[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#ramadhankareem

291467 posts

TOP POSTS

Mita ,-Syameela Channel: "DOSA MENINGGALKAN SHOLAT"

Tahukah antum betapa besarnya Dosa bagi mereka yang meninggalkan sholat?

Bahkan, Mengingkari kewajibanya ataupun tidak mengingkari, yaitu sekedar males, tetap saja, dosanya amatlah BESAR
Untuk lebih jelasnya mari kita dengarkan penjelasan beliau, ustadz Oemar Mita, Lc.

Semoga menjadi Ilmu baru, barokallahu fiikum

ㅤㅤ 🌐 Follow Us :
ㅤㅤ

Syameela | syameela.com | Facebook, Youtube, Soundcloud : @OemarMitaSyameela | Instagram, Twitter : @Oemar_Mita|Telegram : @Oemita_Syameela
ㅤㅤ 📱Join Me :


WhatsApp : Reg - Nama - No. HP - Alamat - Umur - Kota - Profesi - Ikhwan/Akhwat
Kirim ke :
🔹08111000196 (ikhwan)
🔸0811188734 (akhwat)
ㅤㅤ
#Syameela #PosterSyameela #Ramadhankareem #OemarMita

Edisi lebaran kemaren, Eid Mubarak 1438 H. Minal aidzin wal faidzin mohon maaf lahir dan batin 🙏🏻 #eidmubarak #ramadhankareem

happy ied mubarak 🙏
.
.
.
minal aidzin walfaizin ya 💋
#idulfitri1438H #idulfitri #ramadhankareem

selamat pagi☺️☺️ ...#pamarusmudik #ramadhankareem #amanadakami

" Persahabatan "
قال الإمام الشافعي رحمه الله تعالى :
إذا كان لك صديق يعينك على الطاعة فشد يديك به
فإن اتخاذ الصديق صعب ومفارقته سهل
"Apabila ada seorang sahabat yang menolong engkau dalam ketaatan maka genggamlah kedua tanganmu erat-erat kepada nya,karena mencari seorang sahabat seperti itu susah dan untuk melepas kan nya sangat mudah sekali"

Seperti itu juga yang di gambar kan di dalam surat Al Kahfi ayat 28,menceritakan untuk mempertahankan seorang sahabat yang mengajak kita kepada kebenaran,karena layak nya seorang sahabat itu selalu mengingat kan kita kepada kebenaran di kala kita salah,sejati nya sahabat seperti itulah yang mesti kita pertahankan.cari lah sahabat yang demikian dan jika sudah menemukan nya jangan pernah mencoba untuk menjauhi diri nya.karena sejati nya sahabat seperti itu lah yang akan memudahkan jalan kita untuk ke Jannah nya.yang dulu nya kita sering lalai ibadah kepada Allah,tapi semenjak anda mengenal dia,sering bermua'malah dengan dia,dia lah yang mengingatkan kita untuk ingat kepada Allah.
.
.
Beruntung lah kalian para Ikhwan dan akhwat yang mempunyai teman yang seperti itu.
.
.
Ya Allah berikan kami sahabat yang bisa mengajak kami kepada jalan kebenaran kepada jalan yang engkau Ridhoi,dan jaga mereka ya Allah,karena mereka lah kami bisa berbuat baik seperti ini. .
.
(وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ۖ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا)
[Surat Al-Kahf 28]
"Dan bersabarlah kamu bersama-sama dengan orang-orang yang menyeru Tuhannya di pagi dan senja hari dengan mengharap keridhaan-Nya; dan janganlah kedua matamu berpaling dari mereka (karena) mengharapkan perhiasan dunia ini; dan janganlah kamu mengikuti orang yang hatinya telah Kami lalaikan dari mengingati Kami, serta menuruti hawa nafsunya dan adalah keadaannya itu melewati batas" [Surat Al-Kahf 28](IF)

Written by 📝 : santri peradaban
.
Kontribusi Oleh : @lentera_qalbu26

#hijrahsantun #RamadhanKareem
#SahabatJannah #persahabatan #sahabat #writers

Bersama kakak yang baik & ramah sedunia ☺😊😀 kak @roman.ardian @lippoplaza_jember

#ramadhankareem
#malamtakbir
#fashionshow

Bismillah!!, Masih edisi eid mubarak 1438 H nihhh, ceritanya 1 lagi latihan silat satunyaa latihan tarian arab 😅😅.
-
-
#ramadhankareem #eidmubarak #latepost

Only someone amazing can bring back our smiles. 😊😊 #ramadhankareem #lebaran2017 #idulfitri #eidmubarak #lebaranday3

