa uolss?
Hari mendung kat sini, tunggu masa nak hujan je

Enjoy your lunch ok.. Salam zohor buat sahabat semua

#cutisekolah
#ibuayah
#nikmatAllah
#happyfamily
#syukurlah
#resepisedap
#airtanganibu
#rempahsedap
#chef
#tupperwarebrandsmalaysia
#pekarangan
#sayajual
#sheilarusly
#ajimaura
#terapiinstagram
#rempahhilmies
#familygathering
#ayambbq
#sedap
#halal

TERINGIN NAK MENIKMATI MASAKAN AYAM TANDOORI
.
.
TAPIIIII
.
.
KENA KELUAR PULA BELI AYAM TANDOORI DI KEDAI MAMAK
.
.
ANDA ADA RASA BUANG MASA, BUANG TENAGA, BUANG MINYAK SEKADAR NAK MAKAN AYAM TANDOORI???
.
.
ANDA TIDAK MENIKMATI KEPUASAN SEBENAR AYAM TANDOORI???
.
.
TAK PERLU RISAU ANDA DAH BERJAYA CARI JALAN PENYELESAIANNYA
.
.
JOM PAKAT2 MAI BELI REMPAH TANDOORI GFS ISTIMEWA MAI DARI PENANG
.
.
DENGAN ADANYA REMPAH KAMI ANDA BOLEH BUAT PELBAGAI JENIS TANDOORI
.
*AYAM TANDOORI*
.
*IKAN TANDOORI*
.
*DAGING TANDOORI*
.
*UDANG TANDOORI*
.
.
*1 BOTOL :*
.
*BOLEH DIBUAT UNTUK 2 EKOR AYAM !!!* .
.
*1 PEKET :*
.
*BOLEH DIBUAT UNTUK 1 QUARTER AYAM SAHAJA !!!!* .
.
*WHATSAPP ๐Ÿ“ฒ: 012-5994044* .
.
*POSTAGE : RM 8*
.
.
*PROMO BONANZA*
.
.
*1 botol = RM15*
.
.
*3 botol = RM45 + FREE POSTAGE + FREE SAMPLE*
.
.
*1 peket = RM3.50*
.
.
*1 kg - 4 kg = RM90 per kg*
.
*5 kg - 9 kg = RM83 per kg*
.
*10 kg & ke atas = RM79.90 per kg*
.
.
*Sebarang pertanyaan sila tekan link ini www.wasap.my/+60125994044 ๐Ÿ‘ˆ.*
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#catering#ikantandoori#dagingtandoori#udangtandoori#pembekalrempah

TERINGIN NAK MENIKMATI MASAKAN AYAM TANDOORI
.
.
TAPIIIII
.
.
KENA KELUAR PULA BELI AYAM TANDOORI DI KEDAI MAMAK
.
.
ANDA ADA RASA BUANG MASA, BUANG TENAGA, BUANG MINYAK SEKADAR NAK MAKAN AYAM TANDOORI???
.
.
ANDA TIDAK MENIKMATI KEPUASAN SEBENAR AYAM TANDOORI???
.
.
TAK PERLU RISAU ANDA DAH BERJAYA CARI JALAN PENYELESAIANNYA
.
.
JOM PAKAT2 MAI BELI REMPAH TANDOORI GFS ISTIMEWA MAI DARI PENANG
.
.
DENGAN ADANYA REMPAH KAMI ANDA BOLEH BUAT PELBAGAI JENIS TANDOORI
.
*AYAM TANDOORI*
.
*IKAN TANDOORI*
.
*DAGING TANDOORI*
.
*UDANG TANDOORI*
.
.
*1 BOTOL :*
.
*BOLEH DIBUAT UNTUK 2 EKOR AYAM !!!* .
.
*1 PEKET :*
.
*BOLEH DIBUAT UNTUK 1 QUARTER AYAM SAHAJA !!!!* .
.
*WHATSAPP ๐Ÿ“ฒ: 012-5994044* .
.
*POSTAGE : RM 8*
.
.
*PROMO BONANZA*
.
.
*1 botol = RM15*
.
.
*3 botol = RM45 + FREE POSTAGE + FREE SAMPLE*
.
.
*1 peket = RM3.50*
.
.
*1 kg - 4 kg = RM90 per kg*
.
*5 kg - 9 kg = RM83 per kg*
.
*10 kg & ke atas = RM79.90 per kg*
.
.
*Sebarang pertanyaan sila tekan link ini www.wasap.my/+60125994044 ๐Ÿ‘ˆ.*
.
.
#rempahratus#penangfood#sayajualmurah#foodporn#malaysianfood#ilovepenang#tandoorispice#foodsandspices#tandoorilover#tandoorisedap#tandoorihomemade#ayamtandoori#ayamtandoorigoreng#ayamtandooribakar#ayamtandoorigrill#chickentandoori#ilovepenang#penangmalaysia#rempahterbaik#rempahsedap#catering#ikantandoori#dagingtandoori#udangtandoori#pembekalrempah

