#ramadhantanpaabah

MOST RECENT

Tahun ni 1st year berpuasa tanpa abah. Selalu pagi2 pukul 4 dah dgr abah bangun, panaskan lauk. buatkan air milo. tapi anak abah tak minum habis pun. sebab manis. 🤣 se sweet kasihmu abah. ❤️ tapi kalau sekarang abah buat sanggup minum sampai habis. 😔 selalu igt anak abah ni supaya tak lupa niat. .
.
Bulan ramadhan ni, selalunya petang2 abah la rajin pergi bazaar. abah beli banyak sangat makanan mcm 10org makan 😂 abah tak pernah kedekut bagi makan. terima kasih abah, memori tu takkan padam sampai bila2. .
.
Bila pergi ziarah pusara abah, ibu ade cakap kat abah yg “anak kita dah nak kahwin. “ sebak nya dada tuhan je yg tahu. puas tahan airmata jgn mengalir. 😢 Anak abah tak dapat bayang macam mana masa akad nanti tanpa abah. rindu. 😭 semoga abah tenang disana. #abah #1stramadhan2018 #ramadhantanpaabah #2018ramadhan #rinduabah

Kenangan foto Idul Fitri terakhir bersama Abah

Allahummaghfirlahu warhamhu waafiha wafuanhu

Yaa Rabb kumpulkan kelak kami semuanya di Surga-Mu

#ramadhantanpaAbah
#legacy
#allahuyarham
#kangenbanget

Sambungan #diarianakmu#suratbuatabah

Abah
Kini kau tiada lagi disisiku
Tiada lagi gelak tawamu
Tiada lagi gurau sendamu
Tiada lagi cerita-ceritamu
Tiada lagi nasihat-nasihatmu
Tiada lagi sentuhan kasihmu
Tetapi engkau sentiasa ada dalam hatiku
Akan ku ingat setiap bait-bait nasihatmu buat bekalan membakar semangatku.

Abah
Walaupun ku belum puas berbakti padamu
Kini tiba masanya untuk ku berbakti akan akhiratmu
Selagi diri ini masih bernyawa, akan ku jalankan tanggungjawabku
Akan ku jaga ma untukmu
Akan ku pastikan kau senantiasa ada dalam doaku
Aku ingin terus berusaha menjadi anak yang solehah untuk terus berbakti dan mendoakanmu.

Ya Allah
Kau sampaikanlah seumpama pahala bacaanku kepada roh abahku.

Ya Allah
Kau ampunilah dosanya, kasihani dan sejahterakan dia
Maafkanlah kesalahannya
Muliakanlah kedatangannya
Lapangkan kuburnya dengan rahmatmu
Tempatkan dia bersama orang-orang yang beriman
Kau masukkanlah dia dalam syurgamu wahai tuhan yang maha pengasih.

Tunggu Ti abah. Semoga kita berjumpa di sana.

#diarianakmu #suratbuatabah #rindu #ramadhantanpaabah #152haritanpaabah #3ramadhan #290517

Adakah kamu hadir ketika Ya'qub kedatangan (tanda-tanda) maut, ketika ia berkata kepada anak-anaknya: "Apa yang kamu sembah sepeninggalku?" Mereka menjawab: "Kami akan menyembah Tuhanmu dan Tuhan nenek moyangmu, Ibrahim, Ismail dan Ishaq, (yaitu) Tuhan Yang Maha Esa dan kami hanya tunduk patuh kepada-Nya". Qs. 2 : 133

Ahmad Fahmy Balaswad allahuyarham • Azzam • Zuhair • Farhan • Bassam •

#abah #legacy #irhamna #allahuyarham #ramadhantanpaAbah

Hari ni Nayli,Naufal & Nurhan dtg melawat arwah Atuk... Al Fatihah..
Ya Allah kau tempatkan Arwah atuk Ismail Bin Abd Ghani dikalangan org2 yang beriman Aamiin... #rinduabah
#rinduatuk
#ramadhantanpaabah
#akuanakyatim

semakin dekat nak menjelang hari raya ni..semakin kuat rindu mamat kat abah..dan sekerap itulah linangan air mata akan bertakung dikelopak mata..abah mamat rindu sangat kat abah...😭😭😭
x dpt bayangkan mcm mane sambutan raya ni tanpa abah...mamat tahu abah tenang disana..abah dijemput pulang pada bulan yang baik ini dan pada mlm jumaat..syukur rezeki abah..
tenanglah disana abah sementara menunggu kedatangan mamat kelak..berehatlah abah..mamat akan sentiasa kirimkan doa buat abah disana...AL-FATIHAH