Ara bayangi 😎😎
#eidmubarak
#ramadhankareem

MOST RECENT

PEDOMAN by Nora ft Voices Of Ummi 😍😍😍
.
.
Assalamualaikum semua! Anda tahu tak lagu Pedoman ni?? 🤔🤔🤔
.
Anda tahu tak lagu Pedoman ni ada dalam album VOU Erti Al-Fatihah ataupun VOU Rasulullah SAW?? 😲😲😲
.
Haaa kalau nak beli album VOU ataupun barangan UMMI, nantikan YEAR END SALE kami tauuu! 😱😱😱
.
Jangan lupa untuk follow @instagramummi dan dapatkan updates yang terkini dari UMMI! 😍😍😍
.
#UMMI #TalesOfWisdom #VoicesOfUmmi #VOU #HiburDidik #DakwahViral #onlineshopping #deen #muslimkids #dakwah #ErtiAlFatihah #LaguViral #NasyidViral #IlmuManfaat #Iman #ramadan #ramadhankareem #animasi #kartun #lucu #anakanak #anak #kids #mnctv #cartoon #kartunislam #kidsprima #kumpulankarangkraf

AL QURAN TAJWID DAN TERJEMAHAN EKSKLUSIF UNTUK WANITA
RM85.00
.
.
Pelbagai pilhan warna
✔️PINK
✔️PURPLE
✔️KUNING EMAS
✔️BIRU
.

PALING BESTT, teks Al quran edisi wanita ni akan dihighlight berwarna merah jambu jika ayat berkenaan wanita. So wanita akan lebih alert untuk memahami ayat khusus untuk wanita.
.
.
Selain itu, lengkap dengan : .
⇒ Asbabun Nuzul
⇒ Asmaul Husna
⇒ Hadith Sahih
⇒ Kod Tajwid Bewarna
⇒ Terjemahan Bahasa Malaysia
⇒ Resan Uthmani Bahasa Melayu
.
.
APA YG BEST AL-QURAN EDISI WANITA 2017
.
✔ Mudah di bawa ke mana-mana .
✔ Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI .
✔ Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. .
✔ Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. .
.
✔COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK. .
✔CERMIN KECIL khas untuk wanita.
.
.
BEST…SESUAI SGT2 JIKA;-
.
💓dijadikan hadiah buat adik beradik, mak.
.
💓HANTARAN @ hadiah untuk pengantin.
.
💓SURPRISE hadiah kepada pasangan.
.
💓buat anak-anak Makin semangat nak mengaji, Al Quran kan cantik.
.
💓untuk kaum ibu yang tengah mengandung. Bagus hadiah yang baik2 untuk kaum ibu time2 camnie kan.. Whatsapp TEAM KAMI sekarang‼️
@019 4258267
.
#UsrahTCBS
#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram
#AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuranRainbow
#AlQuran
#AlQuranTajwidBerwarna
#setiawafiy

UNTUK ABANG2 KAKAK2 YANG SUKA KAN SUKAN!!!!!!
✌️NEW ARRIVAL !!✌️
💥💥EGO SPORT COLLECTION💥💥
⭐️⭐️EG 6113-6114⭐️⭐️
============================
PROMOSI SEMPENA NEW ARRIVAL!!!HARGA DISKAUN 40% & FREE GIFT YANG BAJU SEHELAI & BAN LENGAN KAPTEN BAGI YANG ORDER TEAM!!!(LIMITED OFFER)
SHARE KEPADA TEAM ANDA UNTUK DAPAT👇👇👇👇👇👇
👉FREE NAMA & NOMBOR,FREE LOGO SPONSOR ARENA JERSEY,FREE POSTAGE SELURUH MALAYSIA.
👍LIKE PAGE KAMI - https://www.facebook.com/afjerseycollection/
👍FOLLOW INSTAGRAM KAMI - instagram.com/afjersey_collection
⚡️⚡️⚡️FAST REPLY⚡️⚡️⚡️
WHATSAPP/SMS/PM PAGE
👉NAZRUL : www.wasap.my/60167615480
⚡️⚡️⚡️CALL ONLY⚡️⚡️⚡️
👉NAZRUL : +60139970759
#jersi #jersimurah #jersioriginal #jersiterbaik #futsal #bolasepak #football #ramadhankareem #alhamdulillah #kamijual #kelantan #kedah #terengganu #johordarultakzim #selangor #fam #logo #sponsor #team #teamfutsal #jdt #thebosgaurus #elephantarmy #sports #nike #adidas #ligasuper #ligaipt #ligaperdana #pialamalaysia @ Kelantan @ Kelantan @ Kelantan