Packaging baru rempah keluaran Kabeer's Spices.Resepi cara memasak ada disertakan sekali di bhgn belakang.
#kabeersspices #rempahoriginalkelantan #rempahsedap #pasarsitikhadijah berminat?Whatsapp 012-9888325 (Firdaus)
Penghantaran ke seluruh negeri

AYAM GRILL KERING DAN TAWAR
.
Situasi ini memang selalu jadi kat korang kan. Bila kita grill atau berbbq mesti jadi macam ni
.
Ayam kita makan tak berjus, kering n tawar.
.
Selalu bahagian dada akan menjadi pilihan yang terakhir yang korang nak kan.
.
Sebabnya bahagian yg banyak daging dan rasa tawar kan.
.
Mudah aje nak bagi ayam berjus dan tidak kering.

Disini kami akan share teknik yang paling simple dan basic.

Teknik rendam air garam (brine)
Kenapa perlu di rendam dengan air garam?

Ada 2 fungsi kenapa kita perlu buat
1. Brining ayam bukan sahaja menambah kelembapan untuk ayam, menjadikannya bagus dan berisi, ia juga membantu mencegah daripada menjadi kering apabila anda memasak. Hasilnya adalah ayam yang lazat, lembap dan berair.

2. Brining bukan sahaja memberi kesan tekstur dan juiciness ayam anda, ia juga memberi kesan kepada rasa. Beberapa jam dalam air garam yang akan membiarkan garam menembusi jauh ke dalam daging ayam, meningkatkan rasa semulajadi.

Ada pelbagai teknik dan bahan bahan yang boleh dimasukkan semasa dalam proses brinning ini. Tetapi untuk kali ini kita fokus kepada teknik yang paling simple dan mudah. Untuk mengetahui lebih detail berkenaan proses brinning ini, kami akan share pada posting yang akan datang jika anda berminat ingin mengetahui dengan lebih lanjut.

Untuk bahagian chicken chop ini sukatan yang di perlukan adalan
2 liter air
1/2 cawan garam
10 keping bahagian chicken chop
Rendam dalam masa 40 minit. Kemudian anda toskan bahagian ayam itu sebelum di perap dengan menggunakan HILMIEโ€™S bbq seasoning.
Perap chicken chop tersebut sekurang kurangnya selama 4 jam. Simpan dalam peti sejuk. Sebelum di bakar, keluarkan dahulu chicken chop tersebut paling kurang 1 jam sebelum dibakar. pastikan ayam berada pada suhu bilik. Ini untuk memastikan chicken chop anda terkejut semasa di grill nanti.

Asingkan chicken chop anda dari bahan perapan, ini untuk memastikan chicken chop anda terlalu basah semasa di grill. Ini akan membuatkan bahagian luar ayam sedikit garing.

Gril hanya menggunakan bara sahaja. Nak tahu bagaimana chicken chop anda sudah masak atau belum, Bahagian luar sudah sedikit garing.

Nasi Arab ...Alhamdulillah syukur..๐Ÿ˜Š Dimasak oleh ibu tercinta.. Menggunakan rempah keluaran Kabeer's Spices
#RempahNasiArab #RempahKelantan #RempahSedap #Kabeer'sSpices

Assalamualaikum Salam hujung minggu.. dari paste marvelous yummy yummy HILMIES
Ada yang plan nak berkumpul2 ke atau ada yang nak datang ziarah ke boleh je hidang dengan hidangan special dari paste ni

Bahan2 dalam paste ni yang bangkit kan rasa BBQ dia

Black pepper
Kunyit
Ketumbar cili
Rempah campuran
Gula perang
Tepung ubi kayu

Rasa dia macam mana.. fuhhh terangkat, mak mertua lalu tak terpandang dah ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ #harimalaysia2017
#ibuayah
#nikmatAllah
#happyfamily
#syukurlah
#resepisedap
#airtanganibu
#rempahsedap
#chef
#tupperwarebrandsmalaysia
#pekarangan
#sayajual
#sheilarusly
#ajimaura
#terapiinstagram
#rempahhilmies
#familygathering
#ayambbq
#sedap
#halal

