[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

#pulut

22060 posts

TOP POSTS

Senyum lagi karna senyum juga ibadah๐Ÿ˜‚
#kumbang_kumbang #lalos #pulut

Esok ada lagi #pulut kuning rendang ayam
Pulut kuning rendang daging pulut kuning rendang kerang ..
Please ordee from our agent follow ig โคต
@sumi_collectionshoppe
@pulut_gurls_zz
@isma_pulutzz
@slay_service
@kembara.mak.dan.anak
@desserts.semek @agent_aisyah15 @copycakes_lily
@iris_delivery
@agent_aisyah15
@agent_carlinda
Follow for more further imformation delivery area..gudnite ..kita nak start buat paste rendang utk esok..sesekali cakap omputeh broken english lorrr ๐Ÿ˜‚

Nainen ruokkii kyyhkysiรค kirkon edustalla Almatyssรค Kazakstanissa. #HS #pulut #maailmankuvat Kuva: ล amil ลฝumatov / Reuters

ramadhan18
#pulut

Congrats ya @yuli_mansur ... ๐Ÿ˜™๐Ÿ˜™ Grand opening Ocean coffee...semoga berkah #coffee #cafe #sanger #pulut #aceh

ss jarang sangat makan menu ni,tapi sekali sekala try,sedap jugak.

Kalau anda datang ke kelantan,jangan lupa try tau.

#pulut
#pauh
#mangga
#pulutmangga
#pulutpauh

Alhmdulillah Terimakasih..
Dah Siap Order Dari Kak Tun.
#Nasi Ayam
#Roti Jala
#Pulut Panggang
#Cucur Badak
#Karipap Sardin
Utk Order..01110911817

MOST RECENT

Unchhhhh yukkk dicobain oulut mangga nya sayyy, jamin gak kecewaaa yukk cuss... lgsung chat yaa, fast response dari WA ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ #pulutmanggamedan #pulutmangga #pulutmanggacucokmeong #homemade #jualpulutmangga #ketanmangga #ketan #pulut #ketanmanggamedan

Thankyouuu kakkkk @regintadt ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ yuk yg mau lgsung chattt ya.. terima hanya untuk pengambilan sore hari ini ๐Ÿ˜˜ #pulutmanggamedan #pulutmangga #pulutmanggacucokmeong #homemade #jualpulutmangga #ketanmangga #ketan #pulut #ketanmanggamedan

Baru sempet post testi dari cici @clara_miqcuye ๐Ÿ˜๐Ÿ™๐Ÿป๐Ÿ™๐Ÿป๐Ÿ™๐Ÿป #pulutmanggamedan #pulutmangga #pulutmanggacucokmeong #homemade #jualpulutmangga #ketanmangga #ketan #pulut #ketanmanggamedan

Senyum lagi karna senyum juga ibadah๐Ÿ˜‚
#kumbang_kumbang #lalos #pulut

Kelupis sambal udang. Native to sarawak but more native to the northern area. A normal delicacy at a lunbawang+kelabit wedding. Couldnโ€™t resist a hot treat straight from the wok. Great breakfast with a strong black cupppajoe.
.
#kelupis #lunbawang #sarawak #sambal #sambaludang #pulut #glutinous #glutinousrice #itip

I made kelupis. With the new glutinous rice mum and dad milled few days ago.
.
Smells so sweet and the sambal udang compliment the soft pulut perfectly. Its a little spicy and i pulsed the sambal coarsely before frying it. Heres beloved mums kelupis sambal udang recipe .
The sambal udang
Pulse 10-15 small red onions, 5 cloves garlic, a handful dried prawn to a coarse paste. Fry this over medium heat, and add chilli paste(refer my previous post). Season to taste leave to cool. I like to use some turmeric powder for the yellow hue.
The pulut
Soak 4 cups glutinous rice(pulut) overnight. Toss all the water out and add pulut to wok. Combine 1 packet powdered coconut milk with water and pour into the wok. Level the water to equal to the pulut and crank the heat to medium. I like to throw in some pandan leaves for the sweet essence. Stir till dries up and its half cook. Spread the pulut over leaf, scoop sambal over and watch my video to pack it tightly into a parcel.
.
#glutinousrice #glutinous #rice #pulut #beras #pandan #sambaludang #pandan #daunlerek #raunitip #daunitip #blessings #churchpotluck #kelupis #lunbawang #sarawak #anunbala #lawas #recipe #resepipulut #sambal

BISMILLAH....
Syukur Alhamdulillah

Rezeki hari ni
22 Oct 2017

Tima kasih yg sudi bt tempahan dgn Nrmama Collections
Semoga dipanjangkan usia....dikurniakan rezeki melimpah ruah...aaminn In Shaa Allah

Yang LIKE semoga dimurahkan rezeki...aaminn

#SURPRISED #DELIVERY
sekitar KL/Selangor/ untuk
#BIRTHDAY ๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ๐ŸŽˆ
#ANNIVERSARY ๐Ÿ’๐Ÿ’
#GRADUATION๐ŸŽ“๐ŸŽ“
#APPRECIATION๐Ÿ’๐Ÿ’– Order #BUNGACOKELAT ? ๐Ÿ’๐Ÿ’
#PULUT KUNING?

whatsapp/call +60122354980

#Follow
#Like FB page Nrmama Collections
#Follow IG nrmamacollections

Ini signature dish dari Thai..Orang Thai dan Org utara suka pulut ni..termasuklah saya.. .
Seriously, kalau makan portion tu rasa memang tak cukup. Saya hampir order dua set..hehe..Tapi memandangkan saiz pulut tu memang sebesar saiz penumbuk saja ( saiz yg sesuai untuk portion nasi) so cukuplah 1 set.Tu pun kalori dah cecah 400.๐Ÿ˜
.
Untuk coachee WLC boleh masukkan dalam list cheat day untuk next week na..๐Ÿ˜Š
.
#pulutmangga #pulut #thaicuisine #caloriecounting #tipssihat #tipskurus #slimandfitfromhome #fitfromhome #langkawi #cheatday #cheatmeal #afmegastar #titiancinta

Ini signature dish dari Thai..Orang Thai dan Org utara suka pulut ni..termasuklah saya.. .
Seriously, kalau makan portion tu rasa memang tak cukup. Saya hampir order dua set..hehe..Tapi memandangkan saiz pulut tu memang sebesar saiz penumbuk saja ( saiz yg sesuai untuk portion nasi) so cukuplah 1 set.T pun kalori dah cecah 400.๐Ÿ˜
.
Untuk coachee WLC boleh masukkan dalam list cheat day untuk next week na..๐Ÿ˜Š
.
#pulutmangga #pulut #thaicuisine #caloriecounting #tipssihat #tipskurus #slimandfitfromhome #fitfromhome #langkawi #cheatday #cheatmeal #afmegastar #titiancinta

Pulut Kuning Rendang Ayam
Dah lama teringin nak masak pulut kuning.. Finally jd jgk masak hari ni... Mana lah tau dah tua nanti boleh niaga pulut kuning ka... Dengan dugaan gas habis tiba2... ๐Ÿ˜‚ nak bukak n pasang gas pun xreti... Siap bukak youtube hokey... Tp xjd... Sampai terduduk nak meleleh ayaq mata...๐Ÿ˜ญ Malas nak kacau org lain duk bz... Konon nak buat sendiri... (Dulu xpenah pakai tong gas... Kat umah mama pakai salur gas je...cukup bulan bayaq bil)

#pulutkuning #pulut #rendangayam #pulutkuningrendangayam #malaydish #whenfarahcooks #fmkitchen #lovecooking #malaysia

Most Popular Instagram Hashtags