"Saya nak cari quran kecik² ja, MUDAH BAWA, ada tak ❓❓❓"
.
.
Mestilah ADA. Kami memang RECOMMEND AL-QURAN HUMAIRA bersaiz A6 (rm45) ni, kecik dan MUDAH DIBAWA 😎😎😎
.
Empat pilihan warna PIKAT MATA
✔MERAH
✔PURPLE
✔PINK
✔HITAM
.
Selain itu, lengkap dengan : .
⇒ Asbabun Nuzul
⇒ Asmaul Husna
⇒ Hadith Sahih
⇒ Kod Tajwid Bewarna
⇒ Terjemahan Bahasa Malaysia
⇒ Resan Uthmani Bahasa Melayu
.
Lagi apa yang BEST❓
.
✔ Mudah di bawa ke mana-mana .
✔ Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI .
✔ Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. .
✔ Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. .
.
✔COVER AL QURAN adalah soft cover dengan warna yang MENARIK. . .
.
.
BEST…SESUAI SGT2 JIKA;-
.
💓dijadikan hadiah buat adik beradik.
💓HANTARAN @ hadiah untuk pengantin.
💓SURPRISE hadiah kepada pasangan.
💓buat anak-anak Makin semangat nak mengaji, Al Quran kan cantik.
💓untuk mak sangat sesuai sebab saiznya yang sederhana
.
.
Cara Tempahan :
.
Whatsapp 011-16995501
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram
#AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuranRainbow
#AlQuran
#AlQuranTajwidBerwarna

POLYESTER
Lebar: 150cm
Kami menjual kain meteran dan roll. Dapatkan harga grosir dgn pembelian roll 👌

✌️NEW ARRIVAL !!✌️
💥💥Z-TWO COLLECTION💥💥
⭐️⭐️Z-TWO⭐️⭐️
============================
PROMOSI SEMPENA NEW ARRIVAL!!!HARGA DISKAUN 40% & FREE GIFT YANG BAJU SEHELAI & BAN LENGAN KAPTEN BAGI YANG ORDER TEAM!!!(LIMITED OFFER)
SHARE KEPADA TEAM ANDA UNTUK DAPAT👇👇👇👇👇👇
👉FREE NAMA & NOMBOR,FREE LOGO SPONSOR ARENA JERSEY,FREE POSTAGE SELURUH MALAYSIA.
👍LIKE PAGE KAMI - https://www.facebook.com/afjerseycollection/
👍FOLLOW INSTAGRAM KAMI - instagram.com/afjersey_collection
⚡️⚡️⚡️FAST REPLY⚡️⚡️⚡️
WHATSAPP/SMS/PM PAGE
👉NAZRUL : www.wasap.my/60167615480
⚡️⚡️⚡️CALL ONLY⚡️⚡️⚡️
👉NAZRUL : +60139970759
#jersi #jersimurah #jersioriginal #jersiterbaik #futsal #bolasepak #football #ramadhankareem #alhamdulillah #kamijual #kelantan #kedah #terengganu #johordarultakzim #selangor #fam #logo #sponsor #team #teamfutsal #jdt #thebosgaurus #elephantarmy #sports #nike #adidas #ligasuper #ligaipt #ligaperdana #pialamalaysia @ Kelantan @ Kelantan

TESTIMONI RADIO AL-QURAN .
.
" Akak guna untuk hafazan. Alhamdulillah. Guna untuk masa tidur juga. Apa lagi waktu baby akak masa tidur. Bagus. Angan² akak nak anak jadi hafidzoh. Insya Allah. "
.
" The radio is fantastic. Awesome berhabis sebab saya expect ada surah² quran saja, tapi ada hadith and ceramah juga. MasyaAllah, so cool. Very good sekiranya untuk hafazan. "
.
" Alhamdulillah. Makin lama banyak family yang nak beli. Tu repeat order. Diaorang cakap bagus. Banyak pengisian. Boleh isi masa tengah berniaga. "
.
FREE POS KE SM/SS😱
.
.
✔Set Radio Al Quran RM100
✔909 Pengisian
✔Free Pos Semenanjung/Sabah &Sarawak
.
.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp +60173236175
.
Atau.
.
2. Comment "SAYA NAK SET RADIO AL QURAN" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#TEAMeNuur
#RevieweNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram
#AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuranRainbow
#AlQuran
#AlQuranTajwidBerwarna
#RadiAlQuran
#JOC
#SetRadioAlQuran