RESIPI AYAM TANDOORI REMPAH HILMIES BBQ
==================
Bahan-bahan:

1 ekor ayam (dibelah 12)
8 biji bawang merah
8 ulas bawang putih
8 cm halia
1 tbs serbuk cili kering
1/4 cawan yogurt
1 tbs gula
1 tsp garam
Minyak masak
1 pek REMPAH HILMIES BBQ
1 biji limau nipis
Cara-caranya:

1. Kisar bawang merah, bawang putih dan halia.
2. Di dalam bekas lain, satukan semua bahan tersebut.

Satukan bahan kisar dan bahan lain ke dalam satu bekas lain.
Di dalam gambar, serbuk berwarna coklat keorenan adalah serbuk cili, yang berwarna kuning adalah rempah Hilmies BBQ dan berwarna putih adalah yogurt.

Kemudian masukkan sedikit minyak masak. Anggaran hingga semua bahan mesra dan mudah digaul.

Perahkan jus perahan air limau nipis. Boleh gantikan dengan lemon.

Gaul sebati bahan perap dan tuangkan pada ayam. Perap selama 1 jam atau lebih.

Panggang di dalam oven pada suhu 190 darjah selama 40 minit atau hingga masak. Tips nak pastikan ayam betul betul masak adalah saya akan set pada 10 minit kemudian saya terbalikkan ayam.
Set lagi 10 minit dan terbalikkan ayam. Set lagi 10 minit dan terbalikkan ayam lagi sehingga 40 minit atau lebih. Jika kita lihat ayam agak kering, boleh picitkan sedikit minyak atau celupkan ayam semula ke dalam bancuhan tandoori.

Alhamdulillah, cantik kejadian ayam tandoori kita. Bakar menggunakan oven.
Tips jika menggunakan pemanggang ajaib.
=============================== 1. Picit sedikit minyak di bahagian bawah. Letakkan ayam tersebut.
2. Masak menggunakan api kecil sahaja. Tutup rapat pemanggang.
3. Selepas 10 minit, terbalikkan ayam.
4. Ulang sehingga ayam masak.
5. Untuk mendapatkan efek seolah olah ayam di bakar dengan tandoor, ambil ayam dengan sepit dan bakar direct pada api dapur. Di bahagian luar ayam akan nampak hitam hitam seolah olah dibakar.
Ok.. jelas tipsnya. Selamat Mencuba !

#harimalaysia2017
#ibuayah
#nikmatAllah
#happyfamily
#syukurlah
#resepisedap
#airtanganibu
#rempahsedap
#chef
#tupperwarebrandsmalaysia
#pekarangan
#sayajual
#sheilarusly
#ajimaura
#terapiinstagram
#rempahhilmies
#familygathering
#ayambbq
#sedap
#halal

Alhamdulillah ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ #rejeki #homemaderempahpaste #sedaplagihalal #rempahsedap #

โ˜บ๏ธ๐Ÿ˜Š #homemaderempah #rempahsedap #sedaplagihalal

TIPS BBQ NO. 2 โ€“ TUNGGU MASA YANG BETUL
.
BBQ perlukan kesabaran dan fokus.. Korang perlu menunggu api hilang , tinggal bara sahaja. Korang perlukan arang putih yang panas. kelabu dan merah membara. Itulah haba yang paling panas dan sekata
.
Pastikan suhu yang betul dan sesuai
.
Setelah kepanasan arang korang dah dapat, jangan lupa bahawa apa yang korang telah cipta adalah ketuhar, jadi korang perlu untuk mengawal haba seperti oven.
.
Cara terbaik untuk menguji haba adalah dengan tangan korang. Pegang tangan korang antara 12cm / 5inches atas grill atau panganagn dan lihat berapa lama anda boleh tahan di sana dengan selesa (iaitu. Tanpa menjerit).
.
6 saat untuk api kecil
4 saat untuk api sederhana
2 saat terlebih panas
0 saat = Hospital
.
Korang juga perlu mengawal suhu seluruh panggangan.

#harimalaysia2017
#ibuayah
#nikmatAllah
#happyfamily
#syukurlah
#resepisedap
#airtanganibu
#rempahsedap
#chef
#tupperwarebrandsmalaysia
#pekarangan
#sayajual
#sheilarusly
#ajimaura
#terapiinstagram
#rempahhilmies
#familygathering
#ayambbq
#sedap
#halal

Most Popular Instagram Hashtags