#rinduabah #ramadhantanpaabah #sayangabahduniaakhirat

Rindu 😢💞 Abah dah jauh😔 Alfatihah #happyfathersday #ramadhankareem #ramadhantanpaabah

lebih kurang dua minggu yg lepas..mamat tempahkan kek lapis sarawak utk abah..sbb tahu abah suke mkn kek ni..dh siap terbayang dlm kepala ni dpt mkn sama2 dgn abah..tp kita hanya merancang..ALLAH juga sebaik2 perancang..hari ni genap seminggu abah pergi..bile tgk kek ni..hati terus luluh dan sedih sgt..x dapat bayangkan mcm mane raya tahun ni tanpa abah...😭😭😭
tenanglah disana abah..mamat akan sentiase kirimkan doa buat abah disana.. AL-FATIHAH... #sayangabahduniaakhirat #ramadhantanpaabah #rinduabah

Alhamdulillah..syukur kepada ALLAH S.W.T segala urusan pengkebumian arwah ayahanda sy telah selesai pagi tadi...terima kasih yang tak terhingga kepada semua yg mendoakan arwah dan x putus2 mengirimkan surah AL-FATIHAH..sy mohon ampun dan maaf kerana x sempat nk bls semua msj2 wasap dan komen2 di fb..sy dan keluarga mngucapkan jutaan terima kasih kepada semua..sama2 kt sedekahkan AL-FATIHAH untuk arwah abah sy...
kepada dia kita datang..kepada dia juga kita kembali..
#ramadhantanpaabah #sayangabahduniaakhirat

Klu abh masih hidup,hari nie umur abah 76 thn. Ttp Allah lebih meyayangi abh, semoga abah tenang n bahagia disana..aminnn #ramadhantanpaabah #ramadhan2016 #alfatihah

Selamat Menyambut Ramadhan kpd semua..
Ramadhan pertama tanpa arwah ABAH..selalunya puasa pertama arwah yg sibuk suggest nk sahur n berbuka ape..semua tinggal kenangan..
#alfatihah
#ramadhantanpaAbah
#rinduabah
#mlmtdmimpiAbah

Dulu, "Yan nak balik..abah hantar ye." Dulu,
"Pagi esok Yan ikut abah sekali, hantar UPM tau"
Dulu,
"Yan balik PD petang kang"
Dulu,
"Mueh nak balik dah atok"

Kini, "Yan balik dulu abah, nanti datang lagi"
**********
Ada saat2nya, jiwa tu kosong.
R.I.N.D.U

#abahdalamkenangan #RamadhanTanpaAbah

I really miss him.
#ramadhanTanpaAbah

Semalam, dekat lui tenet x laju nak kasi upload video power. #mak #Ramadhan #ramadhanTanpaAbah #rindu #favorite #iftar #berbukapuasa

4th day of Ramadhan..
It's been almost eight month now abah tiada di sisi kami. Masih perlukan kekuatan utk ziarah abah di sini. Kami rindu abah sgt2. Semoga abah tenang di sana. Al Fatihah.. #HappyFathersDay #SelamatHariBapa #RamadhanTanpaAbah #AlFatihah

"Bonda jangan lupa Muadz punya lunch okay???!!!!" #ramadhanTanpaAbah
#rindu

Tadi baru happy upload video Muadz. Ni Mak baru reply mesej. Lepas habis tarawih agaknya.
Rindu tu datang lagi. Macam manalah mak hadapinya. Abah tak suka orang susah. Lepas tarawih, surau kami tu ada more. Abah dgn beberapa pakcik & budak2 akan get ready. Sediakan cawan , pinggan , tisu, air basuh tgn (Dulu2 kena bentang tikar. Skrg je makan kat meja luar surau). Abah memang tak suka orang susah. Kalau adik2 ckp malas dtg tarawih, abah akan cakap, pergilah , nanti tak ada orang nak jadi bilal. (3-4 tahun kebelakangan ni adik2 jadi bilal tarawih sebab bilal lama dah pindah). Rindunya kat abah.... #rindu #ramadhanTanpaAbah

Nostalgia.
Perjalanan usia kanak2 hingga remaja, malam2 lepas tarawih , akan ada sesi tadarus ramai2 . Masa tu arwah Ustaz Isa, Tok Salleh, Ustazah Zaleha ada lagi. Banyak sangat kenangan, nak2 lagi dgn kawan kampung.
Masa tunggu giliran nak mengaji, boleh pula turun surau pergi makan kerang rebus atau mee sup dekat kedai depan surau. ABAH belanja!!! #rindu
#mengenangAbah
#ramadhanTanpaAbah

Most Popular Instagram Hashtags