TESTIMONI RADIO AL-QURAN .
.
" Akak guna untuk hafazan. Alhamdulillah. Guna untuk masa tidur juga. Apa lagi waktu baby akak masa tidur. Bagus. Angan² akak nak anak jadi hafidzoh. Insya Allah. "
.
" The radio is fantastic. Awesome berhabis sebab saya expect ada surah² quran saja, tapi ada hadith and ceramah juga. MasyaAllah, so cool. Very good sekiranya untuk hafazan. "
.
" Alhamdulillah. Makin lama banyak family yang nak beli. Tu repeat order. Diaorang cakap bagus. Banyak pengisian. Boleh isi masa tengah berniaga. "
.
FREE POS KE SM/SS😱
.
.
✔Set Radio Al Quran RM100
✔909 Pengisian
✔Free Pos Semenanjung/Sabah &Sarawak
.
.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp +60173236175
.
Atau.
.
2. Comment "SAYA NAK SET RADIO AL QURAN" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#TEAMeNuur
#RevieweNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram
#AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuranRainbow
#AlQuran
#AlQuranTajwidBerwarna
#RadiAlQuran
#JOC
#SetRadioAlQuran

TESTIMONI RADIO AL-QURAN .
.
" Akak guna untuk hafazan. Alhamdulillah. Guna untuk masa tidur juga. Apa lagi waktu baby akak masa tidur. Bagus. Angan² akak nak anak jadi hafidzoh. Insya Allah. "
.
" The radio is fantastic. Awesome berhabis sebab saya expect ada surah² quran saja, tapi ada hadith and ceramah juga. MasyaAllah, so cool. Very good sekiranya untuk hafazan. "
.
" Alhamdulillah. Makin lama banyak family yang nak beli. Tu repeat order. Diaorang cakap bagus. Banyak pengisian. Boleh isi masa tengah berniaga. "
.
FREE POS KE SM/SS😱
.
.
✔Set Radio Al Quran RM100
✔909 Pengisian
✔Free Pos Semenanjung/Sabah &Sarawak
.
.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp +60173236175
.
Atau.
.
2. Comment "SAYA NAK SET RADIO AL QURAN" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#TEAMeNuur
#RevieweNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram
#AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuranRainbow
#AlQuran
#AlQuranTajwidBerwarna
#RadiAlQuran
#JOC
#SetRadioAlQuran

SMART kan ALQURAN ni❓😍
.
Pelbagai pilhan warna
✔️MERAH
✔️PURPLE
✔️TURQUOISE
✔️HIJAU
✔️HITAM
.
Selain itu, lengkap dengan : .
⇒ Asbabun Nuzul
⇒ Asmaul Husna
⇒ Hadith Sahih
⇒ Kod Tajwid Bewarna
⇒ Terjemahan Bahasa Malaysia
⇒ Resan Uthmani Bahasa Melayu
.
Lagi apa yang BEST❓
.
✔ Mudah di bawa ke mana-mana .
✔ Isi dalam PELANGI,BERWARNA WARNI .
✔ Terdapat penanda quran comel yang mengandungi Doa Sujud Tilawah, Doa Permulaan Baca Al-Quran. .
✔ Malah juga terdapat penanda quran comel yang mengandungi Panduan Tajwid Kod Berwarna, Tanda Waqaf dan Panduan Berwaqaf. .
.
✔COVER AL QURAN lebih menarik, berkualiti tinggi dan LEBIH TAHAN LASAK.
.
.
BEST…SESUAI SGT2 JIKA;-
.
💓dijadikan hadiah buat adik beradik.
💓HANTARAN @ hadiah untuk pengantin.
💓SURPRISE hadiah kepada pasangan.
💓buat anak-anak Makin semangat nak mengaji, Al Quran kan cantik.
💓untuk mak sangat sesuai sebab saiznya yang sederhana
.
.
Cara Tempahan :
.
1. Whatsapp +60173236175
.
Atau
.
2. Comment "SAYA NAK ALQURAN" di ruangan comment nanti saya DM 😊
.
#SahabateNuur
#LegacyOfKnowledge
#TEAMSahabateNuur
#eNuur
#AlQuranTajwidTerjemahan
#RamadhanKareem
#AllahuAkram
#AlquranHumaira
#AlQuranHumairaSentiasaBersama
#AlQuranEkslusifWanita
#AlquranPelangi
#AlQuranRainbow
#AlQuran
#AlQuranTajwidBerwarna

" Persahabatan "
قال الإمام الشافعي رحمه الله تعالى :
إذا كان لك صديق يعينك على الطاعة فشد يديك به
فإن اتخاذ الصديق صعب ومفارقته سهل
"Apabila ada seorang sahabat yang menolong engkau dalam ketaatan maka genggamlah kedua tanganmu erat-erat kepada nya,karena mencari seorang sahabat seperti itu susah dan untuk melepas kan nya sangat mudah sekali"

Seperti itu juga yang di gambar kan di dalam surat Al Kahfi ayat 28,menceritakan untuk mempertahankan seorang sahabat yang mengajak kita kepada kebenaran,karena layak nya seorang sahabat itu selalu mengingat kan kita kepada kebenaran di kala kita salah,sejati nya sahabat seperti itulah yang mesti kita pertahankan.cari lah sahabat yang demikian dan jika sudah menemukan nya jangan pernah mencoba untuk menjauhi diri nya.karena sejati nya sahabat seperti itu lah yang akan memudahkan jalan kita untuk ke Jannah nya.yang dulu nya kita sering lalai ibadah kepada Allah,tapi semenjak anda mengenal dia,sering bermua'malah dengan dia,dia lah yang mengingatkan kita untuk ingat kepada Allah.
.
.
Beruntung lah kalian para Ikhwan dan akhwat yang mempunyai teman yang seperti itu.
.
.
Ya Allah berikan kami sahabat yang bisa mengajak kami kepada jalan kebenaran kepada jalan yang engkau Ridhoi,dan jaga mereka ya Allah,karena mereka lah kami bisa berbuat baik seperti ini. .
.
(وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ۖ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا)
[Surat Al-Kahf 28]
"Dan bersabarlah kamu bersama-sama dengan orang-orang yang menyeru Tuhannya di pagi dan senja hari dengan mengharap keridhaan-Nya; dan janganlah kedua matamu berpaling dari mereka (karena) mengharapkan perhiasan dunia ini; dan janganlah kamu mengikuti orang yang hatinya telah Kami lalaikan dari mengingati Kami, serta menuruti hawa nafsunya dan adalah keadaannya itu melewati batas" [Surat Al-Kahf 28](IF)

Written by 📝 : santri peradaban
.
Kontribusi Oleh : @lentera_qalbu26

#hijrahsantun #RamadhanKareem
#SahabatJannah #persahabatan #sahabat #writers #Repost @hijrahsantun

" Persahabatan "
قال الإمام الشافعي رحمه الله تعالى :
إذا كان لك صديق يعينك على الطاعة فشد يديك به
فإن اتخاذ الصديق صعب ومفارقته سهل
"Apabila ada seorang sahabat yang menolong engkau dalam ketaatan maka genggamlah kedua tanganmu erat-erat kepada nya,karena mencari seorang sahabat seperti itu susah dan untuk melepas kan nya sangat mudah sekali"

Seperti itu juga yang di gambar kan di dalam surat Al Kahfi ayat 28,menceritakan untuk mempertahankan seorang sahabat yang mengajak kita kepada kebenaran,karena layak nya seorang sahabat itu selalu mengingat kan kita kepada kebenaran di kala kita salah,sejati nya sahabat seperti itulah yang mesti kita pertahankan.cari lah sahabat yang demikian dan jika sudah menemukan nya jangan pernah mencoba untuk menjauhi diri nya.karena sejati nya sahabat seperti itu lah yang akan memudahkan jalan kita untuk ke Jannah nya.yang dulu nya kita sering lalai ibadah kepada Allah,tapi semenjak anda mengenal dia,sering bermua'malah dengan dia,dia lah yang mengingatkan kita untuk ingat kepada Allah.
.
.
Beruntung lah kalian para Ikhwan dan akhwat yang mempunyai teman yang seperti itu.
.
.
Ya Allah berikan kami sahabat yang bisa mengajak kami kepada jalan kebenaran kepada jalan yang engkau Ridhoi,dan jaga mereka ya Allah,karena mereka lah kami bisa berbuat baik seperti ini. .
.
(وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ۖ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا)
[Surat Al-Kahf 28]
"Dan bersabarlah kamu bersama-sama dengan orang-orang yang menyeru Tuhannya di pagi dan senja hari dengan mengharap keridhaan-Nya; dan janganlah kedua matamu berpaling dari mereka (karena) mengharapkan perhiasan dunia ini; dan janganlah kamu mengikuti orang yang hatinya telah Kami lalaikan dari mengingati Kami, serta menuruti hawa nafsunya dan adalah keadaannya itu melewati batas" [Surat Al-Kahf 28](IF)

Written by 📝 : santri peradaban
.
Kontribusi Oleh : @lentera_qalbu26

#hijrahsantun #RamadhanKareem
#SahabatJannah #persahabatan #sahabat #writers

Most Popular Instagram Hashtags